Joi

Fabrica Nokia de la Jucu se închide. Marea investiţie, super-generatorul de locuri de muncă, marele succes al lui Boc s-a scorojit şi e plin de muşte. Cât a funcţionat fabrica aia? Doi ani? Trei? Cât a cotizat contribuabilul român pentru a atrage marele investitor (facilităti, infrastructură etc.)?Vă zic eu: aproape 20 de milioane de euro(15 milioane doar în infrastructură). Acu’ se duce Boc îndărăt să lege panglica la loc şi să le bage finlandezilor foarfeca  în cur?

Bre, mai întâi ne dau flit la Schengen, acu’ închid prăvălia… rău i-am supărat pe finlandezi! Lucrează canibalistu’ ăla de Avramescu ceva de speriat.

Sigur, ar trebui să fii al dracu’ de lipsit de obiectivitate ca să îi pui în cârcă lui Boc şi isprava asta. Sper doar ca povestea asta să nu se transforme în altceva; să nu descoperim că “pentru stimularea investitorului” se inventează noi facilităţi.

***

Aseară la radio-românia actualităţi o emisiune despre criză. Discuţii, păreri, analişti, bla-bla. Vine şi momentul în care în emisiune intervine o româncă din Spania. Aflăm deci că şi în Spania s-a stropit cu criză, că spaniolii au introdus restricţii pentru muncitorii români. Căpşunăriţa avea un of: ei, românii aflaţi de câţiva ani în Spania au probleme, bre! Din cauza românilor care vin acum din ţară şi le iau lor locurile de muncă, acceptând, uneori, să muncească pe bani mai puţini. Madama era tare supărată că guvernul român nu are grijă să îşi ţină românii în ţară ca să nu le mai ia căpşunarilor locurile de muncă. Mai e nevoie de comentarii?

***

Băsescu a depăşit orice măsură. A devenit deja un obicei ca la fiecare ieşire publică, indiferent de context, să îşi afirme susţinere pentru proiectul celor de la Roşia Montană Gold Corporation. Nu mai funcţionează treaba cu bileţelele, ca în cazul ruşilor de la ALRO? Susţinerea agresivă pe care le-o face ăstora naşte o singură întrebare: cât, dom’le, cât?

***

Blogroll-ul mi s-a îmbogăţit. Blogul lui Adrian Năstase e singurul blog al unui om politic pe care îl citesc cu regularitate, de ani de zile. Şi mai adaug ceva: Năstase e unul dintre puţinii oameni politici pe care aş vrea să-i intervievez. Şi nu ar fi un interviu uşor, vă dau cuvântul.

8 thoughts on “Joi”

 1. Maestre,venirea concernului nokia la jucu nu i se datoreaza lui boc ci fostului pres al cj marius nicoara.boc doar a aparut in poza ca vanghelie cu obama;)

 2. Inrebare corecta ,cit ,dom’le ,cit mai este spaga ,parandaratul ,ciubucul ,pentru ca sa ne vinzi si pielea de pe noi ,cit dom’le Base !.

 3. Sincer, nu cred ca Boc ar fi putut face ceva ca sa nu plece Nokia. Vreau sa spun, ceva special pentru ei. Compania asta chiar are mari probleme peste tot in lume. A cam pierdut batalia cu concurenta.
  Asta nu inseamna ca poate alte conditii economice, de stabilitate si predictibilitate legislativa, de sistem de spagi, nu ar fi facut ca Nokia (si alti investitori) sa ramana aici.
  xxx
  Eu tot stau si ma gandesc ce sansa am pierdut ca nu l-am avut pe Nastase Presedinte in 2004. Si iar ma intreb: cu ce a gresit tara asta asa de mult de a trebuit sa cada iar si iar in mana unor oameni ca Basescu, Ceausescu, Carol al II-lea. De ce facem noi ce facem si cand sa scoatem capul la lumina, ne apucam singuri de ciuf si il bagam repede la fund :(.

 4. Sunt contra proiectului de la Rosia Montana. Si cu cat staruieste Basexu mai tare cu atat as vrea sa vad luari de pozitie mai ferme contra proiectului din partea oricui: societate civila, ONG, orice. Ciudat mi se pare ca liderii USL, UDMR sau PC nu sunt contra proiectului. Ar castiga niste electorat. Dar cred ca si ei amusina purcoiul de bani. Important e sa ajunga ei la guvernare si sa isi ia comisionul.
  Parerea mea!

 5. Pai monsher, m-a apucat zgandariciu cand am citit chiar la tine cifrele apropo de cat costa exploatarea aurului prin alte tari, asa ca m-am pus pe socoteala si ghici ce mi-a iesit?

  Ca din spaga de la RMGC portocalii ar putea reface faza de la Neamt, unde au aruncat cam 2 milioane de coco / colegiu uninominal. De fapt mai si raman cu niste bani chiar dupa ce marca banu gros si la locale.

  Pe scurt, canadienii fac un profit brut de aproape 11 miliarde de iepuro, in timp ce statul(?) roman primeste redeventa putin peste juma de miliard.

  E clar deci ca spaga acopera si imbogatirea personala a jegosilor si campania “electorala” de cumparat voturi de la prosti.

  Detalii mai multe aici: http://elucubratie.wordpress.com/2011/09/06/adevarul-despre-rosia-montana-in-bani-si-spagi/

 6. Rabi, daca inchiderea unei singure fabrici va vaduvi PIB-ul de 1,3%, iti dai seama ce economie de kk avem?

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.