Nea Stere are soluţii

on

|

views

and

comments

– Hai, să trăieşti, vecinu’!

E de prisos să vă mai descriu banca din faţa blocului, trelingul lui nea Stere sau culoarea moţului de la fesul său. Cum inutil ar fi să vă povestesc cât de inutile sunt, de fiecare dată, eforturile pe care le fac ca să mă fofilez. Nu ştiu cât de eficient o fi scutul anti-rachetă, dar de nea Stere nu trece nimeni.

– ‘neaţa, nea Stere!

– Păi, să nu-i bag în pizda mă-sii, vecinu’? Cu băsescu lor şi cu poponiciu ăsta, ‘tu-l în meclă de arici!

– Pe cine, nea Stere?

– Pe bulache ăsta de prim ministru’ ! Păi, cum, vecinu’? Lu Malaxa i-a dat fabricile înapoi? I le-a dat! La canadienii ăia le dă auru’? Le dă! Mie de ce pizda mă-sii nu-mi dă pensia înapoi, ‘tu-l în cur pe mă-sa?

– Nu ştiu, nea Stere…

– M-am certat şi cu măgărul de Mătreaţă, că m-a enervat. A fost pe acilea, mai devreme, alde Filantropu cu Sandu Puşcărie şi ne-am enervat cu măgarul ăsta de Mătreaţă.

– De ce, nea Stere?

– Păi, ete d-aia. Că băieţii, alde Filantropu şi Puşcărie, vrea să intre la partid şi nu-i primeşte, că cică are cazier.

– Păi, depinde de partid. Probabil statutul…

– Dă-i în mă-sa, vecinu’! La PSD vrea să intre şi nu-i primeşte.

– Dar ce le-a venit cu politica?

– Trebuie, vecinu’. Numai poate băieţii să lucreze doar pe cont propriu. Trebuie.

– Mă rog.

– Şi i-am învăţat eu cum să facă.

– Să se ducă la Dan Diaconescu, acolo merge şi cu cazier.

– Nuuu! Băieţii vrea la pesedeu, că ăştia vine la putere. Şi i-am învăţat eu. Le-am zis: Bă, boilor, păi aşa nu vă primeşte, că sunteţi puşcăriaşi. Da’ vă duceţi şi vă înscrieţi la pedeleu. Aşa faceţi, vă înscrieţi la pedeleu. Şi pe urmă mergeţi la pesedeu şi ziceţi că sunteţi de la pedeleu şi vreţi să treceţi la ei, că aşa primeşte şi puşcăriaşi. Aşa se face. I-am învăţat, vecinu’!

– Mda, ce să zic, nea Stere? Şi de ce te-ai certat cu nea Mătreaţă?

– Că ăla zice că, hai, cu puşcăriaşii, cu borfaşii, mai treacă meargă, da’ pe traseişti chiar nu-i suferă.

E dimineaţă. O nouă zi. Şi nea Stere e fericit.

Facebook Comments

Share this
Tags

Must-read

Uniunea Europeană – un cimitir încăpător

"Instituțiile europene" nu există. Nici Uniunea Europeană nu există. Avem, în schimb, niște abominații care poartă numele acestea. Niște grozăvii care ies cu mult...

Democrația taiwaneză

Tot aud, de ceva vreme, cum trebuie protejată democrația taiwaneză. Dacă trebuie protejată, trebuie. O fi în pericol, precum cocostârcul de stâncă. Sau veverița...

Brici, maimuță – clar?

  Ori de câte ori aud vorbindu-se despre legume și beneficiile pe care le-ar aduce acestea, mă gândesc la Joe Biden. Cred că afirmația se...

Recent articles

More like this

6 Comments

  1. Lasa bre ca ii aranjez eu ,sti nu ca am soapte cu nea Stere .Ii bag la PUNR ii fac generali ,nu au treaba cu cazieru,si ori cum astea sunt pe o felie cu PC-ul barem ,cum ?. Firea+Pandele ,Mogulul ,ei lasa ti-am spus ca ii rezolv ,sa nu ai grija !!!. 💡

  2. Mai, sa sti ca ai dreptate cu PUNR-ul, ca si acolo erau generali multi, ca si la UNPR-ul din zilele noastre. Ori cum, nu conteaza numele, generali sa fie.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.