Daţi-o dracului!

Nu există apariţiei a Elenei Udrea la care să nu sară în ochi liota de slugoi care se învârt prin jurul ei. Umili, cocoşaţi într-o atitudine servil-linguşitoare care mă umple de scârbă. Şi neapărat armate de camere de luat vederi. Pentru că naţia trebuie să afle ce fel mirosea râgâitura duduiei, dacă a strănutat, câţi centimetri aveau tocurile de la pantofii ei sau ce ghiers i-a mai ieşit pe bot.

Mi se pare scandalos că un astfel de personaj ajunge să ocupe importante demnităţi în statul român, din care poziţie îşi bate cu nesimţire joc de banii contribuabililor români, adusă acolo exclusiv de meritele pe care i le-a descoperit, în intimitate, Traian Băsescu. Ceea ce e de-a dreptul scârbos este să vezi şleahta de lingăi care se gudură pe lângă faptură, descoperind că rostul lor în existenţa asta este acela de a se face preş în faţa matracucii.

Am socotit întotdeauna că, în decembrie ’89, execuţia lui Ceauşescu a fost lipsită de sens. La fel cum, privind acum, lipsită de sens este condamnarea comunismului. Comunismul a fost poate o ticăloşie, o oroare, dar prea puţin din drama noastră a avut de a face cu mizeria ideologiei. Slugărnicia cu care se simt datori tot felul de parameci în faţa Elenei Udrea are vreo legătură cu comunismul? Comunismul este de vină pentru oile înşirate pe dealuri de către Flutur? Până la urmă când vorbim despre comunism ne referim la o ideologie tâmpită sau la o perioadă istorică? În fine, nu despre comunism este vorba aici. Şi se poate repede constata că laşitatea, slugărnicia, delaţiunea, minciuna, linguşirea şi toate celelalte mizerii au supravieţuit bine-merci.

Pur şi simplu mi se face silă când văd cum se aglomerează lingăii şi camerele de luat  vederi în jurul duduiei, gata să aplaude orice pârţ al ei, la orice ieşire publică. Unele televiziuni şi-au născocit scuza că o filmează “pentru a o ironiza” mai apoi. Halal scuză! Ignoraţi-o! N-o mai băgaţi în seamă! Daţi-o dracului pe ea şi pe ăla care-o ţine în braţe! Pentru că ceea ce faceţi deocamdată e să-i cultivaţi imaginea. Arătând armata de viermi care mişună în jurul ei, gata să o umple de balele linguşirii lor, arătaţi de fapt că făptura contează. O faceţi să conteze.

Scutiţi-mă de Udrea. Arătându-mi-o de dimineaţă până seara nu împliniţi niciun pamflet, nu bifaţi nicio voltă critică. Doar le reamintiţi tuturor care e sistemul de valori care guvernează România. Iar din slugărnicie, pupincurism, curvăsărie şi hoţie faceţi reţeta de succes, pe care o aşezaţi sub ochii privitorilor, ca pildă de urmat.  Ignoraţi-o! Daţi-o dracului!

P.S. Nu mă aştept la nicio minune. Mi s-a mai spus că nu mă pricep la televiziune. Că nu ştiu ce e ăla rating şi “ce place la lume”. Că de fapt telespectatorii sunt emoţionaţi până la frisoane când îi văd pe de-alde Marica sau Tatoiu. Da’ nu mă pricep eu. Apropos, dacă am face un mic sondaj, care credeţi că sunt cele mai insuportabile figuri care apar sistematic la televizor?

 

17 thoughts on “Daţi-o dracului!”

 1. toate (cu extreeem de putine exceptii) ! sa nu se simta unele vedete discriminate… ma gandesc serios sa renunt la cutia consumatoare de curent (sa daca-l inchid, de nervi, tot consuma, fir-ar el sa fie)

 2. De fapt media face mari toate nulitatile. Ar trebui tratate cu “ignore” toate matracucele, indiferent de sex: nutza, baselu, ontzanul, cristianusul diaconescul, al lui pavelescu, v. ciorbea, jiji si multi altii (la astia il bag pe boc, un nimeni…).

 3. Faceti loc, faceti loc, Udrea e pe primul loc! De departe! (dar eu sunt si misogin, tre’ sa recunosc). Apoi Pora, vass, Culcer, aia de la PIN, ca-mi scapa numele acu’… Miron Cosma, Boc… Basescu, constat si eu cu stupoare, nu intra in primi 5, poate pentru ca il urasc prea tare, sau poate ca mi-e scarbos ca personaj politic la putere. Daca ar aparea in echipa divertis, sau iin locul mistretului de la carcotasi si nu l-as cunoaste, m-ar amuza, probabil. Adica, am incercat sa fac un top din care sa exclud politica, doar pe criterii de tv genie. Dar si de astia cred ca nu mi-ar fi asa greata daca i-as vedea prabusiti la Targoviste, langa zid

 4. Eu detin telecomanda. Nu stau sa ascult idei comune sau partinitoare. Nu stau pe emisiunile cu fufe si problemele lor. Totusi, cel mai infect individ al momentului,si nu numai, mi se pare Ciorbea.

 5. Avem un preşedinte care a acaparat toate pârghiile puterii, care conduce autoritar şi care se pricepe la toate. Si o Elenă la Cabinetul 2, pentru că ea este în realitate imediat sub preşedinte. Si la propriu, şi la figurat.
  Parcă văd un film în reluare. Păcat că s-a abolit pedeapsa cu moartea, că tare l-aş fi revăzut până la final.

  Cele mai enervante personaje care populează posturile tv? Pentru mine, Alin Popoviciu şi Petru Călian. Dar ăştia sunt pigmei, pe lângă Cătălin Avramescu şi Marcel Hoară. Specimenele astea din urmă erau de-a dreptul fascinante, prin valul de antipatie pe care îl emanau.

 6. Uite, ca nu mi-am aduc aminte care maresal austriac a afirmat despre romani ca devin degraba servili fata de oricine-i bine imbracat, dar parca-i vad pe romanii de acum cateva secole exact ca pe cei din jurul lui Udrea cu acelasi zambet nemotivat si necontrolat incremenit pe fata.

  Cred ca diferit este cel mult momentul in care faci cunostinta cu acest gen de slugarnicie. Dumneavoastra l-ati surprins la cei care o insoteau pe Udrea. Insa e acelasi si la cei din jurul lui Becali, Vantu, Borcea, Basescu sau Patriciu.

 7. prea multa atentie unei steoarfe………si tocmai ai bagat-o in seama Rabbi, la fel ca restul mediei care o urmareste……uit-o! ignor-o! da-o draqului!

 8. 1. berbecali – castigator detasat
  2. basexu
  3. tot udmr-ul
  4. nicolicea (actual unpr)
  5. tatoaica, la egalitate cu ceilalti “comentatori, ca altfel n-au ce manca” gen cumpanasu, bulai, hanibal, etc.

 9. Ai dreptate Rabi sa fi asa de suparat. M-am intalnit si eu de dimineata cu nea Stere, care statea cu o revista TABU in mana (imprumutata de la chioscul din apropiere pentru 5 minute). Comenta cu un grup de cunoscuti…:
  <>

 10. Simt ca de data asta ai fost furios…Furie combinata cu frustrare.
  Nu esti singurul dar din pacate nu suntem suficienti.

 11. Rabbi, daca ar fi sa numesc cativa enervanti de pe micile (chiar asa: micile!) ecrane, ar dura mult… O sa fac un efort cinstit:

  1. Andreea Paul-Vass
  2. Corina Dragotescu
  3. Alin Popoviciu
  4. Monica Tatoiu
  5. Cornel Nistorescu
  6. Gabriel Oprea
  7. Lavinia Sandru
  8. Gigi. Doar Gigi.
  9. Basescu, Udrea, Boc
  10. Miron Mitrea. Miron Cozma.
  11. Oreste
  12. Mircea Badea
  13. Economistii de la TV

 12. Ei, pupatul fundurilor e meserie veche pe-aici, acum doar s-a reshufflat gashka… Si ca sa nu se mai supere Elena pe misoginii care “au ceva cu ea numai pentru ca este femeie, blonda si pe tocuri”, las la o parte ca este femeie, si spun ca este o fiinta umana/persoana gretoasa. N-are-a face deloc asta cu aspectul fizic.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.