Adevărata miză

 

Am auzit destule păreri care văd  în moţiunea de cenzură citită astăzi un test de eficienţă pentru opoziţie. Ar fi, conform unor astfel de păreri, ocazia perfectă de a testa loialitatea noilor recruţi, proaspăt sosiţi dintre zidurile puterii, dar şi o bună ocazie de a verifica funcţionarea mecanismului USL, în ansamblu.

Criticile aduse de moţiune sunt perfect valide, temele supuse dezbaterii reprezintă subiecte importante, care preocupă societatea românească, fie că e vorba de chestiunea Universităţii Maghiare (folosesc sintagma pe care încearcă să o impună UDMR), fie că discutăm despre subiectul foarte complicat al privatizării resurselor. Cu toate acestea, nu cred că moţiunea are rostul unui test balistic pentru actuala opoziţie.

La USL socotelile sunt deja făcute, probabil, şi este limpede că şansele ca această moţiune să treacă, în configuraţia de la acest moment, sunt extrem de reduse. Cred că dacă acordăm o mică atenţie detaliilor procedurale  putem descoperi care este adevărata miză a acestei moţiuni.

Spuneam că moţiunea nu reprezintă neapărat un test pentru a verifica funcţionarea USL, ci mai degrabă un test de rezistenţă la rupere pentru putere. Un test de dezagregare, dacă doriţi. Aceasta poate fi ocazia desprinderii de PDL pentru acei parlamentari ai puterii care nu au făcut-o până acum, dar care nu se mai simt în siguranţă în partidul prezidenţial. PDL este un partid aflat într-o rapidă şi dramatică descompunere, ori moţiunea poate fi exact şocul de care este nevoie pentru a destrămă complet o ţesătură şi aşa tot mai fragilă. Totuşi, nu cred că aceasta este adevărata miză a moţiunii.

CONTINUAREA

1 thought on “Adevărata miză”

  1. Pentru USL TIMPUL se scurge prea incet ,pentru PDL TIMPUL nu mai are rabdare ,nu pentru sigle ,pentru oamenii ,politiceniii ,care bat din picioare ,ce dracu facem noi pulimea intre TIMP asta ma ……!!. 🙄

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.