Criogenia

Chestii minore. Nu le băgăm în seamă. Ţâţâim subţire din buze şi spunem că n-ai ce-i face, e plină lumea de nebuni. Ne felicităm că avem un premier securizat, ca geamul de parbriz. Că avem ministru de externe. Băiat bun, de la progresu’ României. Că n-am intrat în şenghenu’ ăla, că ne punea să ne descălţăm la uşă. E bine. Nu mai ninge. Gropile din şosele sunt prietenele românului. La supermarket e ofertă la kiwi şi balsamul de rufe. Boc se întoarce la Cluj. Marko Bela e vicepremier, dar naiba ştie cu ce se ocupă. A, da. Cu scandalul. Vrea Babeş- Bolyai, dar fără Babeş. Şi fără români. Şi aşa îi stă în gât că îi tolerează pe români în guvernul din care face parte. Ar trebui un guvern alcătuit doar din UDMR. PP-DD. Inteligenţa românească în acţiune. Kelemen Hunor e ministrul culturii. Igen. Bine că am rovinietă. Gintă latină, deh.

E bine. Atâtea subiecte. Poţi scrie atâtea articole. Sau unul singur. Plus legătura către o ştire. Pe urmă merg să schimb butelia. La buticul din colţ, la două pungi de stafide cumpărate primeşti gratis una. Cu trei pungi de stafide ai premiza unui cozonac. Premiză ai, cozonac n-ai. Ce am eu cu ungurii? Îmi văd de hemoglobina mea, să n-ajung ca Udrea. Mărţişoare. Bere la PET de 2 litri, la ofertă. Cratime puse aiurea. La chioşcul de ziare n-au ţigări din astea de care fumez eu. Nici ziare. Că nu mai există. Dar merge bine vânzarea de napolitane şi prezervatice.

Să facă, dom’le, locuri de muncă la Roşia Montană. Să ia aurul şi să facă locuri de muncă. La Feteşti nu e aur. Cât aur ar trebui să avem, cât aur ar trebui să dăm ca să facem rost de locuri de muncă prost plătite pentru toţi amărâţii României? Poate dacă îşi donează maneliştii lănţoaiele… Pa.

2 thoughts on “Criogenia”

  1. Slava Domnului ca n-a fost o intalnire “pe bune”.Nebuni sunt peste tot,V-a fi nenorocire la Arad.Vad ca” nenorocitul “antrenor e si el ungur asa ca nu se poate spune ca e o problema etnica ci doar de bere,palinca, si alte fineturi.

  2. E mare lucru !!. Am ascultat nationala de tineret la hochiei a Romaniei cum a cintat pe tren imnul Ungariei si ne-am intrebat o fi bine ,nu o fi bine dracul stie .Si chestia cu Rosia Montana ce sa facem sa o lasam orfana ,petrolul ,gazele ,curentul electric ,telefoanele la grecii ca au mina buna le-am maritat . Sa ramina aurul nefolosit ma rog argintul ,cuprul nu ai vazut 1500 de rominasi se capata de lucru te umfla plinsul ,reclame cu Rosia Montana pe toate posturile de tv banul sa iasa ,altfel toti cu drag de patrie …..

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.