Coda

on

|

views

and

comments

Între Crăciun şi Revelion nici iarba nu creşte. Nici n-ar avea cum, că e iarnă. În emisfera sudică… treaba lor. Aşa că nici bloggerul nu se omoară cu scrisul. Conexiunea dintre creativitatea bloggerului şi iarbă e total aiurea, aşa că vă recomand să  nu o luaţi pe poteca aia. Despre ce naiba să scrii zilele astea? Despre consumul exagerat de şoricină? S-a scris. Despre abuzul de Hruşcă? Asta se bifează în fiecare an. Despre faptul că Puric devine mai prezent ( şi infinit mai enervant!) decât Hruşcă? Şi despre asta s-a mai cârcotit, pe ici pe colo. Hai, că după sărbători poate vorbim puţin despre asta şi despre vorbeţii care ne mănâncă bateriile din telecomenzi.

Şi dacă ai găsi un subiect interesant, cine să-l citească? Oamenii sunt răpuşi de ţesuturile de porc trecute prin diferite tratamente fizico-chimice. Başca şpriţ & ţuici. Borgii noştri sunt în alveole, la regenerare, că urmează înca o mare bătălie, cu fleicile şi şpriţurile revelioniste. Aşa că mai bine organizăm o colecţie de link-uri, să vedem ce veşti mai aglomerează planeta, acum la sfârşit de an de criză şi intrarea în an de colaps.

Prima chestie e răspunsul la o întrebare care mă freca de multă vreme. Ce are, monşer, ăla cu mine? Asta mă tot întrebam. Acum s-a lămurit problema.  Dumnezeu are boală pe mine!
La link-ul următor o să descoperiţi că România frunzuită de Udrea, chinuită de Boc şi rablagită de Băsescu, se află înt-o selectă companie: Coreea de Nord, Somalia. Şi ceva SUA, Africa. Un top al „afacerilor”  dubioase, în care Râmnicu Vâlcea e fruncea. Hai că  merge şi un citat, ca să fie masa plină:

Explains Bhattacharjee in a feature published last January:

Most specialize in ecommerce scams and malware attacks on businesses. According to authorities, these schemes have brought tens of millions of dollars into the area over the past decade, fueling the development of new apartment buildings, nightclubs, and shopping centers. Râmnicu Vâlcea is a town whose business is cybercrime, and business is booming.

When Bhattacharjee asked a cab driver what all the gold-chained twenty- and thirty-something men he saw around town driving BMWs and Mercedes did for a living, the response was, with a laugh, “They steal money on the Internet.”

Bun. Ca să rămânem în nota asta festivă, încă două ştiri. Că nu-s ăia din Râmnicu Vâlcea singuri pe lume. Aici avem o socoteală, care se vrea exactă, a cât au furat americanii din prăvălii cu ocazia sărbătorilor. Cam 6 dolari pe cap de american. Ceea ce e o cifră absolut nesemnificativă, în comparaţie cu ciordeala marilor bănci. În următoarea ştire aflăm că scriitoarea spaniolă Lucia Etxebarria se lasă de meserie. N-a fost răpusă de critici, ci de hoţi. Cărţile ei sunt mult mai furate decât cumparate. Ceea ce e, totuşi, semnul unui anume succes. Poate se mută la Râmnicu Vălcea, dacă are în gând să se recalifice.

În fine, un articol lucid despre dispariţia lui Havel. Dar şi a lui Kim Jung Il. Altfel decât evocările monotonale din media tradiţionale.

Şi o poză. Nu i-aş spune chiar poza anului, dar măcar ne aminteşte că am devenit 7 miliarde. Mulţi ca bacteriile. Asta deja e epidemie.

Facebook Comments

Share this
Tags

Must-read

Uniunea Europeană – un cimitir încăpător

"Instituțiile europene" nu există. Nici Uniunea Europeană nu există. Avem, în schimb, niște abominații care poartă numele acestea. Niște grozăvii care ies cu mult...

Democrația taiwaneză

Tot aud, de ceva vreme, cum trebuie protejată democrația taiwaneză. Dacă trebuie protejată, trebuie. O fi în pericol, precum cocostârcul de stâncă. Sau veverița...

Brici, maimuță – clar?

  Ori de câte ori aud vorbindu-se despre legume și beneficiile pe care le-ar aduce acestea, mă gândesc la Joe Biden. Cred că afirmația se...

Recent articles

More like this

1 Comment

  1. Este drept am ajuns la 7 miliarde ,insa baiatu adica eu nu am adoptat pax englitera ,ramin la cilti mei ,vezi tu Raby povestea este ca la Deveselu .Intii nu a fost nimeni adica injuram in voie romaneste ,au venit rusiI ‘pizdet capitalisma ,tvoi mati americani’ au plecat ,acum au venit americani ii injura ei rusi ne invata si pe noi l-am vazut pe primarul din Deveselu cum face cursuri de engleza cu toti megiesii ,ce sa fac sint batrin si daca este musai ii bag si ii scot de nu-ma ,nu-ma …..

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.