De ce la paralele nu?

La ora la care scriu fetele noastre ( o spun din inimă, nu doar repetând un stereotip sâcâitor) au câştigat deja aurul pe echipe şi la proba individuală de sărituri, prin Sandra Izbaşa. Am convingerea că putem avea tot la aur la încă două probe: sol şi bârnă. La paralele nu suntem nici măcar calificaţi.

De când mă tot uit la gimnastică ( şi sunt câteva zeci de ani) tot aud că bârna este “aparatul nostru” sau “specialitate românească”, dar şi că la paralele avem probleme. Mai exact că, spre deosebire de bârnă, paralalele nu reprezintă o “specialitate românească”, respectiv că nu sunt “aparatul nostru”. Asta de zeci de ani. Gimnastele noastre ne-au făcu întotdeauna mândri, antrenorii lor merită toată preţuirea, dae aici e ceva ce nu pricep. Cum naiba, de zeci de ani, la paralele suntem în mod constant catastrofe? În mod constant, repet, de zeci de ani! Deci nu e vorba de o slăbiciune a unei gimnaste, ori a unei generaţii.

Care e problema? Unde e buba? Le lipseşte gimnastelor noastre o genă? Se nasc româncele, toate, cu o malformaţie genetică, un defect anume? Există undeva, în evoluţia noastră, un accident care ne-a făcut inapţi pentru acest aparat? Îmi vine greu să cred aşa ceva. Ori, atunci, poate e o problemă care ţine de antrenori. În pregătirea antrenorilor noştri o exista, poate, o lacună teribilă legată tocmai de acest aparat. Şi atunci de ce nu se pun pe studiu, pe învăţat? Cu siguranţă există modalităţi în care antrenorii pot învăţa cum funcţionează aparatul ăsta; or exista seminarii, cursuri, pregătiri, casete video, dvd-uri.

Are cineva o explicaţie?

4 thoughts on “De ce la paralele nu?”

  1. Hihi, luara si primele doua locuri la barna – inca un aur, inca un argint, fetele astea si-au “subordonat” adversarele! 😀

  2. Nu am nici o explicatie ,nici de ce la alte aparate in afara de paralele avem aur si argint ,asa ne este dat ,sint medalii de aur la alte sporturi care au venit sau vin .Stiu sigur de ce nu vedem decit praful de pe toba la fotbal dar asta este alta treaba ,azi sintem veseli !!!. 😆

  3. Si totusi…. :Primul 10 din istoria gimnasticii a fost luat la paralele de catre Nadia Comaneci. Tot romanca si ea.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.