Mă-ta care era sor’ta care era nevasta lu’ tac’tu mare

Înţeleg perfect că nu toată lumea are norocul de a lucra la o şaormărie, mai e nevoie să se facă unii şi politicieni, şi gazetari, şi gură cască profesionişti. Iar cel care a înţeles cel mai bine asta e Dinu Patriciu, care şi-a scornit un trust de presă în care să le dea o şansă tuturor celor care au picat la examenul de admitere în şaormărie. Mai întâi l-a luat pe Cartianu, care prăjea castraveţii şi îşi imagina că deliciul unei salate de crudităţi îl reprezintă cartofii. Pe urmă, după ce l-ai făcut pe Cartianu şef de tiribombă, nimic nu mai pare deplasat.

Uite aşa a ajuns “Adevărul” singura gazetă pe care o citesc cu osârdie, zi de zi. E ca defecarea, trebuie să o fac zilnic. Şi senzaţia e aceeaşi; după ce isprăveşti îţi zici: uf, bine c-am scăpat şi azi. Te simţi uşurat, fericit, mulţumit, împlinit, când te compari cu el. El fiind rahatul sau prestatorul de la “Adevărul”. Nu e frumos să comiţi comparaţii maro fără să aduci şi argumente, aşa că dăm o captură din gazeta cartiană:

Hai că pe asta n-o mai văzuseţi. Au tras cartienii o muie logică ce n-a văzut PPDD-ul. Deci, conform ăstora de la “The Truth”, un nene, trăitor în minunatele noastre vremuri, este urmaşul lu’ coana Eva, ca atare, urmaş fiind, devine strămoşul ei. Logic! Sigur, asta e una din aia, din ciclul de poeme “savanţii britanici”, dar chiar şi aşa… vă daţi seama ce cordeli împotriva genealogiei au loc la ăştia de la “Adevărul”? Urmează dezvăluirile despre Eba, strămoaşa lui Traian Băsescu şi Gheorghe Ştefan Pinali, cumnatul lui Nostradamus şi bunicul lui Nefertiti ( De fapt, Titit Nefer e un jucător la Ceahlăul). Nici nu e aşa de surprinzător, dacă te gândeşti, totuşi, că e demonstrat ştiinţific: Cartianu e bunicul lui Bulă.

P.S. Hai să vă mai dau o cartiană, că merită. Deci un jandarm e comă, altul e hepatită, iar altul a studiat şi a devenit gripă. Nu mai pomenim de taximetristul care a devenit varice.

10 thoughts on “Mă-ta care era sor’ta care era nevasta lu’ tac’tu mare”

  1. O gramada de” glumeti” scriu in ziare pe internet.astia ori inventeaza ori copiaza asa zise “lucrari”din ziare straine si fac traduceri automate.Ce iese e de ras.Sa nu spun ca nici strainii copiati nu sunt mai “breji”Alti spre rusinea noastra ,generali romani se dedau la” inventii “care descopera o fizica noua.Sa auzi ca se poate depasii viteza luminii prin injectare de curenti de radio frecvanta si alte baliverne de inebunesti de indignare.Apoi sustin teorii despre arme meteriologice si altele desi nu se intreaba cum dracu poti provoca asa ceva cand cea mai mica furtuna are energia de milioane de watii.Si astia o fac cica cu radare sau telescoape radio.Daca citesti asemenea “lucrari”crezi ca este un savant cand colo este un ecscroc de joasa speta.Abunda de impostori si mincinosi.Trist din pacate.Aduce cu Jaroslav Hasek si lucrarile umoristice cu “noutati din “foaie” in care fiecare zi se intampla “minuni” prin lume si in alta zi se inventeaza altceva.Vorba nevinovatei, ramasa gravida:Nu poti fi sigur nici in sfanta lumanare!!!.

  2. Eu am apreciat la superlativ si existenta celor 11% britanici care se trag din triburi de vânători şi culegători. Niste raritati.

  3. Nici nu stii ce rau imi pare ca unde sunt eu nu gasesc “adevarul” sunt ferm convins ca as fi inceput sa il citesc cu osardie zilnic. MERITA!!!

  4. De cand am aflat ca suntem urmasii lui traian basescu (sper din tot sufletul ca si supravietuitorii) nimic nu ma mai mira.

  5. Păi normal, toate astea se petrec pe planeta pe care …într-o zi chiuveta căzu în dragoste
    iubi o mică stea galbenă din colţul geamului de la bucătărie…
    Te pui cu…? Optzecist d-al lu’ Manolescu! 😉

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.