În numele candidatului, al primarului, al sfântului partid, amin!

Ce? Parcă nu ştiaţi că nicăieri nu există mai mare curăţenie şi cucernică aplecare întru cele sfinte ca în politică. S-au încârligat cele politiceşti cu cele ale credinţei ca şopârlele puse pe orgii. Alde Flutur a devenit parte a tradiţiei Învierii; paştele fără el e de neînchipuit- ca bancurile fără Bulă. Mai avem puţin şi, în noaptea de Înviere, o să-l auziţi pe popă zbierând la şeptelul strâns în curtea bisericii: veniiiiţi de luuuoooooaaaaţi fluturină!

De partea cealaltă popii şi ei. Ba unu’ se trezeşte bâlbâind la politichie din amvon, altul i-a proptit în pictura bisericii, printre sfinţi, pe bulibaşa de partid. Nebunie curată! Să vezi la sfintele sărbători electorale cum se calcă domnu’ candidatu’ în picioare cu babele, milogii şi ologii să ajungă să pupe şi el puţă de moaşte.

Acum lucrurile au trecut deja la nivelul următor. Icoana a devenit fluturaş( iar Flutur!) electoral, anafura ţine loc de sacoşă, iar Iisus e agent electoral. Comerţul cu cele sfinte înfloreşte. Becali rage cântări bisericeşti la volan. Bre, vă daţi seama ce balamuc e în raiul ăla promis?

6 thoughts on “În numele candidatului, al primarului, al sfântului partid, amin!”

 1. Ne dam seama ,dar nu de balamucul din rai ,o fi nu o fi rai vedem mai acote ,balamucul in rahatul in care ne baga astea de isi zic piliticienii ,ne omoara . 😦

 2. Bre, mai detaliaza si matale cum e cu fluturina aia, ca lucrurile nu-s asa simple precum crede lumea. De exemplu:
  Se va da pentru toata lumea sau doar pentru portocalii si anti-uselisti?
  Se va da pe gratis sau pe bani?
  Cum se va repartiza cantitatea de fluturina pe parohii?
  Cine are prioritate, femeile, barbatii, copiii sau batranii?

 3. Comunicarea cea mai simplă presupune un emiţător şi un receptor. Când e vorba de un lider politic şi electorat, când te referi la România, totul comportă nuanţări. E vorba de cultura democraţiei, e vorba de spaţiul determinat geografic cu domeniul informatic .ro, e vorba de percepţia alegătorilor şi ales. Mai mult, atunci când ai jurat că vrei să fii premier şi ai primit bunăvoinţa asta, trebuie să ai bun simţ şi în parcursul alegerii preşedintelui tău. Altfel, totul se reduce la încrederea cultivată de candidat şi roadele culese cu ocazia scrutinului. Simpatizanţii, electorii, aderenţii , militanţii şi liderii -structura pe verticală a unui partid politic- te pot înţelege chiar şi atunci când faci omisiuni în recitarea unei poezii cu valenţe de discurs la tribună. Pentru restul, cei mulţi şi cu drept de vot, totul se reduce la micul titulescu. La cel care era pieptănat pe creştet de Adrian Năstase atunci când invita opoziţia să îi numere ouăle…Să nu uiţi, Darie!

 4. “Pe ortodox” azi o fost sărbătoare mare. “Izorul tămăduirii”. De ce-or fi fost atîtea salvări pe lîngă “lăcaşele de cult” fix de ziua tămăduirii???
  Io-s ortodox, că aşa m-o declarat mama. Da’ nu înţeleg habotnicia.
  Banzai!

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.