Din piata

Ca sa nu vorbim doar din auzite, din banuite sau din colportate, ma aflu in Piata Universitatii. De unde am sa incerc sa va povestesc ce vad eu ca se intampla, atat cat imi permite tehnica. Iar mai tarziu si poze.
La ora aceasta,in piata, sunt poate 5-600 de oameni. Majoritatea oameni cu parul alb. Surprizator de putini tineri, iar cei care sunt par mai degraba la cules de suveniruri, la facut poze cu aglomeratia.
Scandarile sunt cele pe care le stiti. Ce va pot spune, la acest moment, este ca totul e absolut civilzat. Si sper sa ramana astfel. Mai vorbim.

UPDATE: Întrebările lui Victor se pun şi în piaţă. Întrebările se aud. Răspunsurile…

12 thoughts on “Din piata”

  1. Flutur ca Flutur, da’ Turturica, cum stie el sa ridice mingea. Oh, man! Ce emisiune adevarata. “…numai cresterea economica; si bani pentru pensii, si bani pentru sanatate…” PDL-ul sacrifica procentele din sindaje de dragul reformei… Ii tremura vocea de emotie lui Flutur. O, vai, dar lasati!

  1. Pe ambele maluri. Mai mult prin faţă pe la TNB. Ne găsim diseară, la 18, pe acolo. Împreună cu toţi ceilalţi care vreţi să veniţi, să ne salutăm. Stabilim şi un loc de întâlnire.

 1. Stiu ca nu e chiar la subiect, dar ma bate un gand de ceva vreme si vroiam sa il impartasesc.
  Nu cred ca vor aduce ceva semnificativ aceste proteste. Vor fi mai 2, 3, 5 zile. Si? Afara e frig. Din ce in ce mai frig. In plus, pe un alt blog cineva vorbea de audiente crescute ale posturilor de stiri. Daca nu vor iesi mai multi in strada, sau daca puterea nu va oferi un “Motoc” saptamana asta, se va rasufla subiectul. Telespectatorii se vor plicitisi si vor scade audientele. Inca ceva. Ce spui de varianta asta: PDL (20%) + UNPR (10%) + UDMR (6%) + PP (10%) + eventual Gigi = aproape 48%, iar USL sa nu depaseasca 48%. De la cine crezi ca va numi premier Basescu? Eu nu cred ca sunt inca aranjate cartile, cel putin cat stim noi. (nu, nu sunt “postac portocaliu”). Multa bafta!

  1. E un punct de vedere raţional, cu care sunt tentat să fiu de acord, după ce mai socotim puţin. UNPR 10 %? Pseudo-partidul ăsta nu reuşeşte să atingă procentul încă. Şi nici nu văd ce grozăvie s-ar putea întâmpla pentru a urca mizeria asta peste pragul de 5%. La fel şi în ce priveşte PP-ul otevacilor. Chiar dacă în unele sondaje, acum, pare capabil de intrare în Parlament, mă îndoiesc că va trece pragul. Aşa era şi partidul lui Becali la un moment. Aici e o chestiune de mecanică electorală: la sondaje, în perioadele pre-electorale, partidele fantomă par a respira, când însă se intră în linie dreaptă şi se iese din faza repetiţiilor, voturile se aliniază coerent tot spre marile partide. Om vedea. În calculele mele alianţa celor aflaţi acum la putere nu se apropie de 40 %. Dar aici discutăm de vot pe bune, nemăsluit. Iar vot nemăsluit, la noi, nu s-a prea văzut.
   Cât despre frig… l-am simţit pe piele mea.

 2. Nu am vbit cu nimeni care sa fi fost la fata locului 🙂 astept relatarile tale si ce mai stii de la fata locului.

 3. singurul lucru bun, pe bune, din amețeala asta de mitinguri în prag de seara, e ca pot da un semn, nouă, dar mai ales lor, de ce se poate întâmplă dacă falsifica semnificativ alegerile. Cel puțin asta a fost senzația mea după primele 3 zile. Altminteri, prea puțin și prea devreme. Şi se pierde timpul în piaţă în loc sa se asalteze, de exemplu, vila lac, să îi tremure chilotii pe căcăstoare, să nu mai poată nici să intre, nici să iasă decât cu elicopterul. Paşnic, evident.
  Sau, şi mai bine, să se redeschidă balconul. Dar n-are cine. Prea puţin şi prea devreme, cum spuneam.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.