N-am nimic

Ca să nu mai fiu nevoit să răspund de zeci de ori aceleiaşi întrebări, vă  raportez după cum urmează:

– Da, am avut un accident de maşină în noapte de joi spre vineri, la intrarea în Sibiu.

– Da, am scăpat cu viaţă ( sâc!). Am verificat. Am cerut unor cunoscuţi să pună mâna pe mine. Şi nu le-a trecut mâna prin mine ca băşina prin ceaţă. Aşa că am scris corect: am scăpat cu viaţă. Altfel fantoma mea ar fi scris : am scăpat de viaţă.

– Da, a fost un accident destul de serios, dacă e să judecăm după halul în care se află maşina mea.

– Nu, nu au existat victime. Ţiganii din maşina cealaltă au scăpat şi ei făra nicio zgârietură.

– Lucrurile au stat cam aşa:

Conduceam somptuosul meu Logan, pe banda a doua, pe undeva prin dreptul complexului comercial Real, la intrarea în Sibiu. Pe banda întâi m-a depăşit un Ford break, înmatriculat în Ungaria, în care se aflau 5 ţigani cu vârste în jurul a 20 de ani. Imediat după ce m-a depăşit, Fordul ( de fapt nărodul de şofer) a virat la stânta, încercând să depăşească peste dunga continua. Am tras eu de volan, am frânat ( n-aveam cine ştie ce viteză), dar mai mult decât am făcut nu se putea. Aşa că le-am luat Fordul cu aripa stângă. Adică l-am luat bine de tot. Cam asta a fost tot. Cioburi, ulei, miros de benzină, tablă ruptă, etc.

Trebuie spus că şoferul celălalt şi-a cerut scuze şi şi-a recunoscut vina imediat. Nu au existat probleme. Poliţia a venit la mai puţin de 20 de secunde după ce am sunat. Iar reacţia lor a fost profi şi foarte promtă. Veselie mare a fost la poliţie. Şoferul vorbea rău româneşte, dar părea ceva mai articulat în maghiară. Aşa că unul dintre ai lui a jucat loc de scrib şi translator. Era singurul dintre ei care părea familiarizat cu scrisul şi cititul. Şoferul mai puţin. Din fericire aveau o asigurare în regulă. Cu mari dificultăţi am aflat şi motivul manevrei lor spectaculoase: se învârtiseră că nărozii în giratoriu şi când, în fine au reuşit să iasă, au descoperit că s-au întors de unde au venit. Asta nu explică lipsa semnalizării, luminile stinse şi manevra aiuritoare, dar explică uşurinţa cu care se poate obţine permisul de conducere.

Cam asta e. Deci sunt bine. Concluzia ar fi că Fordul are tablă mai ţeapănă decât Loganul. În zilele următoare sunt deci în cantonament prin zonă, aşteptând să am iar o maşină funcţională.

Ata ete. Am încheiat raportul.

30 thoughts on “N-am nimic”

 1. Bine că eşti ok! Loganu’ se rezolvă..

  Îmi imaginez că nu ai chef de glume acum, dar nu mă pot abţine (scuze!): şi-a trimis băşe oamenii după tine. Ştiu că ăia nu ar fi politicoşi, dar, deh, erau sub acoperire…

 2. La urma urmei, care-i smecheria? In ultima vreme, sint din ce in ce mai multi romani care, deja, pot spune ca n-au nimic.
  Multumim, din inima, partidului
  Multumim, din inima, partidului
  Etc samd
  Hai, sanatate!

 3. Am citit raportul nu fără emoție! Acum, că mi-a trecut, mărturisesc că sunt invidioasă pe ardeleni că pot profita de cantonamentul la ei în zonă 🙂
  Și dacă e vorba de mulțumiri, mulțumim din inimă îngerașului tău păzitor!

 4. Bine ca n-ai tu nimic. Fierul se repara…
  Trebuie sa fii atent si la manevrele (partenerilor!!!) din trafic….
  PS
  In paranteza poti sa pui ce vrei – idioti, dilii, inconstienti, capsomani, sinucigasi s.c.l…

 5. Acolo nu aveai cum să ai viteză! Dă-le dracu’ de table! Se îndreaptă (schimbă), bine că n-ai păţît nimica! Cu cîteva zile înainte, la nici 3 km “amonte” or murit 5 dintr-o pălitură, tot din motiv de “numere străine” şi neştiinţă de drum! Adevăru-i că semnalizarea (semne) în zonă lasă de dorit.
  Banzai!

 6. Eu tot nu inteleg, ce dracu cautau aia in Ford? Au devenit terestrii, nu mai zboara? :))
  Zi si tu ca i-ai lovit cind incercau sa aterizeze pe autostrada.

 7. Cu ocazia asta ai descoperit ce masina proasta e Dacia. Exact ca aia dinainte, n-ai nici o siguranta in el. Airbagul s-a deschis?

 8. 😀 Fericitule , desi ai dat peste o gasca de tigani , nu numai ca nu iesi ciomagit (probabilitate f. mare in aceasta tara !!!) , dar ISI MAI CER SI SCUZE (!!!!) , recunoscandu-si vina … Ba mai mult , MAI AU SI O ASIGURARE PERFECT VALABILA … !
  Regret ca ai avut acest ghinion , dar poti fi fericit ca lucrurile s-au incheiat peste asteptari de civilizat ! 😛

 9. Bine ca ai scapat cu bine, pe viitor ar fi bine sa stii ca la scoala de soferi, unii instructori le spun cursantilor ca dungile alea albe de pe drumuri sunt doar simple sugestii.

 10. Fericitule.
  Daca baietii aveau caruta ? Atunci, ioc asigurare.
  Si am mai zis eu candva: limba lor e limba internationala – ca o mixeaza cu oleaca de maghiara, c-o fi si putina turca…ideea e ca trebuie invatata.

 11. Alhamdullilah (nici ca la mine, la papistasi, nici ca la tine dar pastrandu-ne intre noi, popoarele Cartii) ca ne-ati ramas, Rabbi:
  tu, noua si tiganii respectivi familiilor domniilor lor de tigani vorbitori de maghiara, nescriitori de romana, necautatori de galceava si bine asigurati (ce, ii de colea!?)

  Pe curand!

 12. 1. Doamne-ajuta ca esti teafar! Bine ca n-a fost cu sange! Tabla… (etc)
  2. Daca pe dumneata care circulai pe banda a doua ei te-au depasit PE BANDA UNU si apoi “ti-au luat fata” virand stanga pt a incerc sa depaseasca trecand peste linia continua, eu nu pot sa vizualizez felul in care a rezultat accident “serios” daca i-ai lovit CU aripa stanga (nu reusesc sa vad alta posibilitate pt a se fi intamplat ASA decat lovindu-i cu aripa stg fata doar in aripa dreapta spate (dupa ce aproape – dar nu chiar cu totul – trecusera de traseul dumitale spre stanga) dar in acest fel nu rezulta accident grav), ci numai daca i-ai lovit IN aripa stanga a masinii (lor), nu CU aripa stanga a masinii (dumitale). Exista vreo explicatie rationala pe care n-o intrevad eu acuma pt un accident “urat” petrecut in felul descris de dumneata? (Eventual ca derapasesi si facusesi o jumatate de “pirueta”?) Altfel (in optica mea) ar fi trebuit sa-i lovesti cu fata sau cu partea DREAPTA a masinii dumitale (in principiu cu coltul drept fata) in stanga LOR (sau in spate).
  3. TOT in urma unei ciocniri recente intre Loganul meu (de nici 3 ani) si Fordul altcuiva (vechi de peste 17 ani) confirm si eu superioritatea rezistentei Fordului asupra Loganului – dar mai mentionez SI faptul ca socul in urma unui impact care a cauzat daune serioase l-am resimtit FOARTE “atenuat”, prin comparatie cu felul in care se simte dintr-o masina mai “ţapănă”.
  4. Sa fii sanatos si “sa nu-ti faci sange rau”!

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.