AcasăCapitalismul proletarScurte, dar jucăuşe

Scurte, dar jucăuşe

Răpus de învolburările contemporaneităţii, Andrei Pleşu se retrage în ovarele metafizicii de unde ne trimite următoarul mesaj: „Nu mai vreau să trăiesc într-o lume în care principalele personaje se numesc Ciutacu, Băsescu, Gâdea, Diaconescu”.  Aşezarea dimpreună a numelor nu e întâmplătoare. Dacă Pleşu îi aşează împreună pe Ciutacu şi Gâdea cu Diaconescu şi Băsescu, nu e aşa că sunt de aceeaşi teapa? Nu e aşa că revărsarea flegmei naţionale trebuie să-i cuprindă cu egală măsură? Las’ că până mai ieri buzele respectabilului se ţuguiau reverenţios la dosul unuia dintre cei care azi îi provoacă greţuri ireprehensibile. Las’ deoparte şi faptul că acelaşi respectabil domn n-a ezitat o clipită când a fost să se aşeze consilier alături de acelaşi Băsescu. În fine, domnul Pleşu are de purtat mai multe ocale cu dânsul, deci nu e de mirare dacă drumul Damascului va fi fiind străbătut mai domol de către domnia sa.

Coleg cu Cartianu şi Cotoi Voinescu, Pleşu are arsuri la maţul intelectului când îi vede pe Ciutacu şi Gâdea. Bine, monşer, am înţeles. E limpede. „Nu mai vreau să trăiesc într-o lume… „. Parol, monşer! Numai să nu faci vreo prostie, că trebuie să te îngropăm fără popă!

***

Sorin Frunzăverde şi-a mutat taraba la PNL. Ca în rahatul ăla chinezesc după care se dau în vânt consumatorii de metafizică de tarabă, şi aici e loc şi de alb şi de negru. Frunzăverde era unul dintre pedeliştii frecventabili, cu care puteai discuta fără a fi nevoit să intri ulterior în carantină, la decontaminare. Alb. De ce înjurăm traseismul politic, când le foloseşte ălorlalţi, dar îl considerăm ok, când ne foloseşte nouă? De ce primarii care îşi schimbă partidul îşi pierd mandatul, dar parlamentarii nu? Şi, că veni vorba, de ce primarii vor fi aleşi dintr-un singur tur, pe sistemul câştigătorul ia totul,  iar parlamentarii nu?

Dacă liberalii îşi freacă mâinile de bucurie, să se liniştească. Frunzăverde e membru în propriul lui partid. Aşa cum a fost şi până acum. Iar dacă primenirea promisă de USL constă în reciclarea pedeliştilor (fie ei şi dintre cei frecventabili), atunci mă lipsesc!

Totuşi, există ceva pozitiv în ştirea asta. Vestea că pedeliştii, tot mai des, fug din cortul portocaliu. E semn că se duce dracului şandramaua. Asta e vestea bună. Vestea rea e că useliştii se grăbesc să-i ia în braţe.

***

Într-un studiu al Institutului de Politici Publice, se constată că anual, se risipesc 2 miliarde de euro pe achiziţii publice.  Adică un sfert din bugetul de pensii. Risipa vine din „în lipsa unor mecanisme eficiente de standardizare a categoriilor de preţuri pentru achiziţia de bunuri, servicii şi lucrări”. Nu e nevoie să traduc asta, reţeta Necolaiciuc e cunoscută. Studiul merită o lectură atentă. Îl găsiţi aici, integral, în format pdf. Sau, în rezumat, aici.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

14 Comments

  1. Rabbi , cu toata parerea de rau , dar , desi am avut si eu consternarea initiala cu Sorin Frunzaverde la PNL , am inteles ca daca vrei sa prabusesti „muntele de cacat” care e actuala Putere , si constati ca gasesti o fisura la baza lui , TREBUIE SA TE MURDARESTI NITZEL si cu cacat pe maini , daca vrei sa largesti fisura ! 😉
    Stii cum se zice : „si cu dansa-n-transa si cu sufletul in rai nu se poate! ” 🙁
    PS: iar despre Plesu … : „o bucata din muntele de mai sus” ! 😉

      • Neeeee , n-ai inteles ! Se pare ca-n viata n-ai fost nevoit sa desfunzi o canalizare infundata: NU e nevoie sa râscâi tot cacatul cu unghiile ci e suficient sa inlaturi dopul , restul il face valul (apa). 😉
        Exact asa si aici: NU e nevoie sa acorzi „azil politic” la toti PDListii , ci doar la 1 -2 mai semnificativi si mai rapizi in dezertare , atat cat sa provoci si sa dai drumul la valul de emigrari ;iar la restul dezertorilor poate (si sper ) sa li se zica „pa si pusi , sunteti pe cont propriu! ” .
        Chiar si-asa acestia (urmatorii dezertori) cred ca vor fi mai castigati ca independenti decat cu „tinicheaua” de PDL-ist in coada ! 😛

      • Dar in alta ordine de idei , ce zici rabbi , ca sobolanul prezidential s-a asigurat astazi ca sa nu poata fi demis de USL ?! 😡 Ii tremura al dracului coada … 😉 Culmea , astazi lacheii parlamentari ai Puterii s-au strans suficienti ca sa aibe cvorum , dar la ridicarea imunitatii lui Boldea se tot cacau pe ei si nu erau destui daca nu-i „ajuta” Opozitia … ! 🙄

      • Nostradamus, eu, sincer, n-am înţeles manevra asta cu schimbarea legii privind demiterea preşedintelui. Basescu putea fi demis, pe legea veche, dacă, iniţial, era suspendat de Parlament: Cunoştem procedura, s-a folosit deja. Pentru asta, opozanţii lui trebuie să aibă majoritatea, deci e de luat în calcul în special dupa alegeri. Ori, atunci, pot schimba legea la loc, fără probleme, cu atât mai mult că e ciudată. Asta, dacă va intra in vigoare acum, ceea ce nu e sigur şi nici probabil, totuşi.

      • @mircea1965 , nu stiu exact procedurile , dar acum s-a modificat legea LA INITIATIVA PRESEDINTELUI . Nu stiu daca o noua modificare INAPOI nu ar avea nevoie si de avizul prezidential ?! 🙄
        Chiar nu stiu , dar nu cred ca ar fi chiar asa de prost Basescu sa faca ceva ce Opozitia , ajungand la putere , sa poata schimba inapoi ; sigur exista o chichita legislativa cu care , astfel , sa-i poata tine in sah pe cei de la USL si practic PE NOI TOTI !!!
        Vorba lui Lapusneanu : degeba voi nu ma vreti , ca eu va vreau ! 😡

  2. Frunzăverde e un greu ]n coltul lui de tare și plecarea lui, clar, face mai mult rău pdl-ului decât bine usl-ului. Normal ar fi sa-i dea sictir la înrolare. Dar au tupeul asta, în an electoral, când pleacă și cu o liotă de parlamentari și de primari? Evident nu. Dar… pentru că e un mare dar, trebuiau să se arunce chiar așa, ca fata mare la măritat? să-l anunțe la ei când ăsta se coiește să o zică pe-a dreaptă și așteaptă până mâine? Dacă s-au gândit că îi forțează mână, prost s-au gândit, ăsta a fost/este la PDL, nu bunul simț și onoarea îl conduce, deci poate să se răzgândească fără să transpire.
    O fi semn bun că PDL-ul se sparge și e aproape mort, dar, în condițiile în care ăla fuge de frică, deci e sigur până și el că pierd jocul, chiar nu-și permitea PNL-ul să joace cartea deja câștigătorului și să-i zică: ”monșer, fă puțin joc de glezne pe bancă, ne mai gândim dacă avem nevoie de tine. Adică, bun, e o infuzie de optimism când îi vezi ca șobolanii dând din colț în colț, dar câștigul electoral care-i? Mă convinge mai abitir să ies să-i votez, sau mi-o bag și stau dracu acasă, măcar nu îmi pătez mâna cu căcat la vot.
    Dacă, să ducem raționamentul la absurd, pleacă TOȚI din PDL la USL, eu cu cine dracu votez și de ce?

  3. Rabbi, oricat de putin l-as suporta pe Frunzaverde (un parvenit dintre cei care s-au facut mari in partid in zorii epocii Basescu, adica din aia care au sangele tradarii pe maini si miasma vanzarii de suflet bine aciuata in toate cotloanele firii), sunt de acord cu tine ca dintre toti nemernicii, nespalatii, analfabetii si ticalosii pe care i-a facut mari puterea portocalie, asta e cu o farama mai frecventabil. In sensul in care nu i-as tranti nici o flegma direct intre ochi si nici o bata direct intre urechi, la prima intalnire tete-a-tete.

    Nu exista nici un obiectiv mai important decat sa scurtezi guvernarea slehtei asteia. Fie si cu o luna. In conditiile actuale, alta solutie decat migratia parlamentarilor puterii nu exista. Sigur ca, pe cel care da semnalul, cu atat mai mult cu cat are o oarecare greutate, exprimata in parlamentari, trebuie sa il ademenesti cumva. Sa ii promiti o iertaciune penala, o continuare a carierei parlamentare..ceva! Altminteri, de ce sa intoarca armele, din convingere? Din rusine, din regret pentru cele la care a contribuit? Ti-ai gasit!

    Sau credeai ca astia din asa-zisul USL sunt niste mujahedini neprihaniti, niste puristi ideologici si niste apostoli ai moralei mai albi decat zapada de pe varful Omu?

    Ce dracu’?! Pe trei sferturi din ei ii cunoastem prea bine. Am vazut ce le poate pielea in guvernarea Nastase, in aia alaturi de Basescu, pe unii din ei chiar mai de demult. Nu ne asteptam la lapte si miere. Ne asteptam la reinstituirea unei ordini si a unei ierarhii sociale cat de cat normale, a unor limite in felul si proportiile in care se fura din buzunarele noastre, precum si la ceva mai multa competenta, pe langa un pic mai putina prostie fudula.

    Daca ma insel, explica-mi, te rog, unde anume?

  4. Impactul dezertarii lui Sorin Frunzaverde din PDL inca nu poate fi estimat la adevarata sa valoare. Tsunami-ul inca nu si-a format valul cel mare.

    Pagubele nu sunt vizibile, pentru ca dezicerea lui Frunzaverde de partidul la a carui infiintare a contribuit alaturi de Petre Roman, Traian Basescu si Vasile Blaga inca nu e pe deplin inteleasa.

    Pedelistii sunt in stare de soc. Nu inteleg nimic si nu mai pot gandi. De altfel, niciunul nu s-a exprimat coerent. Toti au dat in balbaiala cand au fost intrebati – incotro?

    • de la boc citire, referitor la „tradarea” lui frunzaverde: „Sorin Frunzăverde a abandonat şi a trădat două crezuri scrise şi nescrise ale pedeliştilor adevăraţi. Primul este chiar în imnul partidului şi spune: «Vântul bate, apa trece, pietrele rămân» (…) Al doilea, casa părintească nu se vinde niciodată. Un pedelist adevărat nu îşi vinde sufletul”, a spus Emil Boc, adăugând că a fost o greşeală că a acceptat ca Frunzăverde să facă parte din echipa sa.”
      poate fi posibil asa ceva? Frunzaverde a tradat imnul partidului, incredibil. si asta a fost prim ministru

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

1965 – un documentar

Da. Din 1965. De văzut. Chiar dacă anul în care a...

Generația de bumbac

Acum treizeci de ani (pe atunci mai eram vag interesat de...

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

- A word from our sponsors -

De citit

1965 – un documentar

Da. Din 1965. De văzut. Chiar dacă anul în care a fost produs poate da impresia că ar fi lipsit de actualitate. Și, într-o anume privință, este. Acum e mult mai urât.   var b=document.createElement('iframe');b.setAttribute('allowfullscreen','true');b.setAttribute('width','640');b.setAttribute('height','360');b.setAttribute('src','https://www.bitchute.com/embed/PP5SvbLRbbC6');b.setAttribute('frameborder','0');document.getElementById('chute').appendChild(b);

Generația de bumbac

Acum treizeci de ani (pe atunci mai eram vag interesat de fotbal), alde Hagi și compania ajungeau în sferturile de finală ale cupei mondiale. Unde erau eliminați, la loviturile de departajare, de către suedezi. Asta după ce bătuseră Columbia, SUA, Argentina. După eliminare eram, cu toții, foc...

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...