Nu e chiar un sondaj

M-am documentat. Un uber-specialist în televiziune, rating şi culoarea oului de raţă, mi-a explicat. Madam Tatoiu e nelipsită în studiouri pentru că face audienţă. Cică are un lipici la populaţie de-a dreptul elodian. Eu nu-s aşa de uber-specialist, da’ parcă … parcă… parcă… zău, hai dă-o dracu’! Chiar aşa? Că eu cum văd făptura, cum schimb canalul. Ba îmi vine să-l şterg cu târnăcopul din memoria televizorului. O fi ea specialistă în politică, iri şi moni, cutremure, astrologie, ghiveci de post şi pixeli, da’ zău am îndoieli că e ea ţuţuroiul audienţei. Da’ naiba ştie? Nu strică să întreb. Personal cred că prezenţa ei prin garsonierele tv are de a face cu o prematură, tembelă şi inutilă promovare a imaginii, cu bătaie electorală. Da’ ce mă pricep eu? Eu zic să întreb. Şi întreb:

pe bune, care dintre voi schimbă canalul când o vede pe tatoaică? Şi cine stă lipit de televizor ca falimentul de Boc, atunci când aude glas de Tatoiu din difuzor?

36 thoughts on “Nu e chiar un sondaj”

 1. Eu as schimba si televizorul, dar devine prea scump. Nu zicea ca pleaca in America? Ne facea un pustiu de bine.

 2. Am şi eu reflexul de a schimba canalul cînd o văd, dar credeam că e vina mea, că nu înţeleg eu cum e cu ratingul. Noroc că l-am întrebat pe un realizator de tocşoaie de ce o tot invită şi mi-a spus că, pur şi simplu, pentru că e disponibilă oricînd, în orice zi, la orice oră. Deci, cînd un invitat le trage clapa, ţîrrr la madam Ţaţoiu şi ea vine şi prestează. Că o fi avînd şi niscaiva intenţii electorale, e posibil. Dar nu văd cine ar vota-o.

   1. Pai da, dar aia nu si-au mutat mobila in sediul unor televiziuni.
    Si nici macar flotant la adresele respectine nu au, ca madam Tartoiu.

 3. Dacă am avut o zi excepţional de proastă, nu schimb. O las să mă enerveze, să-mi ducă răul zilei până la capăt. În mod ciudat, după aia mi se pare că ziua mea n-a fost chiar atât de cumplită. Mai merge una.

 4. Vai, cât ma bucur iar că n-am televizor… ce liniște e… (că la radio vaca nu apare, nu i se vede chipul angelic 😀 )
  Pe vremea când aveam televizor, dacă nu găseam telecomanda, smulgeam cablul de antenă din tv numai să nu o aud/văd…..
  Tatoiu e un fel de combinatie între Godzilla, Fredy Kruger și Chuky’s Bride…

 5. Eu nu schimb canalul când o văd pe Tatoiu cu condiţia să mai fie şi un Athanasiu sau Bogdan Teodorescu pe acolo. Sau măcar Schnecker. Chiar şi un Ciuvică merge. Cred că sondorii ăia de la televiziuni se înşeală în legătură cu cine face de fapt audienţa.

 6. Daca n-ar chema-o Tatoiu, ar chema-o altminteri. Chiar si societatea manelizata si tabloidizata are nevoie de icoanele ei. Nu s-a nascocit inca una fara zei, semizei, titani si nimfe.

  Legat de problema masurarii audientei, ca si a oricaror alte cercetari sociologice cu pretentii de reprezentativitate, cunoscand pe faptuitori si metodele lor, nu am decat o vorba sa mai spun: apa de ploaie!

  Dar tot Olimpul ala are nevoie si de niste preoti, nu? Daca se poate, de unii corupti si bolnavi de toate cele lumesti..

 7. Saptamana trecuta cand madama era in direct la Realitatea, schimband programul, sotul meu ca el era la televizor, pe Antena 2 iar ea. Se cam contrazicea la Realitatea cu un invitat. Nu am vazut mult, decat secventa cand ea nu avea dreptate! Da chiar nu mai pleaca in Americuta?

 8. Rabi!
  Te rog eu, organizeaza un concurs cu premii pentru televizomanii masochisti. Cine castiga, s-o pupe pe madama Tatoiu pe gura, la o ora de maxima audienta si in direct. Ar fi tare!!!

 9. Sunt sigur ca tu si cititorii tai schimbai canalul si cand dadeati de Elodia, asa ca nu cred ca ai nimerit locul unde sa faci un sondaj cat de cat adevarat.
  Totusi la Elodia se uitau o gramada de gura casca si tot di aia se recruteaza si privitorii la Tatoiu. Desi trebuie sa recunosti ca, spre deosebire de Elodia, madam Tatoiu genereaza o anume cantitate de umor (mai mult involuntar, dar umor)

 10. Mă calcă pe nervi, dar sunt alţii care mi-i taie cu drujba – Tălmăceanu, Andreea Pora, Udrea, Funeriu şi alţi câţiva.

 11. Bre, io cred ca astia nu-s asa de priceputi la sondarea pietei, ratingului, etc. din simplul motiv ca niciodata, nici macar o singura data nu este invitata singura in vreo emisiune! Asa ca eu cred ca tre’ sa mai caute motivul, ca pare nu l-au gasit inca. Eu schimb sau nu canalul nu in functie de cucoana ci de cine sunt restul invitatilor din emisiunea respectiva. De obicei, schimb de pe Irealitatea aproape instant, indiferent de invitati.

 12. Atatia sustinatori de-ai madamei Tzatzoiu …
  Atat de mult imi place si mie, incat schimb postul instantaneu . Animal Planet e mult mai instructiv 🙂
  PS. Oare decolteurile generoase, lipsa manecilor la bluze, bijuteriile superdimensionate sunt cele care fac rating?

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.