Cronică de meci

Nu mai reiau introducerea în care spun cât de priceput şi/sau interesat sunt eu de fotbal. Pe repede înainte, deci.

Aseară m-am uitat la fotbal. Da, clar, la finala Europa League. Mi s-a explicat că aşa e patriotic, pentru că e finala la noi. Şi pentru că le suntem datori spaniolilor, că şi ei se uită la sutele de mii de români ajunşi pe la ei. Aşa că două ore am ascultat un comentariu idiot, pe PRO, şi am belit ochii la un meci mai degrabă mediocru ( am recunoscut că nu mă pricep).  Totuşi a existat ceva notabil la jocul de ieri.

S-au întâlnit două echipe foarte diferite. Una care se încăpăţânează să înoate împotriva curentului, care socoteşte că fiind o echipă din Ţara Bascilor e natural să aibă în componenţă doar jucători basci. O alta care funcţionează după regulile corporatiste. Naţionalitatea nu contează, echipa e ca o corporaţie, un conglomerat în care interesează doar rezultatul ( profitul). O echipă de tineri, aproape copii, jucând cu mult suflet, cu entuziasm, dar fără să îi iasă mare lucru. O alta funcţionând în parametri de eficienţă, care îşi foloseşte perfect resursele pentru a obţine rezultatul dorit. Pe lângă asta a mai fost un jucător de excepţie, fireşte, la multinaţională.

Am ţinut cu mica întreprindere de familie. A câştigat multinaţionala, firesc. A fost, dacă vreţi, un meci între socată şi Coca Cola. Urmează Olimpiada. Unde începem să asistăm la acelaşi fenomen. The show must go wrong.

6 thoughts on “Cronică de meci”

  1. Deoarece sint microbista un pic , eu zic totusi ca a fost un meci frumos , dar ceea ce m-a impresionat cel mai mult , au fost suporterii care au venit in numar foarte mare si totusi nu am auzit de scandal si batai , etc cum se obisnuieste sa auzi pe la derbiurile noastre .

  2. nu trebuie uitat, totuşi, ca basci au scos din joc “multinaţionale” mult mai bogate decât cea de aseară. Şi au ajuns în finală. Deci se poate. Ok, nu poţi să-i baţi pe toţi, dar nici multinaţionalele nu le pot bate pe toate celelalte. Deci exemplul basc eu zic că funcţionează. Ca să nu mai amintesc de Steaua, Dinamo, Craiova, UTA… În fond, dacă poţi juca cu premianţii, chiar dacă nu-i poţi învinge pe toţi, merită. Şi, evident, nici eu nu mă refer la fotbal.

  3. Mie mi s-a parut un meci de buna calitate. Si spectaculos!
    Da, comentariul alora a fost kktor. Ii spuneam cuiva – ar merita facut un montaj cu toate dumele scoase de Mocanu&Mironica aseara. Muniain, acest Torje al bascilor… 😆

  4. Maestre,pana tie brici insa cu fotbalul las-o mai moale..Tu ai spus-o : nu le ai.Daca un AthleticoAtletic Bilbao zici ca-i mediocru ..pune tu nota la un Chiajna-Dinamo.Dor melcii in papuci.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.