Din nimic procente ies

Cei de la USL au ajuns la guvernare fără a avea mari merite, împinşi din spate de vâjul scârbei născute de Traian Băsescu şi PDL. Şi ajutaţi de Sfântul Traseică, patronul politichiei româneşti. În anii de opoziţie n-am văzut/auzit la cei din USL nimic care să-mi dea măcar iluzia că venirea lor la putere ar putea aduce saci cu prosperitate în economie, linişte în societate şi cearceafuri curate în spitale. USL-ul s-a umflat, precum cucuiul, doar din prostiile (hoţia, nesimţirea) celor de la PDL, reuşind să ajungă la guvernare şi să reducă partidul prezidenţial din ditamai polonicul la dimensiunea linguriţei.

Tocmai când pedelicul începuse să miroasă a tămâie şi colivă, au venit fârtaţii uselaşi să le dea o creştinească mână de ajutor. Şi uite aşa, repetând reţeta, adică fără să facă ni’c, doar bizuindu-se pe nefăcutele Guvernului Ponta, au început pedelicii să dea roşeaţă în obraji şi vânturi pe cur. A mai venit şi maneaua lăutarilor de la CCR : uninominalu’ pur o să vi-l băgăm în cur! ( dincolo de respectul şi credibilitatea pe care sunt sau nu dispus să le acord CCR, legea aia era o tâmpenie!) Şi uite aşa, ne trezim în garajul lui La Fontaine, unde îl vedem pe musiu greieraş suflând în cimpoi vara şi sugând cimpoiul iarna. Pentru că alegerile din toamnă devin mult mai complicate şi socotelile mult mai încurcate. Şi ajungem iar la cifrele pe care vi le tot povesteşte Mordechai de vreun an şi jumătate, adică un USL cu vreo 45 de procente şi un pedelic cu vreo 30 şi ceva, că n-a murit STS-ul şi nici n-a ajuns nea Stere ambasador la Paris. Şi mai cu un udemerel, mai cu un pepededeţ, îşi scoate Băsescu iar lustrul la botine.

Până una alta, pedelicii şi-au ales o nouă conducere. Pentru mulţi, Vasile Blaga e un personaj ok, frecventabil, ba chiar votabil. Ce mai contează că secretar general e Flutur? Uite aşa mai prosteşte pedelicul nişte procente. Trebuie să fii tare tâmpit ca să îţi imaginezi că pedelicul condus de Blaga e altceva decât ce a fost până acum. Şi, har Domnului, de tâmpiţi nu ducem lipsă în ţara asta. Chiar mă rup de râs auzind ce rezoluţie propune Blaga, ca primă strigare din funcţia de preşedinte de portocaliu. Să vă citez ( comentariile din paranteze îmi aparţin):

-Constatand cu ingrijorare seria de abuzuri fara precedent la adresa institutiilor statului

-Remarcand ca pentru prima oara in 22 de ani de democraţie (ne luăm la mişto, şefu’? democraţie? pe bune?) primul ministru al Guvernului( dar dacă spuneai “Preşedintele?”)  a refuzat sa respecte o decizie a Curtii Constitutionale a Romaniei

– Sesizand initiativele repetate de modificare a legilor pentru transformarea lor din norme de interes public in instrumente menite sa serveasca persoane sau partide

– Avand in vedere excesul de ordonante de urgenta emise de Guvern care nu se ocupa de problemele imediate ale cetatenilor si reflecta intentia de acaparare a statului

-Remarcand lipsa de decizii si solutii economice coerente si realiste ale Guvernului USL( şi dacă în loc de USL spui PDL? că ţopăitul la comanda FMI şi lobby-ul pentru RMGC nu sunt soluţii economice, bre!)

-Constatand ca imaginea Romaniei, pe plan international, si pozitia ca stat membru al Uniunii Europene sunt afectate de actul de plagiat stabilit in cazul primului ministru

În fine, deci după ce înşiră tot pomelnicul ăsta, pedelicul şef propune ceva, evident. Nu mai contează ce. Doar ne uităm la reproşuri. Sunt corecte? Sunt. Sunt identice cu cele pe care le aduceau cei din USL puterii portocalii, mutatis mutandis? Sunt. Şi uite tot aşa, cum USL a ajuns la guvernare fără mari merite, pedelicul  e pe cale să îşi revină. Tot fără merite, tot bizuindu-se pe prostiile celorlalţi. Dar şi pe moliftele şi sfintele dosare oficiate de arhiepiscopul de Cotroceni.

Dacă nu dă nimeni deşteptarea la USL, în toamnă ne îmbrăcăm ca dalai lama. Adică în portocaliu. Sper ca celor de la USL să le vină mintea la cap, să lase naibii guguştiucii şi sticleţii care trec drept strategi politici şi să o ia pe cărăruie, că dacă îi prinde toamna tot pe arătură e nasol. Aia e.

9 thoughts on “Din nimic procente ies”

 1. Ma bucur ca mai citesc ceva scris cu ratiunea intacta ! Recunosc ca,in naivitatea mea am avut asteptari mari de la USL iar acum sunt uimita de evolutia lui! Parca nu stia ca va guvrna cu Basescu si s-a trezit din somn intr-o pozitie pt. care nu era pregatit! Nu inceteaza sa furnizeze munitie Pdl-ului iar electoratului propriu pare ca n-are nici un gand sa-i satisfaca principala dorinta ,pedepsirea jefuitorilor si recuperarea banilor. Dar cel mai grav mi se pare ca in loc sa-si vada greselile si sa le repare ,le prezinta ca pe niste reusite … Multi isi dau seama de directia gresita pe care a apucat USL-ul dar sunt destui care se pare ca se multumesc doar cu schimbarea initialelor celor ce guverneaza si se ambaleaza in dispute care nu sunt ale lor (cetatenilor) devenind brusc fundamentalisti .Asta nu face bine aliantei ,care ar trebui sa asculte cat mai multe opinii gen “cap limpede” daca vrea sa castige in toamna !

 2. Blaga dixit :”excesul de ordonante de urgenta emise de Guvern care nu se ocupa de problemele imediate ale cetatenilor” .Va fi cheia de bolta a PDL-ului care sa ii permita in toamna sa ia 30% si chiar mai mult ,daca Ponta si Crin o dau in bara in continuare ca niste apucati sigur o sa se intimpile !!. 😦

 3. Optimismul si politicianismul de cafenea,plus o ascutita analizare a situatiei politice specifica unui intelectual subtire te umfla de mandrie patriotica.Pentruca persoane interesate aseaza cum vrea ,agenda publica este pentruca 80%dintre “bizoni “face exact ce se asteapta de la ei,si cred ca reactioneaza la fel.Eroare ,sprijinul lui Basescu sta in aceea parte urata de toata suflarea.Si n-o sa castige.Credeti ca USL-ul nu doarme.Ca guvernul sta-n papuci.Este un razboi pe care nu-l castiga Basescu,ca n-are cum.El si CCR-ul a facut o greseala monumentala, a “imbunatatit” Constitutia si asta nu se poate accepta de Parlament.Dece credeti ca CCR-ul n-a publicat ultima hotarare.in Monitorul Oficial.?!Pentruca e un caz de inalta tradare fata de popor.Pentruca in Constitutie spune clar ce poate face ,si ce trebuie sa faca Presedintele.CCR-ul din zel si in graba sa-l serveasca pe Basescu a gresit grav.Nu-i de mirare cu specialista “renumerata” si jurist consultul de la “MAT” la ce te poti astepta.Probabil ca s-au trezit intr-un tarziuDupa ce Ponta se v-a prezenta in Parlament totul se v-a schimba,si nu porcii astia portocalii din” Partidul Kaleidoscop” vor invinge.
  Sa lasam “scancitul” si la treaba.
  PS.Din pacate TV-ul de ori ce culoare nu poate reactiona inteligent,este obligat de retingul blestemat sa adape cu sange nevoia “bizonului”.Asta duce cu legea englezeasca .Daca vrei sa stai in puscarie 3 luni ,ii dai o palma unui politist ,spargi un geam,te pisi in public si dupa ce ai citit “legea” veche de sute de ani, toti judecatori iti vor da exact atata.La noi daca vrei sa stea toti “zombii” cu ochii -n “sticla”.Il ataci pe Ponta de plagiat,arati 6 accidente,spui ce tuta a lasat barbatul si 3 zile esti sigur ca asta se intampla.

 4. Serios? Dar dacă nu schimbau majoritatea parlamentară spre greţurile noastre, mai ajungeau la guvernare? :mrgreen: Şi de unde ai dedus că nu tot cu “tâmpenia”-aia de lege USL va câştiga la generale? Daniel, de la tine chiar am pretenţii. 😐 Adică, un formator de opinie reduce la absurd Curtea Constituţională: cum să fie neconstituţională o lege după care s-au desfăşurat recentele alegeri locale şi pe care n-aţi declarat-o cu huo când a propus-o PD-L?!
  P.S. Asta e, sunt antipatică. Deşi nu natural. 😆

  1. a) Neconstituţionalitatea unei legi se constată doar de către CCR. În lipsa deciziei CCR vorbim degeaba.
   b) Legea alegerilor locale nu e aceeaşi cu legea alegerilor parlamentare.
   c) Deciziile Curţii dispun doar pentru viitor.
   d) Am înjurat sistemul ăsta de vot de am făcut gâlci, indiferent de cei care l-au promovat.
   e) Nu sunt taliban al niciunei tabere, aşa că nu o să le ofer USL-iştilor indulgenţe pentru porcării la care am urlat când erau comise de PDL.
   f) Putem verifica arhivele. În mod consecvent i-am muştruluit pe Ponta şi Antonescu şi când erau în opoziţie. Eu personal nu mi-am schimbat convingerile, nici principiile.
   La asta se reduce totul: principii. Mai credem ori ba în ele! Dacă suntem talibani, le dăm naibii de principii şi ne încolonăm, cu steguleţe în mână, în spatele unor fantome pe care vrem să le socotim lideri. Dacă încă mai credem în principii, dacă avem un sistem de valori intact, dăm de pământ cu ăştia toţi, toţi! Până când pricep ce aşteptăm de la ei.
   Toate ororile care ni s-au întâmplat în aproape 23 de ani s-au petrecut tocmai pentru că am ovaţionat prea des, prea mulţi impostori; am oferit prea des indulgenţe şi mult prea frecvent am dat principiile pentru un blid de vorbe.
   P.S. Cine e antipatic acum?

   1. Eu sint antipatic. Subscriu la cele spuse de dvs. Despre principii ar trebui sa fie, de fapt, vorba.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.