Guvern la tot cartieru’!

on

|

views

and

comments

Zice-se că nu e drept să le-o dai în bot noilor miniştri înainte de a vedea ce le poate pielea. Adică să-i dăm vreme lu’ domnu Vreme. Şi o să vedem noi. Pe dracu’! Adică ar trebui să aşteptăm întâi să li se taie buricul şi abia apoi să pomenim mămicile. S-o lăsăm întâi pe duduia Boagiu să mai toace o hazna de bani pe futerea unei autostrăzi înainte să exprimăm evidenţa: eşti toantă rău! Aşa că nu le sărim de azi la beregată. Îi lăsăm să facă primele prostii. Deşi… la ministere programul începe la 8 dimineaţa… pe la 8 şi 5 minute ar trebui să avem deja de ce-i pizdui.

Cum mă aflu pe drumurile patriei, evaluând pe teren starea frunzei şi cercetând la faţă locului dacă găurile din asfalt au păr şi clitoris, m-am gândit că, până să le dăm la aluniţă, noilor miniştri putem face împreună ceva. Ia hai să facem împreună guvernul. Ba nu. Guvernele. Două!

Vă poftesc să îmi şoptiţi care ar fi, în opinia voastră, cele mai interesante formule de guvern. Adică:

a) guvernul tâmpiţilor

În care să-i introduceţi pe cei pe care-i socotiţi cei mai tâmpiţi miniştri care au ocupat fiecare portofoliu, de-a lungul timpului.

b) guvernul gigea

În care să-i pomenţi pe cei pe care-i credeţi cei mai isprăviţi miniştri care au ocupat funcţii de miniştri în ăştia douăj de ani.

Ca să nu se spună că nu ne implicăm. Sau că nu ne pasă.

Gata? Hai!

Facebook Comments

Share this
Tags

Must-read

Democrația americană?

Microbismul nostru politic e mereu în căutare de noi teritorii de manifestare. Conform unei vechi și robuste tradiții, chibițul politic nu trebuie să știe,...

Nea Stere și Duracelu

Nea Stere are un discipol. Precum Socrate odinioară. Am putea socoti chiar că banca din fața blocului a devenit un fel de Păltiniș. Astfel,...

Nea Stere și războiul

O reîntâlnire cu nea Stere e un eveniment. Comparabil cu transportul dus-întors pe ruta București -Kiev a unei stive de cherestea. Pentru cei care nu-l...

Recent articles

More like this

19 Comments

 1. guvernu’ de tampiti..!
  -educatie=funeraru
  -turism…nu ma hotarasc intre udrea si agaton
  -externe=baconski
  -interne=david
  -aparare=oprea
  -agricultura=tabara
  -sanatate=cseke
  -finante=vladescu+ialomitianu
  -munca=seitan e de departe nr 1..!!
  -industrie=videanu
  -transporturi=berceanu
  ..unul gigea…nu stiu…o fi…

 2. la guvernul de tampiti..!

  la finante -> pogea il bate de departe pe vladescu
  in rest subscriu la ce a scris @ana mai sus

  guvernul gigea
  -educatie = andronescu (cu rezerve totusi)
  -externe=nastase
  -munca= campean

  pentru restul de ministere nu mai am tinere de minte, eram prea mica 🙂

 3. Dupa mine e foarte simplu. Cele mai slabe guverne au fost si sunt toate cele 5 guverne Bob. Guvern presupunand primul ministru si toti ministrii sai.

  Cel mai bun,a fost de departe guvernul Adrian Nastase. Care desi a pornit la drum cu gaurile lasate de CDR, la finish a avut economia pe picioare, iar nivelul de trai a fost bun. In ce priveste linistea poporului, aceasta a fost in stransa legatura cu cresterea perpetua a PIB.

 4. Uite că ne-am întors la politichie.. Hai scurt să îţi dau o formulă pentru un guvern şi te las să decizi de care e. L-am confecţionat aplicând „principii solide de guvernare” şi o „doctrină eminamente de dreapta şi centru-stânga”. Nu ţi-i înşir pe toţi că sunt mulţi, ci doar pe cei mai valoroşi.

  La transporturi pe văru Gigi, că are el un camion şi e expert în a transporta lucruri multe pe distanţe mari.

  La comunicaţii o bag pe colega mea, Didina, că am văzut-o cu ochii mei comunicând cu vreo 5 persoane simultan şi asta în timp ce vorbea şi la telefon.

  La dezvoltare durabilă trebuie să aleg o persoană care nu-mi e apropiată, dar ale cărei realizări în domeniu sunt notabile. Mă refer la Roberta Anastase, care s-a dezvoltat într-un an cât altele-n 10. Şi sunt convins că dezvoltarea asta este şi durabilă. Convinge-te singur

 5. Ce sa o mai dam cotita, 80% din guvernul de tampiti e construit pe structura unui guvern Boc. Deci funerariu, udrea (ca nu se poate fara, ne-a demonstrat-o si marinerul), oprea (uneori ma intreb daca e de tinichea sau adevarat), seitan (best of the best), cseke (asta e cel mai bou ministru al sanatatii care s-a pomenit), pogea (cel mai competent min. de finante, creierul sau are consistenta marmurei de marmosim), videanu, berceanu, ce sa mai vorbim, nu as indrazni sa concep un guvern de lichele fara ei. Iar boc este si cel mai dobitoc PM (il depaseste, cu greu, dar depaseste pe vacaroiu) si cel mai dobitoc ministru, parlamentar, sef de partid etc. Inclin sa cred ca boc are IQ negativ.
  Dar sa alcatuiesti guvern de oameni competenti mi se pare un exercitiu inutil. Oricum nu o sa apara in viitorul apropiat

 6. Guvernul gigea
  – justitie – Valeriu Stoica
  – interne – Vasile Blaga/Ioan Rus
  – educatie – Andrei Marga
  – cultura – Kelemen Hunor (surprinzator, dar da!)
  – externe – Razvan Ungureanu
  – sanatate – Mircea Cinteza
  – munca – Gheorghe Barbu
  – finante – Mihai Tanasescu
  din pacate, la educatie nu imi aduc aminte niciunul mai de doamne ajuta. la fel, nici la transporturi, turism sau tineret/sport.

  guvernul praf? RESTUL

 7. S-avem pardon , rabbi , da’ ai cam dat un luft – „pe langa” … (dupa parerea mea) . Pai , daca te referi strict la astia 2 ani , nu prea as avea multi candidati nici pt Guvernul Tâmpiţilor (eventual , la loc de cinste , Seitan , urmat de Funeriu si , bineinteles Boc ) ; pt. Guvernul Gigea mi-e si mai greu sa gasesc candidati ….; dar lipseste Guvernul Marlanilor , Hotilor si Excrocilor-sadea , ori aici i-as cam introduce pe MAJORITATEA din Guvernele Boc 1 – 7 , sau cate dracu’or mai fi fost…
  Si , te rog , sa nu facem o generalizare la TOATE si LA FEL pt. guvernele post-decembriste (in chestia cu marlania , hotia si excrocheria) , pt. ca NICI UNUL nu a avut o asa adunatura de marlanie , lacomie si excrocherie LA UN LOC ca guvernele din ultimii 2 ani ( de fapt ADEVARATELE Guverne Basescu !!!).

 8. a) Tâmpiţi
  Prim ministru – Bok, Ciorbea, Stolojan,
  Educaţie: Petrescu, Andronescu, Miclea, Hârdău, Funeriu
  Apărare: Oprea
  Interne: Cam toţi
  Externe: Baconschi, Cioroianu, Pleşu
  Transporturi: Novac, Băsescu, Boagiu, Berceanu,
  Justiţie: Predoiu, Chiuariu, Stănoiu, Chiuzbaian
  Finanţe: Decebal Traian Remeş
  Agricultură: Toţi
  Ministru pentru relaţia cu parlamentul: Toţi, doar un papagal ar putea fi propus la aşa ceva…

  b) Guvern gigea
  Prim Ministru: Nicolae Văcăroiu
  Externe: Năstase, Geoană
  Muncă, Educaţie: Al. Athanasiu
  Sănătate: toţi, dovadă creşterea gradului de ocupare în cimitire 😀

 9. Io mă propun pe mine în Guvern: premier. Şi poate şi preşedinte, ca să ştim o treabă. Şi nu am nevoie decât de nişte băieţi hotărâţi, cu deştul pe tragaci şi care să mă asculte orbeşte 😀 Şi apoi aş pune eu şi miniştri, pe principiul „care ce funcţie vrei şi cu ce salariu vrei. DAR, dacă nu faci treabă rapiduş şi bine, la stâlp cu tine şi un glonţ în cap. Ai furat, la stâlp, un glonţ în cap. Eşti nepriceput, la stâlp, un glonţ în cap.”
  Este că m-aţi vota cu toţii? 😀

 10. Pai Rabbi, da-ne si noua o bibliografie, ceva! Cine mai stie cine a fost ministru astia douaj’ da ani! Ca numa’ cine n-a vrut n-a fost ministru! Unde mai pui ca la aceleasi probleme s-au inventat si rasuscit vreo 70 de denumiri de ministere…

  Pe unii din’ aia de FU’RA ministri nu cred ca ii vor mai pomeni nici in cartile de istorie, atat de scurte au fost mandatele… Sa nu le pice la aia mici la BAC vre-un ministru d’asta mai necunoscut… Cum is astia de-i pusara acum…

 11. iaca aici unul, nu chiar gigea, dar care nu ar da chiar in toate gropile si poate ar fi in stare sa mai si inventeze niste resurse, inainte sa le bage pe chiar toate cele disponibile in propriile buzunare:

  PM: Mugur Isarescu

  Interne: Ioan Rus
  Externe: Adrian Nastase/Adrian Severin
  Aparare: Ioan Mircea Pascu/Gheorghe Tinca
  Finante: Mihai Tanasescu/Daniel Daianu
  Economie: Eugen Dijmarescu
  Industrie si comert: de desfiintat!
  Justitie: Victor Babiuc
  Sanatate: cu rezerve-Daniela Bartos/Mircea Cinteza
  Educatie: Andrei Marga
  Transporturi: Traian Basescu/Miron Mitrea
  Agricultura: Valeriu Tabara
  Munca si protectie sociala: Dan Mircea Popescu
  Cultura: Andrei Plesu
  Turism: de desfiintat!
  Tineret si sport: Alexandru Mironov/Crin Antonescu
  Relatia cu Parlamentul: Valer Dorneanu
  Cancelaria PM: Alin Teodorescu

  Dixit!

 12. Ma bag si io in seama:
  guvern de tampiti: astia de acu’ plus Seitan, Vladescu si David (am uitat de Stolojan si de marele finantist de la bnr). Mai tampiti ca astia n-am gasit.
  guvern gigea:
  prim-ministru: Nastase
  externe: Melescanu
  sanatate: Oprescu
  munca: T. Athanasiu.
  justitie: S. Andon
  interne: Dragnea
  agricultura: suprinzator pt. unii dar Ilie Sarbu
  tranporturi: Mitrea
  economie: Iancu
  finante: Tanasescu
  cultura: Mircea Diaconu/Madalin Voicu
  educatie: A. Marga
  aparare: Pascu
  Bre, gata! Ca nu mai pot!

 13. PM: Isarescu/Nastase
  Interne: Blaga/Rus
  Finante: Daianu
  Economie: Tariceanu
  Externe: Geoana
  Transporturi: Basecsu
  Paduri comasat cu turism si dezvoltare durabila: Borbely
  Aparare: Melescanu / IMPascu
  Cultura: Plesu / Paleologu
  Justitie : Macovei (numa dupa ce da de 7 ori cu subsemnatu ca se leapada de PDL)
  Comunicatii: Sefu’ de la Oracle
  Munca: Sarbu
  Educatie: Marga / Andronescu
  Sanatate: Cinteza
  Agricultura: Tabara / Ciolos

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.