Comentarii, va rog?

Dan Tănasă publică pe blogul său un document care ar merita o serioasă discuţie. Este vorba despre “Calendarul concursurilor şcolare finanţate de către M.E.C.T.” Adică Ministerul Educaţiei. Din România.  Ministerul nostru alocă fonduri generoase pentru tot felul de concursuri, de la recitare la ortografie, “cultivarea limbii” şi matematică… pentru elevii de limba maghiară. Absolut întâmplător este finanţat şi un concurs de limba şi literatura română. Solicităm ministerului să elimine acel concurs, care ar putea răni sensibilitatea elevilor de limba maghiară. Eventual concursul să se desfăşoare tot în limba maghiară, pentru menţinerea coeziunii actualei coaliţii de guvernământ.

9 thoughts on “Comentarii, va rog?”

 1. E un minister filotim.
  In curand va organiza concursuri pentru limba si literatura capsuneza.
  Ca in rotatia culturii – gandesc ca vor avea niste beneficii daca pupa-n cur pe unii.

 2. Pentru secretarii de stat ai guvernului Oana Badea si Andras Kiraly cu dragostea de rinoare : Lofos te . Am studii avansate in limba maghiara !!. :mrgreen:

 3. Depinde de felul cum se organizeaza concursurile astea. Daca inspectoratele (din judetele predominant romanesti) au cerut bani pentru concursuri si n-au primit, e rau. Daca le-a fost lene sa organizeze era si culmea sa li se dea niste bani de tocat aiurea.
  Parca nu-mi vine sa cred ca aceste concursuri se organizeaza prin directiva venita de la minister.

  1. Se pare ca ai dreptate…si e vorba doar de o clasica delasare, etnicii de origine maghiara fiind singurii care isi urmaresc interesul (de ani de zile).
   cautand un pic,se pare ca organizarea concursurilor apartine D.G.I.P (directia judeteana pentru invataman preuniversitar-habar nu am de ce e g in loc de j,dar asta inseamna).

 4. Pei poate che, dache ministeru’ nu finanţeze concursurile cele pentru emberi, se supere magyarul iş zice pa la curven. Ori aia nem iol! Che şi aşe este cu szeg-u’ (curu) in balte…
  Banzai! (asta nu se poate traduce în maghiară)

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.