Un comunicat care mă bucură

on

|

views

and

comments

Hai să vă zic. Asta e o idee pe care am susţinut-o multă vreme. Nu glumesc! Chiar am pomenit în multe ocazii despre o astfel de construcţie, pe blog, la tv, în tot felul de ocazii. Încă nu v-am spus despre ce este vorba. Încă un bob zăbavă.

Am participat, de-a lungul timpului, în tot felul de jurii, comitete şi comiţii care aveau de a face cu măsurarea cantităţii de deşteptăciune de care dispuneau unii juni români. Şi am descoperit, cu plăcută şi voioasă surpriză, o sumă de tineri deştepţi şi bine crescuţi (mă refer strict la bunele purtări şi nu la creşterea osânzei) cărora le pasă. De ce se întâmplă cu ei, cu noi, cu lumea. Am găsit copii prieteni cu verbul, tineri care ştiu curta cu graţie epitetul şi care pot construi un raţionament fără să năduşească. M-a bucurat enorm să văd că unii dintre aceşti tineri au un lucru tot mai greu de găsit printre contemporani: viziune, o viziune care nu se opreşte doar la mâinele nostru sau poimâinele lor. Şi m-a încântat să văd  că, pentru cei mai mulţi dintre ei, politica e o instituţie a dezbaterii în care morala şi principiile nu sunt valori escamotabile, ci criterii fundamentale – suavă naivitate a tinereţii veţi spune.

Ei, bine, am ajuns la cestiune. Ideea despre care vă vorbeam la început se referea la un parlament simbolic, al tinerilor. Vă puteţi închipui bucuria care m-a încercat când am găsit pe mail comunicatul pe care  îl reproduc mai jos. Aş avea o singură rugăminte la iniţiatori: daţi-mi de veste unde se întâmplă povestea asta! Nu mai sunt eu tânăr, dar mi-ar plăcea să vin să văd ce se întâmplă acolo. Şi poate să scriu despre asta.

COMUNICAT DE PRESĂ

Parlamentul Tinerilor, din nou la muncă, cu ochii pe parlamentari! Parlamentul Tinerilor îşi reîncepe activitatea după finalizarea primei legislaturi. Zeci de tineri s-au mobilizat pentru a-si asuma responsabilitătile de „tânăr parlamentar” şi pentru a reprezenta tânăra generaţie într-o instituţie de dezbatere şi acţiune.

Parlamentul Tinerilor îşi reia oficial activitatea în data de 28 septembrie 2011. Plenul inaugural va debuta cu o dezbatere pe tema „Stânga, centru sau dreapta” în care tinerii vor face declaraţii politice şi vor lua cuvântul în plen.

Principalul subiect abordat de reprezentanţii tinerei generaţii va fi migraţia politică. Discursurile vor fi urmate de o sesiune de dezbatere a Proiectului de Lege nr. 343/2011 privind modificarea Legii 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, proiect de lege care interzice, printre altele, migraţia politică în rândul parlamentarilor. Evenimentul se va finaliza cu procesul de votare a Proiectului de Lege.

Începând cu data de 28 septembrie 2011, Parlamentul Tinerilor va organiza săptămânal dezbateri cu rol informativ şi deliberativ. Tinerii vor redacta propuneri la proiectele de lege, vor dezbate agenda socială, politică şi economică şi vor propune soluţii.

Parlamentul Tinerilor se va autosesiza ori de câte ori drepturile tinerilor vor fi nesocotite.

Reţeaua noastră naţională va acţiona la locul potrivit, sesizând instituţiile statului şi oferind asistenţa juridică adecvată.

Pentru informţii suplimentare

Persoană de contact:

Edit Gyenge

Project Manager

PARLAMENTUL TINERILOR

Facebook Comments

Share this
Tags

Must-read

Uniunea Europeană – un cimitir încăpător

"Instituțiile europene" nu există. Nici Uniunea Europeană nu există. Avem, în schimb, niște abominații care poartă numele acestea. Niște grozăvii care ies cu mult...

Democrația taiwaneză

Tot aud, de ceva vreme, cum trebuie protejată democrația taiwaneză. Dacă trebuie protejată, trebuie. O fi în pericol, precum cocostârcul de stâncă. Sau veverița...

Brici, maimuță – clar?

  Ori de câte ori aud vorbindu-se despre legume și beneficiile pe care le-ar aduce acestea, mă gândesc la Joe Biden. Cred că afirmația se...

Recent articles

More like this

3 Comments

  1. tinerii sunt viitorul. nu e un truism, ci un lucru pe care ar trebui sa-l acceptam, in sensul ca vremea lor e maine, nu acum. Ca avem doar cretini pe piata, acum, e o fatalitate amarnica. Dar sa-i inlocuim cu tineri, ar fi o alta greseala. (nu ca as simti aceasta varianta ca vreo amenintare iminenta, nici vorba – vorbesc la nivel teoretic). Asta nu vine in nici un fel in contradictie cu aprecierile tale pozitive la adresa lor, Doamne fereste. dar ca idee, cred ca trendul asta, ca nu pot sa-i zic pe romaneste, cu tinerii care vot salva romania si lumea e pagubos. Marile civilizatii au persistat prin institutii ale senectutii. Acum, eu nu sunt nici una, nici alta, deci sa n-o iei ca o pledoarie pro domo.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.