AcasăRabbi zicePrim ministru în Republica...

Prim ministru în Republica Securistă Română

Prima şi cea mai evidentă concluzie e că am scăpat de un premier mediocru, îngălat şi tembel, dar ne-am ales cu un securist lustruit, frezat, ferchezuit şi bine instruit.

Lucrurile care vi se vor repeta zilele astea, pâna la saturaţie, vor fi legate de premierul desemnat. Veţi afla că:

– e tânăr;

– are o inteligenţă remarcabilă;

– are o educaţie mai mult decât consistentă;

Desigur, nu va lipsi din inventar faptul că vorbeşte civilizat câteva limbi străine. Toate cele de mai sus sunt absolut corecte şi de necontestat. Vor mai exista „iniţiaţi” care vă vor pomeni despre calitatea de istoric a domnului Ungureanu. Alţii vor aminti că a funcţionat decent ca ministru de externe. De fapt nu. Decent e calificativul dat de mine. Vorbeţii cu ifose de analişţi vor înşira superlative despre cariera de ministru de externe a lui Ungureanu. Pentru că termenii recenţi de comparaţie îl pot avantaja. Cât de des se întâmplă ca doar termenii de raportare să nască excepţionalul acolo unde nu există decât mediocritate…

În fine, ceea ce vi se va spune mai puţin sau deloc va fi că nou desemnatul premier este un personaj însoţit de o nesăţioasă dorinţă de parvenire, lipsit de scrupule, nesugrumat de impedimentele moralei. Asemenea afirmaţii se cer probate, nu? În lipsa unui probatoriu sistematic şi bine organizat, permiteţi-mi un alt tip de demonstraţie.

Plecăm de la afirmaţiile domnului Ungureanu despre sine. Şi fiţi convinşi că aici avem de a face cu un personaj bine înzestrat cu darul vorbirii. Spune deci, despre sine, domnul Ungureanu: „sunt un om politic”, „sunt un om cu ferme convingeri de dreapta”. Apoi, selectiv şi grăbit, povesteşte despre realizarile sale profesionale: MAE şi SIE. Să le luăm pe rând.

– Domnul Ungureanu se socoteşte un om politic. Face mărturisirea asta cu o candoare care anulează prezumţia de inteligenţă care pare deja instituită în ce-l priveşte. Domnul Ungureanu, la momentul la care făcea anunţul era încă securist director al SIE. Cum devine deci cu afirmaţia rostită pe un ton băţos? Uite aşa aflăm că securitatea este politizată. Condusă de oameni care îşi mărturisesc nu doar calitatea de oameni politici, ci şi afilierea doctrinară.

Dincolo de aspectul ăsta, deloc neglijabil de altfel, merită să mai insistăm asupra acestei afirmaţii. Domnul Ungureanu se mărturiseşte a fi om politic. Dar nu a candidat, nu a fost ales niciodată, nicăieri, pe nicio listă. El face parte din categoria îngustă, dar extrem de bine orientată, a atârnătorilor politici. Sunt politicieni, dar nu s-au întâlnit cu electoratul. Întâlnirea asta o evită cu tot dinadinsul. Pentru că, mai întâi, dispreţuiesc plebea, deasupra căreia se socotesc, cu îndreptată părere sau nu. Pentru că, apoi, sunt conştienţi că în mecanica electorală statura pe care se străduiesc să şi-o cultive ar suferi daune majore. Aşa că cei ca Ungureanu şi-au construit cariera doar ca atârnători, fiind numiţi, pe baza disponibilităţii afişate, a recomandărilor primite şi loialităţii marturisite, în varii comitete şi comiţii.

Ungureanu a fost mai întâi ţucălar pe lângă nu mai ştiu care demnitar european. Apoi secretar de stat la MAE. Pe urmă sinecurist pe la Viena, în nu se mai ştie ce post, la naiba ştie ce obscură oficină a statului român. Apoi ministru de externe, de unde s-a întors, cu văicăreli, la sinecura de la Viena. Ulterior a devenit director al SIE. O carieră perfectă de atârnător. În permanentă tras, împins sau târât de către cineva. Niciodată trecut prin vot.

– „Sunt un om cu ferme convingeri de dreapta”. Da. Probabil. Un om de dreapta, care ca şi preşedintele convertit la dreapta, a trăit toată viaţă păpând banii statului. E cea mai comodă postură în care poţi funcţiona ca fanatic al dreptei: halind banii statului, ca lefegiu sau sinecurist.

– Cariera la MAE şi SIE. Recunosc, nu îmi amintesc de vreo realizarea de a sa la MAE. A reuşit doar să nu fie tâmpit, performanţă inaccesibilă celor care i-au urmat. Dacă greşesc rog să mi se aducă aminte ce a reuşit. Ca director SIE a reuşit să-l lase pe Haissam în libertatea până azi, împreună cu MAE şi Băsescu ne-a făcut rost de flit pe Schengen ( să vă explic ce treabă avea SIE aici?) şi să-i obţină lui Băsescu al doilea mandat pe secţiile de vot din străinătate.

Am bifat tot? Mai aveam de lămurit cum e cu moralitatea. O să aveţi şansa să vedeţi din plin cum e cu ea, în perioada care urmează. Până atunci, notaţi doar că avem de a face cu un personaj care vrea să fie socotit intelectual şi de dreapta, dar care a trăit doar ca lefegiu al statului şi pentru care piscul carierei e reprezentat de funcţia de securist şef, în perioada în care statul poliţienesc şi securiciunea au cunoscut cea mai abjectă înflorire de după ‘90. Ofiţerii Gestapo, şeful lor, aveau un lustru, o altă ţinută decât răcanii de rând, nu e aşa?

Sper ca cei de la USL să înţeleagă foarte rapid în ce constă dificultatea pe care le-o provoacă numirea lui Ungureanu. Personajul e odios ( daţi-mi voie să am opinii!), dar e inteligent, lustruit şi capabil să livreze texte digerabile, capabil să re-mobilizeze electoratul portocaliu. Are resursele securităţii în spate şi ştie să le folosească, iar asta face ca lucrurile să devină tot mai complicate. Pentru USL devine vitală o înţelegere a c u m  cu UDMR, astfel încât cabinetul Ungureanu să nu treacă de Parlament. Dacă la acest moment critic nu se obţine cooperarea UDMR, atunci USL trebuie să respingă pe viitor orice posibilă înţelegere cu aceştia. Şi să se pregătească pentru o luptă foarte, foarte complicată în toamnă. Pentru o avalanşa de dosare. USL are toate motivele să-l regrete pe Boc.

În noile condiţii, greva USL devine stupidă. USL ori revine la lupta parlamentară la baionetă ori demisionează din Parlament si petrece în stradă perioada rămasă până la alegeri.

Vom mai avea ce discuta. Ungureanu, dacă va primi investitura, va impune pe repede înainte măsurile cerute de FMI şi şefii lui de afară. De la Roşia Montană la liberalizarea preţului la gaze. În primele săptămâni. Iar apoi va tura puternic motoarele propagandei, pomenilor electorale şi ale şantajului securistic pentru a băga în viteză autostivuitorul portocaliu, la alegerile din toamnă. Cu siguranţă a negociat deja şi preţul pentru prestaţie. Vom vedea.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

46 Comments

 1. Da, din pacate asta cred si eu, ca baietii vor s-o dea pe repede inainte cu ce-a mai ramas din jaf, ca sa se asigure ca inainte de orice hurducatura USL-istica, ei isi vor fi servit stapinii. Ce vremuri jegoase!

 2. Prietene,
  Ungureanu a fost turnator în liceu (Negruzi- între fostii colegi lucrul era de notorietate). A fost turnator în facultate. Era feciorul ma’sii, secretara de fier la filologie. Sa’ti spun cu ce dosar a ajuns la Istorie?
  Care dupa revolutie si’a adus aminte de radacinile evreiesti basarabene . Cum noua securitate si noile servicii prietene post revolutie trebuia sa’si construiasca noi si sigure legaturi a fost propulsat , sustinut si bagat pe gît tuturor celor care s’au perindat pe la conducerea României. Un mare rol în scoaterea din anonimat îl are…Plesu . El a fost cel care l’a bagat printre cei care constituiau grupul de intelectuali din Iasi. Era un individ pe vremea cînd termina facultatea marunt, pilos si arivist. Zero barat !
  În opinia mea tin sa’ti spun ca nu e deloc inteligent ( dar asta e opinia mea) Are o inclinatie naturala catre delir ( vezi primul interviu dat în „Adevarul” la investitura ca ministru de externe- antologic, parca ar fi scris de un pacient de la Socola). Un personaj care vorbeste cuvinte. Altul cu rolul de ai prostii pe prosti.
  Hai ca te’am plictisit dar crede’ma, mi’e sila si ciuda în acelasi timp pentru ca s’a întîmplat sa’l cunosc pe Ungureanu. ( e aceeasi greata cînd mi’aduc aminte de pionera sau studenta Mungiu )
  Dupa Cluj e rîndul Iasului sa se faca de cacat.

 3. Din pacate cred ca SINGURII care pot „baga pumnul in gura” acestei „caracatite odioase” conduse alcoolicul-notoriu , sunt CEI DIN STRADA !!!!
  Doar „STRADA” mai poate da , cu adevarat , de pamant cu aceste jivine ! 😡

 4. In linii generale sunt de acord cu tine, dar am şi unele puncte de vedere diferite:
  – avalanşa de dosare, pe care o prevesteşti, ar fi avut loc şi dacă Răzvan Ungureanu rămânea şeful SIE. Faptul că devine premier nu complică în niciun fel situaţia USL.
  – dacă USL încheie pactul cu diavolul (UDMR), îşi poate atinge obiectivul de a ajunge la alegeri anticipate, dar riscă să cadă sub pragul de 50%.
  – nu înţeleg de ce desemnarea lui Răzvan Ungureanu face ca greva parlamentară a USL să devină stupidă. După opinia mea, greva ar trebui continuată. Inlocuirea lui Boc cu Ungureanu nu schimbă raportul de forţe în parlament, deci lupta la baionetă, pe care o recomanzi, ar fi la fel de ineficientă ca şi până acum.

  Una peste alta, eu unul cred că Băsescu are impresia că a mutat magistral (încurajat probabil şi de OK-ul dat de marele licurici), fără să înţeleagă însă că a ajuns prea jos pe tobogan, ca să îi mai iasă vreo combinaţie.

  Off topic. In seara asta, la Sinteza Zilei, CTP a pomenit de trei ori de “protestatarii din Piaţa Universităţii şi cei care se află în spatele lor”. De mâine o să fiu cu ochii cât cepele, să văd cine mama dracului este în spatele meu. Vorbind serios, se pare că cetepeul a rămas marcat de ifluenţa darienovăcistă din ’90, când ziarul Adevărul, la care presta cu sârg, urla că Piaţa Universităţii este condusă din umbră de Raţiu şi Câmpeanu.

  • Da, eşti de acord cu mine, doar că nu eşti de acord:))))))))
   Avalanşa de dosare- ca să păstrăm terminologia- se pornea sau nu, în alt ritm, alt regim de credibilitate. O să scriu la momentul oportun.
   Greva parlamentară a fost stupidă şi până acum. Ok? Acum e cretină.
   Nu ştiu pe ce date se bazează calculul acela, cu 50%.
   Altfel şi eu sunt de acord cu tine:))
   P.S. Săptămâna asta n-am cum mă mişca, dar de săptămâna viitoare ne găsim pe acolo.
   P.P.S. Raportul de forţe în Parlament e deja modificat, chestia e că ar trebui ca cineva să poată fructifica nemulţumirile din PDL, dezertările din UNPR, dizidenţele din UDMR…

  • Antonescu nu chiuleşte din parlament, se dedică marilor probleme ale naţiunii, care îi reclamă prezenţa în alte locuri. Dacă nu vrei să înţelegi asta, eşti omul lui Băsescu 😛

 5. Multa energie consumata intr-un moment in care povestea nu a ajuns inca la final. Intrebare esentiala: pe bune sau iepure?

  In spatele variantei 2 stau suficiente argumente. Cel putin tot atatea cate stau in spatele ipotezei 1 (chiar daca, in parte asemeni unui antevorbitor, nu sunt de acord ca (toate) cele alese de Rabbi sunt corecte).

  Pariul meu, in acest moment, tinde catre rateu la investitura, datorita unei „disidente” in randul parlamentarilor puterii. Una care a inceput sa se manifeste „timid” in cautarea unei voci, apeland datorita urgentei deocamdata la cea usor ingrosata a unui anume Frunzaverde. Pe ici, pe colo, par a se mai iti spre executarea ordinului de regrupare si alte capete mai mult sau mai putin cunoscute.

  Scenariul Basescu „invins” de partidul care isi afirma autonomia fata de Cotroceni si renaste din cenusa, devorandu-si pentru a treia oara in scurta istorie stapanul, a mai fost simulat. Atata ca, la repetitii, s-a hotarat ca nu sosise inca momentul pentru premiera si.. numaratoarea voturilor l-a dezavantajat pentru prima oara de cand se afla in partid pe un anume Blaga. Ei… poate acu’ o fi venit timpul..

  Oricum…nu va risipiti resursele incercand sa stabiliti un raspuns la intrebarea cui prodest! Pentru ca raspunsul e simplu, atunci cand toti caii din concurs vin din acelasi grajd, e clar unde merge trofeul!

  Om muri si om vedea..

 6. Dom’le eu nu sunt de acord cu comentariile astea tendentioase. MRU a fost un adevarat vanator de securisti, vezi cum i-a cautat CNSAS pe ambasadori fara sa-i gaseasca. De-aia cand a plecat de la MAE erau mai multi galonati decat cand a intrat. A intinerit MAE. Cu cine trebuie, bun inteles. A ridicat nivelul general de pregatire a diplomatilor, aducand intelectuali de marca gen Sever V si Baconski T. Le-a creat conditii, spre exemplu trimitand-o pe Vulpe in Australia sa cumpere un jacuzzi si sa stea in el pana vine Teo. Derapajele din timpul lui Melescanu au fost corectate, nu s-a inamplat nimic, ca aia de la Curtea de Conturi n-au pistoale.. A reusit sa-l inregimenteze pe Gallagher, si asta ieftin si suparat, doar cu vre-o dou publicari de carte din banul contribuabilului. Iar femeile de la cantina care l-au jignit pe Plesu cu omleta au fost puse sub supraveghere operativa. Da domle, a aratat ca se poate!

 7. Foarte interesant ca Ungureanu, Baconschi si Patapievici au fost colegi de promotie la NEC. Si toti trei au ajuns sa aiba simultan roluri in a trimite oameni in diferite misiuni mai mult sau mai putin diplomatice, mai mult sau mai putin culturale, mai mult sau mai putin „sub acoperire”.

 8. * „ceea ce vi se va spune mai puţin sau deloc va fi că nou desemnatul premier este un personaj însoţit de o nesăţioasă dorinţă de parvenire, lipsit de scrupule, nesugrumat de impedimentele moralei.”
  spre deosebire de restul politicienilor romani??? 😀
  imi poti arata macar UNUL care nu e manat de dorinta de parvenire, lipsit de scrupule si imoral? unu singur, si promit sa pun stampila pe el.

  * „Domnul Ungureanu, la momentul la care făcea anunţul era încă securist director al SIE.”

  poate gresesc, dar eu stiu ca atat sefii serviciilor cat si ai armatei sunt numiti POLITIC. TOTI! ca n-am auzit pana acum sa-si aleaga Armata Ministrul Apararii, sau SRI seful. deci, unde e noutatea sau misterul in chestia asta???

  in legatura cu afirmatia ca e cel mai naspa si securist stat de dupa 90, ce sa zic, e chestie de perceptie.
  io personal ma simteam mult mai amenintat cand procurorii saltau lumea de pe strada, confiscau computatoarele si bagau lumea la bulau ca au scris de naspa pe net despre cel mai iubit fiu al poporul, Bombo (poate si din cauza ca ii trimisesem si io vreo 2 mailuri nu tocmai duioase, in legatura cu terenul ala din zambaccian, pe care il luase cu 10.000$ cand pretul pietei era 100.000$, si de la un nene PSD-ist in apararea caruia sarise cu tot partidul, sa-l scape de bulau).

 9. Este bine !!. Si Magureanu a fost linga Ceausescu pe final cind l-au terminat ,cum care Magureanu ala de il chema Astalos . Ungureanu ham .. nu o fi ceangau … nu are importanta de undeva trebuie sa ii se traga si lui Base ,si oamenii din lumea umbrelor sint cei mai avizati se faca lucruri murdare si aste Ungureanu are antecedente la tras in piept Tericeanu .Asa ca putem fi linistiti are cine sa ii traga presul de sub picioare lui Base !!. 🙂

 10. ah, era sa uit,
  e drept, am fost amenintat in mod direct de cand e Basescu presedinte. ca „serviciile” ma vor identifica si pedepsi corespunzator pentru infractiunile comise (insulta, ofensa adusa autoritatii). pentru niste ziceri de mama aduse alesilor poporului.
  intamplator, respectivii alesi erau parlamentari PSD-isti si liberali.
  daca vrei, iti pot trimite mailurile primite de la ei, ca se te convingi.
  sunt curios cati au fost amenintati de Base cu astfel de chestii pentru aceleasi „crime”.

  • Dragule , iara v-o pus Basescu la treaba si ai reaparut dupa o vacanta prelungita ? 😉
   Vezi ca am o reclamatie: desi vrei sa pari unul din „baietii destepti” , scornelile din asa-zisul blog personal incep sa se-ncurce intre ele ! 😆
   Totusi , de un lucru as fi curios : parerea mea strict personala este ca nu esti unul din „portocaliii bazati” , ci un mercenar de-al acestora ; ma intreb cam cat e tariful ca , unul deloc prost , sa fie dispus sa serveasca neconditionat niste „scursuri inepte” , cocotate conjunctural prin frauda , delatiune , santaj , inselatorie si MULT , MULT TUPEU , in functii cu totul nemeritate ?! 🙄
   Hmmmm … Cam cat o fi … ? Chiar merita …? 😳

   • Nostradamus,
    nu coane, is voluntar, da daca vrei sa platesti, discutam. ca ma cheama nevasta inapoi in patrie. si Geona ca Geoana cu aia 20.000E, da cu cerintele nevestei nu te joci 😀
    mno, lumineaza-ma si pe mine care-s incurcaturile din „scornelile” de pe blogul meu, ca ma facusi curios.
    nah, cum unii pot avea bucurie la Antonescu (ala cu „noi vrem respect, daca va mai amintiti), poa’ sa-mi fie si mie mai simpatic la mutra MRU, nu-i asa???
    sau ii musai in democratia originala care va urma dupa „dictatura lui Base” ca toata lumea sa-si declare dragostea eterna pentru cuplul salvatorilor Romaniei, Victor si Crin, ca altfel se lasa cu parnaie? (ce soarta si pe poporu roman, sa se traga din Decebal si Traian, si sa fie salvat de Victor si Crin) :))
    in privinta mailurilor in care se ameninta delicat cu „organili”, le pastrez cu sfintenie. si se pot gasi si la mine pe blog. daca vrei „originalele”, lasa o adresa de mail si ti le forwardez.

 11. Poate sunt dur, nu vreau sa par grobian dar eu cam asa vad dezastru actual: un mormon, cu fata de sindromul Down, cu o constiinta suspect de curata, fara vreun scrupul, face cardasie cu un securist betiv si afemeiat, sforar si paranoic, avid de putere, si ne baga pe gat, ca treimea sa fie completa, un evreu, securist, mason, „ce nu pare a fi roman”, care deja are cateva buline negre (fundatia Gojdu, declaratiile din Austria cu federalizarea Romaniei, povestea cu Haisamul, cu Mosadul, cu oligarhul rus si masonul ungur Soros etc) ca sa puna cireasa pe coliva Romaniei… A, pe langa Plesu mai e un mare admirator si promotor a lui, probabil sunt vecini de loja, Marele Alb…

 12. Îmi place.La obiect.Subscriu.
  Un cabinet de lupi tineri?Un metrosexual îndrăgostit de oglinzi și decorății, p-mini?Ce s-alege de noi?Acești spume de la spume, eliții marionete ale tâlharilor cu epoleți.

 13. In sfarsit cineva a pronuntat cuvantul „iepure”… Eu asa il consideram cand a fost propus priministru… dar cand am vazut ca este luat in serios, „asa de in serios” am inceput sa ma gandesc daca mai este cazul sa imi spun parerea…
  Si nici Ponta nu stiu ce gandeste ca parca ar bate in retragere….
  Dar eu … Ce stiu eu? :)) Vorbesc ca „oama” :))

 14. Dl Ungureanul este un arivist care poate calca peste cadavre si ascultator cu puternicii ca o pisicuta.Din pacate pare extraordinar pentruca este manierat si vorbeste masurat si tern.Dar conducator de oameni peste poate.Asta nu poate comunica cu un om simplu nici picat cu ceara.Este un executiv la varf.Atat.Dece credeti ca l-a ales pe Ungureanu.?!Pentruca e docil si lingusitor.Vad ca vechii ministrii se muta in parlament ca e „groasa” ,si-si conduc” papusele”prin interpusi.Greva e buna si faptul ca ministrii s-au mutat in parlament ,asta o dovedeste.Acum daca are cineva „pantecarita”nu pot trece vreo lege.Toata tevatura cu „spionul sef”in frunte ,face bine pentru portocalii ca o „frectie la un picior de lemn”.Si nici un „respiro”pentru „Incrucisatorul Natiei „nu are.UDMR-ul sub conducerea inteleapta a D-lui Kelemen Hunor isi face” harachiri”. Nu are curajul de a „rupe pisica”si e si tarziu .Cine se mai incurca cu ei?.USL-ul daca o face nu face 50% la alegeri.Asa ca Dumnezeu cu Mila!!!!!

 15. De acord cu dvs., in general. Ati spus insa, la un moment dat, ca premierul desemnat s-a declarat om politic, in momentul in care mai era inca seful SIE. Si ati parut contrariat / ofuscat. Din acest punct de vedere, Oprea nu era incompatibil? Oare Armata nu devine si ea politizata in felul asta?

 16. Am inteles ca Mihai-Razvan Ungureanu, 43 de ani, a fost „surprins” de Revolutie pe cind era membru supleant al CC al UTC… Aia cu „partidul ii racola pe cei mai buni” e o legenda, iti trebuia ceva coada din care sa dai, daca n-aveai „pedigree”, ca sa ajungi la „centru”. Deci actualul fin intelectual de dreapta a fost la origine un pic cam altfel.

 17. Om videa ce va fi….faptul ca a admis in lista de propozabili tot felul de necunoscuti,inclusiv pe tupeista VASS, poate doar meseriasa in facut mouye,.ma face sa cred ca are direptate fostul lui coleg…ma sperie santajul de neadmis al hunilor ,perpetuu guvernamentali….dar pe cine ati fi numit voi Premier, ca eu , zau ca nu stiu……

   • Absolut corect! Pt. ca Basescu ISI pune premier DOAR MARIONETELE proprii ! Asta daca tu iti poti , cumva , inchipuii ca Dumnezeu sa fie dispus sa conduca lumea dupa sabloanele si indicatiile pretioase al prezidentului . 🙄 Dar cum tu esti … dracul , e posibil sa presupui si-asa ceva …
    PS: O singura data „a scrantit-o” Basel – cand l-a crezut pe Tariceanu „pudelul sau de casa” , ca pe „draga Stolo” , pe „Boc-celuta atomica” sau „securistu’ de serviciu” 😉

  • A fost pe dracu , Patriciu a fost calul troian al lui Basescu in PNL (via Dosarul Petromidia) , cum s-a demonstrat deja ( Adevarul , sub coducerea patriciana musca abitir din fundul PNL-ui in timp ce admira „maretele realizari” pdisto-basesciene ). 😉
   Aaaa si sa nu uitam cum Patriciu a vrut sa execute financiar PNL pt. nu’s ce datorie marunta din campania electorala , asta asa … , de „darnic” ce-a fost cu partidul!
   Da’ ma rog , tu tre’sa-ti repeti placa propagandista …! 🙄

   PS: Hai ca poti sa dai de baut – Ponta si gasca , in frunte cu „bunicuta” , s-a reintors in bratele voastre , ca doar prima iubire nu se uita ! 😉

   • siiigur ca da 🙂 Patriciu a iesit pe post cu pixelu albastru ca sa il ajute pe Base de fapt, nu ca sa-l infunde. :)))))))
    haide bre, radem, glumim, da ce dracu???
    nu neg ca acu paturiciu e suspect de potolit, dar asta e ACUM. paturiciu a sapat ani de zile la radacina lu base, pana sa prins ca nu-i prieste la sanatate.
    pana si pe motociclist tot paturiciu la dat jos de la partid (ce filiala a declansat rascoala?? cumva Prahova?)
    paturiciu s-a suparat cand a iesit din front puturosu, si a inceput sa nu-i mai asculte ordinele.

 18. Suntem un popor plin de prosti. Prosti si cersetori care vrem spaga in campania electorala, vrem sa mergem cu masina dupa ce am baut, vrem sa ne violam copii, sau copii vecinilor. Cand suntem intrebati… noi nu ne uitam la OTV, nu ascultam manele, nu mancam semnite. Cand suntem prinsi justificam ca e doar o intamplare.

  In realitate suntem un popor INDOLENT, cu tot cu Basescu, Boc, Ungureanu si alti oportunisi (care spre deosebire de opozitie.. au puterea). Suntem un popor IN MAJORITATE ipocrit care prefera sa se revolte de la caldurica, sa ii dea statul ajutoare (stiind ca atat el cat si vecinul lui, si nasul, si mama lui, -mama lui de imbecil!! – cotizeaza ca sa existe buget sa-i dea lui de’un tutun).

  NOI, poporul purtam vina. Suntem cei mai destepti: ne pricepem de la fotbal la politica, de la bebelusi la fonduri europene. Dam sfaturi tuturor celor carora ne ies in cale. Suntem disperati sa dovedim ca suntem destepti. In realitate… NU NE INTERESEAZA. DECAT SA NE IMBOGATIM PESTE NOAPTE, castigand la loto sau, mai rau, intrand in vre-o gasca care „detine o informatie”, fara a ne asuma rezultatele. „Am furat ca n-am ce manca!” „Hai, sa mori tu!!!”. Nu!! Ai furat ca ai avut de unde, ca ai avut tupeu”

  Felicitari celor care nu se regasesc aici, in descrierea mea, DAR MAI ALES celor care se regasesc dar au mustrari de cuget.
  Felicitari (si multumim) celor pe a caror cruce o sa scrie „Nu a trait degeaba!”

  Fratilor, treziti-va!! Comentariile inutile, banuite, „crezute”, imprumutate, nu ne transforma in indivizi inteligenti. Haideti sa punem osul si obrazul impreuna.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu...

- A word from our sponsors -

De citit

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....

Bombardistan

Ca un vrednic cetățean al secolului XXșiunu îmi molfăi revolta pe Facebook, în țarcul special amenajat, sub bolta cocoșată a regulilor comunității. Orice altă formă de revoltă ar presupune o ieșire din lene și trecerea în alt țarc, unul mult mai aproape de abator. Constanța. E orașul: în...

Nesimțitul

Domnul Iohannis e un nesimțit. Nu e nimic insultător în această afirmație, e o simplă constatare tehnică, rece. Unii sunt blonzi, înalți sau pistruiați - domnul Iohannis e nesimțit. Suspectat, pe nedrept, de cinism, în unele situații, de lipsă de empatie, în altele, ori de lipsă de...

Versiunea neoficială

Imaginea corectă a ce se întâmplă azi în lume nu poate fi obținută consumând știri din sursele oficiale. Prea multă propagandă. Canalele pretins alternative sunt dominate de irațională isterie și fabulații. Singura șansă e un conspect lucid al informațiilor și un minim efort de corelare. Deci: În anii...