Recunosc, nu sunt mare expert în socoteli. La politică îmi mai dau cu părerea- ca tot românul. La agricultură şi fotbal mai puţin. Dar, în general, am pretenţia că sunt zdravăn la cap. După ce am văzut materialul de mai jos, în Adevărul, pe prima pagină a ediţiei online, m-am întrebat dacă nu cumva mi s-a stricat ceva la cutiuţă. Să vedeţi:
Bun. Deci eu sunt pe mai departe zdravăn la cap, dar nu garantez pentru autorul articolului cu pricina. Prin redacţii mai există ceea ce se numea cândva „cap-limpede”? Eu ştiu că, desigur, comuniştii sunt de căcat, iar comuniştii moldoveni sunt şi mai de căcat, că e cu musai să arătăm ce frumos s-au copt bananele la Feteşti şi câtai ananasul creşte pe terasamentul căii ferate de la Făurei, dar chiar aşa? Adică… în pizda mă-sii, pe principiul ăsta şi partidul lui Nahorniac începe să câştige teren în faţa pesediştilor, iar în SUA partidul consumatorilor de bere fără alcool câştigă teren puternic în faţa republicanilor.
Hai, cu tata, trăi-v-ar mogulu’. Hai, băieţii de la Adevărul, că deja începeţi să câştigaţi teren în faţa celor de la New York Times. Aţi dat dracului cu toţii în mintea lu’ Gregoar?
Nu fii rău, dragule… În fond, vorbim de „gregoar, ecrivain”, nu de gregoar, mathematicien sau gregoar, logicien 😀 :))))))))))
Ora e de vină?
of course 🙂
Asa, ca atare, stirea pare caraghioasa, insa in contextul in care la numaratoarea precedenta scorul era de, sa zicem, 45-24 capata sens…
Ce să capete, bre, sens? Cum să „câştigi teren în faţa” când tu eşti în spate?
Pai n-ai inteles!
Comunistii au plecat din pozitia intai cu 100%. Si pe masura ce se numarau voturile, cele acordate pldm , cresteau ca Fat Frumos din poveste. Si la comunisti scadeau. Ca doar nu numara Roberta…
Daca era dupa Dancu, ar fi fost invers.
No, te-ai prins?
Legea Abolirii Fatarniciei (LAF)
Expunere de motive:
In conditii de criza, statul trebuie sa taie orice cheltuiala inutila. In prezent o serie de institutii a caror functionare este costitistoare nu au, de fapt, nici un rost. Rolul lor este pur decorativ, doar ca sa zicem ca suntem si noi ca altii. Intrucat exemplul trebuie dat de sus, prezenta lege se ocupa de institutiile de varf ale Administratiei Centrale : Parlamentul si Guvernul. In functie de succesul aplicarii acestei legi, desfiintarile de institutii vor merge in jos, pe scara ierarhica.
Motivatia este simpla si cunoscuta de toata lumea. De fapt, Parlamentul nu mai legifereaza, toate legile importante fiind adoptate prin asumarea raspunderii. In plus, parlamentarii isi modifica culoarea politica sub care au fost alesi, deci vointa alegatorilor nu este respectata. Pe de alta parte, Guvernul propune legi, dar initiatorul lor sau cel care le aproba inainte de finalizare este, de fapt, la Presedintie. Fatarnicia ne costa. Se propune renuntarea la ea.
Art. 1 Se desfiinteaza urmatoarele institutii: Parlamentul, Guvernul si Curtea Constitutionala. Presedintia cumuleaza functiile de institutie legislativa si executiva.
Art 2. In prezent, Parlamentul adopta legile care conteaza exclusiv pe baza asumarii raspunderii Guvernului. Deci principala atributie a Parlamentului nu este indeplinita. In consecinta, se va trece la formula Parlamentului cu « zero camere ». Adica se infiinteaza, in cadrul Presedintiei, un birou numit « Microparlament », cu 6 persoane : 2 presedinti ai Camerelor (Senat si Camera Deputatilor), 2 secretari si 2 membri. In acest fel, cei doi presedinti de Camere pot asigura reciprocitatea cu organismele similare din alte tari. Aceasta va fi unica lor atributie.
Art 3. Guvernul este inutil, pentru ca deciziile guvernamentale nu se iau la Guvern, ci la Presedintie. Ministerele vor trece in subordinea Presedintiei. Se infiinteaza, in cadrul Presedintiei, un birou numit « Microguvern », cu 3 persoane : 1 Prim ministru, 1 Vice-prim ministru si 1 secretar. Functia de Prim Ministru devine pur decorativa, doar pentru reprezentarea in relatiile cu functiile similare din alte tari.
Art 4. Curtea Constitutionala se desfiinteaza pentru ca, desfiintandu-se Parlamentul, nu mai intre cine sa medieze. Va ramane ca un birou consultativ in cadrul Presedintiei, cu 9 membri, toti cu rang de consilieri de stat.
Art 5. Structurile din subordinea actuala a Guvernului vor fi analizate cu atentie, urmand a fi desfiintate sau comasate cu cele ale Presedintiei. Prin aceasta actiune se vor evita paralelismele actuale.
Art 6. Presedintia ramane cu structura actuala, cu exceptiile mentionate la Art. 2… 5. Toti cei care vor lucra in cadrul institutiilor nou-create in cadrul Presedintiei vor avea o diminuare semnificativa a salariilor fata de situatia actuala.
Art 7. Ministerele raman cu structurile si sediile actuale, iar ministrii participa la sedinte de lucru la Presedintie, nu la Guvern.
Art 8. Alegerile se desfasoara o data la 4 ani, numai pentru Presedinte. Dupa investirea in functie, Presedintele ales numeste ministrii pe diferitele domenii de lucru, precum si membrii Microparlamentului si Microguvernului.
Art 9. Prin aplicarea prezentei Legi, se obtin economii pe mai multe cai:
– vanzarea actualelor sedii ale Guvernului si Parlamentului ;
– nu se mai platesc cheltuelile de intretinere a cladirilor si salariile functionarilor care lucrau in ele;
– alegerile parlamentare se desfiinteaza ; ceea ce duce la economii insemnate prin taierea chelutielilor pentru organizarea lor si, mai ales, pentru campania electorala ;
– nu se mai platesc indemnizatiile parlamentarilor, nici sumele forfetare pentru sustinerea cabinetelor lor din teritoriu;
– se reduc masiv cheltuielile pentru convorbiri telefonice pe telefonul mobil intre Presedintie si membrii celor doua institutii: Guvern si Parlament (in principiu, cu parlamentarii Puterii, dar nu numai..) ;
Art 10. In principiu, este de asteptat ca prin desfiintarea celor trei institutii lucrurile sa mearga mult mai bine : deciziile se vor lua mai repede, fara intarzieri pentru obtinerea aprobarii de la Presedintie, se evita procedurile parlamentare lungi si greoaie si, cel mai important, se evita disputele intre Palate. Nu va fi un deficit de democratie fata de situatia reala actuala.
Art 11. Un efect imediat al aplicarii prezentei legi va fi desfiintarea partidelor politice. Intrucat ele vor lipsite de scopul lor fundamental : cucerirea puterii politice. De fapt, ele se vor transforma in grupuri de sprijin pentru candidatii la alegerile prezidentiale.
Art 12. Acronimul prezentei legii exprima cel mai bine, prin omofonie cu englezescul « laugh », esenta legii : am ajuns « de ras ».
Cam de 5 ani a disparut notiunea de cap limpede. Pe print. In on-line nici nu a existat asa ceva. Oricum nu conteaza… Nu toata lumea e atenta la detalii… Iar printul nu este altceva decat o copie tarzie a on-line-ului… s.a.m.d.