Nemuritorul nenea Iancu

“…Dar semnalul din decembrie anul trecut, când s-a produs o reducere a exporturilor, semnalul pentru agricultură, că am avut o toamnă secetoasă şi s-a ratat rapiţa, ne-a făcut ca din prudenţă să spunem: hai să facem analiza în aprilie”

(Traian Băsescu, Pro Tv)

“Miţa: E un ger afară, maşer, că nu-ţi poţi face o idee… Dacă o ţine aşa toată noaptea, se duce dracului rapiţa!”

(Five O’Clock- Ion Luca Caragiale)

 

4 thoughts on “Nemuritorul nenea Iancu”

  1. Mai e cea din “Odiseea spatiala 2084” de Ioan Grosan / Ars Amatoria

    “… Experimentul „Teleorman” constituie o replică mioritică a experimentului „Philadelphia”, creând inspectori invizibili, expediaţi însă în spaţiu, pentru a nu perturba cumva furturile şi afacerile ilicite ale pământenilor. Componenta ubicuă a teluricilor este cea epicureică, astfel încât transformă orice prilej într-un chef straşnic, asezonat cu bucate exclusiviste, licori afrodiziace şi fundal melodic ethno. Echipajul satelitului „Veac Nou” este lăsat în paragină să-şi cultive pantagruelica rapiţă, ba mai beneficiază şi de sfaturi luminate călăuzitoare, de tipul „Taraful să cânte zi şi noapte. Organizaţi tombole. Revalorificaţi folclorul”, asta în speranţa că vor fi recuperaţi cândva, la calendele greceşti. Reîntorşi acasă, cei de pe nava „Bourul”, au stupoarea de a constata metamorfoza ambientalului, ca în basmul Tinereţe fără bătrâneţe… Centrul de Cercetare şi Centralizare cosmică a fost desfiinţat, iar în locul lui se află I.A.S. Drăgăneşti.” … ”

    ” … „Veac Nou”, victimă a cometei Halley, a fost invadat de rapiţă, în vreme ce proiectata cultură de gogoşari se dovedeşte un fiasco experimental. O altă tipologie carpatică, danubiană şi pontică deopotrivă este Un om năcăjit, comis voiajor, congruent estetic, lexematic şi comportamental etniei rrome. Jan Relativu’, din Crângaşi …”

    http://agonia.ro/index.php/essay/13929754/index.html

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.