AcasăPtiuTitlul îl iau de...

Titlul îl iau de la Boldea – „De profesie:interlop”

Cucu’ zilei e ăsta cu Boldea. Aşa că un sobor de analişti, comentatori, vorbeţi, vânători, pescari, mecanici auto şi proprietari de microfoane, a purces la bocete şi descântece rituale.  Oy-vei! Cum s-a dussssî elîîîî, sireacu’ Boldea! Uite aşa a aflat şi consumatorul român de sămânţă de floare că exista prin Parlamentul României un deputat cu numele ăsta.

Personajul ăsta care a devenit brusc buricul atenţiei publice nu e altceva decât un borfaş, un mafiot sadea. Ceea ce n-a deranjat absolut deloc câtă vreme vira cota parte din plus valoare către partid. După ce s-a stricat cu pedelicul, a devenit evident, subit, că e fix ce spuneam mai sus: borfaş şi mafiot. Şi a inceput periniţa cu DIICOT-ul.  Nu e nici primul, nici ultimul mafiot  cu carnet de partid portocaliu. Nu e nici prima, nici ultima combinaţie de genul ăsta în care sunt vârâţi pedelicoşii. Legăturile cu clanurile mafiote ţigăneşti, care fac prăpăd prin Italia şi Spania, sunt de notorietate; buna parte din mecanismul de fraudare a voturilor din străinătate se bazează pe aceste legături. Cum vă închipuiţi că mergea alde Brânză prin Italia, la dat cu floarea în curve, dacă nu avea binecuvântarea proxeneţilor din clanurile ţgăneşti? Prietenia şi cumetreala cu Borcea Mondialu, a familiei Băsescu, are aceleaşi resorturi. Că după ăia Borcea a pupat pârnaia e altă poveste. Doar tâmpiţii nu au învăţat ca prietenia cu Băsescu funcţionează într-un singur sens.

Pe scurt, ca să n-o mai lungim, că putem s-o ţinem pâna mâine cu exemplele, de la mafia din portul Constanţa şi mafia asfaltului până la legăturile cu clanurile ţigăneşti, conexiunile dintre pedelic şi mafioţii de tot felul nu reprezintă o noutate. Până acum câteva luni Boldea era vicelider al grupului PDL din Camera Deputaţilor şi (asta e bună!) membru  în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi şi Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi petiţii! Tare, nu?

Deputatul Boldea era extrem de preocupat de reformarea învăţământului românesc. Daţi-mi voie să pomenesc câteva dintre declaraţiie sale politice:

„Stabilitatea sistemului educaţional – o necesitate pentru viitorul copiilor noştri”;

„Institutul Cantacuzino – sfârşitul şcolii româneşti de virusologie? Qui prodest? (observaţi latina originală!)

„Revizuirea Constituţiei României – element vital pentru regenerarea noastră naţională”;

„Autonomia universitară trebuie respectată”;

„Şcoala românească – conservatorism sau inovaţie?”

Observaţi că omul era preocupat de „şcoala românească”? Asta ne dă o imagine perfectă asupra reformei pedeliste în educaţie. Mafioţii aduşi de pedelici în Parlament au păreri despre „şcoala românească”. Minunat. În fine, cea mai tare e declaraţia politica din 24 februarie 2009, când Boldea vorbea despre…. pişarea lumii, sunteţi gata? Despre „De profesie: interlop”. Daţi-mi voie să citez. Vă rog să o citiţi pentru că e  m i n u n a t ă !

„De profesie: interlop”

Asistăm cu toţii, de ceva vreme, la o nouă reorganizare a grupurilor mafiote şi mai ales a domeniului lor de activitate.

Nu e vorba nicidecum de faptul că ele ar fi lovite de criză, ci că afacerile mărunte de care se ocupau până acum nu le mai satisfac orgoliile.

Dacă până acum, infracţionalitatea organizată a acestora se traducea fie în furtul din buzunar al chenzinei, al rufelor de pe balcon sau a oglinzii retrovizoare de la maşină, fie al exploatării sclavagiste a cerşetorilor de la metrou sau de la colţul intersecţiei, odată întorşi de la „specializările” din Occident, infractorii români şi-au schimbat domeniul de acţiune în sectoare mult mai profitabile.

Vând, astfel, stupefiante şi arme, spală bani, fac trafic cu copilele noastre de 14 ani, fură maşini de lux pentru a cere apoi răscumpărarea, finanţează şi şantajează oameni politici şi oameni de afaceri, cer taxe de „protecţie” a afacerilor de cartier şi chiar a luxoaselor magazine din mall-urile bucureştene.

Arma lor este una singură şi sigură: teroarea.

Sabia ninja a lui Fane, zis Spoitoru’, e acum demodată, locul ei fiind luat de armele de foc.

Nici un om de bună-credinţă nu mai poate gândi o afacere profitabilă dacă nu se interesează, înainte de toate, în raza de acţiune a cărui clan are de gând să plătească taxe: Preda? Pietroi? Cămătaru? Şi nu e vorba de taxele către stat, ci taxele plătite pentru prosperitatea acestor suborganizări sociale: clanuri, clănuleţe, găşti sau familii.

Stau şi mă întreb pe ce se bazează acţiunea nestingherită a acestora.

În primul rând, pe inacţiunea instituţiilor abilitate ale statului: poliţia şi procuratura.

Nu cred că este vreun membru al acestor clanuri mafiote care să nu fi trecut măcar o dată prin secţiile de poliţie, iar, pentru cei mai mulţi, cazierul judiciar e mai mare decât pomelnicul preoţilor în zi de sărbătoare.

Evident că soluţia în exterminarea acestui tip de criminalitate organizată o ştim cu toţii, însă mereu amânăm aplicarea ei. E vorba, în primul rând, de o mult mai mare putere şi libertate de acţiune acordată ofiţerilor poliţiei române, care, batjocoriţi zilnic de aceste reziduuri ale societăţii, nu pot practic reacţiona. Poliţiştii români trebuie ajutaţi şi din punct de vedere al resurselor, dar şi legal-procedural.

Un al doilea aspect priveşte profesionalismul şi celeritatea anchetării cazurilor de către procurorii români care au această misiune. Degeaba se pun în mişcare toate resursele poliţiei române, dacă, din pricina unui viciu de procedură al procurorilor, infractorul este imediat eliberat. Ca exemplu, vă aduc situaţia neplăcută petrecută în weekend, când protagonistul scandalului de la Plaza România, Eugen Preda, a stârnit un imens scandal legat de „taxa de protecţie”, deşi numai anul trecut el fusese anchetat pentru ultraj şi tentativă de omor.

Stimaţi colegi,

Nu cred că trebuie să aşteptăm momentul în care clanurile mafiote să ceară chiar Parlamentului României „taxă de protecţie”.

Foarte tare, monşer! Tare! Minunat!

În fine, întrebarea corectă, care musai trebuie pusă, nu este „cum a scăpat Boldea din ţară?”, ci : cum a scăpat Boldea în Parlamentul României? Răspunsul e portocaliu şi pute.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

9 Comments

 1. Meserie te halesc, era o vorba pe vremuri. La asa meserie, ca cea din titlu, nu e de mirare cum de a scapat, pentru ca Romania e in mare parte o tara de asemenea meseriasi, iar cei din Parlament sunt sefii astor meseriasi. Asa ca ar trebui, nomenclatorul de meserii sa nu uite la editia urmatoare de update, sa cuprinda si asta ocupatie

 2. Bre Mordechai vorbesti serios ?,atunci se schimba calicmerasul jos palaria in fata lui Boldea ,a constat ,a expus si a executat .Profesionisti sunt profesionistii ,chiar si criminali ,da unde dracul sunt meseriasii din procuratura ,sau lucrau pentru Boldea …..

 3. Serviciili rulez Romania. Cita vreme ei decid ca prez trebuie sa fie un fost turnator si bisnitzar, cam tot asta va fi mersul. Partea proasta e ce nu stiu cum scapam din gheara lor. Daca in 89 n-am facut curatenie cum trebuia, acum s-a imputzit tare. Astia rod tot, gaz de shist si Rosia Montana si pe urma se carabanesc prin cele paradisuri fiscale, ca nu e bine in Romania, le pute…

 4. cazul lui Boldea e identic cu al lui basescu – ce-i drept, şi cu inca 2/3 imi din PDL, dar asta e mai putin important. Dar cu basescu seamana leit, un infractor de drept comun, nici macar vreun mare sforar, vreun mare maestru al combinatiilor, intra in politica ca sa scape de parnaie. prea tanar sa ajunga presedinte, nimereste in parlament in randul singurului partid care ii primeste pe infractori PROGRAMATIC, nu intamplator, sau din ignoranta.

 5. Si care este referinta ? Intreb si eu – ca un tonomat ne-platit ?
  Daca spui ca asa ceva nu se poate, ca pedeleu e plin de mafioti si de capuse, cu ce compari ?
  Pai hai sa comparam cu cine a mai fost la putere:
  Cati PSD-isti deputati sau senatori au fost anchetati si trimisi in judecata in timpul celor 10 ani (oficiali da ? fara perioadele PNL) la putere ?
  Cati PNL-isti au dat ochii cu organele de ancheta in timpul cat a fost Tariceanu (sprijinit de PSD) ?
  Eu cred ca am memoria scurta … nu-mi amintesc decat un nume: Bivolaru …. si ala aparat de greii din PSD …

  Sunt deplin de acord – pedeleu e plin de mafioti. Comparativ cu pesedeu si peneleu adica …

 6. Complet gresit. Este un mafiot mic ..si slabut care a dat banii sa fie deputat ..caruia i s-a impus un targ ..contra altor bani ..pentru a acoperi niste manevre ..care a fost trimis ..fara sa se discute cu el ceva, in Kenya ..si caruia acum i se baga pumnul intre ochi ..din toate directiile. Intre timp ..a beneficiat si de un tratament de sodomizare pe televizuni ..facut de cine trebuie. Omul nu este nici mafiot ..si nici satana …este un mic pion intr-un puzzle creat de cel care va vinde bucata cu bucata fara ca voi sa mirositi ceva … basina nationala ,carpeta de perete …sau presul de sters pe jos ..asezat cu demnitate la picioarele americanilor.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor,...

- A word from our sponsors -

De citit

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....

Bombardistan

Ca un vrednic cetățean al secolului XXșiunu îmi molfăi revolta pe Facebook, în țarcul special amenajat, sub bolta cocoșată a regulilor comunității. Orice altă formă de revoltă ar presupune o ieșire din lene și trecerea în alt țarc, unul mult mai aproape de abator. Constanța. E orașul: în...

Nesimțitul

Domnul Iohannis e un nesimțit. Nu e nimic insultător în această afirmație, e o simplă constatare tehnică, rece. Unii sunt blonzi, înalți sau pistruiați - domnul Iohannis e nesimțit. Suspectat, pe nedrept, de cinism, în unele situații, de lipsă de empatie, în altele, ori de lipsă de...

Versiunea neoficială

Imaginea corectă a ce se întâmplă azi în lume nu poate fi obținută consumând știri din sursele oficiale. Prea multă propagandă. Canalele pretins alternative sunt dominate de irațională isterie și fabulații. Singura șansă e un conspect lucid al informațiilor și un minim efort de corelare. Deci: În anii...

Locuri de poveste: Trăbulești

Într-o epocă în care interesul turiștilor pare să se îndrepte mai ales către destinații exotice, există un loc aparte de care, probabil, puțini au auzit: Trăbulești. Turiștii dornici de frumos, de peisaje încântătoare și de autentice incursiuni culturale, nu vor găsi aici nimic care i-ar putea interesa....

Post-istorie sau preistorie

Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice și instalarea temeinică și permanentă (părea pe  atunci!) a lumii unipolare, Fukuyama s-a grăbit să anunțe sfârșitul istoriei. Conform acestei ipoteze, navigam în apele veșnic calme ale post-istoriei. Umanitatea era ferită de acum de  sezoniere confruntări ideologice, căuutări ori rătăciri. Hegemonia americană...