Aia cu arbitrii

Cam la asta se rezumă veştile importante legate de fotbalul românesc: a mai fost arestat unu’. Ba un patron şmenar, ba un preşedinte asemenea, ba vreun jucător implicat într-o reţea de hoţi de maşini. Sau marea gazoneală cu smocuri.

Ştirea acestui sfârşit de săptămână vine tot din zona asta. A fost arestat unu’, Avram, şeful arbitrilor. Motivaţia parchetului ar fi că Avram ăsta numea arbitrii la înţelegere cu anumiţi şefi de cluburi, care, contra şpagă, obţineau pentru meciurile echipelor lor exact arbitrii pe care şi-i doreau. Bun. Pricep. Deci preşedinţii de cluburi dădeau şpagă, nea Avram (sau cum îl cheamă pe ăla) o încasa şi delega arbitrii doriţi. Deci asta e povestea? Şi pentru asta e arestat Avram? Şi cu asta s-a epilat corupţia din fotbal?

Ia haideţi să vedem unde e o problemă de logică aici. Deci eu, preşedinte de club, mă duc la şpăgarul de Avram şi îi ung bine cartilagiile cu euroi. Pentru că m-am comportat frumos şi valutar, Avram mă întreabă ce arbitru vreau. Un fel de “ţară, ţară, vrem ostaşi! -Pe cine?” . Şi acum eu îi zic lu’ Avram: păi să mi-l pui să arbitreze pe Sile Cortizon. Şi Avram, băiat bun, fix pe Sile Cortizon mi-l pune arbitru. Iar pentru asta Avram, pe bună dreptate, intră la bulău.

Buuun. Acum nu e nimeni, da’ chiar nimeni, curios, pe acolo, pe la parchet, să afle de ce tocmai pe Sile l-am vrut eu arbitru? O fi pentru că e fan S.F.? Pentru că fumează fără filtru? Pentru că e vegetarian sau pentru că lucrează macrame-uri mişto? Nu cumva l-am dorit eu pe Cortizon fix pentru că ăsta e o panaramă coruptă care pentru un plic şi o curvă fluieră ca locomotiva în triaj? Aud?

Aşa că arestarea asta ori e începutul unei serii de zeci, sute de arestări, ori e mare labă. Am zis!

12 thoughts on “Aia cu arbitrii”

 1. Da ,sa ii aresteze cu mascati si neaparat simbata asa este scenariu si pe urmatori ,Si daca nu gasesc pe cei care au finantat inseamna ca domnul ala Avram ca sa spaguiasca meciurile si-a indatorat si nepotii .

 2. Este doar un început de labă…
  Totuși, ideea de a aresta șeful nu e rea… Poate urmează Anastase sau chiar bășidentul… E o nouă speranță 🙂 Sau nu 😀

 3. Rabi,astia n-o sa se dea in gat niciodata.Daca s-ar ajunge la amploarea pe care ne-am dorio noi cu dezvaluirile,FIFA ar desfiinta pur si simplu miuta romaneasca.Pentru vreo 5 ani!Asa ca,deocamdata,pica la mititica cei mai fraieri si neatentii.Deci,mare laba!Cu amandoua mainile!!!

 4. A doua varianta. Ca si in cazul coruptiei din vami, totul se va opri inainte de a ajunge la cei care fac jocurile.
  Dar, fiind vorba despre fotbal, audienta e maxima si asa-zisa “curatenie” da bine la public.

 5. Rabi, sunt doua variante: daca e laba, atunci corect a fost arestat doar seful fluierasilor; daca a fost sex in grup, consimtit, atunci trebuie arestati toti participantii la futai ( a se intelege si cei care au dat si cei care au luat, pentru ca sexul este un fel de dare-luare de mita). Cel putin asa sustine Codul penal, cursul de alfabetizare.
  Lumineaza-ne rabi: ori e Avram f`un adolescent timid, care si-o freaca in baie uitandu-se la poza lui Columbeanca, ori e un taur comunal, care si-a pus-o cu cine a vrut-o si pe cat a vrut-o. Ca doar nu e vorba de fotbal.

 6. rabbi nu inteleg un lucru de care fotbal vorbesti??? ca eu stiu ca nu avem asa cevapotisa zici orice dar ce se joaca la noi nu poate fi numit asa. da inainte de 89 puteam vorbi de fotbal dar azi nu mai exista

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.