AcasăOy-oy!M-a sunat!

M-a sunat!

Sună telefonul. Ori de câte ori sună telefonul îmi spun că e musai să schimb tonul de apel. Din cauza tonului ăsta de apel, doar din cauza lui, factura mea telefonică e tot mai umflată în fiecare lună. Hai, că e uşor de explicat. Melodia care funcţionează ca ton de apel, pe telefonul meu, e Kayleigh a celor de la Marillion. Când mă sună cineva, în loc să răspund îndată, încep să bâţâi din cap şi să-mi imaginez că dau cu băţul în cinele. Şi amân de fiecare dată momentul răspunsului pentru a mai prinde o măsură din cântec. De obicei cel care sună se plictiseşte aşa că trebuie să revin eu cu un apel. Nu mai e nevoie să vă spun cât de mult mă pot călca pe nervi ăi de îmi dau apel şi aşteaptă să-i sun eu îndărăt. Oricum sun, lăsaţi naibii Marillionul să cânte!

Deci sună telefonul.  Pe la „Do you remember? I thought it was confetti in our hair” răspund. Kayleeeeeigh! Vocea de la celălalt capăt al firului îmi aminteşte de vocile centralistelor de pe vremuri. Mereu m-am întrebat: cum dracu’ le găsesc pe alea aşa piţigăiate? Sau există o şcoală profesională unde învaţă să nazalizeze în felul ăla?

– Alo! dă vocea pe nas. Rămâneţi la aparat.

Ce mama dracului să fac? Rămân la aparat. De fapt rămâne aparatul la mine că eu mă mut pe fotel să trag ciubuc. Cât stau eu aşa, „la aparat”, în difuzorul telefonului ascult muzica celor care m-au sunat. Chiar aşa, cine m-a sunat, de fapt? Breee! Vreau Kayleighu’ meu, lăsaţi-mă dracului cu pahrfuhm dă fehricireeee! Şi dă-i cu parfumu’, şi dă-i cu fericirea. Termin ţigarea, parfumudăfericire o ia de la capăt, nimic. Când eram pe punctul de a închide aud o altă voce. Tot duduie, de data asta mult mai plăcută. Vocea centralistă nr.2, anii ’70 e înlocuită de vocea de tip secretară angajată prin concurs, metoda coach casting, anii ’90.

– Alo! Bună ziua! Domnul Budihală ar dori să vorbească cu dvs. …

– Cine?- parol! Habar nu am cine e nea Budihală ăsta.

– Domnul  Budihală – repetă duduia- ar dori să vorbească cu dvs. Personal.

Personal… ce? Personal Budihală sau personal eu? Sau personal de Căcăreni?

– Rămâneţi, vă rog, la telefon.

Dau să spun că:

– Nu-mi mai băgaţi parfumudăfericire că dau în icter!

N-apuc. Din telefon nu se aude vocea lui Budihală ci… parfumu’ pizdii mamei lui! Ptiu!

N-am nici cea mai mică idee cine e nea Budiga… Budihală ăsta şi ce vrea de la mine, dar tactic joacă nasol. Pentru că după injecţiile cu parfum de fericire în timpan are toate şansele să mă ducă într-o dispoziţie extrem de neprietenoasă – ca să demonstrez că ştiu ce e ăla un eufemism. Mai exact, exceptând situaţia în care vrea să mă anunţe că e executorul testamentar al unei babete care tocmai mi-a lăsat vreo treij’ dă miliarde dă cococ, pe parola mea că dialogul nostru o să se poarte pe un ton la fel de neprietenos ca mistreţul din bancuri.

Şi uite aşa mai trag o ţigară. Şi îmi planific ca atunci când budihalu apare la telefon să-i cânt, cu vocea mea specială, afon nr.9, despre parfumu’ dă fericire. Ba, ca să fie pachetul complet, îmi propun să bag vocal şi părţile instrumentale. Ca să fiu pregătit intru deja în repetiţii. Între timp termin şi a doua ţigară. Cam pe la jumătatea celei de a treia ţigări, când eram deja parfumat ca studenţii arabi, aud iar vocea secretarei.

– Alo, mai sunteţi?

Ce să mai fiu? Calm? Fumător? Blogger? Sau întrebarea e pusă într-un sens mai larg, metafizic? Aleg să fiu vag. Ete aşa!

– Mda!

– Ne cerem scuze, domnul Budihală nu poate vorbi acum. Vom reveni noi cu un telefon.

Zbang!

Nu tu parfum de fericire, nu tu veşti despre starea de sănătate a babetei. Cum adică nu poate vorbi? Păi nu el m-a sunat? Răspuns: nu! A sunat centralista, pusă de secretară.

Şi adică eu nu am privilegiul de a vorbi cu Budihală? Personal carevasăzică? Nasol!  Şi cât de mult îmi doream lucrul ăsta…

După vreo două ore povestea se repetă. De data asta intră direct secretara:

– Alo, domnul Budihală etc. Rămâneţi la telefon, vă rog.

– Îhî! şi închid.

După un sfert de oră sună iar:

– Aţi închis? mă interoghează secretara.

– Eu? Nuuu! De la dvs. s-a închis! fac eu pe inocentul.

– Da?

– Da.

– Rămâneţi să vă fac legătura cu domnul Budihală.

Şi îi închid iar.  Şi după cinci minute sună iar.

– Iar aţi închis?

– Eu? Nu, domnişoară. Dumneavoastră aţi spus că îmi faceţi legătura cu domnul Burduşeală…

– Budihală – mă corectează.

– Aşa… Budihală. Apoi aţi închis.

– Da?

– Da.

– Îmi cer scuze. Vă fac legătura.

– Bine.

Şi închid iar. N-au mai revenit.

Budihală, băi tată, bagă deştu’ în telefon si sună dacă ai ceva de zis. Personal adică. Că vreau să ascult Kayleigh cap coadă. De câteva ori.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

16 Comments

 1. Esti destept ca mai toti evreii…daca l-ai cunoaste pe Dumnezeul lui Israel, ai fi un evreu destept si credincios!
  Urie,
  un evreu credincios Domnului

  • Bai Uriel, sper ca nu ti -ai bagat tu deshtele in tastatura – l -ai pus pe sclavu’ goy – ca incepuse Sabatul – ce pula lu’ calu’ lu’ David facem acilea!

   Cu drag,
   Tzeposu Ariel, necredinciosu’ lu’ Iahve

   • Da’ tu ce te bagi singur in seama bai aracel^
    Il cunosc personal pe Urie si pot sa-ti spun ca si-a scris singur mesajul la ora la care tu-ti trageai picioarele urit mirositoare in pat ametit dupa litra de tuica bauta; aici inca nu incepuse sabatul.
    Nu trebuia sa ne mai spui tu ca esti si prost si necredincios, deduceam oricum din ineptiile pe care le scrii!
    Moshe Dayan,

 2. Uite aşa se obţine modalitatea optimă de abordare preeminentă a valenţelor indicibile ale metafizicii burduşite …
  Ciubucul şi fotelul nu pot, sub nici o formă, lipsi.

 3. Hai ca l-am cautat pe Budihala, sa vad si eu cine te-a sunat …

  Am gasit pe unu Valentin pe Facebook, care are la activitati banking si business si e prieten cu Pripag, Melciu, Gatlan, Burghina, Giurgi si altii :)) Asta tre’ sa fie … musai ! Are si poza … din aia 😉

  Aiurea … am mai gasit unu care corespunde 🙁 … tot pe Facebook este unu Daniel-marian (tot Burdihala) care se ocupa de afaceri si calatorii 😀 Are si asta niste prieteni faini: Baronu, Copot, Buzatu, Costi, Ninis, Toba etc.

  Or mai fi, dar eu nu mai caut … sa ma caute ei, ca doar au secretara 😉

 4. Dom’le, io am pus-o să-mi cânte „Bun îi vinu’ ghiurghiuliu” pe Maria Tănase, ca sonerie la telefon. Ar fi de făcut un studiu pe baza reacţiilor celor din jur, funcţie de locul în care mă… prinde apelul!

 5. Ai îmbrăcat într-o frumoasă haină artistică întrebarea, întru totul corectă:
  Când vrei să vorbești la telefon cu cineva care are telefon mobil de ce pui secretara sa-ți facă legătura?
  Condițiile tehnice în care se vorbea la telefon cu ani buni înainte justificau această sarcină a unei secretare: obținerea tonului la o centrală telefonică, legătura la un interior, găsirea persoanei la acel interior sau altul erau acțiuni consumatoare de timp.
  Răspunsul la întrebare este sugestiv.

 6. Bai Dayanel – ienicer chior si chel – de – al lu’ Moshe! Stiu ca aveti cam mult desert p ‘acolo – cam putiti voi a nespalati – am cunoscut multi ca tine! Stiu ca te -ai saturat sa te speli cu nisip – in Marea Moarta ai incercat? Si mai schimba dreaq caftanul ala galitian, jegos si putind a usturoi ( de la babacu’ tau) – ca pute tot blogu’ asta!
  Daca nu -ti ajung banii de posirca aia de Carmel – fa -te camilar, incearca in Egipt – aia de la piramide sunt in greva!

   • Nu va certati…nimic nu-i nou sub soare, inclusiv antisemitismul; cainii latra…
    Ariel, sau cum te-o chema, goim te considera doar Dumnezeu prin pozitia pe care ti-ai ales-o fata de El; ca sa-ti dovedesc, spun doar ca El m-a creat si pe mine si pe tine, numai ca tu-ti alegi singur sa fii ,,necredinciosu’lu’Yahve”.
    Eu ca slujitorul lui YHVE, pot sa te indemn sa-i fii credincios si-ti dau un sfat pentru ura pe care ne-o porti: NU TRAGE NICIODATA TIGRUL DE COADA!
    Mordechai prietene, de fapt tie am vrut sa ma adresez:
    Traim vremuri mesianice si Puternicul lui Israel, prin mine, te-a chemat sa te intorci cu fata spre El ( din unele cuvinte pe care le scrii, mi-am dat seama de pozitia pe care o ai ).
    Pe blogul tau voi mai intra ca-mi place ceace publici…dar chemarea care ti-am facut-o n-o voi mai repeta; deci nu uita: cind ti-o merge rau sau vei fi in culmea gloriei, iubestel pe Dumnezeu cu toata inima ta!

 7. lol:)))
  @ Urie . tu chiar crezi ca o sa mearga chestia asta cu iubirea lui Dzeu atata timp cat cineva ca tine ii zice asta??? pacat ca nu stii unde ti’a fost Dzeul in momentele grele prin care ai trecut

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor,...

- A word from our sponsors -

De citit

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....

Bombardistan

Ca un vrednic cetățean al secolului XXșiunu îmi molfăi revolta pe Facebook, în țarcul special amenajat, sub bolta cocoșată a regulilor comunității. Orice altă formă de revoltă ar presupune o ieșire din lene și trecerea în alt țarc, unul mult mai aproape de abator. Constanța. E orașul: în...

Nesimțitul

Domnul Iohannis e un nesimțit. Nu e nimic insultător în această afirmație, e o simplă constatare tehnică, rece. Unii sunt blonzi, înalți sau pistruiați - domnul Iohannis e nesimțit. Suspectat, pe nedrept, de cinism, în unele situații, de lipsă de empatie, în altele, ori de lipsă de...

Versiunea neoficială

Imaginea corectă a ce se întâmplă azi în lume nu poate fi obținută consumând știri din sursele oficiale. Prea multă propagandă. Canalele pretins alternative sunt dominate de irațională isterie și fabulații. Singura șansă e un conspect lucid al informațiilor și un minim efort de corelare. Deci: În anii...

Locuri de poveste: Trăbulești

Într-o epocă în care interesul turiștilor pare să se îndrepte mai ales către destinații exotice, există un loc aparte de care, probabil, puțini au auzit: Trăbulești. Turiștii dornici de frumos, de peisaje încântătoare și de autentice incursiuni culturale, nu vor găsi aici nimic care i-ar putea interesa....

Post-istorie sau preistorie

Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice și instalarea temeinică și permanentă (părea pe  atunci!) a lumii unipolare, Fukuyama s-a grăbit să anunțe sfârșitul istoriei. Conform acestei ipoteze, navigam în apele veșnic calme ale post-istoriei. Umanitatea era ferită de acum de  sezoniere confruntări ideologice, căuutări ori rătăciri. Hegemonia americană...