Capitalism, salonul 3, pereţi capitonaţi

on

|

views

and

comments

Monşer, într-o vreme damblagiii îşi ţuguiau un coif făcut dintr-un ziar pe creştet şi se pregăteau de Austerlitz. Era plin balamucul de napoleoni. Acum pereţii balamucului s-au mutat binişor spre frontiera cu spaţiul Schengen, la vest, Ucraina la nord, Marea Neagră la est etc. Şi când i se deranjează neuronul stâng vreunui rahat cu ochi, nu se mai crede Napoleon, ci aţa din tamponul capitalismului. De la procentele PP-DD încoace m-am obişnuit cu ideea că avem o tot mai numeroasă populaţie de dilimache, de dobitoci cărora le cântă sticleţii în colivia craniană, dar cazul ăsta e unul cu adevărat antologic. Numai bun de aşezat lângă Lorin. Hai să vă dau un citat:

„Pai daca un muncitor chinez (harnic, cuminte si tăcut) primește 150 de dolari pe luna, cât ar trebui sa-i dam unui porc de muncitor român, leneș, scandalagiu si hot?”

Nea Lambada ăsta e îndeajuns de pălit ca să fie pe placul unora. Nu m-ar mira. Oricum, pentru deplin amuzament, pentru a doua zi consecutiv vă recomand un articol al lui Constantin Gheorghe.

Facebook Comments

Share this
Tags

Must-read

Democrația taiwaneză

Tot aud, de ceva vreme, cum trebuie protejată democrația taiwaneză. Dacă trebuie protejată, trebuie. O fi în pericol, precum cocostârcul de stâncă. Sau veverița...

Brici, maimuță – clar?

  Ori de câte ori aud vorbindu-se despre legume și beneficiile pe care le-ar aduce acestea, mă gândesc la Joe Biden. Cred că afirmația se...

Un pas prea departe

Un bramburit merge la plajă cu nevasta. Ajuns acolo e tulburat de prisosul de epidermă care îmbracă varii forme de relief - munți, dealuri,...

Recent articles

More like this

12 Comments

 1. Hai, bre…asta iesit din ou de reptila e in lumea lui, lume in care o suta de euro valoreaza juma’ din valoarea tratamentului si consilierii lui pe un an.

  • nu, nu trage pe nara si e departe de ierburi…
   e doar patruns de ultimul forum de la davos si se circumscrie in spiritul legislatiei muncii, modificata anul trecut.
   sa nu uitam ca in grecia, tinerii vor fi platiti cu …35%, parca, sub salariul altui angajat pe aceiasi pozitie, aceiasi pregatire, aceiasi munca, in uk, e pe teava o initiativa legislativa care va lega accederea al drepturile sociale ale tinerilor, de o perioada de munca gratuita in favoarea unor firme private selectate de guvern cit si de calificativul obtinut, pe perioada prestatiei lor, iar la noi se doreste reintroducerea stagiului militar obligatoriu in formatul „diribao”, batalioane de munca….. a, uitam si ungaria are astfel de legi….
   asa, ca acest personaj e in trendul vremii, http://www.adevarul.ro/financiar/Solutii-Davos-rezolvarea-somajului-tinerilor_0_635336621.html , … caci intre tineri si cei de virsta medie, diferenta e facuta conceptual doar in baza virstei… nu retin ca cineva sa fi protestat ca astfel de solutii, ca cele propuse la davos, reinstaureaza munca fortata si o sclavie coorporatista… melteanul de giurgea o spune in vorbele lui putine mai pe sleau, insa asta gindesc si guvernantii.
   asta e. am ajuns sa traim intr-o democratura autoritarista, pro coorporatista in care cetateanul e doar un bun, proprietatea staului ce are drept de dispozitie totala pe vaiata cetateanului serv.
   curind vom asista la prelevarea fortata,de organe, in vederea transplantului, de la cetatenii „netrebuinciosi” spre a se aduce aport valutar tarii, comercializindu-li-se organele :)) china o practica de aproape un deceniu cu succes cu organele membrilor miscarii falung gong incarcerati, noi o vom practica incepind cu restantierii la plata cheltuielilor comune de intretinere a locuintelor sau cu cei ce au restante la plata taxelor si impozitelor catre stat eventual, cu opozantii puterii, indiferent care va fi aceasta.

 2. Ca sa traga ceva pe nas, ar trebui sa posede acel unic neuron in masura a-i coordona mecanic miscarea. Intrucit encefalul trogloditului labertarian este neted precum Campia Dunarii, nimeni nu-l poate acuza de gindire, reflectie, ratiune. Este un imbecil, ca si acel infam Stefan Vlaston, niste nazisti si extremisti de dreapta, apostoli fanatizati ai „pietei libere”, care se caca pe batrini, pensionari, bolnavi, copii, femei singure, oameni cu dizabilitati, si in general pe toti cei care nu-si pot plati justitia, spitalul, armata privata.
  Buni de spinzurat la Cotroceni in fata!

 3. Dar boul incaltat n-a spus cat costa in China,mancarea,curentul ,sanatatea,
  scoala,mijloacele de transport in comun,chiria,etc….Cretinul se crede pe vremea lui Dos Passos sau in 1928.Ce a mai scos pe gura ramane omul mut.Vreau sa cred ca unu’i da-n cap cu ciocanul si i-i si taie gatul cu secera.Asta vrea capitalism din secolul XIX.Dar cred ca e cu totul lovit cu leuca.

 4. Am pus o întrebare în marginea postării respective. Indirectă. Întrebasem dacă scuza că „aşa se fac banii” va avea relevanţă la Judecata de Apoi, când vei fi întrebat de ce ai umplut de sânge un angajat (nici măcar el, ci „badigarzii”…) care a cerut o mărire de leafă. Şi, îndeosebi, de ce tre’ să te mândreşti cu aşa grozăvie.
  Comentariul n-a fost aprobat, fireşte…

  Pentru cei cu X5, cu ceafă de porc, viaţa n-are dileme…

 5. Io zic sa renuntam la capitonaj, in cazul lui…poate reuseste ceva, cand incepe sa fie mai agitat, asa…

  Din marinimie, i-as lasa chiar si un siret, uitat discret, printr-un colt..

 6. Individul , daca-l analizezi mai atent , e unul din multimea avortonilor recuperati si frustrati , cu mari revelatii de analisti economico-sociali ! 😳
  Raportul dintre unii ca el , dintre cei care muncesc efectiv si cei cu pretentii de lideri sau conducatori , este evocat foarte elocvent in una din Legile lui Murphy 😉 :
  „Cine stie face
  Cine nu stie invata pe altii sa faca
  Cine nu stie nici sa invete pe altii conduce „

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.