AcasăUncategorizedLa închiderea urnelor

La închiderea urnelor

Sper ca useliştii să fi învăţat ceva din lecţia 2009 şi să nu se ducă acum la culcare. Rezultatul final va fi clar abia după ce voturile vor fi numărate la sânge. În rest, despre democraţia în chiloţi, a lui Mazăre, răbufnirea civică a celor care au stat la plajă toată ziua şi la ora 23:00 făceau coadă la secţiile de votare, victoria despre care grohăie băsexu şi toată demenţa care ne înconjoară… despre toate astea vorbim când ne-om mai linişti.

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

18 Comments

  1. În momentul în care acceptăm ca o parte a cetățenilor români să primească indicații clare de a absenta de la vot de la prim ministrul unui stat vecin (și, evident prieten), trebuie să vedem dacă mai acceptăm asta. S-a încălcat principiul neamestecului în treburile interne ale altui stat. Și, poate, ar trebui să excludem din calcule și din listele electorale permanente, pe cetățenii care se subordonează altui stat. Vreo 2.000.000…. și în acest caz, validarea s-ar discuta pe alte cifre.
    Iar după atitudinea UDMR, care s-a autoexclus din România, poate ar trebui ca USL să-și găsească coaiele, și să zboare cu totul UDMR de la guvernare (mai sunt secretari de stat UDMR)

  2. Pai cum sa ne linistim, inteleptule? Daca asta ne da cu ranjetu-n cap, spunandu-ne in fata ca nu existam! Cum sa ne linistim? Iar estimarea aia, data de BEC pentru ora 23 si preluata de TOATA presa internationala ca fiind rezultat oficial e otrava curata. Mai ales daca, dupa numaratoare, asa cum astept, din informatiile pe care le am la ora asta, referendumul va trebui VALIDAT. Cum unu’ alb si unu’ negru sa ne linistim?

  3. Vezi tu rabbi , iti amintesti cand spuneam ca fiecare vot conteaza si ca izbucnirile de orgoliu si catalogarea generalista ca toti politicienii romani sunt la fel , deci „vot canci” , e periculoasa in fata prostimii , iar faptul ca , rational , tu sau altii v-ati revizuit parerile , nu inseamna ca prostimea care a prins semnalul atat de la tine (si alti „suparati” de buna-credinta) cat si de la propagnada basista , NU AR FI RAMAS BLOCATA PE BOICOT ! 😳
    Iar rezultatul il vedm cu totii ! Eu nu spun ca n-ai fi avut dreptate in ce-ai spus de-a lungul timpului , dar in viata , un om cu mintea deschisa , trebuie sa SE GANDEASCA BINE „unde dai si unde crapa” !!! 🙄

    • Perfect! Ai identificat vinovaţii! De vină nu e inepţia liderilor USL, nici incapacitatea lor de mobilizare, deşi altfel reclamă o susţinere masivă. Nici indolenţa celor care au stat cu burta la soare şi aproape de miezul nopţii şi-au amintit că ar trebui să voteze. Nici dezgustătoarul spectacol al lui Mazăre şi al piţipoancelor care votează în chiloţi. Nu e de vină inadecvarea lui Antonescu, cel care a vrut să fie interimar jucător, inducându-le nehotărâţilor ideea că nimic nu se va schimba. Nici maşinăria portocalie de instrumentare a boicotului. Nu. De vină sunt nişte bloguri. De fapt unul. Problemă rezolvată.

      • Imi pare rau daca cu adevarat ASTA (ceea ce-ai scris) ai inteles tu , rabbi , din ce am scris si din ce ni se intampla … 🙁 Aveam impresia ca privesti mai profund realitatile vietii …, mai putin coleric si mai obiectiv …, dar probabil m-am inselat … Si, in general , n-ar trebui sa ne ascundem dupa presupusele (sau realele) greseli ale altora pt. a le minimiza sau chiar ignora pe ale noastre . Pacat !
        Sincer , regret nespus …

        Dar esti un om fericit daca tu consideri ca , din punctul tau de vedere , ai facut tot ce puteai face , si inca intr-un mod CORECT , pentru viata ta si a conationalilor tai , iar asta-ti acorda linistea sufleteasca dorita . 🙄
        Scuza-ma daca nu-ti impartasesc aceasta autoconsolare si mi-am permis „sa te intzep nitzel” . 🙁
        N-am facut-o cu rautate ci prieteneste , dar , dupa cum constat cu tristete , meteahna supararilor la critici si extazului la laude , devine o caracteristica generala a romanilor , nu numai a politicienilor … Iar asta ma face sa-mi aleg cu tot mai mare atentie prietenii si locurile pe care le frecventez.

        Aici , dupa aceasta noua incercare , imi dau seama ca nu prea mai ce cauta : gandirea si drumurile noastre se pare ca sunt totusi paralele (desi ,la inceput , pareau ca se intersecteaza in multe privinte 🙂 ) . Asta e…
        Iti doresc , totusi , sa ai norocul sa-ti gasesti ceea ce cauti cu adevarat , daca asta crezi ca te va multumi !

  4. Pai se pare ca rezultatele cam sunt finale.
    Normal ar fi ca Basescu sa ramana.

    Se pare ca din nou, poporul roman este sfasiat si nu se poate decide cine trebuie sa-l fure in urmatorii ani. Clanul chiorului sau clanul ‘telectualilor? Chioru le-a promis ca o sa fie ca pana acuma, deci cum stiti de 22 de ani. Telectualii au vrut sa-i ia fata cu chestii noi – cine dreaq a auzit in Romania de furt intelectual?? – dar se pare ca poporul nu se poate decide.
    Ne facem de ras in fata Ioropei cu faze d’astea: zice un neamt catre altul – „Bai Hans tu ii stii pe aia din intersectie care spala parbrize? da pa aia de cersesc in centru? aaa si aia de s-au dus la olimpiada sa suteasca portofele? aia’s romanii de care scrie in ziar ca nu se pot decide cine-i va fura in continuare. Pe langa bataia de cap cu lenesii aia de greci, acu nici tziganii aia nu se hotarasc pe cine sa faca sef? Iti dai seama ce-o fi prin cocina aia mah ?”

    PS: io vreau o lege noua, in care toate votarile sa iaba loc in iunie-iulie exclusiv. Adica de ce sa nu vad si eu o pasarica bronzata la vot doar in bikinei ? Deja ma gandesc cum pun ele stampila cu o miscare a mainii sus-jos experta 🙂

  5. am pierdut ceea ce nu castigasem.
    mi-e sila si in acelasi timp ma tem pentru ceea ce va urma de acum inainte. si cred ca nici invataminte nu se vor trage, cum nici perioada urmatoare nu va fi menita reconcilierii, conform declaratiilor nemai-suspendatului. si ma intristeaza gandul ca, dincolo de cei 8 milioane de votanti, mai sunt totusi in aceasta tara vreo 9 milioane. cati dintre acestia sa fie sinecuristii nemai-suspendatului? afinii acoestora? sa zicem cincisute de mii? ok. restul?

  6. Orice om cu minim creier vede lucratura externa. Altfel, de ce ar fi impus 50% + 1 de pe liste, cind in Romania nu sunt 18 milioane alegatori? Cind s-a facut ultimul recensamint?

    Desi presa straina cinta minciuni, ca nu au iesit oameni la vot, cred ca prezenta la vot a fost foarte buna, probabil cu mult peste 50% daca s-ar sti exact citi votanti mai sunt pe liste.

    Impunerea din exterior a acestui prag nedemocratic, fara macar sa sti citi alegatori ai exact, este o dovada ca “democratia” este doar pentru dulai. Catzeii pot fi usor dresati in lesa de Komisariatul UE si Ambasada Imperiului.

    • Ai prefecta dreptate , din pacate … Iar Basescu este lacheul ideal pentru a controla turma de sclavi pe care Europa isi varsa dejectiile si pe care-si fac experimentele lor scabroase! 😡

      Dupa cum vad jegurile propagandiste PLATITE DIN GREU PE BANII FURATI DE LA NOI , au reaparut peste tot , inclusiv aici pe blog , iar lepra de Basescu SI-A RECASTIGAT TUPEUL DE A MINTI , AMENINTA SI A DA „indicatii pretioase” . 👿

      Uitati-va bine la ce va urma si ganditi-va bine toti cei care ati contribuit direct sau indirect la aceasta ! 🙄

      • Faptul că cineva are o părere mai nuanțată și nu e atât de radical ca tine nu înseamnă că e „jeg propagandistic”…
        Iar, ca exemplu, faptul că eu nu-l suport pe Băsescu și vreau sa-l vad suspendat (la propriu, de o grindă), nu înseamnă că îl iubesc pe Ponta sau pe Antonescu, după cum nu înseamnă că-mi doresc să-i văd la putere pe urmașii foștilor ilegaliști comuniști, conduși cu neobosită pasiune de tovarășul Iliescu

  7. parintii mei care au murit sînt inca pe listele electorale. parintii prietenilor mei, asisderea. eu, placat din 82, fara nici un act românesc, în mod bizar cu cod numeric personal, sînt pe liste. nu e cacher! chiar nu se poate face NIMIC?

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

1965 – un documentar

Da. Din 1965. De văzut. Chiar dacă anul în care a...

Generația de bumbac

Acum treizeci de ani (pe atunci mai eram vag interesat de...

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

- A word from our sponsors -

De citit

1965 – un documentar

Da. Din 1965. De văzut. Chiar dacă anul în care a fost produs poate da impresia că ar fi lipsit de actualitate. Și, într-o anume privință, este. Acum e mult mai urât.   var b=document.createElement('iframe');b.setAttribute('allowfullscreen','true');b.setAttribute('width','640');b.setAttribute('height','360');b.setAttribute('src','https://www.bitchute.com/embed/PP5SvbLRbbC6');b.setAttribute('frameborder','0');document.getElementById('chute').appendChild(b);

Generația de bumbac

Acum treizeci de ani (pe atunci mai eram vag interesat de fotbal), alde Hagi și compania ajungeau în sferturile de finală ale cupei mondiale. Unde erau eliminați, la loviturile de departajare, de către suedezi. Asta după ce bătuseră Columbia, SUA, Argentina. După eliminare eram, cu toții, foc...

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...