AcasăRabbi ziceUn Ceauşescu mai jegos

Un Ceauşescu mai jegos

Nu trebuie să fii monarhist ca să îl respecţi pe regele Mihai. E suficient să fii zdravăn la cap şi bine crescut.

Astăzi aud, cu o frecvenţă angoasantă, repetate aceste cuvinte: detest omul, dar respect instituţia. Se spune asta când e vorba despre Preşedinţie, despre Curtea constituţională, Guvern, Parlament sau sediul oricărei alte demnităţi publice. Într-o contemporaneitate populată de o zoologie precară, distribuită grotesc prin tot felul de demnităţi, ne refugiem în superstiţia că instituţiile sunt sănătos construite, dar rău populate. În privinţa instituţiei monarhiei, lucrurile sunt aşezate exact invers. Pentru că poţi avea absolut orice părere îţi poate tolera ficatul despre monarhie, când vine vorba despre personalitatea regelui Mihai, nu poţi vorbi decât cu adâncă reverenţă. Chiar şi un ne-monarhist ca mine ( mă feresc să spun „republican”, prea duce într-un Ploieşti caragialean) simte atunci nevoia ca, pomenind personalitatea regelui Mihai, să adauge: Majestatea Sa.

Atacul mizerabil al lui Băsescu, întâmplat aseară, e o bădărănie, o mojicie, încă o dovadă a nesimţirii nemărginite a personajului care ocupă astăzi scaunul de la Cotroceni. În vreme ce Băsescu defeca în public, Cristoiu bălea grohăind de satisfacţie că se află în preajma noului său idol, marele bădăran.

Băsescu a avut lături de aruncat peste  cei care au condus România până la el. Ion Iliescu, Emil Constantinescu, acum şi regele Mihai.  Ceauşescu i-a scăpat. Pe Ceauşescu l-a slujit. Lui Ceauşescu îi trimitea telegrame de felicitare sau de adeziune. Iar acum se crede el însuşi un nou Ceauşescu. Unul mai primitiv, mai grobian. Doar Ceauşescu mai arunca dungi pe harta ţării după cum îi trăznea lui. Pentru a construi cine ştie ce-i mai trecea prin minte. Băsescu trage şi el dungi, pentru a fărâma ţara. Băsescu le promite ungurilor Harghita şi Covasna, de parcă i le-a lăsat ta’su ori mă’sa. De parcă le-a câştigat el, la barbut, prin wc-urile bodegilor din porturi.

Ceea ce se întâmplă în ultimele săptămâni ar trebui nu să ne îngrijoreze, ci să ne sperie. Demenţa acestui mitocan ne duce într-un loc teribil de primejdios. Ne putem trezi la timp sau ne putem lăsa duşi, ca oile, în bezna în care gunoiul acesta se simte bine.

P.S. Absolut întâmplător, desigur, la acelaşi post de televiziune, unde bădăranul îl insulta pe regele Mihai, imediat după „emisiunea” cu pricina, a urmat o alta, în care invitat era ridicolul Paul Lambrino. Pură coincidenţă.

P.P.S. Pe papagalii din opoziţie îi invit să mă scuteasca de revolta şi protestele lor. Cu revolta şi protestele ne descurcăm şi singuri, băieţi. Dacă vreţi să vă meritaţi şi voi rândul la furat, aţi face bine să dovediţi că meritaţi. Suspendaţi-l pe derbedeul ăsta şi apoi demiteţi-l! Până faceţi asta nu vreau să mai aud de voi!

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

24 Comments

 1. Mojicul şi mojicia vin dintr-o extrapolare răsăriteană şi nu definesc exact proporţiile atacului coleric la o întreagă perioadă istorică pe care evident nu o înţelege.
  Traian Băsescu este, şi se ştie asta, un grobian perfect. Un cumul exploziv de vulgaritate, grosolănie, bădărănie imprevizibilă, mitocănie, mârlănie toate astea agravate, mai mult, extrem acutizate de funcţia pe care o deţine.
  Ceea ce a comis, însă, ieri la ceas de seară, se numeşte afront.
  Afront cu intenţie şi dictat de o necontrolată şi din ce în ce mai manifestă neghiobie.
  Unii, nereuşind să se abţină, au demisionat pentru mult mai puţin dar nu e, sub nici o formă, cazul în ceea ce-l priveşte pe excesivul preşedinte jucăuş.

 2. hmm, am un singur comentariu la critica (justificata) la adresa baselului. pot sa adaug faptul ca are dreptu sa aiba idei personale de genul asta, dar, in pozitia pe care o are, tre sa si le tina pentru el. in public trebuie sa iasa cu altfel de mesaje.

  „Nu trebuie să fii monarhist ca să îl respecţi pe regele Mihai. E suficient să fii zdravăn la cap şi bine crescut.”

  sper ca nu consideri si reciproca adevarata. adica sa fii considerat zdravan la cap si bine crescut doar daca il respecti pe fostul rege Mihai. pentru ca mie personal fostul rege mi-e absolut indiferent. nu-l dispretuiesc, si nu-l respect mai mult decat pe oricare alt cetatean.

 3. rromanila zilelor astea imi aminteste din ce in ce mai des de filmuletul ala despre hitler, „Rise of Evil” pe numele lui.

  Da, ma sperie si pe mine ce se intampla, modul in care jegosu asta se caca pe absolut orice ar putea insemna ceva.

  Si ma sperie si mai tare ca daca cacatu asta acum l-a luat pe Ponta la anaf asa la misto nu imi dau seama ce anume ar face cand va putea sa confiste averi prezumate ilicite.

  Serios, incepe sa imi fie frica si sa ma gandesc serios sa ma tirez. Probabil spre est, ca de vest sunt satul.

  Apropo de Ponta: http://elucubratie.wordpress.com/2011/06/23/dupa-casa-de-filemm-dna-urmeaza-spectacolul-de-circ-anaf/

 4. Aaa, domnul Cristoiuuu … care cu ocazia mitingului ocazionat de suspendarea lui Basescu comenta la Sinteza

  (aproximativ)
  „pai eu am fost in piata la venirea Regelui Mihai. Nici nu-ti mai gaseai loc. Cel putin un milion de oameni. Acolo s-a vazut dragostea fata de un conducator … mitingul asta pentru Basescu un fas … s.a.m.d.”

  Iar Basescu … chiar nu trebuie sa dezlantuie atata patos. Ganditi-va, zic eu, la cele mai rudimentare rationamente posibile: in contrapondere fata de ofertarea HarCovului catre UDMR s-a trezit sa faca pe patriotul in detrimentul cui s-a nimerit. Atat.

 5. 🙄 Hmmm , in sfarsit ati inceput sa constientizati (si tu rabbi si restul) ca Basescu e MAI MULT decat un cumul de vulgaritate, grosolănie, bădărănie imprevizibilă, mitocănie, mârlănie , etc. (vorba lui Doru) : E , chiar DEMENT !!! … La propriu !!! 😈

 6. Un dezaxat care n-ar pregeta sa o numeasca pe muma-sa, curva, doar pentru ca i-a dat nastere. Si nici nu m-ar mira sa dea porunca, in caz ca mai zaboveste mult in locul ala,
  sa se modifice istoria.
  Asta e precum alcoolicul; dependent.
  Dependent de diabolisme. Nu e josnic,badaran. etc.
  E schizofrenic . Pentru nebun, adevar nu exista decat in lumea lui, si trist e ca trebuie sa-i suportam delirul.

  • feodor, cred ca uiti poezia in care idiotu fantaza cum ca a murit ma-sa cat era el pe mare; spre deosebire de ce zici tu, adica s-o numeasca pe ma-sa curva, pe asta cu muritu a comis-o deja live, parca tot labe1teve, unde delireaza el in mod uzual

 7. pentru ca l-a facut masa si tatsu ar trebui fara discutie respectat, eventual sa restauram „prima nocta” si alte obiceiuri medievale dedicate trimisilor lui dumnezeu pe pamant. la fel trebuie respectat si pentru cele 30 mil. eur cerute statului roman pe castelul de care a avut grija cat timp a ales sa-si traiasca viata in societati mai putin ingraditoare, cu gandul, desigur, la poporul pe car l-a parasit.

  pana la urma nu l-am auzit pe majestatea sa spunand ceva de antonescu(nu puturosu care se viseaza presedinte), de cei deportati la gazare, de cei deportati in siberia. tot respectu, asa rege da

 8. E mult mai simplu. A rămas fără bani, aşadar vrea Pelelul şi vinde Aedealul. Speră ca într-o zi să dispară prin vreo insuliţă, cu familion cu tot. Problema e ce face Udrea… Prevăd că doamna Basescu oficială o să moară alunecând pe-o coajă de banana…
  Ghinion însă cu globalizarea. Va fi găsit în gaura lui Obama, dacă e nevoie.

 9. Bine zis: „suspendaţi-l pe derbedeul ăsta şi apoi demiteţi-l”. Doar că se împiedică de mici amănunte cum ar fi numărul de voturi în parlament. Uslaşii nu au nici o formulă magică pentru a obţine asta. Iar partea a doua – aia cu demiterea – nu depinde de ei, ci de noi poporul electoral. Iar dacă îţi urmăm sfaturile, rabbi, atunci vom sta acasă la vot scârbiţi de „clasa politică” în care de fapt ne punem toate speranţele. Să-i învăţăm minte pe politicienii ăştia jegoşi oferindu-i dementului încă o victorie!

 10. Nu te supara Rabi dar opozitia d-aia este opozitie, pentru ca este in monoritate. Cum sa-l suspende?
  Si apoi nu uita ca poporul l-a votat. Eu cred ca intr-un fel tot ceea ce ni se intampla ar trebui sa ne faca sa bagam la cap ca singurul mod in care noi, cei multi, putem sa avem putere este sa votam avand capul pe umeri.

 11. Eu recunosc că sunt monarhist. Dar, chiar dacă aş fi republican, mi-ar fi greu să nu recunosc că Monarhia ar scoate România din marele căcat în care se află. Gândiţi-vă la simplul fapt că Marea Britanie, Olanda, toate ţările nordice, Spania prietenă ne-ar privi dintr-o dată cu alţi ochi. Asta odată. Apoi am scăpa de lupta tâmpită pentru preşidinţie (trebuie să adaug că SUA şi Franţa îşi tratează preşedintele ca pe un rege), unde câte un Băsescu pândeşte la colţ, gata să încalce în mod fanariot Constituţia, orice Constituţie. E atât de simplu. Şi atât de Demn.
  În istoria noastră, pragmatic vorbesc, am avut vreo vreme mai bună decât sub Monarhie? Avem modele de preşedinţi paşoptişti mai de respectat decât voievozii?
  Eu zic că nu.
  Cu atât mai mult Regii civilizatori. Au venit, s-au „devenit” români, au modernizat ţara nemţeşte (deopotrivă Constituţia şi nivelul de trai – PIB – era cel al Belgiei, în 1923: azi, Belgia pare la ani-lumină…) „România dodoloanţă” a existat doar sub Monarhie.
  În fine, de ce să nu vrem linişte şi pace? Un Monarh, cuminte şi respectat, un guvern de treabă, o Justiţie sfântă, girată de Rege, un Parlament care poate fi oricât de gălăgios. De ce nu vrem astea?

 12. Rabbi, total de acord, mai putin ultimul PPS. Chestia cu „Cu revolta şi protestele ne descurcăm şi singuri, băieţi” ma lasa intr-o profunda perplexitate, unde oi fi vazut matale revolta si proteste? N-am vazut pe nimeni cu pancarta de gat la Cotroceni. Cu adanca consideratie, dar nu i-a aratat mai nimeni in direct circumcizia presedintelui, ca altfel poate lurcrurile stateau altfel. Poate era si Nutzica pe aproape, un protest cu Happy Ending! Mie imi place Basescu acolo unde e. Sa vada tot romanul ce rapandula a votat. Cand l-au suspendat data trecuta, s-a dat agresat si l-a crezut toata lumea. Mai luati baieti o doza d ela Piratu’ sa nu ziceti cumva ca vi se pare. Nu ca sunt extatic al opozitiei, dar ce pana mea vreti sa faca? Ca de aia ii zice opozitie, are mai putine scaune in Parlament, sau da lovitura de stat, sau asteapta pana la alegeri. Si in general ma inerveaza poporul roman care ar fi perfect dar tot timpul ii merge prost, ca cineva nu face ceva. Just Do It, ce pana mea ! USL-ul ala pe care urinati are doar vreo 50% intentii de vot , si toti sunt sucariti ca sunt slabi politicieni, de aia au putin in sondaje, nu ca romanii zac ca boii in jug …

 13. Tot scandalul cu declaraţia preşedintelui Băsescu împotriva regelui a plecat de la o întrebare a dlui Ion Cristoiu privind ziua de 22 iunie 1941, când mareşalul Antonescu a ordonat trecerea Prutului. Dl Cristoiu, altfel istoric diletant, crede că ar fi trebuit să marcăm festiv această zi ca ziua când a început Războiul de reîntregire a Patriei ciuntite de ruși.
  Îmi pare rău că am pierdut ocazia

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

Generația de bumbac

Acum treizeci de ani (pe atunci mai eram vag interesat de...

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din...

- A word from our sponsors -

De citit

Generația de bumbac

Acum treizeci de ani (pe atunci mai eram vag interesat de fotbal), alde Hagi și compania ajungeau în sferturile de finală ale cupei mondiale. Unde erau eliminați, la loviturile de departajare, de către suedezi. Asta după ce bătuseră Columbia, SUA, Argentina. După eliminare eram, cu toții, foc...

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...