Ca musca

on

|

views

and

comments

În natură lucrurile se întâmplă aşa: mai întâi sămânţa găseşte pământ fertil şi dintr-un strop de umezeală adună sevă pentru a încolţi. Un mugur fraged scoate creştetul din pământ şi dă prima frunză, apoi   a doua şi tot aşa până când tulpina prinde vigoare şi bogăţie de frunze îmbracă trupul verde născut din fragila sămânţă. Mai apoi, un ciclu firesc, dă în floare. Acum e vreme când gâzele vin şi împlinesc totul. Iar la soroc apare rodul. Care e la început mic, plăpând şi verde, pentru ca mai apoi să devină portocaliu şi în cele din urmă roşu. Aşa se întâmplă mai mereu. Nu întotdeauna roşul e culoarea pârgului. Uneori e vânăt. Alteori e portocaliu. Dar sensul în care curg lucrurile e mereu acelaşi: dinspre verde spre culorile cele calde.

La pedelic e pe dos. De la portocaliu trec la verde. Uite aşa cum au trecut ei de la socialism la ţâţa dreptei, tot astfel, din trei bidinele şi-au schimbat acum cromatica. Aşa e la pedelici. Ăştia înverzesc toamna. De la culoarea portocalei la culoarea muştei de căcat.

Pedelicii socotesc că portocaliul e rezonul paraponului electoratului. Nu Boc, nu Băsescu, nu Anastase, nu Udrea, nu Videanu, nu … cam mulţi „nu” pentru unii care pe când erau portocalii îşi spuneau „da”. S-or pregăti pentru alianţa NU! O să le folosească schimbarea de culoare fix cât le-a folosit japonezilor cutremurul. Totuşi e interesantă gândirea pedelică. Adică dacă îl îmbraci pe Guţă în frac e suficient, gata, e numai bun de pus să cânte la Ateneu. Dacă torni căcat cu polonicul de argint, pe farfurii pe porţelan fin, atunci rahatul devine brusc delicatesă. Să le fie de bine. Să-l mănânce sănătoşi.

Că ăştia îşi schimbă doctrina, culoarea şi declaraţiile de joi până vineri chiar nu mai interesează pe nimeni. Dar când aleg culoarea verde e limpede, o dată în plus, că n-au altceva în cap decât frauda. Pentru că şi asta e tot o fraudă. Verdele e prin definiţie culoarea ecologiştilor. Te pomeneşti că vor acum să se dea şi ecologişti, poate fură ceva voturi şi pe nişa asta! Sau verdele lor o fi mai puţin ecologist şi mai mult legionar?

Oricum ar fi… har Domnului, rogvaivul mai are culori pentru încă vreo câteva cicluri electorale. Şi până la urmă n-a promis Băsescu schimbare? Na schimbare! Nu mai e portocaliu, e verde! Ca musca aia. Tu cât timp pierzi zilnic la toaletă?

Facebook Comments

Share this
Tags

Must-read

Uniunea Europeană – un cimitir încăpător

"Instituțiile europene" nu există. Nici Uniunea Europeană nu există. Avem, în schimb, niște abominații care poartă numele acestea. Niște grozăvii care ies cu mult...

Democrația taiwaneză

Tot aud, de ceva vreme, cum trebuie protejată democrația taiwaneză. Dacă trebuie protejată, trebuie. O fi în pericol, precum cocostârcul de stâncă. Sau veverița...

Brici, maimuță – clar?

  Ori de câte ori aud vorbindu-se despre legume și beneficiile pe care le-ar aduce acestea, mă gândesc la Joe Biden. Cred că afirmația se...

Recent articles

More like this

9 Comments

  • Ai dreptate !
   In statutul lor nu se mentioneaza nimic despre culoare atunci cind se vorbeste despre sigla – trandafirul SOCIALIST !
   Nici culoarea drapelului nu este precizata, prin urmare nu va mai trece multa vreme si vom vedea cum adopta culoarea neagra !
   Care, orice s-ar zice, se potriveste mai bine unor PIRATI !
   Nu cumvaaaa …. ?

 1. ”Dacă torni căcat cu plonicul de argint” – nu trebuie sa postezi asta neaparat, dar nu vreau sa ti zica astia dup’aia ca tastezi ca tractoristul 🙂

  O zi buna!

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.