Un simptom

Mai întâi m-a sunat un amic:

– Bre, ăştia de la DIGI mi-au scos antenele din grilă!

Omul era un pachet de nervi. “Scrie, bre, pe blogul tău! Fă scandal, ia-te de ei!” mă soma amicul. Şi dacă scriu… ce? Şi dacă vor mai scrie încă o sută… ce?

N-am scris. N-aveam chef. De fapt, zilele astea n-am avut chef să scriu deloc. M-am întrebat chiar dacă mai are vreun sens să ţin blogul acesta, dar asta e deja altă discuţie. Amicul are, până la urmă, dreptate. A încheiat un contract cu RCS -RDS şi are pretenţia ca acest contract, pentru care plăteşte un purcoi de bani, să fie respectat. Are pretenţia asta, de a decide singur la ce posturi vrea să se uite şi la care nu. Dar nu l-am luat în seamă. Am avut propriile meciuri cu cabliştii. Am schimbat de câteva ori firma de cablu, m-am înjurat cu ei, deci ştiu care e cantitatea de nesimţire de acolo. Şi oricum, eu sunt la UPC, am antenele, deci nu e problema mea.

Pe urmă am primit un comunicat de presă de la Intact, în care era povestită toată tărăşenia. Din nou, nu e problema mea. Nu scriu. Mi se rupe. Eu sunt “la alt cablist”.

Azi m-a sunat mama. Are aceeaşi problemă. Le-a făcut scandal la telefon, dar degeaba. I-am zis să schimbe furnizorul. Şi ce dacă e legată cu un contract pentru încă nu ştiu câte luni! O să ne judecăm cu ei şi-i băgăm şi în pizda mamelor lor. Mama o ţine pe a ei. Că ea are contract şi că atunci când a încheiat contractul antenele erau în pachet. Şi are pretenţia ca ăia să îi livreze fix ceea ce s-au angajat să-i livreze. Meciurile lor cu Intactul nu sunt problema ei.

Acum nu mai ţine. Dacă sună mama, trebuie să scriu. Ca să rezolv… ce? Şi ce să scriu? Personal n-am fost niciodată clientul celor de la RCS-RDS şi nici nu am de gând să devin. Să-i înjur? Să constat că, fix acum, la marea gălăgie electorală, au descoperit ungurii de la RCS-RDS că singurul trust în care se mai aude vocea opoziţiei le ridică “probleme de natură” comercială? Şi dacă scriu… ce?

Am înţeles că cei de la RCS-RDS au o sfadă cu cei de  la Intact. Pe bani. Treaba lor. Să şi-o rezolve. Că cei de la RDS decid să îşi belească abonaţii, pentru a-şi arăta muşchii către Intact, asta nu mai e în regulă, pute a bătaie de joc. Foarte probabil abonaţii ăstora pot supravieţui şi fără “emisiunea” lui Capatos, dar nu asta e problema. Felul absolut scandalos în care conducerea acestei companii decide să îşi trateze clienţii, bizuindu-se pe faptul că îi are legaţi de glie cu nu ştiu ce contracte, e absolut simptomatic pentru felul în care merg lucrurile la noi. De la politicieni până la cei din administraţia locală, de la spitale până la, iată, “furnizorii privaţi” de servicii, absolut toţi cred că pot batjocori cetăţeanul, contribuabilul, clientul, pacientul, beneficiarul. Şi asta se întâmplă pentru că victimele nu se simt cetăţeni, contribuabili, clienţi, pacienţi sau beneficiari.

E duminică. N-am chef să mă enervez. Am convins-o pe mama. Mâine se abonează la alţii, iar pe ăştia îi dă dracului. E un început. Mai sunt mulţi de dat dracului.

12 thoughts on “Un simptom”

 1. Intactul vrea drepturi (niste multe milioane) pe drepturi de retransmisie de la societatea astora. Nu ii apreciez pe unguri, dar faza asta e dovada vie ca politica influenteaza tot, asta daca mai era nev si de confirmarea asta! salve:)

   1. nu stiu asta! Stiu ca nu incaseaza Intactul fiindca RCS-ul a refuzat si ca sa nu mai aiba de a face i au scos din grila de la retransmiterea lor:)

 2. În momentul în care mi s-a băgat în grila RCS-RDS acel post numit 10TV, păstorit de NasulTV, am renunţat la abonament deşi am pierdut banii pe o lună şi am trecut pe Dolce!!!!! Nici aici nu-mi place, că am GîgăTV şi n-am scăpat nici de NaşulTV, dar asta e!!!! Să vedem ce vor face când mii de oameni vor trece la alte firme de cablu!!!

  1. Că ai canale de care te poţi lipsi e ok. A inventat Iosefini un mare număr de magie numit: telecomandă. Ce nu mai e în regulă e când decide el, ciumtele de la cablu, ce ai voie să vezi şi ce nu.

 3. Ei si !!?? ,joi am platit 1634 de lei curentul electric pe 2 luni ,mult ??. Am consumat platesc ,Mangalia colea linga tine nu am avut caldura din termoficare toata iarna ,si ce ,centralele termice sunt renovate pe bani mei a venit un neica nimeni sa facut patron pe ele si nu sa inteles de la parandarat cu consilieri de la primarie ,nu am avut caldura. Simbata 21 04 a.c. TV NEPTUN anunt “miine 22 04 a.c. Mangalia nu are curent electrie toata ziua” . Crezi ca am stiut ,oha ,am aflat pe strada ,daca nu vad TVN ,eu sint vinovat ,telefonul fix ioc este pe cablu ,mobil descarcat nu am avut grija ,net ioc ,ei dar au avut mila de noi ,la ora 20:10 prinesc lumina ,sint 40 de zile pina la paste ,inaltarea bre ,se mai fac inca minuni. Asa ca nu ma mir de povestea cu RCS-RDS. Scuza-ma ca te-am facut sa pierzi timpul mama ,mama dumitale pun pariu ca este pensionara ca mine sa nu piarda timpul cu jalba la casa de pensii sau la judecatorie isi bat joc de noi ca ne dau inapoi care iau luat porci din pensie ,luam prafu de pe toba ,nu .nu sint eu destept nevasta mea a fost inspector de personal cu pensionarea la o firma cu 16000 de oameni ,a fost colega cu doamna Mariana Cimpeanu si ea incearca sa ii lamureaca pe idioti ca nu este bine ce fac dar nu o baga in seama. Gata eram nescris de azi dimineata ,sti matale ,lipsa curent electric …… 🙄

 4. adevarul e ca aici se ascunde o porcarie – nu in joaca Intact – RCS, nu stiu, nu ma bag – ci in pomparea de posturi dezagreabile pe un abonament. Nu e rezolvabil dini telecomanda, ca nu aici e problema. In primul rand, nu mi se pare normal sa ma impiedic in insanitati – pe banii mei – cand baleiez prin grila de posturi, cu telecomanda. Nu exista nici posibilitatea sa le scoti din tv-ul personal, cumva. Dar, mai ales, nu inteleg de ce, din banii mei de abonament sa intretin jdee posturi cu manele, telenovele, otevisti si pocaiti. Si nu poti nici sa schimbi furnizorul, pentru ca toti dau aceleasi gunoaie. Aici e marea porcarie. Eu am si RDS si Dolce, ca sa nu ma complic. Dar, daca ar aparea o retea in care sa iti poti alege, efectiv, programele, as plati si triplu, si as avea si un numar redus drastic si tot mi-ar conveni.
  Adica, pentru a fi mai explicit, daca acum am 100 de canale, sa zicem, si eu as solicita ca din alea 100 sa-mi dispara – nici nu ma gandesc asa departe cum ar fi inlocuirea lor – dar pur si simplu, sa dispara unele posturi din abomanentul meu, fara sa am pretentia sa imi scada si pretul, n-as avea succes. Pur si simplu esti obligat sa ai manele si telenovele in casa. faptul ca nu le accesezi pe mine nu ma prea scuteste de discomfort, sunt acolo, in casa mea, in cutiutele alea de unde vine semnalul si in care stau toate canalele inghesuite… Bleah!

 5. Io abia am reuşit să scap de ăia după ce-or pus taxa de mentenanţă de 50.000 (vechi) pentru serviciile de telefonie. Plus că-n zona unde stau ai mei şi stăteam si io, netu’ mergea ca ochiu’ mortului. Am reuşit să-i trec pa ai mei pe romtelecom, iar eu am totul nou pe romtelecom. Telefon, net, IP-Tv pe două televizoare. Preţul e OK, serviciile la fel. Baiu-i că nu toate oraşele beneficiază de serviciile de aici, din lipsă de tehnică.
  Io-s mulţumit. Am şi antenele…
  Banzai!

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.