Altă iarnă

În iarna lui ‘89, a doua zi după anul nou, eram la coadă. Era aproape de miezul nopţii şi păstram rândul la coadă. A doua zi urma „să bage pulpă şi ceafă de porc”. Marfă de preţ, care părea să merite frigul şi noaptea pierdută. Şi compania altor tremuraci morocănoşi şi cu chef de bârfă. Şi veşnica strigare a listei, dimpreună cu necesara menţiune „care pleacă se aşează la coadă, pierde locu’ “.

Ningea. Iar când stai la coadă de cu noapte, la ceafă şi pulpă, ninsoarea nu are nicio poezie. E doar frig. În atmosfera aceea mohorâtă, în frigul acela, pe trotuarul nostru trece un om. Are în braţe un cactus. Îl protejează cumva, ca pe un prunc, cu pulpana hainei. Nasul îi picură. E roşu. Tuşeşte des, dar chipul îi e luminat. În noaptea aceea îngheţată, în vreme ce îmi păstram locul pe listă, la coadă la pulpă şi ceafă, un om purta un cactus. Am înţeles că în univers există şi alte specii.

9 thoughts on “Altă iarnă”

  1. 89′ ,iarna ?, a doua zi dupa anul nou ? ce dumnezeu aveam atita veselie in mine ?. Si parca trebuia sa ma duca capul cit de cit ,sarisem de 40 de ani ,hm ,ciudat !!. 🙄

  2. altă specie: ’89, primăvara. se bagă hârtie igienică. coadă imensă, înghesuială, coate, zbierete. o femeie corpolentă intră în față, se zbate puternic, reușește să ajungă la ghișeu și iese afară cu vreo 20 de suluri înșirate pe o sfoară și atârnate în jurul gâtului. își trage răsuflarea și zice: “io nu’nțeleg ce se înghesuie lumea asta așa!?”

  3. Amice, asta-i o metaforă, nu? Nu de alta, dar produsele-alea nu existau în magazine. Nici măcar ocazional. Sau poate fiindcă nu stăteam eu la coadă, în trufia-mi adolescentină. Decât cel mult pentru ness şi bomboane cubaneze. .mrgreen: 😐

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.