Raport de seară

În seara asta  m-am găsit, în Piaţa Universităţii, cu vechi şi noi prieteni. Doamna Oana Stancu, doamna Lucia Hossu Longin, domnul Cornel Nistorescu, Florin Chilian- megastar, Florian şi alţi vechi şi noi prieteni. Fireşte că am vorbit. Fireşte că am avut ce ne spune. Dar simt nevoia să pomenesc despre ceva anume. Nu am obiceiul de mă auto-promova, deşi ştiu că se poartă. În genere un anume tip de modestie – de modă tare veche- mă împiedică să îmi gâdil vanitatea în public. În fine, ce fel de modestie mai e şi aia, dacă ajungi să te lauzi cu ea? Oricum, în seara asta, îngăduiţi-i şi bătrânului Mordechai să dea deoparte sfioşenia şi să se fălească.

Am descoperit, cu mare bucurie, în această seară că am un cititor care mă preţuieşte peste măsură. Fireşte, har Domnului, cititori am mai mulţi, iar printre ei, îmi place să-mi imaginez, există şi câţiva care preţuiesc ceea ce mă străduiesc să fac aici. Şi vă asigur că, la rându-mi, îmi preţuiesc cititorii. Nu o spun doar de complezenţă. Ceea ce m-a bucurat în seara asta a fost să descopăr că domnul Cornel Nistorescu nu este doar un statornic cititor al acestui blog, dar şi unul dintre oamenii care chiar preţuiesc ce şi cum scriu aici. Asta, trebuie să îmi îngăduiţi să mă împăunez, nu e puţin lucru. Ce bucurie mai mare poate fi pentru mine decât să primesc atâta potop de vorbe de laudă din partea gazetarului pentru care am o veche şi statornică preţuire, pe care, într-un fel, l-am socotit un model?

Gata. Iertaţi-mi momentul de fuduleală. Cum nu am des astfel de momente ( e drept, nici motive!), cred că de data asta mi se poate trece cu vederea.

Legat de lucrurile care se întâmplă în piaţă… există o întrebare care mi se tot pune acolo: ce credeţi că obţinem? Nu pot spune decât că, deja, am obţinut destule. Lucruri care, poate, nu se văd, nu sar strident în ochi, dar se simt. Mai cred că, cel mai probabil, ceea ce putem spera este să avem alegeri normale, nu mizeria aia de comasate. Iar în definiţia normalităţii includ şi fraudele de mică anvergură, că alegeri nefraudate chiar n-avem cum visa.

Mai adaug ceva. Mâine are loc şi marşul organizat de opoziţie. Mi-am pus întrebarea dacă am ce căuta acolo. Nu sunt aliniat niciunui partid şi n-am cruţat nici opoziţia de binemeritate suduieli, atunci când s-a impus. Cred că se ştie asta. Totuşi, după ceva reflecţie gândesc că am putea fi acolo. Nu trebuie să îmbrăcăm culorile unui partid, nu trebuie să avem poziţii partinice, dar putem fi acolo câtă vreme există o congruenţă între mesajul nostru şi mesajul lor. Când n-o să mai fie, deja am arătat că ştim cum să procedăm. Aşa că lucrurile sunt simple: dacă vrem să scăpăm de dihori, nu are sens să ne mai încurcăm în codeli din astea de jună neprihănită. Până la urmă, după ce scăpăm de ăştia, n-o să votăm cu Diaconescu! Aşa că, probabil, am să fiu acolo. Fie şi pentru a vedea de la faţa locului ce se întâmplă.

Şi vă mai spun ceva. Mâine am ceva punctual de cerut: demiterea  u r g e n t ă  a lui Baconschi! Nu are cum rămâne ministru de externe un personaj care dispreţuieşte poporul pe care e chemat să îl reprezinte. Şi îşi exprimă explicit, în termeni inadmisibili, acest dispreţ. Demiterea ăstuia e obligatorie!

Gata. Ne vedem mâine, de la ora 11:00, în emisiunea Mariei Coman, la Antena 3. Şi mai vorbim, că avem ce.

31 thoughts on “Raport de seară”

 1. Ah, rabbi, rabbi, si cat ziceam acu cativa ani, ca secta “vot canci” e de fapt in favoarea lui base!!!
  By the way, in 2009 sunt sigur ca in UK nu a castigat base, am vazut si eu tineri plimbati cu autocarele de faimosul Will din Brief.

 2. Si cred că am mai obţinut ceva, cu protestele din Bucureşti şi din întreaga ţară. Am reuşit să arătăm că marele macho Băsescu este de fapt un becisnic, un amărât căruia, la cel mai mic pericol, îi tremură nădragii-n cur de frică. Iar asta au putut s-o vadă nu numai pedeleii ci, mult mai important poate, şi serviciile secrete care (încă) îl susţin.

 3. The Future by Cohen ar putea deveni imn de stat daca basescu si hoarda sa ar putea fi inlocuita rapid; daca ar fi altul ready sa-i ia locul; singurul care-mi vine in minte este Nastase care din pacate nu are o echipa pe masura sa…asa ca, The Future este cam cum spune Cohen…sumbru…

  Altfel va salut cu respect. Din cand in cand, citesc opiniile Dvs care mi se par de mare acuratete (de cele mai multe ori) si impecabil prezentate.

 4. Rabi,parerea mea este ca nu se va obtine nimic legat de comasare.Nu sunt un fan al teoriilor conspirationiste,dar,in situatia asta,cred ca decizia Curtii este luata(bineinteles ca legea este constitutionala).Au amanat pronuntarea ca sa nu mai agite spiritele,sperand ei ca pana pe 25 ianuarie se vor termina protestele.

 5. Sunt câteva sute de kilometri între mine şi Piaţa Universităţii.
  Dar am scris o dată, celor de la Critic Atac, că piaţa aceasta atipică se întinde până la noi cu singura condiţie să nu includă portocalosfera …
  Respectul meu, Rabbi!

 6. Bacon asta este la origini (ca doar nu s-a nascut un strat grasime unul carne falsca) popa.Daca asa este reprezinta si un punct de vedere al popilor(nu polipilor care se pot scoate)care in mare proportie gandesc ca si el.Doar nu degeaba BOR este in fruntea evaziunii fiscale cu ~12-15 miliarde de euro pe an.

 7. Totusi, dupa atatea zile de proteste, ar trebui ca manifestatiile sa se coaguleze in jurul unui lider, altfel este o masa amorfa care risca sa se dezintegreze, fara o finalitate.

 8. Imi permit sa visez frumos: desi e a doua oara cand Basescu te saboteaza, ma bucur ca apare. Poate vine cu demisia.

 9. parcă ultima dată când am vrut să te vedem în direct a avut marinarul conferinţă de presă o oră!!! Sper să nu apară iar, că o să credem că te sabotează:))))))))

 10. :))))))
  In afara povestilor, ce face mai bine somnului ?
  Discursul basescian.
  Huoooooo !
  pentru asta platim cablul tv ?

 11. “primavara araba ” !?
  De ce anotimpuri de pe alte meleaguri cand poate sa aiba propriul anotimp ?
  Iarna Romaneasca.

 12. Mno, e clar!
  M-am uitat la “Morgen” pe HBO, facand un calcul simplu: se termina chiar inainte de 11, numai bine sa-l vad pe Rabbi la Maria Coman. Dar, pe la jumatea filmului, cam cand ajung aia la meciul de divizie Q, ma trece, asa, o banuiala: sa vezi ca iar apare Bula si saboteaza emisiunea! 😀

  PS
  Exact cand scriam mesajul asta mi-a cazut cablul TV! 😆

 13. draga rabbi sper sa nu te superi dar am o propunere pt. tine : cind mai esti invitat la a3 bate de trei ori in lemn si pune-ti o funda rosie la butoniera ca sa te pot asculta ca de fiecare data se iveste sarsaila si strica tot. acu sa nu mi-o iei in nume de rau dar bunica mea m-a invatat asta si am folosit metoda cu rezultate bune .o fi no fi actuala metoda empirica da se vede ca trebuie sa recurgem si la ea chit ca multi nu cred

   1. ba da ca citind blogul am constatat ca ai multe de spus si zau ca de multe ori am impresia ca mi-ai luat vorbele si gindurile si le-ai dat mai multa forta si expresie decit mine care nu ma pricep atit de bine cel putin la scris

 14. Rabbi m-am temut ca la mitingul o sa fie vreo 5000.Bravo ,sunt mai multi ,dar dupa Diaconescu, nu stiu cine l-a pus pe Gheorghe Zanfir,care e coleg cu Fortuna,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Chiar acum il ascult si ma rog Domnului ca o sa termine cum trebuie.——-A terminat,slava domnului ca n-a apucat sa aduca prejudicii.

 15. Imi pare rau ca n-am putut ajunge si eu… Din pacate saptamina asta n-am plecat inainte de ora 22 de la munca… Mi-ar fi facut placere sa te vad, m-as fi bucurat sa-l cunosc pe Florian…

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.