Băsescu la bibliotecă

Băsescu se află azi în vizită în Qatar. Şi ăia ne cer vize, dar nu-i bai. Oricum, nu de aia se află omu’ acolo. Cică urmează să semneze un acord privind protejarea reciprocă a investiţiilor. Cum vine chestia asta nu prea pricep, pentru bunul motiv că, în Qatar, nu există investiţie românească. Şi, ca regulă, nu prea e loc de mari investiţii străine. Legea ălora prevede că dacă vrei să faci afaceri la ei îţi trebuie un sponsor. Adică o firmă locală, un partener sub umbrela căruia să îţi desfăşori activitatea. Altfel nu se poate.  Aşa că ce fel de protejare a investiţiilor o fi? O fi vorba de televizoarele pe care şi le cumpără românii care lucrează acolo? Sau te pomeneşti că ăia din Qatar se arată dispuşi să protejeze investiţiile noastre din România?

Până la urmă asta e, îl primesc oamenii, se duce şi el, că de Sarkozy şi flit i s-a acrit.

Domnu’ Băsescu, acum fii atent la mine că îţi dau un sfat competent:

Deci la ăia în ţară pileala e interzisă.  Şi nebunii ăia nu se joacă atunci când e vorba de lege, nu te mai scapă niciun Morar, niciun Ţuluş, dacă ai călcat pe bec. Dar există o portiţă de scăpare. Fii atent aici la ce te învaţă nen’tu Mordechai! Pe la hotelurile alea mari, Oasis, Ramada, Sheraton, există nişte instituţii numite biblioteci. Library – pe englezeşte. Ştiu că nu pui piciorul prin asemenea locaţii, ferească sfântul, dar de data asta fă o excepţie. La intrare or să îţi ceară unii, mai solizi, cu feţe de sepepişti, paşaportul. Cum deţii paşaport european o să poţi intra. Şi o să descoperi că bibliotecile alea sunt singurele locuri în care, în mod legal, europenii se pot face pulă. Cam cum umbli tu 90% din timp. Aşa că ţi-ai rezolvat problema. Şi mai există avantajul că, atunci când te întorci în ţară, te poţi lăuda la Pleşu şi Cărtărescu. Adică le poţi spune fără să minţi că pe timpul vizitei în Qatar ţi-ai petrecut aproape tot timpul în bibliotecă. Te pupă Cristoiu!

11 thoughts on “Băsescu la bibliotecă”

  1. Bre Rabi – da’ o maslina, un mezelic, ceva se gaseste prin cele rafturi ?
    Ca altfel risca sa-l prinda Cristoiu duhnind a lecturi necunoscute in Academie ! 😀
    Nemaivorbind de faptul ca il prinde cu aceeasi pagina din ‘levant’ indoita pe post de lecitina !

  2. Ce faci bre nea Mordechai ,il inveti de bine face asta coma alcolica si noi nu ne mai distram cu suspendarea ,alta ,moare capra de zaduf a spus Geoana adineauri la tv ca au incurcat-o PSD-u ,nu il mai suspenda pe Base daca il dau afara pe prostanac ,Ce mai e incurcata rau ,nu mai stiu cum sa o dau ,lasa ca il consult pe nea Stere .

  3. Cred că gându-ţi şugubăţ dar realist s-aa încurcat, totuşi, între ” ţi-ai pregătit aproape tot timpul” şi ” ţi-ai petrecut “, unde să mai pun că are şi un sens dihotomic (pentru Plesu), biunivoc (pentru Cărtărescu) şi niscai reservatio mentalis (maestrul Jack) …

    1. Da, monşer. Începem cu biblioteca gării. Pe urmă o luăm binişor cu “La Chioru’ ” – bibliotecă & mici. Să vezi tu ce vesel şi sprinţar devine Gaudeamus.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.