Inauguraţi, bre! Inauguraţi!

Cum, monşer, să vii ditamai ( e o figură de stil foarte aiurea) premierul ca să inaugurezi 4 (patru) kilometri de şosea de centură? Asta a inaugurat ieri alde Boc la Constanţa. 4 km de şosea de centură. Şi încă un sens de pe mers pe o dungă de autostradă. Pe care o mai inaugurase o dată, pe sensul celălalt, astă vară. Ce naiba mai urmează? Inaugurarea panourilor anti-orbire dintre sensurile de mers? Inaugurarea căcăstoarei de pe dreapta? Dacă tot ai damblaua tăierii de panglici, apucă-te, monşer, în pizda mă-sii şi fă o treabă isprăvită. Ceva. Orice. O austradă cap-coadă. O bordură ne upgradabilă. Un ciocan de ţambal. Orice. Dar fă treabă isprăvită şi pe urmă cacă-te pe tine. Dacă nu eşti în stare să faci nimic, atunci tragi sarmale din astea la fiecare kilometru de şosea de centură. 4 km, bre? Hai, că urmează să-l vezi pe Boc la inaugurarea unui semafor. La inaugurarea unei frunze de pătrunjel. Sau la inaugurarea unei solniţe la terasa “Steluţa”.

Ăsta e nesimţitul de la putere.

Acum să dăm o rangă şi în partea cealaltă, ca să nu mă înjure doar limbricii portocalii.

Crin Antonescu zice:

“Dincolo de faptul că raţiunile care au determinat această mişcare nu sunt în detaliu cunoscute, trebuie să spunem foarte clar că există şi o responsabilitate a guvernului, există guverne capabile să aducă investiţii, aşa cum s-a întâmplat în acest caz cu guvernul Tăriceanu şi există guverne care nu sunt capabile să păstreze nici investiţiile existente şi vorbesc aici de guvernul PDL al domnului Băsescu şi Boc” ( Boc şi Băsescu sunt… un singur domn? Mda… e o ipoteză care poate fi argumentată- nota mea)

Mă întreb dacă omul ăsta şi-a propus să îi rupă pe alde Băsescu şi Boc la capitolul politicianism jegos şi demagogie ordinară.

Mai întâi că pe toată perioada guvernării Tăriceanu ( cu care acum se făleşte), Antonescu a făcut poză de dizident, desolidarizându-se explicit nu o dată de fix guvernarea acum invocată.

În al doilea rând că da, sigur, guvernarea Tăriceanu are păcatele şi meritele sale, dar în privinţa investiţiei Nokia nu a avut absolut nicio treabă. CJ Cluj a fost implicat acolo puternic ( într-un mod care şi la vremea respectivă părea cumva suspect, dar asta e altă discuţie.

În al treilea rând: oricâtă scârbă mi-ar produce Boc şi ai lui chiar e o porcărie să îi dai ăstuia la nară pentru că ăia de la Nokia s-au decis să se cotească. ( Dacă era guvernul Tăriceanu aşa de mama acelei investiţii de ce nu a negociat anumite condiţii care acum ar fi făcut somnul mai liniştit pentru mulţi salariaţi de la Jucu?). N-are Boc nicio chestie, monşer. E tâmpit. Inaugurează câte doi metri de potecă şi stă cocoţat în par la Costineşti ca să câştige un mic si o bere, dar să-i reproşezi că din cauza lui ia Nokia na-na de la Samsung sau Apple e chiar de porc.

Demagogia de tipul ăsta, în răspăr cu bunul simţ şi cu adevărul, credeam că e specialitate băsistă. Dacă asta e “revoluţia bunului-simţ” promisă… atunci zic pas. De la Crin Antonescu aveam cândva mari aşteptări. Îl socoteam onest şi departe de jegul demagogiei. Mi-a trecut. Există însă oameni care continuă să creadă în el. Oamenii aceia merită mai mult. Ar face bine domnul Antonescu să  nu uite asta.

14 thoughts on “Inauguraţi, bre! Inauguraţi!”

 1. Ma mir ca nu v-a trecut si Dl Daniel Constantin.Desii il simpatizati,trebuie sa va spun ca acest individ si-a terminat “misia”politica.Probabil n-ati auzit in direct la Antena 3 ce minuni a reusit sa comita cu gurita proprie.Din pricina lui si “Virarea ca la Ploiesti” a reusit sa dea o” lovitura de magar “partidului PC,(nu ca as fi simpatizant al partidului)Bine inteles ca Piedona care a facut figura de salvator a USL-ului, a crezut ca este indreptatit sa-l schimbe pe Dl.Daniel,dupa asemenea figura.
  Sant de aceasi parere ,cu minus ca nu cu” Gigantul DERO”trebuie schimbat,ci cu unul mai breaz.Dupa asemenea gafa, viitorul D-lui Constantin este la fel de luminos ca D-niiCampeanu,Mazilu,Manzatu,etc…etc….Pacat.

 2. Adaugati la lista “creatiilor” recente ale pretinsei opozitii si ideea d-nei Andronescu, care vrea sa bage la facultate pe cei picati la bacalaureat pe repede inainte, mai dihai decit pe cei care au luat bacalaureatul.

  Mestereala la vorbe (adesea neinspirate) a d-lui Antonescu e un fapt cunoscut. Amicul Ponta e si mai mester, scoate pushtismele pe banda, si in public si pe blogul personal. Multa vorba, putina relevanta. Din pacate.

 3. Ce ai domnule cu Boc uni prefera pe centura alti in BamBu ,depinde ce tarif il coafeaza !!!. Si cu Antanescu ,face si omul ce a invatat de la inaintasi ,daca trebuie sa se bage in seama atunci cu placere !!.

 4. Daca bizonu’ voia oameni care sa fie consistenti cu ce zic, am fi avut e Victor Ciorbea si PNTCD cu 70% (sau Vadim, chestie de gusturi!). Din pacate, noi voim show, si deci asat primim. N-am vreo mare iluzie cu Crin, dar cand ma duc sa iau cartofi din piata ii iau pe aia care sunt cei mai mari si mai putin gaunosi. Cam la fel si cu alegerile astea, sa astepti vreun mare lider integru inseamna ca esti pe entobotanice. Trebuie sa ii schimbi, doar doar o iesi ceva. Sad but true.

 5. asa deci – dezamagit de antonescu. si io, dom’le. da’ nu demult si nu o data am vazut posturi aici in sensu’ CA CE mare om e bombonel. mai da-o dreq, dom’le, sincer. porcu’ ala?!?! daca era numai o tzira mai putin porc, n-ajungea balalau presedinte, din prima. dar umflatul in gusha de nastase a fost atat de increzut si s-a bagat intr-atata pe gatul natziei, incat a starnit contra lui si pe unii care ar fi stat pur si simplu deoparte sa vomite. asa ca marele om si blogger bombo, “unul dintre putinii politicieni” care cica se bucura de respectul onor autorului blogului de fatza, e de fapt autorul moral al guvernarii portocalii de-acuma.

 6. Este stiut ca majoritatii liceenilor invata la materiile cerute pentru facultate,si pentru bacalaureat sperau sa copieze.Cine dintre noi au mai citit in viata lor ceva de care nu au avut nevoie.S-a observat ca la doua materii aveau note bune restul nenorocire.De rezultatul bacalaureatului este de vina sistemul sclerozat a invatamantului si materiile atat de stufoase incat multi au invatat doar pentru facultate.Parerea mea este ca intrarea la facultate in anul intai fara bacalaureat sa se faca doar daca la materiile cerute sa fi fost trecute cu o nota decenta si cerinta sa-si ia bacalaureatul in anul urmator.Mai bine sa invete in loc sa” taie frunze la caini”.

 7. Nici un politician nu are cum să stea “departe de jegul demagogiei” dacă vrea să câştige alegeri – în orice ţară şi oricând. Orice politician care apelează exclusiv la o elită inteligentă, informată şi educată e sortit eşecului. Iar dacă acea elită decide să-l aştepte pe Godot, refuză să mai voteze şi consideră că “toţi sunt la fel” atunci lucrurile se înrăutăţesc serios. Pentru un politician, singurii cetăţeni care contează sunt cei care votează sau pot influenţa voturile altora.

  Puterea de la noi e extrem de incapabilă iar opoziţia nu inspiră speranţă. Dar nu e numai la noi aşa: cam în toata “lumea civilizată” leadership-ul politic arată cam la fel: jalnic, incapabil să facă faţă crizei actuale. Obama e un mare demagog care a promis din plin şi a făcut mai nimic, dar McCain ar fi fost şi mai rău. America şi Europa sunt guvernate de interese financiare (şi nu, nu a fost întotdeauna aşa) iar democraţia e pe moarte. Principala vinovăţie pentru asta o poartă o sectă cvasi-religioasă care poartă diverse nume. Unul din ele este “vot canci”, iar dogma ei este – în pofida oricărei raţiuni – că democraţia poate funcţiona în lipsa participării, iar politicienii actuali văzând participarea scăzută se vor ruşina şi vor pleca acasă lăsând locul altora. Votcanciştii sunt pe cale să distrugă democraţia definitiv cu îndemnurile lor constante la demobilizare şi inacţiune. Efectul votcancismului – o clasă politică jalnică – serveşte drept justificare pentru încă şi mai mult votcancism. Iar fanatismul votcanciştilor îi face să creadă că orice opinie contrară este de rea credinţă, că vine din partea unor “limbrici” coloraţi.

 8. Bine ai venit, Rabbi, între rândurile celor care văd în Crin Antonescu doar o moară de vorbe, un demagog ieftin, chiar mai slab decât Boc (da, se poate!). A wind bag, o pungă goală umflată cu aerul cald al populismului demagogic, fără pic de substanţă şi, cel mai grav, fără onestitate.
  Este drept că oamenii care se uită la Antonescu ca la Mesia salvatorul de băsism merită mai mult. Dar dacă nu ne dăm seama că toate structurile de putere sunt pe-o mână, fără excepţie, pentru a se menţine la putere în pofida populaţiei, că sunt duşmanii declaraţi ai valorii, atunci ne merităm soarta. După sila de Iliescu-FSN, am avut dezamăgirea Constantinescu-CDR, apoi idiosincrazia faţă de PSD partidul-stat, apoi scârba de Băsescu şi pedelic … urmează probabil lehamitea de Antonescu şi intrarea PNL în uitare, la fel ca PNTCD. Numai securistii si nomenklaturistii vor supravietui, sub forme noi ale FSN. De ex. mişcarea populară sau alte păsări Penix care se vor naşte din cenuşa pedelicului. Asta în ipoteza optimistă că pedelicul dispare la alegerile din 2012, ipoteză de un optimism deşănţat.

 9. “De la Crin Antonescu aveam cândva mari aşteptări. ”

  io macar stiam de la bun inceput ce animal e Base, si l-am votat in cunostinta de cauza. 😀
  nu ma dezamagit in privinta gafelor (adica ma astept si la altele nefacute), da putea sa deranjeze rahatu din politica ceva mai mult. poate se mai desteapta pe ultima suta de metri 🙂

 10. Imi pare rau monser, coitul ala de autostrada este doar un pretext pentru toalete publice unde soferri turci vor cheltui cu pitzipoancele lui Udrea. Sa vezi inaugurari de veceuri la piticu, ca doar de la turci iese banu. Mindra corabia, mester matrozul

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.