AcasăUncategorizedPartidul alba-neagra

Partidul alba-neagra

Sondajele arată că PDL se prăbuşeşte mai iute decât economia Greciei. O seamă de comentatori politici găsesc potrivit să afirme că ar fi un mare păcat dacă PDL nu ar intra în Parlament, că ar fi, vezi dumneata, o mare pierdere pentru democraţie, pentru zoologia politică şi pentru viitorime.  Unii dintre aceşti comentatori pot fi lejer suspectaţi de mici blaturi cu partidul băsist, alţii se simt apăsaţi pe vezică de nevoia de a poza în democraţi de talk show. Prostii! Dispariţia PDL e o problemă de igienă.

PDL nu e un partid, ci un fel de vas Petri în care prosperă o cultură de paraziţi. Să argumentăm:

-În 2004 PD a intrat în parlament atârnat de PNL, în cadrul alianţei DA. Alianţa DA a trecut la guvernare nu pentru că ar fi câştigat alegerile (pe care nu le-a câştigat), ci pentru că Traian Băsescu a devenit preşedinte ( în condiţii care încă n-au fost lămurite, ca şi în 2009).

– În 2005, PD îşi schimbă subit doctrina. Din partid de stânga, membru al Internaţionalei Socialiste, devine subit partid de hăt- dreapta. Foştii activişti PCR de rangurile 2 şi 3, politrucii de tot felul, desprinşi din FSN, descoperă în adâncul maţului chemarea dreptei. Totul se petrece peste noapte. Identitatea doctrinară, convingerile, totul se coteşte, oportun, pentru că în Europa se afla la putere dreapta. Iar PD se vrea la putere, mereu şi în orice condiţii.

– În perioada următoare partidul alba-neagra trece la un program masiv de racolare. Primari, consilieri locali, parlamentari sunt înregimentaţi, mai de voie, mai de nevoie, în partidul care preia culoarea alianţei DA, devenind partidul portocaliu. De la portari la directori, în insituţiile de stat regula e clară: treci la portocaliu sau zbori.

– Tăriceanu refuză să onoreze blatul convenit anterior şi nu demisionează pentru a-i ceda locul lui Stolojan, omul lui Băsescu. Stolojan împreună cu alţi băsişti din PNL (Pinalti, Boureanu, Flutur etc. – numai oameni de soi) formează un nou partid, PLD.

– În 2008 PD ( devenit partid de dreapta, conservator, popular carevasăzică) fuzonează cu PLD şi devine PDL. Adică şi puţin conservator, şi oleacă liberal, că dă bine la pedigree. Până la acest moment partidul băsist reuşeşte să bifeze trei mari teritorii doctrinare. Lipsea, încă, verdele, zona ecologistă.

– Guvernul Boc, al PDL,  este demis prin moţiune de cenzură. Este înlocuit de guvernul Boc, al PDL, deşi în urma alegerilor, în Parlament exista o nouă majoritate. Noi racolări şi inventarea partidului traseiştilor: UNPR.

– În condiţii extrem de suspecte, Băsescu obţine al doilea mandat de preşedinte. PDL rămâne la putere. Fostul ambasador la Paris, Baconschi, acuzat de fraudă în secţia de vot din cadrul ambasadei, devine ministru de externe.

– 2012 – Proteste masive au loc în Piaţa Universităţii şi în restul ţării. PDL rămâne la putere.

– 2012 – Emil Boc demisionează şi este înlocuit de Mihai Răzvan Ungureanu. PDL rămâne la putere.

-2012 – Campanie electorală pentru alegerile locale. Portocaliul  este de negăsit pe afişele electorale. Un adevărat partid-alba neagra. PDL participă la alegeri ascuns în tot felul de alianţe electorale, pretutindeni în ţară. În sfârşit, poate fi bifat şi verdele: PDL şi-a descoperit vocaţia ecologistă şi în campania electorală alege culoarea verde drept culoare simbol pentru alianţele încropite la nivel local.

Acesta este partidul alba-neagra. Un partid lipsit de doctrină. De fapt este impropriu numit partid. PDL este o gaşcă mafiotă care are un singur obiectiv: jaful banului public. Pentru satisfacerea acestui obiectiv absolut orice este considerat îngăduit. Dacă PDL are vreun merit, atunci acest merit, care trebuie să-i fie recunoscut, este capacitatea extraordinară de a frauda. Inventarea, acum, la alegerile locale, a tot felul de alianţe locale obscure, camuflarea sub tot felul de culori, doar pentru a-şi ascunde identitatea reală ( nu cea doctrinară, că aşa ceva nu există), toate acestea demonstrează încă o dată că avem de a face cu partidul alba-neagra, partid care nu poate supravieţui decât din înşelăciune, decât în fraudă.

Aşa că cei care deplâng posibila (dar puţin probabila) ieşire a PDL din Parlament ar face bine să tacă.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

9 Comments

  1. Daca ramane uninominalul intr-un tur, PDL-isti s-au curatat.Daca e asa sau au intrat 5 in parlament n-or sa aiba 5 primari cu indulgenta.”Fiecare pasare pre limba ei piere”.Si daca daca e asa, sa vezi adevaruri zguduitoare despre aranjarile de la trecutele alegeri si cati vor infunda puscariile. Sa nu uitam de cei care oricum nu scapa pentru „furaciuni.”Chiar daca lucrurile nu vor fi reparate atat de rapid macar ne distram de sirul celor care se indreapta spre Rahova.Ne asteapta timpuri interesante.Sa-i vedem zacand bine!!!!

  2. Unu la mina, nimeni nu are sa infunde puscaria… Politicienii nu baga alti oameni politici la puscarie, pentru ca sunt constienti, ca poate veni si vremea lor. E drept ca pedelicii au inaugurat sirul politicienilor trimisi la inchisoare, dar nu cred ca cei din USL sunt capabili sa treaca peste aceasta regula nescrisa.
    Doi la mina, superba caracterizarea! Chiar ma tavaleam pe jos de ris la vederea afiselor din capitala, unde PD-ul candideaza singur, si unde nu gasesti un gram de portocaliu. E clar ca ai sfeclit-o rau, daca te dezici pina si de culorile electorale pe care tu le-ai popularizat.
    Interesant insa, ca schema culorilor la partid a ramas tot portocaliu cu albastru….
    Curat, alba-neagra! William Brinza este probabil extrem de mindru 🙂

  3. De fapt, Rabbi, gruparea de crimă organizată cu mască de partid democrat-liberal a purces, pas cu pas, la ceea ce se numeşte „captura statului”. După care a trecut la faza 2, „failed state” (ai nişte linkuri la mine, pentru cele două concepte). Era cât pe ce să reuşească. După mine, de ei ar trebui să se ocupe Giovanni Falcone.

    Din cauza structurii de criminalitate organizată, eu cred că şi persoanele asociate cu ei (membri de partid, parteneri de afaceri etc) care nu au comis infracţiuni per se ar trebui incluse în anchetă în calitate de complici. Este imposibil să asişti atâţia ani la devalizarea ţării şi să pretinzi că nu ţi-ai dat seama că te-ai asociat cu infractorii.

  4. nici eu nu cred că va intra vreunul la pușcărie. sau, să fiu mai optimist, poate unu, doi… de imagine. Clasa noastră politică, deși sintagma e jenant de savantă pentru adunăturile astea, se autoîntreține, se amușină între ei, totul e de ochii lumii. în primul rând sunt toti, sau 90% masoni, deci ”frați” și au aceeași stăpâni. Și asta nu e teoria conspirației. Pentru cei care au ocazia (eu o am mai des decât aș vrea) dați o tură prin parlament și începeți să le strângeți mâna. Sunt populari, nu o să vă refuze niciunul, chiar dacă habar n-au cine sunteți. Și numărați-i pe cei care dau mâna normal, sau chircită în fel și chip. PDL-ul a sărit calul, rău. Dar pârnaie nu pupă. Howgh!

  5. danyandresh, te-ai rătăcit de turmă. vezi că postacii sunt pe site-urile ziarelor. Sau n-ai prins subiectul postării. Aici nu era vorba de alianţe, ci de identitate. Ce probleme identitare au avut PSD sau PNL. Bube, grămadă, nu neagă nimeni, dar fiecare şi-a păstrat identitatea ideologică, atâtă câtă e. Chiar şi când au promovat politici publice în partială sau totală disonanţă cu doctrina, au făcut-o forţaţi de împrejurări, de direcţia pe care deciseseră cu toţii că trebuie să o ia România etc. N-au trecut dintr-o familie politică în alta, n-au arborat jde mii de culori, nu şi-au făcut pierdut numele.
    Pricepi, sau vrei sa îţi fac un desen, să îl colorezi.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More from Author

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor,...

- A word from our sponsors -

De citit

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....

Bombardistan

Ca un vrednic cetățean al secolului XXșiunu îmi molfăi revolta pe Facebook, în țarcul special amenajat, sub bolta cocoșată a regulilor comunității. Orice altă formă de revoltă ar presupune o ieșire din lene și trecerea în alt țarc, unul mult mai aproape de abator. Constanța. E orașul: în...

Nesimțitul

Domnul Iohannis e un nesimțit. Nu e nimic insultător în această afirmație, e o simplă constatare tehnică, rece. Unii sunt blonzi, înalți sau pistruiați - domnul Iohannis e nesimțit. Suspectat, pe nedrept, de cinism, în unele situații, de lipsă de empatie, în altele, ori de lipsă de...

Versiunea neoficială

Imaginea corectă a ce se întâmplă azi în lume nu poate fi obținută consumând știri din sursele oficiale. Prea multă propagandă. Canalele pretins alternative sunt dominate de irațională isterie și fabulații. Singura șansă e un conspect lucid al informațiilor și un minim efort de corelare. Deci: În anii...

Locuri de poveste: Trăbulești

Într-o epocă în care interesul turiștilor pare să se îndrepte mai ales către destinații exotice, există un loc aparte de care, probabil, puțini au auzit: Trăbulești. Turiștii dornici de frumos, de peisaje încântătoare și de autentice incursiuni culturale, nu vor găsi aici nimic care i-ar putea interesa....

Post-istorie sau preistorie

Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice și instalarea temeinică și permanentă (părea pe  atunci!) a lumii unipolare, Fukuyama s-a grăbit să anunțe sfârșitul istoriei. Conform acestei ipoteze, navigam în apele veșnic calme ale post-istoriei. Umanitatea era ferită de acum de  sezoniere confruntări ideologice, căuutări ori rătăciri. Hegemonia americană...