Acasăcacatul in artaPromovaţi-le voi pe toate,...

Promovaţi-le voi pe toate, bă!

Bre, când l-am auzit pe Fermecătoru’ lăudându-se că, spre deosebire de Ponta ( care nu’ş’ ce bâzdâc ar avea), el a promovat femeile, mi-a venit să râd aşa, pe-o dungă, ca dunga lăsată de  elasticul de la chiloţi. Pe-urmă le-am luat la socotit şi a trebuit să-i dau… hai că n-o zic pe-aia cu cezaru’ că e de porc la faza asta. Deci, ar veni aşa: Eba – e femeie, e fiică-sa, e tută, da’ se pune; Udrea, e femeie, e tută, e …mă rog, da’ şi-o pune se pune; Anastase, e toate alea; Sulfina, e ca toate alea. Şi mai sunt prin pedelic (pizdelic?)  exemplare din belşug, de la manelista aia cu „ciocu’ mic” (dracu’ ştie cum o cheamă!) până la Mantale şi tot felul de atârnătoare.

Pauză de potolit elanul feministelor: nu, bre, nu-s misogin. Da’ deloc. Probleme am cu putorile, tâmpitele şi atârnătoarele. ( am comision! de câte ori repet cuvântul  ăsta sunt plătit de fabrica de umeraşe! deci: atârnătoare!) Stop pauza.

Da, bre. Acum trebuie să recunosc cu mâna pe treaba mea că le-a promovat bagabontu’. Mamă ce le-a mai promovat. Pe unele le-a dat şi la prieteni, să le promoveze şi ei. Da’, pe bune acum, de ce pula mea trebuia să promoveze numai tâmpite? După îndelungate cercetări şi o atentă analiză, am aflat şi răspunsul: ete, de-aia! Că aşa a vrut ouţul lui! Ba mai mult, ca să ne facă nouă în sâc, a transformat promovarea tutelor şi atârnătoarelor (curge banuuuu!) în politică de partid. Şi de stat, că nu futem tocmai acum tradiţia! Acum nu o să mă apuc să vă amintesc despre tot şeptelul trecut la păscut pe banii publici, dar vă mai amintiţi şi singuri ba de nu ştiu care pupăză proptită pe la Ministerul de externe, ba de nu’ş ce piţipoancă împinsă prin naiba mai ştie ce funcţie publică. Să ia şi ele contact cu boborul, bre! Şi anume halind din banii plătiţi de bobor, recte prostime, sub formă de taxe, impozite şi japcă.

Fermecătoru’ se lăuda într-o vreme că, pe când era el bişniţar de blugi şi cafea şi în subsidiar marinar maritim de marină navală ( care este!), o ardea prin porturi ca militarii, pe la curve. Ori eu îmi imaginam că, aşa trecut prin păsărici cum se lăuda că era, învăţase şi el regula de aur care spune: fuţi, plăteşti! Mai exact: cine fute, plăteşte! Că la futut nu e ca la băutură, să aştepţi să îţi facă prietenii cinste. Şi nici nu merge cu trecutul la caieţel şi banii la leafă. Aşa că moda asta nouă, pedelistă, în care ei dau la buci şi contribuabilul le plăteşte pe fete, mi se pare de rahat. Dar dacă cetăţeanul român cu drept de vot a decis că aşa e bine, păi aşa să fie.

Dacă sunteţi la muncă şi lucraţi pe la vreo multinaţională din aia de rahat, la care fumătorii au statutul pe care îl au românii în Schengen, adică nu aveţi voie să fumaţi în incintă pentru că din cauză că fin’că deoarece fumatul provoacă deranj, atunci e mai bine să ieşiţi acu’ la ţigară, să faceţi pişu şi ce rahat aţi mai inventat că să ardeţi mai repede cele opt ore normate şi după aia vă întoarceţi la locul de muncă, adică acilea, că mai avem o grămadă de treabă. Ăştia care nu fumaţi, dar lucraţi tot la multinaţionale şi alte băşini din astea, staţi pe cur şi munciţi ca apucaţii, că tre’ să faceţi şi treaba fumătorilor. Şi nu uitaţi că pentru cele căteva sutici cu care vă plătesc ăia ( başca telefon şi maşină cu logo-ul napolitanelor pe care le vindeţi şi nr. de tel. + fax.) tre’ să le faceţi curu mare. Ăia care sunteţi salariaţi la stat… faceţi ce vă taie capu’. Şi aşa e o mare caterincă. În fine, ăia care sunteţi acasă… nu ştiu, încercaţi, în puşca mea, să nu daţi scrumu’ pe covor şi să nu vărsaţi berea pe canapea. (dacă vă aflaţi în vizită la soacră procedaţi exact pe dos! să se înveţe minte, scârba dracului!)

Hai, că am tras destul de timp. Începem fără ăia de la multinaţionale, că sunt băieţi/fete deştepţi/deştepte ( sanchi!) şi se prind repede despre ce e vorba ( sanchi x2!).

Dacă nu aţi fost informaţi până acum, aveţi ocazia să aflaţi că printre judeţele patriei noastre (ştiţi care e aia, da?) se numără şi judeţul Gorj! Exact, big fuckin’ surprise! Fi-v-ar multinaţionalele ale dracu’, că v-aţi englezit de tot! Acum, judeţul Gorj are la conducere un reprezentant al Guvernului, numit prefect. Nu mă întrebaţi ce e rahatul ăsta sau cu ce caii mei se ocupă prefectul, că habar nu am. Cică e o lege sau un rahat din ăsta care zice că aşa tre’ să fie. Pula mea, ce atâtea întrebări! Plătiţi dracului taxele şi gura! Booooon! Până aici s-a însuşit materia? Deci avem judeţ: Gorj! Deci avem prefect: un agarici! În cazul de faţă, agariciul cu pricina poartă în portofel un buletin pe care scrie: Liviu Andrei. Ce nu scrie în buletin e că ăsta e un dobitoc. Pe internet n-avem CNA, aşa că aduc probe „în sprijinul celor afirmate” doar dacă aşa vrea pendula mea. Şi de data asta se întâmplă să vrea. Deci ştirea Mediafax:

Prefectul judetului Gorj, Liviu Andrei, este acuzat de plagiat de Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI), acesta declarând, marti, corespondentului MEDIAFAX ca a contestat decizia respectiva la Ministerul Educatiei.

Prefectul a fost reclamat în cursul anilor 2011 si 2012 ca s-ar fi folosit de pasaje întregi dintr-o lucrare redactata de catre Teodora Vatuiu, fosta angajata a Prefecturii Gorj, pentru a redacta doua carti care îi erau necesare pentru a obtine titlul de profesor universitar.

Conform CNECSDTI, Andrei a publicat la o editura din Timisoara cartea „Management strategic al administratiei publice si al proiectelor europene”, în 2009, an în care a prezentat la Institutul National de Administratie si proiectul personal „Studiu privind strategia Institutiei Prefectului Judetul Gorj în domeniul calitatii”.

În memoriul înaintat CNECSDTI a fost solicitata anularea concursului pentru postul didactic de profesor pe care Liviu Andrei îl ocupa la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, pe motiv ca în dosarul de concurs exista declaratia pe proprie raspundere privitoare la lista de lucrari asimilate unor realizari proprii.

Conducerea Universitatii l-a audiat pe Andrei cu privire la aceste acuzatii si si-a însusit punctul de vedere al acestuia, fiind respinse acuzatiile de plagiat.

Ulterior însa, de pe pagina de internet a universitatii cartea aflata în disputa a fost scoasa din lista de lucrari cu care este prezentat profesorul universitar Liviu Andrei.

Într-un alt memoriu, membrilor CNECSDTI li se aduce la cunostinta ca în anul 2008, când prefect de Gorj era fostul liberal Victor Banta, aflat în conflict cu Andrei, Prefectura a elaborat „Strategia de implementare a managementului calitatii”, o lucrare de 1.000 de pagini. Strategia a fost realizata de angajati ai Prefecturii, printre care si Teodora Vatuiu, a carei contributie se regaseste într-un proiect folosit de aceasta în martie 2009 la absolvirea cursurilor INA.

Consiliul National de Etica a decis, în sedinta din 2 martie, dupa ce a analizat toate documentele invocate de reclamanta, dar si ale altora, obtinute suplimentar, ca „indiscutabil” cartea lui Andrei se bazeaza cel putin 50 la suta prin simpla copiere a unor parti întregi din lucrarea reclamata. De asemenea, „primele capitole reproduc aproape în întregime, cuvânt cu cuvânt”, Strategia realizata de functionarii Prefecturii Gorj în 2008.

Asta e doar prima parte a distracţiei. Că poate vă întrebaţi ce legătură are faptul că marţafoiul ăsta semidoct, dar cu ambiţii, vrea să facă rost de un titlu universitar cu promovarea femeilor la pedelic şi restul panaramei? Răbdare că abia acum începe circul.

O importantă cucerire a ultimilor ani este descoperirea unei noi şmecherii prin care orice dobitoc ajuns cât de cât şef pe la stat ( adică tot pe banii voştri, băi contribuabililor!) angajează cu leafă, telefon, maşină ( fără inscripţii, ca la fraierii de la multinaţionale) şi alte alea, pe cine vrea pula lui. Chestia asta se cheamă că dobitocul îşi angajează consilieri. Acum orice şef de garaj, angajat la stat, are dreptul la minimum trei consilieri. Păi, ce pizda mă-sii! În teorie, marii şefi de trib, conducătorii de atelaje hipo cu tracţiune multiplă şi Lăzăroiu, au nevoie de consilieri, adică de nişte unii cu glagorie care să realizeze chestiile extrem de complicate care lor le sunt inaccesibile, cum ar fi: cititul, scrisul, statul pe oliţă. În cazuri extrem de rare, alcoolicul în funcţie publică are parte de consilieri, adică unii care sunt mai puţin beţi decât el, care să-l sfătuiască să îşi tragă nădragii pe el dacă iese la conferinţa de presă, să nu-şi ştergă mucii de faţa de masă, să zică „ups!” dacă râgâie şi să nu bea din sticluţele de şampon din băile hotelurilor. Mă rog, chestii din astea. Deci, teoretic, consilierii sunt unii care mai pot beneficia de prezumţia de luciditate şi care chiar pot fi bănuiţi de vagi reziduuri de inteligenţă; ca atare se aşteaptă ca ăştia să-l sfătuiască de bine pe dobitocul devenit şef. Asta e în teorie. În practică… pula!

Aţi obosit? Lung textul? Eu v-am zis sa mergeţi dinainte la baie!

Revenim la şmecherilă ăla de la Gorj, că abia acum începe dileala. După modelul „să promovăm şi noi femeia o tură, de preferinţă piţipoanca”, junele prefect cu alfabetizare incompletă şi frauduloasă şi-a tras şi el, bre, o stână de consilieri. V-am zis mai sus cum e cu teoria. De fapt, în cazurile astea, consilierii pulii sunt intermediarii prin care trec şpăgile sau  nişte putori care tre’ să ia şi ele o leafă de undeva. Acum staţi să vedeţi ce consilieră şi-a tras şmecherilă.

Duduia, absolventă de studii universitare la Petroşani şi Târgu Jiu (te doare capul!) are o extrem de vastă experienţă pe site-urile de agăţat, de la neogen la hi5 şi cea mai vreţi voi. Dar asta ne interesează mai puţin. Treaba ei de unde-şi ia cârnăciorul!  Ce ne interesează e dacă piţi e cu puţinic -puţinic mai inteligentă decât o oaie merinos şi deci dacă are anvergura intelectuală de la care să-l „consilieze” pe marele prefect  în negocierile cu extratereştrii, în combaterea încălzirii globale şi ce alte mari misiuni o mai avea el. Păăăăi…. ei bine, din datele obţinute rezultă că… merinoasa e declarată învingătoare. Trebuia angajată oaia! Dar oaia e oaie şi nu stă capră, aşa că în lipsă de capră a fost angajată Andreea Oana Rădoi. Că are studii la Petroşani. Şi, bre! conform propriei declaraţii, are şi „bacalaoreat”. Oho, şi mai are şi „trening induction” de la BancPost. Mişto, nu? Şi asta nu-i nimic! Pe lângă şcolarizarea complicată, are şi experienţă practică la greu. Pentru că anterior consiliase un copiator, un xerox, bre. Da, da. Zice chiar ea în ceveu: „asiguram imprimarea situaţiilor existente”.

Acum, ia să vedem dacă puteţi deduce în locul cui e angajată piţi, acolo în prefectură? În locul celei din care plagiase nesimţitul de prefect! Exact, fosta angajată a prefecturii, Teodora Vătuiu, pe care prefectulă o plagiase cu nesimţire, a fost „disponibilizată”. În cazul ei promovarea femeii a funcţionat cam naşpa. Puii mei, domnu’ Băse, ce ţi-e şi cu promovările astea! Şi furată, şi promovată, şi cu banii luaţi, nu? Asta e. Bine ca o angajează pe „bacalaoreata” cu abilităţi de negociere cu copiatorul. Eu zic că e bine. Vorba aia, ai carpe, am diem, ai diurnă.

Ajunge pentru azi, că de acum terminaţi programul şi nu o să faceţi ore suplimentare. Vă mai dau un bonus, o ţâşnire din bezna minţii, produsă tot de consiliera lu’ xerox, extrasă tot din CV-ul făpturii: “calităţile şi aptitudinile unei persoane se descoperă pe parcurs, personal am mai multe.” Ptiu! Să nu te deochi, că simpatică mai eşti, lua-te-ar toţi dracii!

Cum presupun că sigur vreţi să aflaţi mai multe despre judeţul Gorj ( e în România, bre! pe cuvânt!), despre prefectul acestui judeţ şi despre diafana făptură de sex „femeiesc” şi intelect cocalar, vă poftesc să vedeţi articolul de pe site-ul gorjnews.ro, de unde am şi preluat informaţiile prezente în acest articol.

A,da. Să mai iau şi eu un ban grămadă: atârnătoare!

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

12 Comments

 1. De obicei, cei ce ce laudă cu promovarea femeilor sunt nişte labagii. Labagii morali. Pe ăsta cât să-l ducă mintea, a ajutat şi el neşte femei, că erau vai de mama lor.
  Cât priveşte labagiul de gorj e mic copil. La noi, la ţară, la Braşov, a ieşit un subprefect la pensie şi va fi înlocuit cu ginerele său. Clar? Genul ăla de moment când vrei să-l iei pe Boc de puţă şi să i-o înfigi în gât lui Ungureanu.

 2. Îl meriţi cu vârf şi îndesat! Banul! Şi o scrie unul de la o multinaţională!
  De se pune şi din comentarii, iaca sunt dispus la o suplimentare altruistă, dinspre oblativitate şi nu obligativitate: atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare (nu număra, sunt unusprezece!) …
  Şi conul Eftimie le zice, scriind, bine! Bonus, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare …

 3. Bai nene Rabi. Se poate ca din noianul cuceririlor Fermecatorului (tare chestia) s-o uiti chiar pe Boagiu? Nu ca ar fi urata si proasta dar are marele merit de a-i fi facut un fiu Fermecatorului, (daca nu-l luam in calcul si pe cel facut la Costanta in 1973 cu Doina Lecusescu, o alta cucerire din tineretile lui aventuroase!!!!)

 4. Of Mordechai !!,ce dor am dupa 16 prim secretari de judet ii futea numai unu si nu li se inmultea neamu ,basca cabinetul 2 era clar cine o cardea mai bine cu cartea .Da ti-am mai spus noi pulimea faceam bile pentru morile de ciment de la Medgidia ,nici de astea nu mai avem voie ca le primim de la multinationale ,avea liber sa scoatem muierile la produs in ieuropa ,in schimb !!. 🙄

 5. Absolut kktor!!! 😆 😆 😆

  Pt. comision: atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare, atârnătoare. De 15 ori, ca-s fan rugby. 😀

  PS
  Nefericit si omul ala, mediatorul: cum o fi sa te prezinti „ministru secretar de stat Capra”? 😆

 6. Moshe draga, ce nu inteleg eu, tot o ,,tuta’ dar promovata profa prin forte proprii si o diploma originala acu 35 de ani :
  ca le promovozei, cum si de ce treaba lor, dar sa le pui in functii publice si sa nu ai voie sa le arzi o critica cat de mica, ca,,e femeie, domne’ asta nu inteleg.Tuta in functie e ministru, presedinte de Camera, europarlamentar ,si din pozitia asta il f…a pe cine vrea ea, dar cand sa dea socoteala -stop ,fraiere, ca e si femeie si pe femei, nu-i asa, nu le atingi nici cu o floare, doar le faci tiganci imputizite, le critici ca lucreaza proastele la ,,trusturi’ si atunci cum puii mei ai curaj sa-mi pui TU mie intrabari sau, dupa caz, le inviti sa le inveti cum e cu respiratia gura la gura, eventual pe o masa de birou .
  Naspa lume, ma duc sa bag o tigara, pe timpul meu liber.

 7. Altii promoveaza si alte tute, cu pretentii intelectuale, ca madam Vass, sau mai noi Andreea Maria Paul, ca s-a dat cu PDL, nu cu minoritatea…
  Cit despre geniile de la Gorj, nu sint ei toti oameni de stiinta din coasta lui Mischie? Ce-o mai fi facind Mischie?

 8. Bre Rabbi, ai uitat de cele 2 Monici ! Macovei si Rtdti ! Umilitul National se ghideaza dupa principiul: „In viata conteaza ce bagi in gura si ce tragi pe „pendula „! „

 9. Jelanie
  //////////////////////
  Traienele, fata mea
  Te-ai intors la cucuvea…
  Da’ mi-e cucuveaua muta ,
  Da din aripi si te-asculta!
  Saraca e fara cioc
  Ca disparu si nea Boc!
  Mila mea, ce greu ti-a fost
  Cand ai aparut pe post
  Si ne-ai zis , adu-ti aminte ,
  Ca te duci in cinci minute!
  Astia-s maica cu venin
  Chiar daca ii cheama Crin!
  Fata mea, noi te iubim ,
  Nu te lua dupa Vadim!
  Lasa-i , maica , p-alde Geoana
  Si pe Felix, ca-s de-o sama!
  Indreapta-te . puisor ,
  Spre norod , inspre popor!
  Arunca , maica , raglanu
  Si bea whiski cu toptanu’ ..
  C-atunci ai gandirea buna
  Si canti la bobor in struna..
  Las-o pa fosta in pace,
  In Vuitoane si Versace
  Ca am auzit ca-ti place,
  Piei Satana si ptiu drace…!
  Inconjoara-te de juni ,
  Ca au osu’ da jupani!
  Nu te duce in ispita
  Tine-o dreapta , nu cotita…
  Izbaveste-te de rai
  Ce-au lucrat in zi de joi!
  Io-ti scrisei un randisor
  Traienele , ca mi-e dor!
  Si te stiu cu vorbe”dulci”,
  Spune-ne unde ne duci?
  Ne-oi duce une nu stii,
  Sa luam bani din FMI!
  Nu-i mult pana-n Ciresar,
  Cand om da din buzunar…
  Cand va fi criza in toi,
  Zi de jale si nevoi…
  Ne-oi ocoli pa la munte,
  Da e greu si-s pietre multe…
  Si-om privi in lumea mare,
  FMI-ul cum dispare..
  Doua vorbe sa-ti vorbesc
  Si-apoi sa ma despartesc…
  Fie-ti trupu’ la hodina,
  Si sufletu’ la lumina..!
  Ca mi-ai avut boala mare,
  Ceva pe la cervicale
  Si mi-o dusesi pe picioare..
  Cui ne lasi, acu’ , pe noi
  Singuri si plini de nevoi..?
  Jale mare, ceasu rau,
  Ne-om usca de doru tau…!

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More from Author

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă...

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru...

- A word from our sponsors -

De citit

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....