Să negociem deci

Omul se recomandă drept “politolog”. De regulă e plicticos, neinteresant, stupid colportor de banalităţi şi locuri comune. Uneori are câte o sclipire – situaţiile astea sunt uşor indexabile la capitolul “umor involuntar”. Îşi rosteşte prostiile cu solemnitate, atent la poză, plescăind din limbă, încântat peste măsură de minunăţiile pe care socoteşte că le-a produs putina minţii lui.  Unul dintre acele personaje de care nu se mai satură televiziunile, pe care le ignori fără probleme. Azi o comite, în direct, ca să audă naţia: “Curtea Constituţională e o glumă” ( cei care o populează pot fi în toate felurile, dar instituţia nu are cum fi o glumă!). “Aşa cum se întâmplă în toate democraţiile, Constituţia ar trebui interpretată de principalii actori politici. (…) şi aici interpretarea Constituţiei putea fi negociată împreună cu preşedintele.” Am citat din memorie, păstrând esenţialul.  Politolog. Profesor. Punct.

6 thoughts on “Să negociem deci”

  1. Am auzit acea declaraţie în direct. Nu pot io să mă pronunţ dacă are dreptate sau nu, da’, parcă “nu se face” din partea unui profesor universitar “de resort”. Moderatorul n-o avut ce să-i facă, la cît de alambicat o fost enunţul.
    Banzai!

  2. Corect! Unii considera ca titulaturile pot inlocui cu succes creierul. Nu stiu daca ai observat, dar faptul ca le place sa se asculte vorbind ii face sa piarda sensul enuntului:))) Cu cat e mai complicat, cu atat suna mai “academic”. Ce conteaza ca nu spune nimic! Spus sa fie, la teveu, sa vada lumea ca e avizat sa-si dea cu parerea:)) Politologii astia au rasarit ca ciupercile dupa ploaie.

  3. Nu stimabile,doar” Curtea Constitutionala a Romaniei” este o gluma,si pe buna dreptate.Pe langa ca personajele care o anima sunt politizati pana peste poate si au dat exemple in care aceasi speta au fost taxate diferit in functie de interese si comenzi,In loc sa verifice daca legile sunt conforme mai nou fac legislatie, lucru interzis,si dau si ordine in spete..M-a tem ca dl .”politolog”este exagerat de temperat apropos de bataia de joc numita”Curtea Constitutionala”Nimic nu ma poate convinge ca eu trebuie sa respect o asemenea bataie de joc a justitiei.Pe langa ca persoane cu precara pregatire in materie misuna prin “CC”sunt si fara o profunda experienta cum ar fi trebuit sa aiba.In tarile din statele serioase care au asemenea “Curte”sunt “crema”justitiei si cu o cinste fara repros,respectat de toata lumea.Credeti ca asemenea idioti sunt culmea respectului?!

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.