Blair who?

Care e marea şmecherie cu invitarea de către PSD a lui Tony Blair, la o vorbită? Azi nu-l mai bagă nimeni în seamă pe nenea ăsta. A vrut să candideze la ceva funcţii europene şi nu l-a băgat nimeni în seamă. Singurele locuri pe unde mai e chemat şi băgat în seamă sunt nişte luări la mişto. Mi-a fost în mod statornic antipatic. Arivist, oportunist, Blair are două merite fundamentale: a fost lacheul oricui era piua întâi la Casa Albă ( Clinton şi apoi Bush), adaptându-se, versatil, la nevoile şi damblalele noului stăpân. Al doilea merit al său e acela de a fi inventat social-democraţia de dreapta. Laburist fiind, a renunţat la opţiunile de stânga liberală, pe care părea să le îmbrăţişeze în perioada în care la Casa Albă se afla Clinton, trecând la un neo-con zgomotos pentru a se face pe placul lui Bush, odată cu venirea acestuia la putere. În fine, în ce mă priveşte, omul îmi inspiră zero simpatie şi maximum de antipatie.

Pentru Ponta şi PSD, invitarea lui Blair ar trebui să funcţionee ca un P.R. de avarie şi atât. Treaba lor. Ceea ce, totuşi, mi se pare de tot căcatul, dar de tot căcatul, este că Ponta, în faţa unei săli pline ochi de politicieni români, printre care se află doi foşti preşedinţi ai României, la Bucureşti,  se simte dator să vorbească englezeşte, doar pentru a se băga în seamă cu un fost cineva, actualmente neica nimeni. Asta mi se pare de tot căcatul! Să-l voteze englezii, bre! Că eu de cozi de topor m-am săturat.

9 thoughts on “Blair who?”

 1. Cine plateste 200 de mii de euro pentru discursul propagandistic al agentului de vanzari al Bilderberg Corp. , Tony Blair , despre “beneficiile” Noii Ordini Mondiale?

 2. E nu Mordechai ,trebuie sa recunosti ne lipsea Tony Blair macar prin partile esentiale ,ca si chelului tichia de margaritar !!. 🙄

 3. Şi mie mi se pare de tot căcatu’ să vorbeşti într-o limbă straină în ţara ta, tu politician fiind, întro oficială. Că io vorbesc engleză cu baschetbalistul american care stă la parter, pe scara mea, îi fix problema mea, că io nu-s persoană publică şi cu vecinii vorbesc în ce limbă “vrea mulchii mei”. La fel de căcat mi se pare ca un preşedinte de ţară să asculte în căşti discursul unui premier străin, care vobreşte în LIMBA LUI la o reuniune unde a fost invitat de nişte reprezentanţi ai statuluiRomân şi care îşi pemite să-l invite pe “seful statului” la cea reuniune. Ui aici (dacă nu trece linkul nu mă supar 🙂 )
  http://shogunusb.wordpress.com/2010/07/25/rusine/
  Banzai!

 4. Pur si simplu mi’ai salvat ziua.
  El si mai apoi Ioska m’au facut sa înteleg ca cineva poate sa spuna ca este de stînga de dreapta, pacifist sau (gin)ecologist sau ce vrea urechile pulimii sa auda, votul sa vina ; mai tîrziu facem razboi si ne rîdem de prosti.
  Aia e! mortii cu mortii, noi ne conferim în capul altor prosti. Sa’l vezi pe Gîdea orgasmînd diseara.

 5. Mmm, Rabbi… Ca nu iti place Tony Blair, e OK, simaptiile si antipatiile tale.
  Insa pe partea cu Blair neica-nimeni am rezerve. Blair nu a fost numit in functia de presedinte al Consiliului tocmai ca era influent, simpatic, se cremuia bine pe mecla si placea la dame. Sarkozy si Merkel s-au temut de un presedinte de Consiliu carismatic, influent si popular, setos de putere, pentru ca i)ar fi spulberat pe ei de pe ringul european. Asa ca l-au preferat pe Rompuy, care n-are ambitii de putere si, in plus, are carisma unei carpe ude, deci viitor politic zero.
  Eu am fost in vizita la Lincoln’s Inn (cine stie ce e, bravo lui) si i-am gasit tabloul lui Blair acolo, langa Thomas Moore, langa Judges of Fire din 1666, langa Pitt the Young, langa Churchill si Margaret Thatcher si ‘the royal benchers’. Nu e deloc neica nimeni, cel putin la el acasa. A bon entendeur, salut!

  1. E fix un lache. S-au temut Sarkozy şi Merkel şi de-aia nu l-a votat neam, nici măcar un englez de-al lui, fie el şi laburist. Ok, i-ai văzut poza pe pereţi, deci e Gigi forţă. Influenţa lui e fix zero. Eşecurile lui, ca pseudo-lobbyst, în ultimii ani, au fost subiect de bancuri. Mă rog. N-o să ne certăm din cauza ăstuia.

   1. De acord cu esecurile lui de lobby-ist. Insa Osborne este, de asemenea, membru al Lincoln’s Inn. Cameron este (aici nu sunt 100% sigur) membru in Inner Temple – deci cam acelasi drac. Desi inclin sa cred ca influenta lui nu ar fi chiar zero. E ca si cum am spune ca Nastase nu mai are influenta in PSD, ceea ce nu ar fi adevarat. Putere nu, influenta insa da.
    Dar sunt de acord ca PSD nu castiga mare lucru spre nimic din asocierea imaginii lor cu publica a lui Blair (imagine publica, ostensibila, de “fost cineva”).

 6. Lingaul asta de Blair mi-a fost antipatic mereu si reclama care il prezinta ca omul care a revolutionat nu stiu ce e de tot rahatul. Margaret Tacher a facut ceva, nu facatorul asta de copii.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.