Leapşa cu SMS

on

|

views

and

comments

Nimic nu mă calcă mai tare pe nervi – exagerez, sunt o groază de chestii care mă calcă pe nervi! unele chiar mai tare, dar sună bine să zic aşa – decât SMS-urile care dau năvală în perioada sărbătorilor. Astea se împart în trei mari categorii:

– conjunctivul – Să vă fie, să aveţi, să dea Dumnezeu, să fiţi etc. etc. Urmează referiri de factură manelistă, la bani, duşmani, copii şi altele asemenea. În urările de tip SMS conjunctiv se dă dovadă de generozitate căcălău, că doar nu te doare tastatura să-i urezi ăluia să fie înfiat de Steve Jobs şi să aibă parte de promovare pe Wikileaks. În sistemul de valori semeseconjunctivdesărbători viloiul şi maşinile de fiţe sunt la mare căutare, iar Moş Crăciun e dealer imobiliar.

– poezele tâmpit-scremut-vesele. Asta e a doua categorie. Aici creativitatea e minimă. Regula e simplă: primeşti o poezea tâmpită de la un idiot, decizi că poezeaua e suficient de cretinuţă ca să poată fi trimisă mai departe şi cunoscuţilor tăi. Aşa că dai un forward şi i-ai fericit şi pe alţii. Avantajul e că scapi de stresul pe care îl implică elaborarea unui conjunctiv propriu. Exemple: ” Moş Crăciun nu vine des/dar aduce Mercedes/ note maxime la şcoală/ job în multinaţională” sau ” Am o ştire derutantă/ Moş Crăciun are amantă/ Limuzina-i e tunată/Casa bine mobilată/ În bănci conturi, peste o mie/ Toate ţi le va da ţie”.  Regula de aur e metrica şchioapă, formularea ineptă şi ortografia personalizată. Ca în exemplul: „Îmbrăcat cu tot-un roşu/ are sacu plin Moşu/ şi-ţi aduce ceţi doreşti/ o vilă k n poveşti/fericire la serviciu/ şi bani mulţi k la Patriciu”. etc. etc.

– mistica de conjunctură. În categoria asta intră mesajele pătrunse de solemnitatea momentului. Mini-predici rimate, cu prisos de majuscule, în care sunt condensate, într-un singur SMS ( eventual alcătuit din două părţi) toate elementele esenţiale din Noul Testament. Mesajul divin e livrat cu pietate, prin SMS, că utilizatorul are 500 de sms-uri gratuite, în toate reţelele. Aşa ca mântuirea se livrează contra unui abonament lunar cu minute şi sms-uri incluse.

Cam astea ar fi cele trei mari categorii. Sigur, mai există câteva categorii minore şi/sau subcategorii. Regula comună e că mesajul se clonează şi se trimite en gros, către toată lista de adrese. Iar semnătura e întotdeauna: Fam. Cutare.

Acestea fiind spuse, m-am gândit să scornim o leapşă. Şi aşa n-am mai făcut-o de mult. Deci, se cere să furnizaţi un text de sms pentru Crăciun. Cu cât mai idiot, cu atât mai bine. Sigur aţi primit ceva de genul ăsta. Leapşa se transmite către: Chinezu, Crivăţ, Petreanu ( că tot răspunde la lepşe când şi dacă are chef), Piticu, Mana, Turambarr, Arsulici şi Eftimie. Şi absolut oricine ar vrea să o mai preia. Pe ea. Leapşa.

Facebook Comments

Share this
Tags

Must-read

Democrația americană?

Microbismul nostru politic e mereu în căutare de noi teritorii de manifestare. Conform unei vechi și robuste tradiții, chibițul politic nu trebuie să știe,...

Nea Stere și Duracelu

Nea Stere are un discipol. Precum Socrate odinioară. Am putea socoti chiar că banca din fața blocului a devenit un fel de Păltiniș. Astfel,...

Nea Stere și războiul

O reîntâlnire cu nea Stere e un eveniment. Comparabil cu transportul dus-întors pe ruta București -Kiev a unei stive de cherestea. Pentru cei care nu-l...

Recent articles

More like this

30 Comments

 1. Cele mai tari mesaje sunt alea tip pe care le primesti si de la aia pe care nu-i stii. Cand e ceva romanul are instinctul sa forwardeze. Anul trecut cand inca foloseam messengerul primisem un mass despre una din Iasi care isi pierduse buletinul acum 2 ani. Ramasesem statuie…

 2. SMS-uri nu trimit si un text de sms pentru Crăciun nu mă pricep a scorni dar mă întreb:
  „Unde sunt zăpezile de altădată….sau unde este vremea când Sărbătorile erau un bun prilej să pui mâna pe telefon pentru a mai auzi vocea unui om de care te leagă ceva sau un bun răgaz să scrii de mână o felicitare pe care să faci apoi efortul de a o timbra şi a o pune într-o cutie poştală?”

 3. Chit ca ei felicita doar pe cale bucala, deja colindatorii tuciurii, impodobiti cu panglici rosii, clopotei, si alte zorzoane, ureaza locatarilor batand din tobe printre blocuri:
  „Ța-ța-ța capriță ța,
  Trăiți-ar familia”
  Traditie neaos romaneasca!

  • Da, da, da. Si eu am incercat sa trimit en-gros, sms la toti din telefon dar am renuntat in ultima faza.Prea se invalmaseau toti in mintea mea in aceeasi clipa si nu am vrut sa discriminez pe nimeni ( unele persoane ar fi putut avea telefonul inchis ). Voiam sa stie toti ca mi-e gandul la ei.Simultan.

 4. SMS:
  Foaie verde de alun,
  Fac sarmale de Craciun…
  Le cladesc,le bag,la oala
  Sa bag virusii in boala..
  Doar din porc,nu pun de vaci
  Mai plusez cu doi,trei raci(ardei)
  Cu orez si toate cele,
  Sfanta ceapa bag in ele…
  Cimbru mult,pe vino-ncoace,
  Ca chimenu’ nu imi place..

  Cu pasta(tomate) e fix de fix,
  Nu ai pus,ai dat-o chix..
  Dupa ce e ambalata
  Si frumos asezonata,
  Mai pun din aia tocata(varza,bre)…
  Orice-ati spune ,e de vis,
  Manci si esti in..paradis…
  PS/Sunt faine ardelenesti,
  Da’ ,mai bune..oltenesti.. :))
  http://www.youtube.com/watch?v=AeV44PuD7Kk

 5. Am primit sute sms-uri de la portocalii cu telefoanele.
  Am trimis si eu un sms la un moment dat:
  „Daca imi mai trimiti un sms, o fut pe ma-ta pe catafalc”
  Raspunsul lor :
  „V-ati dezabonat cu succes de la newsletter”

  Invatati de la mine, bai!!!

 6. Fraţilor eu jur pe roşu,
  Cred că l-am bătut pe Moşu’.
  M-am trezit în toiu’ nopţii,
  Credeam că mă calcă hoţii.

  Auzeam gălăgie lângă pom,
  Ăla pe care am dat un milion.
  Am pus mâna pe o bâtă de prin casă,
  Şi i-am dat sub barba groasă.

  Săracu’ de abia a mai apucat,
  Să zică un HO şi-apoi a leşinat.
  Acu’ sunt lovit şi eu de responsabilitate,
  Tre’ să continui munca Moşului frate.

  Cadouri n-am de unde să scot pe criză,
  Aşa ţin telefonul permanent în priză.
  Am mesaje nelimitate şi dau d’alea cu „La mulţi ani”,
  Cu „Fie ca” şi cu „Să vă aducă Craciunul sarmale şi bani”.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.