AcasăOy-oy!Haideţi să ceva!

Haideţi să ceva!

Când eram pici aveam, dimpreună cu ceilalţi ciucameţi de vârsta mea, o mare dilemă: pe bune-pe bune, când nu se filmează, nu e aşa că de fapt Chuck Norris îl mardeşte pe Bruslea? Ceva mai încolo dilema căpătase o altă complexitate: deci Muhammad Ali îl rupe pe Bruce Lee? Nu ne puneam niciodată de acord. Piticul ăla de Bruslea era el agitat şi tot făcea morişcă din picioare, da’ şi dacă îi scăpa nea Cassius Ali un dos de cazma, parcă îl văd pe Bruslea că nu mai miorlăie ca pisica şi chelălăie ca maidanezul călcat de excavator.

Mai zilele trecute am văzut un fel de documentar, pe un canal de televiziune, în care unii, care nu depăşiseră faza dilemelor mele juvenile, încercau să se lămurească ei cam cine ar fi fost cel mai mare boxer al tuturor timpurilor. Şi simulau, pe computer, un fel de meci între Rocky Marciano şi Muhammad Ali. Spre marea-mi satisfacţie, în runda a 13-a, Rocky l-a lăsat năuc pe Ali. Nu sunt deloc un pasionat al pugilismului, dar mi-a picat cândva în mână un DVD cu marile meciuri ale lui Marciano. Tipul era fenomenal. Ajungea prin repriza a opta, a zecea sau naiba mai ştie a câta, avea faţa făcută zob, nasul spart, ochii făcuţi ecler, dar îl vedeai că deodată îl apucau dracii şi începea să-l ia pe adversar în instalaţie şi îi căra la pumni până când pica ăla ca ancora de vapor. Clar, dacă e vreun boxer care să-mi fi plăcut, piticul de Rocky era.

Mă rog, nu despre cafturi, mardeiaşi şi jocuri pe calculator vreau să vorbim. Mă gândeam să vă propun tot un joc din ăsta, dar de data asta să încercăm să descriem un fel de guvern ideal. Adică să-i nominalizaţi pe cei pe care îi socotiţi cei mai buni miniştri ai ultimilor 21 de ani, pe diferite portofolii. Ca să dau tonul, o să numesc eu câţiva astfel de (foşti) miniştri. După ce terminăm enumerarea, comparăm cu ce avem azi.

Finanţe: Mihai Tănăsescu

Transporturi: Miron Mitrea

Cultură: Răzvan Theodorescu

Tineret şi sport: Crin Antonescu

Apărare: Puiu(Ion Mircea) Paşcu

Interne: Vasile Blaga / Ioan Rus

Muncă: Dan Mircea Popescu ( unul dintre cei mai serioşi oameni din politica noastră)

Externe: Adrian Năstase

Comunicaţii: –

Mediu: Sulfina Barbu ( dintre toţi, ne place ori ba, coana Sulfina chiar a fost cea mai de soi)

Economie, Industrii etc. : –

Hm… cam multă pesedea pe aici, dar asta-i treaba! Să vă aud!

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

25 Comments

  1. Sigur: Mitrea, Pascu, Rus, Blaga, Sulfina…. Very good choices indeed. Cred ca Romania nu are nevoie de oameni scoliti afara, cu viziune si racordare la ceea ce se intampla prin lume. Aruncati un oki pe la ce ministri au polonezii (de finante, de externe), chiar si vecinii bulagri (vezi CV-ul ministrului de finante).
    Eu cred ca, la asa guvern, si dna Ridzi si-ar gasi un loc -macar de secretar de stat, ceva. M-am enervat rau citind postul asta.

    • Aveti dreptate sa va enervati. Si mie imi vine sa plec din tara cand ma gandesc ca la Bruxelles ma reprezinta…Eba, Becali, Vadim, etc.
      @Mordechai
      Chiar daca unele persoane din lista sunt interesante si au dat dovada de competenta cred ca-i in interesul tarii sa se desprinda de trecut si sa „traga” o mana „tanara”.
      De ex. in afara de sustinere politica, ce i-ar lipsi lui Marius Ghenea sa fie un ministru bun?

  2. sincer, m-ai dat gata; m-ai dat gata cu două dintre opţiunile tale, nu cu altceva, mai exact când i-am văzut pe Mitrea şi pe Sulfinica pe acolo mi-am zis, ca ardeleanul, că „aşa ceva nu se există”. acum, oricum te-ai uita la guvernele de acum 20, 16, 12 sau 8 ani, arătau mult mai bine decât cel de acum, unde incompetenţa e literă de lege. nu cred că voi intra în jocul ăsta, pentru simplul motiv că din toată „clasa” noastră politică nu ai cum să faci un guvern mai răsărit, şi decât să fac unul cu cârpeli şi cu câte-o sulfină prefer să mă abţin.

  3. Una dintre durerile mele a fost – meritul lui Băse – că am regretat vremea PDS. Fura şi Năstase, dar cu ştaif, elegant, şi nu-ţi era ruşine cu el în lume. Nici cu Geoană (m-a durut un pic mâna când l-am votat, dar m-am spălat şi mi-a trecut). În schimb, acum, când aud că Băse iese iar pe la vreo întâlnire a liderilor mă apucă spaima: iar o să mă facă de cacao, cât să-mi fie frică să-mi arăt paşaportul pe vreun aeroport. Mi se face ruşine că l-am înjurat la vremea lui pe Petre Roman…
    Cum mama naibii am ajuns aici???

  4. totuşi, hai să mă risc puţin şi să încerc să te ajut să îţi completezi guvernul:
    la Educaţie au existat pe vremuri un Andrei Marga şi o Ecaterina Andronescu, iar dintre ăştia doi eu cred că aş opta pentru Andrei Marga;
    la Finanţe eu cred că aş opta pentru Daniel Dăianu, nu pentru Tănăsescu;
    la Cultură a existat un Răzvan Theodorescu.
    deocamdată nu îmi trece altceva prin cap, eventual la mediu cred că îl prefer pe Borbely.

  5. Rabi intre (fosti) ministri este unul sa stie sa faca bile ,asa cu miile de tone . Bile cit pumnul facute din otel ,le trimeteau porcoi in Magreb ,Asia, India si Pakistan ,America Latina ,trimetea si Magoto firma franceza de construit utilaj pentru ciment ,da ii bateam de le sarea smaltul ,in ani 90 le-am bagat o firma de facut bile de pe coasta Atlanticului in falimet , un oras de 30000 de oameni . Acum vezi matale la Medgidia fabrica se chiama Lafarge ,franceza, de unde iau bilele ca fac ciment !…..Ministri dupa ce ma lamuresti care face bile o sa stiu sa il aleg…..

  6. L-as nominaliza la Educatie/Cercetare etc pe Funeriu, cu toate ca e un ministru destul de prost, un fel de printre cei mai buni dintre cei slabi, undeva la promovare dintr-o liga inferioara – o liga plina de sabotori si incompetenti.

    • Mușca-ți limba…. Tipul chiar nu prea are habar pe ce lume se află, îl conduc secretarii de stat… Și are parte și de o lege (pe care o susține prostește) plină de greșeli de logică, plină de contradicții între articole, cu erori juridice pe care nu le face nici un student din anul 1 de la drept.
      Singurul merit al său e că a organizat un bac mai ok, utilizând camerele de luat vederi montate din inițiativa predecesorilor săi

  7. Am „picat ca ancora de vapor” la acest subiect. Nu că n-aş avea de părerit, nu mi-aş respecta condiţia de român ştiutor de toate, dar mi se pare, rog pacienţă pentr abţinere, inutil. Precum un meci (disciplina sportivă la alegere) dintre Victor Ciorbea şi Emil Boc, sponsorizat de Udrea şi arbitrat de Sebastian Lăzăroiu …

  8. La Comunicatii: Dan Nica, dar daca-mi permiti o propunere serioasa si cu folos, la orice ora il aleg pe Varujan Pambuccian!

    Mitrea, Theodorescu? Crez ca-i o gluma.

  9. l-aş fi lăsat pe Toader Pleaşcă Paleologu la Cultură şi Culte. L-am vazut cum s-a aşezat de unu singur in faţa unui buldozer care hăcuia o casă in zona garii de nord din bucuresti. dupa ce a fost remaniat. bufon sau nu, a fost cel mai bun ministru din toate guvernele boc

    • Sigur, dar nu guvernele Boc sunt zenitul.
      Despre Paleologu jr. am păreri împărţite. Sigur nu are altitudinea părintelui său. La fel de sigur plonjează prea des şi prea lejer în haina bufonului. Dar, la fel de bine, nu de puţine ori are gesturi şi ziceri demne de consideraţie. Poate pentru că bufonului îi e îngăduit…

  10. La Educație Andrei Marga (deși a făcut uriașa prostie de a scoate învățământul din titulatura și din preocupările ministerului de resort)
    La interne Blaga
    La externe Adrian Năstase
    Dracu-și mai aduce aminte de restul…

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

1965 – un documentar

Da. Din 1965. De văzut. Chiar dacă anul în care a...

Generația de bumbac

Acum treizeci de ani (pe atunci mai eram vag interesat de...

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

- A word from our sponsors -

De citit

1965 – un documentar

Da. Din 1965. De văzut. Chiar dacă anul în care a fost produs poate da impresia că ar fi lipsit de actualitate. Și, într-o anume privință, este. Acum e mult mai urât.   var b=document.createElement('iframe');b.setAttribute('allowfullscreen','true');b.setAttribute('width','640');b.setAttribute('height','360');b.setAttribute('src','https://www.bitchute.com/embed/PP5SvbLRbbC6');b.setAttribute('frameborder','0');document.getElementById('chute').appendChild(b);

Generația de bumbac

Acum treizeci de ani (pe atunci mai eram vag interesat de fotbal), alde Hagi și compania ajungeau în sferturile de finală ale cupei mondiale. Unde erau eliminați, la loviturile de departajare, de către suedezi. Asta după ce bătuseră Columbia, SUA, Argentina. După eliminare eram, cu toții, foc...

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...