AcasăUncategorizedDaţi-o dracului!

Daţi-o dracului!

Nu există apariţiei a Elenei Udrea la care să nu sară în ochi liota de slugoi care se învârt prin jurul ei. Umili, cocoşaţi într-o atitudine servil-linguşitoare care mă umple de scârbă. Şi neapărat armate de camere de luat vederi. Pentru că naţia trebuie să afle ce fel mirosea râgâitura duduiei, dacă a strănutat, câţi centimetri aveau tocurile de la pantofii ei sau ce ghiers i-a mai ieşit pe bot.

Mi se pare scandalos că un astfel de personaj ajunge să ocupe importante demnităţi în statul român, din care poziţie îşi bate cu nesimţire joc de banii contribuabililor români, adusă acolo exclusiv de meritele pe care i le-a descoperit, în intimitate, Traian Băsescu. Ceea ce e de-a dreptul scârbos este să vezi şleahta de lingăi care se gudură pe lângă faptură, descoperind că rostul lor în existenţa asta este acela de a se face preş în faţa matracucii.

Am socotit întotdeauna că, în decembrie ’89, execuţia lui Ceauşescu a fost lipsită de sens. La fel cum, privind acum, lipsită de sens este condamnarea comunismului. Comunismul a fost poate o ticăloşie, o oroare, dar prea puţin din drama noastră a avut de a face cu mizeria ideologiei. Slugărnicia cu care se simt datori tot felul de parameci în faţa Elenei Udrea are vreo legătură cu comunismul? Comunismul este de vină pentru oile înşirate pe dealuri de către Flutur? Până la urmă când vorbim despre comunism ne referim la o ideologie tâmpită sau la o perioadă istorică? În fine, nu despre comunism este vorba aici. Şi se poate repede constata că laşitatea, slugărnicia, delaţiunea, minciuna, linguşirea şi toate celelalte mizerii au supravieţuit bine-merci.

Pur şi simplu mi se face silă când văd cum se aglomerează lingăii şi camerele de luat  vederi în jurul duduiei, gata să aplaude orice pârţ al ei, la orice ieşire publică. Unele televiziuni şi-au născocit scuza că o filmează „pentru a o ironiza” mai apoi. Halal scuză! Ignoraţi-o! N-o mai băgaţi în seamă! Daţi-o dracului pe ea şi pe ăla care-o ţine în braţe! Pentru că ceea ce faceţi deocamdată e să-i cultivaţi imaginea. Arătând armata de viermi care mişună în jurul ei, gata să o umple de balele linguşirii lor, arătaţi de fapt că făptura contează. O faceţi să conteze.

Scutiţi-mă de Udrea. Arătându-mi-o de dimineaţă până seara nu împliniţi niciun pamflet, nu bifaţi nicio voltă critică. Doar le reamintiţi tuturor care e sistemul de valori care guvernează România. Iar din slugărnicie, pupincurism, curvăsărie şi hoţie faceţi reţeta de succes, pe care o aşezaţi sub ochii privitorilor, ca pildă de urmat.  Ignoraţi-o! Daţi-o dracului!

P.S. Nu mă aştept la nicio minune. Mi s-a mai spus că nu mă pricep la televiziune. Că nu ştiu ce e ăla rating şi „ce place la lume”. Că de fapt telespectatorii sunt emoţionaţi până la frisoane când îi văd pe de-alde Marica sau Tatoiu. Da’ nu mă pricep eu. Apropos, dacă am face un mic sondaj, care credeţi că sunt cele mai insuportabile figuri care apar sistematic la televizor?

 

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

17 Comments

 1. toate (cu extreeem de putine exceptii) ! sa nu se simta unele vedete discriminate… ma gandesc serios sa renunt la cutia consumatoare de curent (sa daca-l inchid, de nervi, tot consuma, fir-ar el sa fie)

 2. De fapt media face mari toate nulitatile. Ar trebui tratate cu „ignore” toate matracucele, indiferent de sex: nutza, baselu, ontzanul, cristianusul diaconescul, al lui pavelescu, v. ciorbea, jiji si multi altii (la astia il bag pe boc, un nimeni…).

 3. Faceti loc, faceti loc, Udrea e pe primul loc! De departe! (dar eu sunt si misogin, tre’ sa recunosc). Apoi Pora, vass, Culcer, aia de la PIN, ca-mi scapa numele acu’… Miron Cosma, Boc… Basescu, constat si eu cu stupoare, nu intra in primi 5, poate pentru ca il urasc prea tare, sau poate ca mi-e scarbos ca personaj politic la putere. Daca ar aparea in echipa divertis, sau iin locul mistretului de la carcotasi si nu l-as cunoaste, m-ar amuza, probabil. Adica, am incercat sa fac un top din care sa exclud politica, doar pe criterii de tv genie. Dar si de astia cred ca nu mi-ar fi asa greata daca i-as vedea prabusiti la Targoviste, langa zid

 4. Eu detin telecomanda. Nu stau sa ascult idei comune sau partinitoare. Nu stau pe emisiunile cu fufe si problemele lor. Totusi, cel mai infect individ al momentului,si nu numai, mi se pare Ciorbea.

 5. Avem un preşedinte care a acaparat toate pârghiile puterii, care conduce autoritar şi care se pricepe la toate. Si o Elenă la Cabinetul 2, pentru că ea este în realitate imediat sub preşedinte. Si la propriu, şi la figurat.
  Parcă văd un film în reluare. Păcat că s-a abolit pedeapsa cu moartea, că tare l-aş fi revăzut până la final.

  Cele mai enervante personaje care populează posturile tv? Pentru mine, Alin Popoviciu şi Petru Călian. Dar ăştia sunt pigmei, pe lângă Cătălin Avramescu şi Marcel Hoară. Specimenele astea din urmă erau de-a dreptul fascinante, prin valul de antipatie pe care îl emanau.

 6. Uite, ca nu mi-am aduc aminte care maresal austriac a afirmat despre romani ca devin degraba servili fata de oricine-i bine imbracat, dar parca-i vad pe romanii de acum cateva secole exact ca pe cei din jurul lui Udrea cu acelasi zambet nemotivat si necontrolat incremenit pe fata.

  Cred ca diferit este cel mult momentul in care faci cunostinta cu acest gen de slugarnicie. Dumneavoastra l-ati surprins la cei care o insoteau pe Udrea. Insa e acelasi si la cei din jurul lui Becali, Vantu, Borcea, Basescu sau Patriciu.

 7. 1. berbecali – castigator detasat
  2. basexu
  3. tot udmr-ul
  4. nicolicea (actual unpr)
  5. tatoaica, la egalitate cu ceilalti „comentatori, ca altfel n-au ce manca” gen cumpanasu, bulai, hanibal, etc.

 8. Ai dreptate Rabi sa fi asa de suparat. M-am intalnit si eu de dimineata cu nea Stere, care statea cu o revista TABU in mana (imprumutata de la chioscul din apropiere pentru 5 minute). Comenta cu un grup de cunoscuti…:
  <>

 9. Rabbi, daca ar fi sa numesc cativa enervanti de pe micile (chiar asa: micile!) ecrane, ar dura mult… O sa fac un efort cinstit:

  1. Andreea Paul-Vass
  2. Corina Dragotescu
  3. Alin Popoviciu
  4. Monica Tatoiu
  5. Cornel Nistorescu
  6. Gabriel Oprea
  7. Lavinia Sandru
  8. Gigi. Doar Gigi.
  9. Basescu, Udrea, Boc
  10. Miron Mitrea. Miron Cozma.
  11. Oreste
  12. Mircea Badea
  13. Economistii de la TV

 10. Ei, pupatul fundurilor e meserie veche pe-aici, acum doar s-a reshufflat gashka… Si ca sa nu se mai supere Elena pe misoginii care „au ceva cu ea numai pentru ca este femeie, blonda si pe tocuri”, las la o parte ca este femeie, si spun ca este o fiinta umana/persoana gretoasa. N-are-a face deloc asta cu aspectul fizic.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă...

- A word from our sponsors -

De citit

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...