Angela, eşti mama Europei

Ar fi trebuit să pun ghilimele în titlu. E un citat. Din spusa unui ţigan din Fântânele, judeţul Berlin. Da, da. Aţi citit bine. Berlinul avea aproape de toate, îi lipsea o aşezare ţigănească. Acum s-a rezolvat. Era şi normal ca Frankfurt, Mercedeza, Audi, Dormund (sic!) şi Miunhăn să revină în patria mumă. Chestie de karma. E un început. Că e plin Alexanderplatz-ul de fier vechi şi cineva trebuie să îşi asume responsabilitatea de a-l colecta. Cu puţin noroc poate reuşim ce n-a reuşit Ceauşescu. Eventual schimbăm formula. Ăla le cere bani nemţilor ca să le trimită nemţii înapoi. Noi le dăm ţiganii gratis. Eventual putem şi plăti. Deci ştirea integrală. (Sursa newsin.ro)

Un nou sat Fântânele a fost înfiintat de 700 de romi într-un cartier din Berlin

Cam 500 dintre acestia s-au mutat într-un complex de locuinte din Harzer Strasse, unde, pe o suprafata de 7500 de metri patrati, s-a constituit un al doilea sat Fântânele, scrie Der Spiegel.

În Biserica Penticostala din Fântânele, România, cei ramasi în tara se roaga pentru familiile lor din Germania si pentru cancelara Angela Merkel, afirma saptamânalul.

“Angela, esti mama Europei, te iubim”, spune cu entuziasm unul dintre sateni. El explica faptul ca Merkel îi primeste pe romi în Germania, spre deosebire de presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, care îi expulzeaza.

Locuitorii din Fântânele spera sa duca o viata mai buna în “paradis”, cum numesc ei cartierul berlinez Neukölln, de altfel cel mai sarac din întreaga Germanie, dupa cum subliniaza autorul articolului cu titlul “Paradisul Neukölln”.

Totul a început cu un tânar german, Volker P., originar din Saxonia, care a venit la Berlin pentru a se angaja. În cele din urma el a ajuns sa traiasca din ajutorul social, asa-numitul Hartz IV. La Berlin a cunoscut un barbat din Fântânele si vizitând satul, s-a îndragostit de sora acestuia, cu care s-a casatorit. Dupa aceea au început sa soseasca la Berlin, rând pe rând, rude ale sotiei – parinti, frati, surori, cumnati, veri si verisoare – dar si vecini sau prieteni din Fântânele.

Volker P. cunostea legislatia în vigoare si i-a ajutat pe noii veniti. Pentru a putea obtine drept de sedere permanent, acestia si-au deschis o afacere. Veniturile au fost completate din ajutoarele sociale. Hartz IV si alocatia pentru copii, o suma importanta în condtiile în care multi dintre noii veniti au 10 copii sau mai multi, le ofera un trai mai bun decât aveau în România, desi, aminteste Der Spiegel, unii duc dorul animalelor pe care le cresteau la Fântânele sau a gradinilor din jurul casei.

Din 2007, când România a aderat la UE, numarul cetatenilor români stabiliti în Germnaia s-a dublat aproape, scrie Der Spiegel.

9 thoughts on “Angela, eşti mama Europei”

 1. Repede sa ii piatim ,sa le dam bani la nemti poate pleaca mai multi nu trebue sa ratam ocazia !!. 💡

 2. Acum vor avea si nemtii ocazia (de care nu s-au bucurat francezii cand au obtinut-o) de a ne si demonstra practic, aplicat, modalitatea de punere in practica a “lectiilor” teoretice (pe care ni le predicau mereu) de integrare sociala a respectivilor “minoritari” (care nu vor neam sa se integreze social, ci NUMAI economic). Le urez succes!

 3. na-ti-o franta, zic….tare rau suntem vazuti in Germania, sufar pe propria-mi piele in fiecare zi din cauza celor cauzate de ai nostri tigani. Toti romanii aici sunt automat numiti tigani. Nu mai avem cum sa scoatem vreodata o imagine de oameni cinstiti, poporul roman va ramane pe veci blamat din cauza acestor paraziti! Pacat!

  1. Austriecii DE MULT (de pe vremea Mariei-Tereza) se refereau la noi aproape exclusiv cu nominativul “valachische zigeuner” (tzigani valahi).

 4. Da , si-n UK roman= tigan !!!. Nu sunt sigur , nici dup-un an, ca gagica mea ma crede ca nu-s tigan ci roman !!. Oricum , in 25 de ani o sa se scrie cu doi de r ,RRomania !!.

 5. De s-ar duce cat mai multi la mama Europei!
  Tocmai ce mi-a golit portbagajul unul si asta fara voia mea! 😦
  Parcam pe cheiul Dambovitei, pe la Cantacuzino si un tigan cu copilul in brate mi-a aruncat din mers doua vorbe, cat sa-i simt privirea scrutatoare pana in fundul buzunarului. Mi-am luat geanta cu mine, am inchis masina fara sa las ceva la vedere in ea si am lipsit cam un sfert de ora.
  Cand m-am intors portbagajul era spart si rucsacul pe care il aveam acolo cu diverse lucruri importante pentru mine disparuse…

  1. Noua ne-a furat unul gardul!!! S-a dus boul sa vanda sarma aia undeva la un centru din ala aflat aproape, apoi dobitocul s-a imbatat la carciuma din coltul strazii, s-a luat la bataie cu alti cretini, patronul a chemat politia, care politie era chiar pe drum sa constate paguba pe care ne-a produs-o inca nu stiam cine – si uite-asa aflam ca hotul este, evident, recidivist: are o coada de vreo 9 ani. Acum, cu ce ma-ncalzeste pe mine ca il baga iar la zdup? Ba mai vine si vreo Kate Allen sa ne explice cum sunt persecutati magraonii, inca numindu-i si “Roma” si jignind astfel nu numai romani si italieni, dar si aproape un miliard de vorbitori nativi de limbi romanice.
   http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-17606004

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.