Când?

Bine, bine. Ponta e băiat civilizat şi noi nişte talibani. Ungureanu e cel mai gigea prim ministru pe care-l putea găsi stetoscopul. Băsescu e replica (masculină şi nesupusă abstinenţei) a Maicii Tereza. FMI e o fundaţie deprinsă cu acţiunile de caritate, iar RMGC aripa ponderată a celor de la Greenpeace. Postacii roşii sunt oneşti, faţă de cei portocalii. Putem continua tot aşa, construcţia Falansterului. Nimic nu ne împiedică să vedem, în tot ceea ce ni se întămplă, doar ceea ce vrem noi să credem că ni se întâmplă. În loc să fim radicali şi intransigenţi, putem la fel de bine să fim devotaţi visării şi dedicaţi reveriilor. Ne putem narcotiza, închipuindu-ne că în spatele a tot ceea ce se petrece, e doar calda întâlnire a binelui cu şi mai binele. Nimic nu ne împiedică să inventăm zâne şi voinici bravi şi virtuoşi care au stârpit şi urma de bau-bau din kibbutz. Până la urmă e dreptul fiecăruia dintre noi să îşi croiască limitele propriei nebunii.

Îmi rămâne, totuşi, o singură întrebare: când pizda mă-sii deschidem drumurile alea pentru care plătim taxe până ne ia dracu’? Dar trenurile când pot circula? Că mai avem şi treabă.

7 thoughts on “Când?”

  1. Este clar ,nu esti ‘ieuropean’ ,daca iti da unu un cap in gura sau te face tiganca imputita ,nu ma refer la Base .Reiau ,in loc sa ii explici elegant ca nu este bine ca un ‘neieuropean’ vrei sa ii muti capul de pe umerii ,urit bre .Cit priveste soselele si calea ferata daca nu te aranjaza ,na, comandati un chearter sau mai bine ptiu ….bine ca mi-am amintit ,iati elicopter . Ia te uita pe A3 purtatorull de cuvint al jandarmeriei ma anuntat ca se da energie termica de ieri la Mangalia ,cum pizda masii unu alb unu negru caldura ioc sa scremut si prefectu si primaria ,sigur caldura a luat-o pe la guvern pina ajunge mai va …

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.