X Fucktor

Formatul emisiunii care face mare vâlvă la Antena 1 e simplu şi nu e nou. Vin nişte talentoşi, se screm până iese halvaua din ei şi pe urmă aşteaptă votul juriului. Fac ăia orice ca să convingă juriul: merg în mâini,  îşi scot limba pe urechi, behăie, cântă la furtunul de la aspirator, îşi lipesc cojile de la salam pe ochi. Ăsta e formatul. Ca să convingi că nu eşti ultima acnee de pe fesă faci pe dracu’ în patru. Dacă eşti cântăcios n-ajunge. Bagi o lambadă, da’ mai trebuie ceva. Ori te îmbraci în ţambal ori ţii o lumânare aprinsă între buci în timp ce lambadezi, altfel nu impresionezi. Sigur, ai primit vestea bună: Elvis, Lennon, Marley şi Michael s-au dus. Dar n-ajunge să dai cu melodia din laringe ca să le iei locul.

Dacă îţi bagi trompeta în cur şi reuşeşti să prestezi ca Miles Davis eşti pe drumul cel bun. Cu o condiţie. Să-ti ungi cariciul cu sacâz şi să-l foloseşti în loc de arcuş, la o interpretare memorabilă de bucăţi de ale lu’ Clayderman, adaptate pentru scripcă. Dacă faci chestiile astea două simultan, iar în timpul ăsta bagi din coarda aia vocală şi o arie meseriaşă, ca maestrul Busuioc ( marele cântăreţ de Hoperă pe care se chinuia să-l imite Pavarotti), atunci te apropii de marele succes.

Fix la fel funcţionează şi viaţa politică de la noi. Diferenţa e că aici politicienii sunt concurenţii şi voi sunteţi juriul. Şi acum vine chestia aia curioasă: cine a câştigat ultimele două ediţii ale X FUCKTOR România? Hai bre, că noi o să transformăm şi suptul cariciului de licurici în sport olimpic.

3 thoughts on “X Fucktor”

  1. Din nefericire politicienii ne bagă nouă lumânarea în cur la fiecare alegeri și nu invers. Întradevăr ei sunt concurenții și noi juriul, doar că suntem unul manipulabil și plin de erori de toate felurile.

  2. Desi suntem juriul, nu stim sa jurizam, doar sa chibitam de pe margine, fara nici o implicare personala. Si atunci, alegerile ies ca un meci aranjat. 😦

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.