Un prieten la care ţin îmi reproşează că exagerez când iau la refec cabinetul Ponta încă înainte de a primi votul de investitură. Cum cârcotelile mele au pornit de la nişte fapte, socotesc că nu exagerez nicicum. Cred că Ponta poate fi un foarte bun premier, dar între „poate fi” şi „va fi” pot exista diferenţe substanţiale. Mai cred că am face bine să păstrăm o atitudine critică şi nu sa ne transformăm în vuvuzele propagandistice.
Aşteptările legate de noul cabinet sunt teribil de mari şi de satisfacerea lor depinde enorm ce se va întâmpla în toamnă. Personal, cred că avem datoria de a sancţiona orice neregulă, de a atrage atenţia asupra oricărui eventual derapaj. Şi găsesc că pentru Ponta este esenţial să ţină seama de aceste reacţii, de critici sau nemulţumiri. Aşa cum cei dinainte nu au făcut. Despre asta e vorba. Nu cred în luni de miere, nici în perioade de graţie. Iar Victor Ponta ştie la fel de bine că nu poate cere aşa ceva.
Cred că o atitudine corectă şi loială, a noastră a celor care am susţinut proiectul USL, este una care presupune conservarea înaltei exigenţe şi nu refugiul în resemnatul „să mai vedem, să mai aşteptăm”. Poate greşesc. Şi pentru a nu greşi, întreb: ar trebui să renunţăm la critică? Avem datoria de a susţine necondiţionat cabinetul Ponta până după alegerile din toamnă? Sau avem obligaţia de a le reaminti, celor pe care îi învestim cu încrederea noastră, care ne sunt aşteptările? Întrebările sunt cât se poate de serioase.
P.S. Poate de-a lungul timpului nu s-a înţeles foarte bine: îmi repugnă postacii. Toţi. Nu doar cei portocalii.
UPDATE: Dacă transformăm toată povestea cu CV-ul Corinei Dumitrescu în istoria pixelului albastru, atunci mai bine stingem lumina.
In mod absolut, NU este cazul sa renuntam la opiniile critice. Putem sustine noul cabinet facandu-ne treaba fiecare, acolo unde o avem de facut. Corect si responsabil. Si avem tot dreptul sa avem asteptari de la USL. Si tot dreptul sa nu-i scapam din ochi nicio secunda.
Luna de miere e pentru virgine…si noi si ei nu mai suntem demult asa…
E absolut corect ce spui! Tot ceea ce s-a intamplat s-a realizat si cu sprijinul nostru: adica pana portocalii au ajuns balaur cu 7 capete n-am reactionat in nici un fel fata de abuzurile facute! Acuma si cu asteptarile astea e relativ pentru ca nu pot sa am pretentia sa mareasca pensii, salarii, sa curga lapte si miere in 6 luni dupa prapadul lasat in urma de ceilalti! Pot sa fiu exigenta in schimb cu calitatea celor care ocupa portofoliile. Asta da si m-am si exprimat. Ce vreau eu, insa, sa nu se uite nici o secunda este ce au facut nemernicii dinainte care ne-au adus in situatia de fata! Asta n-avem voie sa uitam sub nici o forma! Sper ca nu intru in categoria postacilor! 🙂 Eventual in cea a incoerentilor. 😛
Auditul cerut de Năstase e obligatoriu. Nu cred că se poate vorbi acum despre reaşezarea salariilor sau revenirea la TVA de 19% ( n-am uitat de asta!). De aici încep mârâielile, de la promisiunile irealizabile.
Bine, promisiunile alea initial faceau parte dintr-un program de guvernare realizat pentru 4 ani. Pe asemenea durata mi se par rezonabile si realizabile. Eu cred ca multi dintre romani nu au in acest moment astfel de asteptari. Cred ca cei maimulti sunt doritori de sange! Si nu-i condamn mai ales ca fac parte dintre ei.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Pentru greseli toata vina e a tastei space.
Rabbi, nu putem renunţa la cerinţa de normalitate, nu putem ostoi criticile doar pentru că sunt USL şi nu PDL. Indiferent cine e la putere, noi ăştia de la firul ierbii avem treabă.
Pe de altă parte, vechea mea obsesie – contextul – mă muşcă din nou. Multă lume bună (Roxana, Lilick – printre alţii) s-a luat de cap şi a început să se vaite ca la sfârşitul lumii că ce guvern prost şi blatist a făcut Ponta. Aşa o fi, nu ştiu; dar am impresia că noi – şi aici mă includ şi pe mine – am sărit pe guvern ca şi cum am fi în pericol să rămânem cu el pe viaţă.
Or, guvernul acesta are o viaţă limitată la şase luni şi o misiune precisă: să îi facă pe ăia să-şi muşte buzele că nu mai pot fura în alegeri şi să nu se facă de căcat prea tare. Restul aproape că nu contează.
Din perspectiva acestui obiectiv precis lucrurile se mai schimbă. Dacă într-un guvern normal Rus ar fi de toată boala, în acesta rolul lui e clar: uns cu toate alifiile, fost ministru cu (presupun) contacte încă solide, viperă veninoasă, e capabil să (mai) asaneze şerpăria, până în alegeri. Dacă ai văzut, PSD şi-a menajat greii (nu cred că Iulian Iancu, Abramburica sau alţii ca ei lipsesc din întâmplare) şi cei care sunt acolo (Corlăţean, de exemplu) sunt „la încălzire”. La fel pare şi la liberali.
Ca atare, eu cred că evaluând acest guvern ca pe unul „definitiv” facem o eroare. Să-l evaluăm, zic, în funcţie de obiectivul lui real.
Asta nu înseamnă să nu le scoatem ochii în caz de greşeală. Înseamnă doar să nu uităm de context, care poate face ceea ce pare la prima vedere o eroare să fie de bine – şi invers.
Am discutat deja asta, nu? Părerea ta nu s-a schimbat, nici a mea. Dacă vrei să discutăm despre context, putem. Îţi spun eu contextul: mizerie, sărăcie, corupţie înfiorătoare, ţara jefuită după 8 ani de băsism. Ăsta e contextul. Acum despre ce vrei să vorbim?
Lipsa de comunicare a USl duce la aceasta perceptie. Si eu sint dezamagit de ceea ce se intimpla si dupa 7 ani cu PDL prefer sa suflu si-n iaurt. Mai bine sa gresesc eu in aprecieri, si asta nu afecteaza pe nimeni, decit sa greseasca ei si sa suferim iar toti.
eu sunt pentru critica continuă. si doar a celor de la putere. opoziția nu mă mai interesează, din momentul validării guvernului. Așa cum, atunci când văd un meci de fotbal nu mă interesează cine bate, ci cine joacă frumos și încântă ochiul meu, tot așa, dar invers, aici mă interesează care e reyultatul guvernării, nu greaua moștenire. Pe aia am criticat-o cand era la putere, logic, nu? Greaua moștenire e treba celor de la putere, să se descurce cu ea, de-aia se umplu toți de bani într-an an cât Gates în 10. Să nădușească, să stea 100 de ore pe zi la muncă sau să plece acasă. Altfel, care e diferența între un critic și un ”martor al lui Băsescu”? Adevăr grăiesc vouă, în două luni maxim cei mai mari apologeți ai guvernului Ponta vor fi Mircea Marian și Ioana Lupea. Dacă nu două luni de azi, atunci două luni de la câștigarea alegerilor. Noi, pe baricade, cârtind spre mai bine. Cum spunea Che (pe care-l detest, de altfel): ”dacă ești revoluționar, faci revoluții”
Numai băse poate fi în opoziție când e la putere. Deocamdată guvernul Ponta nu a făcut nimic. Doar s-a (sau a fost) alcătuit. Deci putem discuta despre asta. Și ceea ce se vede e najpa. Jumate din miniștri sunt ejectabili. NU tre sa fac ouă ca să judec o omletă, nu? Duduia de la învățământ nu poate produce surprize plăcute. de-un parexemplu. Rus o fi uns cu toate alifiile, ca pehlivanii turci, dar așa e și Băsescu. Păi ce facem, admirăm la ai noștri ce scuipăm la ai lor? Eu vreau să câștige USL. Zdrobitor. Cu 99,9%. Dar dacă face 51% cu sprijinul unui Rus uns cu alifii, nu se rezolvă nimic.Mie nu îmi place orientarea idelologică a PSD-ului, dar consider că au cea mai mare proporție de oameni capabili din toate partidele. Am fost forțat să constat acest lucru, cu mare tristețe în suflet. Și apare pricolicii ăștia în guvern? Că se ”menajează” greii? De ce? se joacă prelungiri, trebuie să fie odihniți la penalty-uri. Ei intră când e țara înfloritoare? mersi, atunci nu mai am nevoie, ne descurcăm și fără. Deja apar usl-ași – nu aici, în general, de factura portocaliilor. najpa.
Ei, n-o lua chiar aşa, n-a zis nimeni să nu-i muştruluim când greşesc. Cred însă că sunt prea la început, ca să facem un capăt de ţară din fiecare greşeală pe care o comit. Să îi mustrăm, dar nu să îi desfiinţăm. Pentru că, dacă îi criticăm la fel de aspru ca pe cei dinaintea lor, înseamnă că îi considerăm la fel de ticăloşi. Ceea ce nu cred că merită, oricât de intransigenţi vrem să le arătăm că suntem cu ei.
Declaratia lui Ponta poate fi si un prim si ultim preaviz. O reactie potrivita in opinia mea. Vedem luni.
Eu imi amintesc minunile de 3 zile de la preluarea puterii ale CDR si PD. Datul afara a celui care a gresit lista societatilor care urmau a fi privatizate, pedepsirea exemplare a aghiotantului lui Sorin Dimitriu, condamnarea publica a deplasarii cu elicopterul in scopuri personale s.a. Nu mai intreb ce a urmat apoi.
Când renunţi la critică înseamnă că te-au dezamăgit atât de repede şi consistent încât începi să ignori subiectul ca să nu te enervezi.
Vreau sa cred sincer,ca Dl Ponta urmareste ceva ,si o face bine ,si ca noua ne scapa oarece fineturi .Dar m-a tem ca au facut totusi mult prea multe greseli pentru a fi bine.Daca acum incep sa faca aranjamente cu toti
nefrecventabilii ca Oprea si Co,am pierdut partida.Daca vrei sa te intelegi cu toata lumea o sa-i superi pe toti.Nu faptul ca au castigat acum conteaza,ci ca au sa castige alegerile din toamna.Daca reusesc sa supere alegatorii,care nu vor iesi la vot ,au” imbulinat-o ” s-o spun academic.Bine inteles,ca nici o greseala nu poate fi ignorata in idea c-o fac „ai nostrii”.Datoria noastra este sa fim atenti si vigilenti si sa nu iertam nimic,in idea ca „nu intodeauna daca -l bagi pe cineva in „rahat”i-i faci rau,si nici daca-l scoti i-i faci bine”.Bine ar fi ca USL-ul sa urmareasca o primenire si o reforma adevarata si nu sa accepte din oportunism greselile spunand ca au” sacii in caruta”.Daca PSD-ul n-a invatat nimic din greselile trecutului ,
PD-L-ul isi v-a face cruce ca au scapat usor.
La critica nu putem renunta, ca de-aia e plin cimitirul ala de la Pieptanari. Pe de alta parte eu, personal, am mai fost dezamagit de doua ori pana acum:
– cand au venit taranistii si CDR la putere ma gandeam ca in maxim o luna se vor umple puscariile, avand in vedere cum vuia presa de ceea ce face PDSR-ul pe tarla. N-a fost sa fie… L-au deranjat pe fratele Paunescu ala mare vreun an si apoi micutii au fost tare, tare ocupati cu colecta;
– cand au venit pedelicii si Base, pe fondul imensei scarbe de Nastase ( chiar nu se mai putea cu el….), ma asteptam ca astia sa sparga avioane. MUIE! Base s-a transformat in ceva hidos, au trecut peste noapte de la dreapta la stanga sau ceva, analfabeta de fi-sa a devenit europarlamentar, amanta o mare jmekera cu multe miliarde de euroi pe mana, justitia a devenit o catea pe care orice javra o poate fute la liber, mi-au umilit parintii cu furaciune pe fata cu pensiile, mi-au handicapat intelectual nepotul prin zapacirea totala a invatamantului, etc, etc…. Suntem de rasul Europei! Nici dracu` nu ne ia in serios, toti se pisa pe noi cu bolta.
De-aia zic sa-i vedem si pe astia cum jongleaza acum. E clar ca e un guvern de inlocuitori si nu e mai putin adevarat ca ar fi trebuit, totusi, un pic mai multa atentie la alcatuirea lui. Eu, unul, mi-as dori sa-i vad in guvern pe Voinea si Iancu. Daca vor dovedi candva ca pot sa faca cel putin 50% din ceea ce vad ca emit din creier la teveu`, atunci as fi multumit.
Dar asta e doar parerea mea de contribuabil la stat. La statul spaniol…
Aici ai dreptate, Rabbi. Eu sunt mult mai predispus să mă abţin de la critici, ţinând cont cu cine au încă de luptat cei din USL, dar asta e prea de tot şi avantajează serios duşmanul. Chestiunea cu cursurile de drept internaţional care de fapt nu există la Stanford, dar de fapt nu sunt cursuri la Hoover Institution – un think-tank conservator – ţine mai curând de bancurile cu Radio Erevan. Numele acelui think-tank vine de la Herbert Hoover, preşedintele SUA în 1929-1933 (pfui, drace!), iar orientarea lui e diametral opusă social-democraţiei. Dacă avea un pic de minte ştergea chestia aia din CV.
Încă şi mai grav e că a fost secretar general al ministerului justiţiei în perioada Rodicăi Stănoiu, cel mai sinistru personaj din justiţia română până la Monica Macovei. Dar cea mai mare problemă e tocmai instituţia pe care o conduce încă, universitatea aia „creştină”. Nu pentru că e privată, ci pentru că pe ştatele ei de plată se găseşte un amalgam incredibil de politicieni de toate culorile: Titus Corlăţean, Alina Gorghiu, Cristian Diaconescu, Petru Filip, Elena Udrea, William Brânză şi alţii. Aia nu e doar fabrică de diplome pentru studenţi, e şi fabrică de titluri academice pentru politicieni. Faptul că Marga, un „prof. univ. dr.” autentic, o laudă şi apără e degradant pentru el.
Nu Corina Dumitrescu trebuie să clarifice situaţia până luni, că nu are cum, ci Ponta. Parcă aşa era ideea, că e guvernul lui şi că el singur îl conduce fără intervenţii… să vedem.
Şi ce e mai grav e că par a fi convinşi că alegerile din toamnă sunt în buzunar, că e gata, rezolvată. Parcă sunt toţi narcotizaţi, bengănind într-o euforie absolut nejustificată. Băsescu e la locul lui, alegerile din toamnă încă nu sunt rezolvate. Ăştia nu pricep că ĂSTA e meciul. Nu mai există prelungiri, rejucări, alte rahaturi. Acum au şansa să arate ce pot. Altfel la toamnă e PA!. Şi ei aruncă un guvern alcătuit din personaje ciudate şi un „program de guvernare” rizibil.
USL-ul nu e la guvernare si nici nu o sa fie atata timp cat la ICR e înţesat cu fundamentalistii lui Basescu. Stiu ca pare o miza secundară, terţiară chiar, dar, în prag de campanie, cuibul ăla de năpârci incompetente o sa facă mai mult rău decât se asteapta acum Ponta. Sunt foarte, foarte mulţi, sunt răspândiţi pe tot globul, au beneficii la care cei din MAE, să zicem, pot doar visa, drenează un buget impresionant… mai vedem
sa reformulam intrebarea asta: „Avem datoria de a susţine necondiţionat cabinetul Ponta până după alegerile din toamnă?” in „putem permite orice derapaj al unui guvern pe o perioada limitata?” si, cred eu, se clarifica problema.
Magaria din CV este partea neglijabila a tot ceea ce NU o recomanda pe C Dumitrescu pentru portofoliul de la Educatie. Adica, vorba poetului, „din atatia dogi si doage”, tocmai pe asta o gasi? Ziceai ceva despre a tine cont de parerea altora. Stii si tu ca exista o scrisoare deschisa, semnata de cativa reptati rectori, care-i cer in mod expres lui Ponta sa renunte la nominalizarea ei. Nici macar asta n-ar fi o problema, insa stand drept si judecand… drept, ce anume o recomanda pe CD pentru functia asta, ca expertiza, ca portofoliu? Ca eu nu stiu, nu vad si nu pricep…
*reputati, iarta-mi graba
Pe puncte, că-s „injiner” : NU, NU, DA!
Banzai!
@zerokraal. Cetăţene Popescu, te salut şi-ţi mulţumesc pentru high life 😆 Dar protestez pe statuia libertăţii din Ploieşti! 😛 Carebasăzică (sic!), nu m-am văitat neam, ci doar i-am dat cu nişte sarcasme. Serios, criticile au fost ţintite, am şi spus că e păcat de ceilalţi catindaţi ministeriali, onorabili, să fie asociaţi cu unii contestabili pe bună dreptate. De ce să-şi dea băieţii cu tesla?
Am apreciat guvernul pe ansamblu şi am punctat anumite alegeri inteligente (treaba cu BNR, deşteaptă foc).
Dar parcă era vorba că vom avea un cabinet brici, numai din oameni experimentaţi şi ireproşabili, pentru a fi capabili să administreze o catastrofă, să limiteze daunele, să opereze anumite compensaţii financiare legitime şi absolut necesare, şi nu în ultimul rând: să demonstreze ELECTORAL că sunt cu adevărat ALTFEL. Nu „aceeaşi mizerie” (propagandă otrăvită, fiindcă omul sfinţeşte locul).
Lumea poate zice că li se rupe, dacă deja vin cu personaje dubioase, cum ar fi amica lui Udrea, care a făcut-o cadră didactică universitară 🙂 . Referitor la Rus, nu te credeam naiv, amice! 😛
P.S. Apropo, tu ÎNNOŢI? 😀
Corina Dumitrescu NU a pus piciorul in SUA, deci nu a studiat nimic acolo. Corina Radu a studiat a fost in SUA si a studiat la doua Universitati de acolo. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12175022-corina-dumitrescu-cand-eram-stanford-numem-corina-adriana-radu.htm
PS
De chestia cu Momcillo Luburici scoasa de la naftalina de EVZ + RTV (Ghita) – dom profesor a promis nota de trecere contra pasarica – tot Madam Dumitrescu este vinovata? Daca da, eu propun sa se intententeze un proces tov Aneta Spornic (pt ca lui Suzi Gadea nu se mai poate) pentru ca nu la sanctionat la timp pe Luburici. {n anii ’80 si Ceausescu stia ca 10% din studente trec la Luburici pe baza de pasarica. Eram student la drept in perioada aia, am avut curs cu Luburici deci stiu ce vorbesc.
Madam Dumitrescu îl cunoaşte bineeeeeeeee pe Luburici.
[…] Mulţumesc ! 0.000000 0.000000 Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this post. This entry was posted in Vitrina and tagged Uzina digitală by Doru. Bookmark the permalink. […]