Boicot?

on

|

views

and

comments

De la „vreau să câştig la referendum! vreau să am cu un vot mai mult decât voturile împotrivă!”  tatăl ebăi, model de consecvenţă şi onestitate, a cotit-o subit către „Să boicotăm referendumul!”. Cum a rămas fără tehnica de la STS, cum s-a decis că e nasol şi referendumul trebuie boicotat!Măi, măi, măi!

Aici nu mai e vorba nici de apărarea unor principii, nici de „apărarea justiţiei” sau a constituţiei. Nici nu a fost vorba despre aşa ceva. E doar disperarea celui care se agaţă de putere cu orice preţ. Campania asta electorală are marele merit de a fi reuşit să pulverizeze şi ultimele iluzii pe care un naiv le-ar mai fi putut avea în privinţa personajului Băsescu. Care „întoarcere la popor”? Care „vot popular”? Ce „voinţa poporului”, monşer? Rahaturi! El trebuie să rămână la putere  c u  o r i c e  p r e ţ! Aparenţele, legitimitatea, principiile… dracu să le ia pe toate! PUTEREA! Asta e tot ce contează! Şi orice e îngăduit!

Eu am voie să optez pentru „vot canci” dacă şi când cred că nu am altă opţiune. Tu, politician care te-ai hrănit cu voturi, care ţi-ai legitimat abuzurile şi furăciunile cu milioanele de voturi pe care pretinzi că le-ai primit, tu nu ai niciodată voie să inviţi la ne-vot! Pentru că, spre deosebire de mine, tu eşti făcut din voturi, te hrăneşti cu ele, mi-ai murdărit pereţii oraşului, de multe ori, cu afişele tale, în care spuneai „Vino la referendum! De ce le e frică nu scapă!”. Pentru că, în lipsa voturilor, redevii ceea ce eşti tu cu adevărat: un nimeni jalnic. Iar dacă acum spui că e boicot, atunci ţine-te de vorbă şi boicot să fie şi la toamnă! Pentru voi votul e bun doar când vi se dă ceva, nu şi când vi se ia? Dacă nu numără Anastase, dacă nu e tehnica serviciilor lângă voi, atunci e boicot?

Atunci când a devenit preşedinte, Băsescu a avut două opţiuni: să fie un preşedinte moderat, aşezat în parcela atribuită lui de către Constituţie, sau să fie „preşedinte jucător”. A optat pentru cea de a doua variantă. Din postura de preşedinte jucător, din nou existau două opţiuni: să folosească puterea, pe care s-a grăbit să pună gheara, pentru a lucra în interesul cetăţenilor, aducând, picătură cu picătură, mai multă prosperitate, coeziune socială, pe scurt mai binele ţării- asta era prima opţiune. A doua opţiune era aceea de a „executa” pe oricine i se împotrivea şi de a-şi cumpăra susţinerea celor care, în socotelile lui, îl puteau ajuta să se perpetueze la putere la nesfârşit. A ales cea de a doua cale. Şi i-a mers, multă vreme. Banii românilor nu mai erau folosiţi pentru a construi prosperitatea lor, a românilor. Ci pentru a cumpăra susţinerea unei mâini de şmecheraşi auto-definiţi drept „elita intelectuală”. Contracte grase pentru firmele de partid care ştiau când, unde şi cu cât să cotizeze. Sinecuri şi privilegii de tot felul pentru toţi cei care se vădeau servitori loiali. Şi mai ales prestaţii generoase pentru Înalta Poartă. Nu e singurul, care de-a lungul timpului a ales această cale. Toţi ceilalţi au plătit. Acum e rândul lui. Cu sau fără boicot.

Facebook Comments

Share this
Tags

Must-read

Uniunea Europeană – un cimitir încăpător

"Instituțiile europene" nu există. Nici Uniunea Europeană nu există. Avem, în schimb, niște abominații care poartă numele acestea. Niște grozăvii care ies cu mult...

Democrația taiwaneză

Tot aud, de ceva vreme, cum trebuie protejată democrația taiwaneză. Dacă trebuie protejată, trebuie. O fi în pericol, precum cocostârcul de stâncă. Sau veverița...

Brici, maimuță – clar?

  Ori de câte ori aud vorbindu-se despre legume și beneficiile pe care le-ar aduce acestea, mă gândesc la Joe Biden. Cred că afirmația se...

Recent articles

More like this

11 Comments

 1. Poporul trebuie sa iasa la vot daca asculta de indemnurile pline de lasitate ale camarilei pdl-iste isi merita pe deplin soarta care va urma dupa 29 iulie

 2. Da. Boicot.

  Ia recititi ce scrieti pe aici de atata amar de vreme. Ceilalti, „basistii”, sunt dementi, platiti, curve, dobitoci, pupincuristi, securisti si toate cele.

  Nu doar Basescu e vinovat pentru crearea acestei falii uriase in societate. Si cei ca dumneavoastra sunt. Si Voiculescu are o vina uriasa: de 6 ani toarna direct ura in creierul celui care priveste, fara nuante, fara frica, fara rusine. Tatal meu mai avea un pic si isi cauta o grenada sa mearga cu ea la Cotroceni la inceputul acestui an. Asta desi e militar in rezerva si, dupa recacularea „nemernica” a lui Boc, pensia i-a crescut cu aproape 20%. Nu mai conteaza, Basescu i-a taiat pensia, a cumparat SMURD-ul doar pentru el, i-a inchis spitalul si a omorat oameni.

  S-a creat o falie uriasa. Si cam aveti nevoie de cei din partea cealalta a faliei. Si nu aveti cum sa ajungeti la ei. Si nici nu va dati seama de asta. Articole de genul asta sunt doar alte tarnacoape date pentru adancirea acelei falii.

  • Oh, da! Textul cu „Voiculescu toarnă ură!”. Ce nasol e să ai un post de televiziune care nu pupă conducătorul în cur. Treci, monşer, la fraţii Păunescu, să vezi ce miere îţi toarnă în urechi.
   Da. S-a creat o falie -cum îi spui tu. Şi da, e uriaşă. Şi seamănă tot mai tare cu nişte tranşee. Poate că noi ( la cine te referi, mai exact, când vorbeşti de „voi” şi „noi”?) avem nevoie de ceilalţi. La fel de bine, poate, şi ei au nevoie de noi. Lucrul ăsta mă întristează cu adevărat. Dar n-am să accept că pentru a stinge dihonia dintre noi va trebui acum să îl accept pe derbedeul ăsta acolo, încă atâta amar de vreme. Viaţa mea durează prea puţin şi deja şi-au bătut destui joc de ea.
   De ce vezi în articolul ăsta un târnăcop, dar nu te deranjează să livrezi buldozerele propagandei băsiste? Iar textele cu Voiculescu? Asta e tot? Mareele de ură revărsate de Băsescu, tot fără încetare, de 8 ani, alea nu te supără?
   În fine. Rămânem fiecare de partea lui de tranşeu. Diferenţa e că tu, băsist, poţi spune aici ce nu-ţi convine. Fă experimentul ăsta: mergi în paginile colegilor tăi băsişţi şi încearcă să ai acolo altă opinie decât ei. Pe urmă discutăm şi despre târnăcoape.
   P.S. Poate n-ar fi rău să citeşti şi punctul ăsta de vedere. Zic şi eu. Eventual, dacă ai a-i reproşa ceva, fă-o direct.

   • Am facut eu experimentul de a scrie ceva aici, ca sa INTELEG o alta opinie decat a mea. Pentru ca nu reuseam sa pricep de unde atata ura, nu pentru ca as fi vrut sa arat vreo alta parere.
    Am avut parte de un raspuns pliiin de bun-simt, asa incat silicon_v e bine sa fii convins ca argumentele sunt absolut inutile pe aici. Pe blogul omului numai el are dreptate. Acum si-n viitor.

 3. Of,Doamne,cata dreptate ai ,din nefericire!Marfa presedinte ne-au ales( in doua randuri ) sarmani cetateni far’de inteligenta sociala… Iar acum o absenta valoreaza mai mult decat un vot legal exprimat! E bine;USL-ul sa scrie scrisorele ! Asta-i adevarata lovitura de stat;incercarea de ramanere la putere fara a avea votul majoritatii! Iar lupta impotriva unei incercari de lovitura de stat este compunerea epistolara! Halal! Totul se rezuma a face apel la populatie sa iasa la vot;populatie care este oricum cu mult mai putin numeroasa decat in2002si din care ,deja multi sunt deposedati de C.I.de catre angajatori! Pdl-ul ne-a intors viata pe dos clamand o lovitura de stat imaginara iar USL-ul .cand se confrunta cu una reala face pe dracu ghem! Iarta-ma dar se pare ca dreptatea si legalitatea nu mai motiveaza clasa politica…

 4. Cand esti cu piciorul in groapa e mult mai usor sa te victimizezi si sa strigi TRADARE! Tradare, de 3 ori Tradare:))

  Nici macar alegatorii sai nu il mai cred si a devenit mult prea disperat.

 5. Rabbi, incerc sa te contactez dar nu gasesc pe nicaieri cum, asa ca iti las comment aici. Am o idee- de fapt o propunere- pentru cei care vor sa boicoteze referendumul. Am inceput pe facebook- daca iti place pune-o si tu intr-un post sau da-o mai departe. Daca iti place, dar ti se pare un gest absolut futil- da-o totusi mai departe; daca asta aleg oamenii sa faca, n-avem cum sa-i oprim, dar macar sa le spunem exact ce fac. Uite ce zic:

  ––––––––––––––––––––––––––––––-

  OK, vrei sa boicotezi referendumul…

  Pentru ca Ponta a plagiat; pentru ca Crin e chiulangiu; pentru ca toti sut la fel de corupti si ii doare fix in paispe de democratie; pentru ca USL-ul e exact ca PDL-ul; pentru ca vrei sa-i ia dracu’ pe toti; pentru ca oricum nu conteaza; pentru ca te dezgusta profund clasa politica si vrei sa le spui hai sictir tuturor; pentru ca toti sunt la fel; pentru ca te simti neputincios.

  E optiunea ta de cetatean. Nu te condamn. Inteleg ce simt si ce vrei sa faci. Dar daca ceea ce vrei nu este sa sabotezi optiunea mea de cetatean, si in loc sa-ti exerciti un drept si o datorie cetateneasca, sa faci in asa fel incat eu sa nu mi le pot exercita, uite ce iti propun:

  DU-TE LA VOT SI ANULEAZA-L.

  Stii… Richard Rorty zicea o chestie desteapta. Democratia presupune urmatoarea chestie- ca trebuie sa ne pese mai mult de procesul democratic in sine decat de rezultatul lui. Daca ti se pare mai important sa iasa „ai nostri” decat sa se respecte regulile jocului, atunci nu gandesti democratic. Uite de asta, indiferent de parerea pe care o am eu despre Basescu, ii respect pe cei care voteaza NU la referendum. Sau pe cei care isi anuleaza votul. Asta inseamna, in fond, democratia.

  –––––––––––––––––––––––––––

  Pareri?

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.