Nea Stere şi doctoratele

Nea Stere are dreptate: ” Pă vremea lu’ Ceaşcă erea treabă mai serioasă cu doctoratili. Copia lumea şi atunci, da’ mai şi muncea, că nu ierea calculatoare. Şi nu mergea cu capipeistu’, trebuia să scrie de mână până făcea cârcei. P-ormă mergea să caute dactilografă, să i-o bată la maşină. Mai trebea să şi munceşti. Acu’, dă când cu calculatoarili şi alde Jardel a lu’ Lambada face doctorate. Vecinu’, io pe toţi ăştia cu doctorate i-aş pune să scrie după dictare. Care ai halit cratima, care ai buşit virgulili, care ai zăpăcit cuvintele… iei diploma de doctorat şi i-o bagi în cur.”

7 thoughts on “Nea Stere şi doctoratele”

  1. “iei diploma de doctorar si i-o bagi in cur ” ! As zice ca diploma sa fie infasurata pe-un pulan de politist !

  2. Dincolo de stigmatizarea (corecta) a doctoratelor din Romania, repet, din Romania, trebuie sa recunosc ca-i tare gaselnita lui Basescu sa-i puna pe ministeriabili sa dea cu subsemnatu’ ca n-au plagiat. Androneasca nu cred ca doarme bine…Chestia asta trebuie pusa-n Constitutie 🙂

  3. Ca tot vorbim de doctorate, care mai este rolul profesorului conducator de doctorat ? El nu are nici o responsabilitate? Sau el lucreaza pe banda rulanta si altcineva zice “asta da”, “asta nu” ?
    Comisia de atestare, ca orice alta comisie, a fost infiintata nu pentru a rezolva o problema ci pentru servi interesului celui care a creat-o.

  4. Ce sa mai piarda timpul sa ii impuste din doi in doi ,stie el Base cum sa o dreaga cind alungea in port la Constanta iesau mai putini la numaratoare . Asa este pe mare faci proces verbal si gata ca barcile vindute in port la Galata iti explica nea Stere !!. 🙄

  5. Cum e nivelul sistemului universitar ,asa e si doctoratul.Cercetarea s-a dus dracului,matematicieni si matematica care mergea bine, ca trebuia un pix si o tona de minte,s-au bejenit in alte tari,facultatile si universitatile au deveni fabrici de diplome.Elevii au un nivel de invatamant de genunchiul broastei,asa ca nu e de mirare.Si in USA nivelul liceelor era groaznic ca se facea un an s-a invete engleza bacalaureatul,dar lucrurile s-au rezolvat.Pana atunci avem savanti incapabili sa se exprime in romana,nu stiu logica, intelesul cuvintelor este un mister pentru multi care daca-i vezi ii crezi scolati asta probabil numai dupa haine si ochelari.In UK daca un tip in zdrente vorbeste, toata lumea saluta si apeleaza cu yes ser.La noi nu vezi daca e un “lord”sau un boschetar.1000 de ani de civilizatie si scoala isi spune cuvantul.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.