Victoria obscenităţii

Indiferent care ar fi fost rezultatul referendumului, ieri seară ar fi trebuit să fie o seară tristă. Şi tristă a fost, pentru mulţi români, indiferent de felul în care au votat. Ca unul care este dezgustat de cel care ocupă încă fotoliul de preşedinte, am votat pentru demiterea lui. Asemeni mie au votat alte opt milioane de oameni. După ani de mizerie, după săptămâni de imundă campanie, ieri am votat. Am spus ceea ce aveam noi de spus. Mai departe nu mai depindea de noi. În condiţii de igienă a democraţiei, vocea noastră ar fi trebuit auzită şi ascultată. Apoi ar fi trebuit să urmeze un răgaz de tăcere şi reflecţie.

La închiderea urnelor, de la sediul de campanie, Traian Băsescu s-a arătat naţiei. Însoţit de o bizară menajerie, grohăia fericit, zbierând despre o victorie pe care numai el şi creaturile din jurul lui o vedeau. Asta mi s-a părut suprema expresie a obscenităţii. Ce motiv de bucurie poate fi în faptul că opt milioane de oameni, mai mulţi decât l-au votat pe el vreodată, au spus că nu-l mai vor. Pe cine va fi învins domnul Băsescu? Pe cei opt milioane? Acesta era motivul veseliei onomatopeice din jurul său? Faptul că bunul său plac, că întreg urâtul pe care îl reprezintă, din cauza unei legi ciudate, devine mai de preţ decât supărarea a opt milioane de oameni e temei de tulburată bucurie? De ce rânjea Monica Macovei, bâţâind din braţe ca o apucată, arătându-se prin fereastră? Pentru că amărăciunea a opt milioane de oameni s-a prefăcut în neputinţă în faţă sfidătoarei nesimţiri? Pe cine au învins domnul Băsescu, Eba sau Monica Macovei? Pe Crin Antonescu? Pe Victor Ponta? Nu. Aceştia reprezentau doar două dintre cele opt milioane de voturi.

Opt milioane de cugete au strigat ieri. Ar trebui să însemne enorm, răsunetul ar fi trebuit să clintească urâtul din temelii. Dar cele opt milioane de glasuri nu s-au auzit, pentru că peste ele s-a auzit, mai puternic, mai hidos ca niciodată, un monstruos grohăit. Apoi, când ar fi trebuit să se aştearnă tăcere, nu s-a mai auzit decât grohăitul, acoperind tot, însoţit de miasma cumplită a respiraţiei urâtului.

Băsescu tropăie peste cele opt milioane de conştiinţe, încercând să-şi confecţioneze o nouă legitimitate din acea Românie îngheţată, care a ales să tacă ieri. Din frică, indiferenţă, indolenţă sau din cine ştie ce alte pricini. Şi pe tăcerea acelei Românii îngheţate înţelege acum să-şi întemeieze obscenul grohăit. Ce supremă abjecţie: să invoci tăcerea celorlalţi pentru a-ţi argumenta dreptul tău de a zbiera!

Acum, Băsescu vine şi se proclamă, pentru a câta oară, preşedinte al tuturor românilor. Iar menajeria din juru-i cotcodăceşte de fericire. “Mahalaua ineptă”, “turma”, “acei zombie”, “gâştele” vor trebui să accepte, pe mai departe, talpa stăpânului. Opt milioane de oameni pot alcătui un popor. Opt milioane de oameni pot umple multe ţări. Iată, totuşi, opt milioane de oameni nu pot împiedica victoria obscenităţii.

În ultimele săptămâni, mai amarnic ca niciodată, am văzut teribile revărsări de ură. Mizeria care acoperea România a intrat în fermentaţie şi a început să bolborosească, lăsând jegul să se prelingă, aprins ca o lavă, şi să pârjolească tot. Am văzut prietenii stricându-se şi cuviincioasa bineţe prefăcându-se în răstită înjurătură. Oameni care nu-şi mai dau mâna şi străini care se urau cu o devoţiune fără pereche. I-am auzit pe cei care strigau reproşându-mi că nu strigam îndeajuns de tare, ori pe cei care tăceau certându-mă că nu tac precum dânşii. Mi s-au reproşat prietenii şi mi s-au imputat neprietenii. Pentru că vieţuim într-o Românie fracturată, care nici nu mai e împărţită în două părţi, ci spulberată în milioane de particule, neputincioase, mărunte, înghiţite de mareea de mizerie clocotită care acoperă totul. Aceasta este România care l-a recăpătat ca preşedinte pe Traian Băsescu. Aceasta este victoria lui. Şi acesta este motivul pentru care, între mine şi el, între noi şi el, nu va fi niciodată pace.

Va trebui să treacă vreme pentru a ne linişti. Pentru a înceta să ne reproşăm că n-am urât îndeajuns. Pentru a ne vindeca. Noi, ceilalţi. Cei care nu avem nimic de sărbătorit. Care nu am fi avut nimic de sărbătorit, nici dacă el era demis. Cei care, până când vom muri, mai devreme ori mai degrabă, vom continua să ne încruntăm de grija zilei de mâine şi uneori să ne agăţăm nădejdea, speranţa, disperarea şi neputinţa de iluzia unui vot.

71 thoughts on “Victoria obscenităţii”

 1. Daniel, ceilalti 10 nu au fost de fata. Cine nu voteaza exista, dar nu conteaza. Nu mai fortati logica. La alegerile prezidentiale Basescu a fost votat de 5 milioane, 8 milioane au stat acasa. Conform acelorasi reguli cei 8 milioane trebuiau dupa aia sa desemneze un presedinte. La faimoasele referendumuri din 2009, 6-7 milioane au votat pentru parlament de 300 si unicameral, 8-9 milioane n-au votat, deci n-au fost de acord cu asta, conform aceleasi logici. Termina cu tampeniile.

  1. Corect. Nu votezi, nu contezi. Incredibil cat tupeu au lasii astia care-au pus botul la vrajeala basista cu apararea democratiei prin boicotarea unui referendum. Bleah!

   1. Votul este un drept, nu o obligație. Și fiecare este liber să aleagă dacă și-l exercită sau nu, în funcție de conștiința proprie. Mai mult, dacă bine-mi amintesc, atât Constituția României cât și documentele de drept internațional garantează dreptul la liberă exprimare, iar lipsa de la vot este o formă a exercitării acestui drept.
    Problema mare e că Zeus consideră, în mod greșit, că cei care nu au participat, din diverse motive, la vot, îl iubesc nespus, și că, bazat pe această logică strâmbă, este ok sa jubileze deși 9.000.000 s-au pronunțat clar împotriva lui și au spus da.
    Problema nu e absența de la vot, ci impunerea unui prag electoral.
    Problema e că cei 9.000.000 de români care am votat demiterea nu suntem acum în stradă pentru a protesta.
    Cei care au ales să nu-și exercite dreptul de a vota nu pot fi înjurați la grămadă, unii au avut motive temeinice, fără a fi, însă, băsiști „absenți motivat”

  2. KingSnake,nu-ti consuma energia sa le explici, unii nu sunt capabili sa inteleaga!!!! Saracii…vai!!… de capul lor.

  3. Bati campii.
   In 2009 a fost un singur referendum.
   La care au votat 51% din cei inscrisi pe liste.
   Pentru reducerea numarului de parlamentari au spus DA exact 7.765.573 . Ceva mai multi decat acum.
   Si ce daca, tot nu s-a intamplat nimica.
   Deci referendumul e bani cheltuiti degeaba. Ca tot n-aveam ce face cu ei.
   Cati oameni l-au votat pe Crin Antonescu presedinte interimar? Nu-mi amintesc. Da’ ca senator?

   1. Dan, aplic aceeasi logica ca a voastra.

    Au votat DA 7,7 milioane. Au votat NU si s-au anulat 1,5 milioane de voturi. Au stat acasa sau n-au votat 8,9 milioane. Deci 1,5+8,9 milioane (10,4) n-au fost de acord cu reducerea numarului de parlamentari, mai multi decat cei care au votat DA. Asa-i ca e frumoasa fractura logica ?

    Acum au votat DA vreo 7,5 milioane, adica doar cu 4% mai putin si cu 12% mai multi decat cei care au votat DA pentru parlament unicameral.

    Da, stiu ca pedelistii au o problema cu democratia, costa cam mult pentru ei, ca si cu asumarea.

    Antonescu a fost votat la ultimele alegeri la care a participat de 1,9 milioane de votanti, dar iarasi lista primita de la partid uita asta. Niciun pedelist in afara de Basescu n-a primit atatea voturi din 2005 incoace.

 2. Dragă Mordechai,

  De-a lungul unui mandat prezidențial (nu doar în România, ci oriunde) există momente în care popularitatea unui președinte va coborî sub 50%. În astfel de momente, numărul celor care îl vor pe președinte plecat este mai mare decât numărul celor care îl vor în continuare ca președinte. Ce facem în astfel de situații? Declanșăm automat un referendum? Scriem în Constituție că facem un sondaj pe lună și președintele e demis automat dacă popularitatea sa scade sub 50%.

  Nu, demiterea este păstrată pentru momente excepționale (aka încălcări grave ale constituției), tocmai pentru că se înțelege că și președinții își pot pierde din popularitate în momente de criză. Atunci trebuie să interpretăm referendumul de ieri luând în calcul acest element al încălcării grave a Constituției. Nu te-am mai citit de mult și nu știu ce opinie ai, dar nu cred că acest lucru i se poate pune în cârcă lui Băsescu (asta deși cred și am susținut că Băsescu este un președinte la fel de rău pentru România ca și Iliescu). Atunci, dacă nu este îndeplinită principala condiție pentru demiterea lui Băsescu, ce validitate mai are referendumul? Din punctul meu de vedere, cei 7 milioane care au votat ieri DA, au fost înșelați de chiar organizatorii referendumului, pentru că aceștia nu s-au asigurat că procedural respectă toate etapele pentru a avea un referendum valid și legal. (Poate că USL ar fi reușit să demonstreze încălcarea Constituției dacă ar fi adus în discuție subminarea autorității instituțiilor statului: singurele instituții pe care Băsescu nu le-a atacat niciodată au fost doar biserica și serviciile secrete. Dar ei au marșat cu tăierea pensiilor???)

  Ca să fac o paralelă, de multe ori justiția achită persoane care ar putea fi condamnate de ucidere, doar pentru că dovezile împotriva acestor persoane au fost obținute ilegal. De ce crezi că se întâmplă astfel? Pentru că ignorarea unor reguli este mai dăunătoare pentru societate decât nepedepsirea unui criminal.

  1. E drept ce spui. Demiterea preşedintelui, îţi sunt alături, ar trebui să fie o procedură excepţională. Asemeni ţie mai spun şi că, pe drept cuvânt, suspendarea şi demiterea ar trebui să sancţioneze grave încălcări ale Constituţiei. Ori, tocmai pentru că e aşa, dacă am socoti numărul şi gravitatea încălcărilor Constituţiei ( suntem îndeajuns de oneşti şi informaţi ca să nu mai fie necesară o enumerare) procedura asta ar fi trebuit declanşată de multe, multe ori împotriva lui Traian Băsescu.
   Discuţia, la acest moment, nu se mai poartă în aceşti termeni. Problema validării referendumului nu mai este un subiect, urnele au vorbit. Şi tocmai pentru că regulile la care faci vorbire au fost respectate, Traian Băsescu nu este demis. Şi uite aşa ne găsim în ciudata situaţie, în care pentru că respectăm o regulă, alte grave încălcări ale regulilor rămân nesancţionate.
   USL mă interesează foarte puţin la acest moment, fie că au greşit ori ba. Ceea ce găsesc revoltător ( şi asta e, de fapt, materia acestui articol) e jubilaţia obscenă. Nimic nu contează, nimic nu e relavant, doar păstrarea puterii pentru sine, doar pentru sine.
   Regulile despre care vorbeşti, prietene, sunt acolo mai ales pentru a-i proteja pe cei opt milioane ( şi alături de ei celelalte milioane) de nebunia unui singur om, nu pentru a oferi perpetuua euforie a puterii unui ins care se arată nedemn de ea.

   1. De acord cu tine la partea cu obscenitatea reacției prezidențiale de la ora 23. Dacă ai văzut, însă, poza de familie cu Băsescu pe jilț și cele trei femei din familia sa aranjate respectuos în spatele său, știi deja că obscenitatea este parte componentă a acestui om. Poate va fi convins în următoarele luni să își dea demisia …

  2. cei care l-au suspendat au motivat incalcarea grava a constitutiei. ce poate fi mai grav decat uzurparea unei institutii? si nu doar cea a PM si cea a Parlamentului, a familiei – vezi minciuna cu pampersii – ci chiar statul ca mod de a vietui impreuna – vezi ideea cu grasul si slabul, scapa cine poate, ce atata asistenta sociala.
   cei care l-au suspendat si-au facut meseria lor de politicieni, cetatenii care au votat sau au stat acasa si-au decis; fieacare a luptata, cat a puput, cum a putut; n-a fost un razboi romano-roman, ci o incercare a acestei natii de a fiinta altfel; ci a reusit – ceea ce nu te omoara, te intareste, nu? va mai incerca, pana va reusi sau nu… e in firea lucrurilor; pentru mine n-a fost un esec, a fost o dovada ca suntem inca vii ca natie, iar daca n-am reusit acum ce ne-am propus, vom reusi maine.

   1. Procedura de suspendare a fost fix pentru atitudinea uzurpatoare a lui Basescu , vizibila de pe Luna pentru oricine cu mintea aerisita. Ce altceva a practicat basescu ani de zile decat uzurparea pana la ridicol a functiei , a institutiei ( a raspunderii) de prim ministru? Si putem continua cu alte abuzuri, si alte institutii dar nu mai are sens. Am votat DA pentru ca resping cu toata fiinta reflexele OM-STAT, sau STAT-OM, care vin dintr-un trecut si dintr-o arhitectura nu foarte indepartate (indeajuns)!

 3. Mey da cat ai scris. Daca si aia cu furatu voturilor dela USL erau la fel de hotarati acuma poate castigau referendumu cu mai mult de suta la suta de voturi.

  1. Cu mai mult de sută la sută din voturi? mișto idee… Te punem responsabil cu depășirea planului cincinal la producția de voturi boabe la hectar 🙂

 4. Obscenitatea victoriei şi victoria obscenităţii …
  Am ştiut de ieri seară că şi mai mult o fim ai durerii durute în acel spaţiu strâmt despre care spuneai “ruina dintre tranşeele celor cu răngi şi tranşeele celor cu bâte”. Dacă avem vreo vină? Avem, cum să nu? Îi lăsăm să vorbească în numele nostru. Corectez, să grohăie!

 5. Draga domnule Moshe Mordecai, la noi in orasel a fost referendum. Listele electorale permanente arata ca suntem 1o.25o locuitori cu drept de vot. La recensamantul finalizat pe oraselul nostru, a rezultat un numar de 8.ooo locuitori , de la cel cu titan-n gura pina la cel cu barba sura. Nu se precizeaza cati dintre acestia au drept de vot. Asa ca ii rugam frumos pe dpmnul Basescu si pe doamna Macovei, savina la noi la cimitir sau sa mearga in Germania unde sunt plecati sasii care nu mai au cetatenie romana, si sa le multumeasca lor ca nu s-au prezentat la urne si ca au aparat democratia cu toata puterea lor, din sicrie si din landurile Germaniei. Cimitirul este deschis non-stop, ca si granitele tarii noastre.

  1. Dacă tot îi inviți la cimitir, fă-le rost și de o groapă proaspătă, ca să poată jubila liniștiți, în loc luminat, în loc cu verdeață…

 6. Dupa ce s-a ascuns “democratic” pe durata “consultarilor populare”, lui Basescu i s-a sculat de-o “reconciliere” cu cei care au lovit in statul Sau, in dragele sale Institutii, “decapitate” de tradatorii de corporatii. Dar mai intai citeva capete-n gura adversarilor politici, ca sa mearga mai bine “reconcilierea”. Pai nu stie el bine cum e cu-mpacarea? Mai mult, omu’ a zis ca-ncearca, nu si c-o sa-i reuseasca.

  1. Statul sunt eu! Ce vi se pare atât de anormal? Omul acţionează corect, fiind constant în demersuri. M-ai lovit pe mine, ai lovit Statul. Deci te lovesc eu, adica Statul. Ce mai tura vura !?! Mai rău e că implicit aproape 8,5 milioane nu l-au ascultat si au atentat la poziţia “Statului”, pe când capetele-n gură?

 7. A castigat in fata lui iliescu care in mod stupefiant este presedintele de onoare al unui partid aflat la guvernare…
  A castigat pentru ca alti 9 milioane au invalidat prin boicot sau indiferenta demersul USL.
  E insuficient sa te intrebi pe cine mai reprezinta basescu. Intreaba-te pe cine reprezinta ponta si antonescu. Nu o majoritate, evident…

  1. Ponta şi Antonescu reprezintă pe cineva? Măi, să fie! Eu cu mintea mea cea proastă gândeam ca fiecare şi-a exprimat propria opinie, prin referendum! Nu-s majoritate, dă-i dracului de proşti! Dacă nu se pot reprezenta singuri, să-i mănânce lupul, ca pe oaie! 🙂 Şi eu, proasta, am crezut că mă întreabă pe mine dacă vreau sau nu să plece!:)))))

 8. Purgatoriul prin care trece tara asta nu-i este suficient.Trebuie,probabil,sa intre in infern.Trebuie,probabil,ca din cei 8 milioane de nebagati inseama sa plece vre-o 3 (sau si mai multi,ar fi chiar mai bine) aiurea in bajenie (poate chiar definitiv) si sa-i lase pe cei care asta vor ,sa construiasca cu baselul Romania aia moderna si sa traiasca in ea.Este evident acum ca normalitatea va ramine un deziderat pentru f.multa vreme in tara asta.

  1. Vreo 3 poate. Luati individual, nu milioane, avand in vedere ca multi din cei 8 milioane traiesc din banii de la stat. Supranumiti bugetofagi.

   1. 8 milioane cred ca sint cam multi.Asta daca nu cumva nu numeri si pensionarii (si achiesezi la opinia ca ar trebui sa iasa din sistem in mod natural mai repede) si atunci ne-am lamurit ce si cum.Probabilitate ca Romanica sa ramina fara citeva milioane ,creste vertiginos.Chiar crezi ca un individ cu simtul realitatii nealterat(nemanelizat.cocalarizat/brain wash) si capabil de ceva,aflat in plaja oportuna de varsta va fi dispus sa muste la vrajeala asta sau la oricare alta(inclusiv la aia cu patria muma si reconstructia) la infinit?

  2. Greșești, nu trebuie să plece. Trebuie doar să-și bage mina-n pantaloni, să-și găsească coaiele, și să pună mâna pe furci, topoare, bâte și ce-o mai avea fiecare prin casă pentru a aduce din nou țara sub stăpânirea poporului. Pare banal, ra chiar e o soluție încă o revoluție. Dar una adevărată, a românilor, nu una dirijată din afară și condusă de eșaloane e inferioare din PCR. O nouă revoluție fără Iliescu, fără Roman, fără Băsescu, fără Pleșu, fără Dinescu, fără mineriade… O revoluție a românilor…

   1. Cu riscul sa ma trezesc banat,o spun.Contractul social (ala mult,outin cum era)a fost grav incalcat de ceva vreme incoace.Prin alte parti,demult sareau citeva masini in aer sau zburau ceva creieri.Posibil sa nu fim in stare ca suma de indivizi(sa zic popor cred ca cer prea mult) decit de razmerite/rascoale,mai putin ceva organizat.Imi pare rau ca trebuie sa-ti atrag atentia,dar si acum tara e in stapinirea poporului…prin reprezentantii sai alesi.Avem un deosebit talent sa alegem toate loazele care loaze,totusi,nu sint venite de pe marte sau din Tadjikistan…sint produsul a TOT ce inseamna societatea romana….deci,doamnelor si domnilor,cam asta e ce avem mai bun,crema cremei,spuma,de atit sintem in stare,indiferent daca ne gasim sau nu coaiele.

 9. Ma bucur ca mai ai puterea sa scrii. Eu sunt atat de scarbita ca nu mai am puterea nici sa vorbesc. Zilele trecute am ajuns la concluzia ca oricate argumente i-ai aduce unui basist despre mizeriile pe care le face mizerabilu’ nu o sa-l convingi niciodata. Si am mai ajuns la o concluzie. Nu au venit la vot: interesatii, prostii si cei care habar n-au pe ce lume traiesc.

  1. Ar mai fi de adaugat o categorie: cei care detesta organic psd-ul si jigodiile alaturate lui. Dar, nu-i asa, antibasistii nu vor putea fi niciodata convinsi, oricate argumente li s-ar aduce, despre mizeriile prestate de psd, inca de pe vremea cand purta alte nume.

 10. Nimeni nu poate castiga prin neprezentare,si incitand populatia PDL-ista sa faca un boicot(sabotaj).Dar sa sari in sus de bucurie ca nu s-a facut cvorum cand doar 10,15 sau mai putin dintre portocalii au stat sub pat de frica scazandu-i si pe maghiari cu drept de vot care au ascultat povetele lui Victor Orban.La alegerile locale au iesit in total 56,39% din alegatori.Asa ca ciocul mic .Daca CCR-ul nu tine seama ca acest boicot, in cazul in care s-a asigurat cvorum de 50,1% la insistentele UE ,este ilegal,penal si nu se poate ignora vointa a 8 milioane care au votat ,si a lua in seama boicotul.Nu cred ca judecatorii CCR-ului au curajul sa incite la un razboi civil pe cei 8 milioane de votanti,cu atut mai mult cu cat listele alegatorilor nu este cea declarata ci cu mult mai putin avand in vedere decesele si plecarea din tara a unui mare numar de cetateni.Nu cred ca totul s-a terminat.Faptul ca a lipsit 4,7% ar face ca acesti nerusinati sa taca.

 11. Speram ca dupa ieri sa rasara o raza de normalitate si pe strada noastra. Ca de obicei, am sperat ca prostul. Am un copil caruia ii e dor de casa pe pamanturi straine. Din fericire e suficient de matur sa priceapa de ce am plecat in “exil” si de ce nu o sa ne intoarcem prea curand.

  Inca mai trag nadejde vreo cateva zile ca poate, poate (poate CCR, poate oamenii in strada), dupa care o sa ma gandesc foarte serios ce e de facut pe termen lung.

 12. Intai de toate – Basescu n-a castigat nimic, de fapt marele castigator este PSD, care se da de ceasul mortii acum asa, pentru impresia artistica.

  Una din problemele mentionate este numarul de alegatori de pe liste. Sunt convins ca nu sunt peste 18 mil de alegatori. Sunt plecat din tara de aproape 20 de ani si primesc in continuare tot felul de hartii la domiciliul din Romania desi practic tote documentele mele romanesti sunt expirate si nu mai pot vota.

  Acum dl. Mordechai, hai sa judecam putin si din punctul de vedere al “invingatorilor”. Eu n-am vazut niciodata, in Romania sau in alta parte o campanie mai murdara si un partid, miscare ce naiba o fi mai mizerabila ca acest USL.
  Ce e de inteles cand votezi USL? E de fapt alianta de toate pentru toti (fraierii). Ceva comusisti, securisti, liberali, un pic de taranisti, monarhisti, pupincuristi, etc. In realitate votezi fostii comunisti, e vreo indoiala la mijloc? Problema e ca nu prostesti pe nimeni in afara granitelor, sau in Ardeal. Asta nu e partid european, e o rusine. Asta numeste Antonescu vot democratic? Asa cum la bacalaureatul de anul treut cele mai bune rezultate au fost in judetele fara camere de supraveghere, asa si la alegerile astea, cele mai multe urne mobile au fost in judetele in care a fost participarea cea mai mare la vot. Ma uit la cifre, Olt 74% participare cu 4% peste urmatorul judet, halal alegeri libere. Nu mai vorbesc de episodul ala penibil cu vila de protocol. Mi-e rusine pur si simplu, in 20 de ani de la schimbarea regimului, n-am invatat absolut nimic.

  1. Haidi, bre! Las-o în morţii mă-sii! Încerc să mă arăt tolerant, mă screm să accept şi opinia contrară, dar să vii să vorbeşti de securiştii de uselişti, în condiţiile în care eşti topit de amor după băsexu, asta e deja dileală. Las-o în pizda mă-sii! Ori revii în zona de 50%+1 raţiune, ori mă scuteşti de panseurile tale adânci. Cum mama dracului să îndrăzneşti să deschizi gura despre comunism şi securism când tu dormi cu poza lu’ dementu’ sub pernă?
   Şi aia cu udrea-ridzi şi oile lu’ flutur partid european e de băgat imediat după desenele animate cu Woody. Pe bune, ce puii mei fumaţi voi prin crâşmele portocalii?

   1. Wow, greseala mea. Trebuia sa mai astept cateva zile, nervii sunt intinsi la maxim. Chiar nu e motiv de suparare, daca te uiti mai atent USL sta mult mai bine decat crezi, PDL e nimic pe langa USL. Scuze

  2. Mosule, dai semne ca ai suferi de boala lui Base. Calmeaza-te! USL-ul e compus din oameni cumsecade. PDL-ul e cel care impreuna cu marinarul au distrus tara si si-au batut joc de popor! Ori ai perceptia greoaie, ori esti vreun pui de pdl-ist.

 13. pe mine mai mult decat obscenitatea m-a deranjat delirul : sa continui a arunca o vorba atat de grava precum lovitura de stat in momentul in care 7 milioane au aprobat plecare ta si sa ii faci intr-un fel complotisti intr-o lovitura de stat …
  Imi vine sa mananc persoanele care vad lovitura de stat in consultarea maselor. Noroc ca nu-s atat de gurmanda. 🙂

 14. Victoria obscenității este, de fapt, victoria democrației împotriva poporului…

  PS la fel de obscene mi s-au părut azi jubilările japonezilor care au făcut rost de două medalii doar cu ajutorul arbitrilor, care au luat decizii aberante la gimnastică și judo …,În mod similar, Zeus învinge România cu ajutorul arbitrilor

 15. @raz, ce cauta Ponta si Antonescu in propozitie?
  Asa, mai departe: s-a vazut clar (si crunt, pentru base) care este situatia REALA a Romaniei. In ceea ce ma priveste am inceput, usurel, cu demersurile de rigoare chiar de astazi sa imi fac bagajele pentru Australia. De cativa ani ma tot codesc, de cand cu ‘lovitura de stat’ am zis “Gata, se termina cu circul, ma pot relaxa si ramane in tara mea!”. Nu e chip si nici sens n-are. Am 30 de ani, nu am chef sa-mi mananc viata si sanatatea psihica aici ca poate, fereasca zeii, ajung ca base pana la urma si n-as vrea.

  1. Despre Australia vorbeam si noi aseara, dupa ce ne-am lamurit si cu Europa care ne obliga sa ne inchinam la ea. Nu stiu care sunt resorturile tale, insa pentru noi e acela de a pune cat mai mare distanta fata de basescu si cei care-l sustin din tara si din afara. O fi bine?

   1. Ai dreptate in privinta Europei, si n-am fost in ‘Ioropa’ decat ca si vizitator. EU s-a transformat, din pacate, intr-un soi de Bronx- totul depinde de gasti si mendrele acestor gasti. Atat. Dezamagitor, insa nu ma mira nimic, avand in vedere istoria acestei Europe de la Imp. Roman incoace. Nimic nou sub soare!
    Cat despre Australia, am avut de ales intre Australia si Canada, am rude in ambele ‘tabere’. Oricare din ele e suficient de departe… Daca se facea turism spatial, probabil plecam in galaxia Andromeda.

  2. Cum adica ce cauta Ponta si Antonescu in propozitie? Ei sunt beneficiarii, urmasii nu? Iar judecati frate exclusiv cu ura, lipsiti total de viziune pe termen lung? Sa-l dam jos pe basescu nenorocitu’ naibii, da’ nimeni nu se gandeste ce vine in loc. Exact cum spunea Plesu: ce sa fac? inlocuiesc un berbec cu 2 gaste?
   N-am nici o simpatie pentru vreun om politic dar nici nu pot sa pretind ca nu vad ce papagali sunt la guvernare: alde’ ponta plagiator recunoscut de majoritatea profesorilor din tara umiliti in statutul lor de doctoranzi veridici, antonescu un brav sef de stat incapabil sa vorbeasca vreo limba straina (nici macar ruso-engleza lui iliescu), sova si dragnea, doctori in operatiuni matematice multiplicate…:))
   Ati bagat toata chestia asta in oala politicului. Gresit. Unii n-au votat pentru ca au platit la chirie/rata/masina 100 de lei in plus multumita lui ponta & co. Ei, cam atat face orgoliul lor. Sa faca bine acum sa stearga cu el pe jos inca 2 ani. 🙂

   1. Bre, postac. Am înţeles că e criză şi banu’ se câştigă greu, aşa că te-am lăsat să te pontezi pe blogul ăsta, să-ţi scoţi şi tu merdeneaua. Dar mai munceşte şi tu pentru bani, dă-o naibii! Mai mişcă mouse-ul, mai schimbă pagina, că nu fac aici aprozar pentru pedelici.
    Ia du-te tu pe pagină la Udrea şi behăiţi acolo de fericire până vă apucă tremuratul. Şi dacă te simţi cenzurat, imaginează-ţi că eşti la B1 şi gata.

   2. Mi-e si scarba sa va mai cataloghez, mai baseilor. Ramaneti aici si bucurati-va de ceea ce va veni, daca o sa va mai vina atunci a va da destepti si logici! (majoritatea injura, nu-i vorba, tu incerci a-ti pastra calmul, bag sama esti dintre ‘telectoalii subtiri si spalati, fara plagiate la activ. Hä hä hä! ca sa-l citez pe un clasic in viata)

   3. Asa e, ca bine rationezi. De ce sa mai schimbam. Lasa-l pe asta ca tot ne-am obisnuit cu el. Bun, rau e prostul nostru si ne reprezinta. Poate inca vreo 20 de ani ca sa nu ne mai deranjam sa mai mergem la vot vreodata. Pt ca, nu-i asa, de ca sa ii mai schimbam?? Acum cand tocmai stim si noi la ce sa ne asteptam! Si in plus, Omul – Stat e sharmant si a aratat ca e romanash neaosh, de-al nostru: e descurcaret, stie sa bea, stie sa futa (aparent), si e (se vrea) si familist pana-n dinti. Iar vocabularul lui e variat, colorat, si e capabil sa vorbeasca si pe intelesul “to(n)tilor”.

    PS. Trebuie sa judecam PSD-ul pentru ce au facut in anii 90. Trebuie sa ne amintim tot. Dar absolut tot. Insa va intreb: UNDE era cel mai suspendat presedinte al Romaniei atunci?? Dar dupa 90? Nu cumva era membru cu acte al PSD, si tot timpul membru in Guvernul Romaniei????

 16. In ultimul moment s-a facut public ca numarul celor care aveau drept de vot, e de numai 16 milioane si ceva, astfel incat cvorumul a fost depasit. Institutul de Statistica a transmis la solicitarea USL un raspuns scris in aceasta privinta. Se pare ca Base isi valua zborul.

 17. Ce tot ii dati inainte cu alea 8 milioane? Ca doar n-o fi fost 100% “DA”.Extinzind, din cele 18 milioane de votanti( sau 16, daca va convine mai mult), daca scadem cei 13% pro-Basescu- caci nu avem motive sa credem ca ar fi fost mai multi, raminem cu 13920000 care ar fi trebuit sa voteze “DA”.Unde au fost cele aproape 7 milioane de oameni diferenta?Asa ca nu mai puneti placa asta, ca nu tine.Pentru cei 7 milioane care au votat “DA”, sint alte 9 milioane care s-au abtinut scirbiti, au boicotat, au gasit mai util sa mearga la un gratar sau sa doarma.Nu este o victorie a obscenitatii, este o victorie impotriva miinii intinse de lenesi, profitori si chiulangii pentru ajutorul social. Este victoria impotriva bugetarilor carora li se lateste partea dorsala stind pe scaune si facind nimic.Este victoria impotriva celor cu pensii nesimtite dupa o viata de huzur in “cimpul muncii”- ca tare mult a mai muncit vreun colonel de armata in ultimii 60 de ani. Este victoria celor in jur de 30 de ani, care nu vor sa achite nota de plata in urmatorii 30 de ani pentru niste politici demagogice si populiste. NU este victoria lui Basescu. Acesta va trebui sa plece si sa dea si el socoteala la rindul lui. Repet, NU este victoria lui, ci INCAPACITATEA celorlalti de a cistiga. Nu te poti prezenta cu o alternativa Lolek si Bolek. Nu te poti astepta sa cistigi atit timp cit provoci aiurea o lupta pe care ai fi cistigat-o lejer daca asteptai 3 luni. Sa ma lamureasca cineva, va rog(si vorbesc foarte serios, VA ROG) de ce a fost nevoie de acest circ in momentul in care Nastase si SOV au intrat acolo unde le este locul. Cumva pentru ca pluteste un aer de Jilava si pe la nasul altora?

  1. Florin Bogdan, tu stai cam rau cu gandirea. Hai sa nu ziceam nici 18, nici 16 ci 17 milioane. Din care vreo 3, sa zicem, sunt minori. Raman 14. Vreo 2 (pe putin) sunt unguri (si stiu sigur ca au stat acasa ca le-a zis Orban, am cunostinte in Harcov, unguri… am vorbit cu ei), raman 12. Hai sa mai punem CEL PUTIN 2 mil. aia plecati, care niciodata n-au fost votanti activi, decat poate caetva `j de mii- raman 10 meleoane… Mai punem batranii, bolnavii, pe calduroaiele alea… hai inca vreun meleon. Raman 9 meleoane, din care au votat 8 jumate. Nu iau in calcul nici mortii de pe liste! Nu mai zic de cei care pur si simplu nu voteaza, in toate tarile exista cei care nu voteaza ca nu vrea unghia lor de la destiu` al mic. Cum ramane cu socoteala?

   1. Era vorba de cei cu drept de vot, dar lasam asta.Ce nu vreti sa pricepeti este ca cei care nu am votat am actionat asa tocmai pentru a nu de cistig de cauza Usl-ului, nu pentru ca, vezi-doamne, ne-ar fi tare drag Basescu.Si astia care n-am votat sintem MAI MULTI.Zicea careva de plecatul din tara…ar trebui sa plecam noi si sa va lasam sa va inecati in mocirla cu conducatorii pe care ii meritati- Ponta, Antonescu, “martirul” Nastase.Pentru niste amariti de lei, sinteti in stare sa compromiteti definitiv soarta tarii.Dar asa e cind privirea nu trece de circumferinta burtii.Ce conteaza ca nu sint bani…vine Ponta si ne da.De unde? Din imprumuturi, fireste, pe care le vom plati si peste 40 de ani.Austeritatea asta doare al naibii, dar e necesara din cind in cind.

 18. Si Mordechai… Inca o chestia. Nu te enerva din pricina alora ca Acub sau cum ma-sa si-o fi zicand, ca n-are farmec. Jumatate din familia mea (de chiar) e plecata in Canada de vreo 20 de ani. Au facut mare tambalau cand le-am spus ca ma duc sa votez DA la referendum, si cum nu m-au facut? In toate felurile, incepand cu comunist. Oamenii astia is complet rupti de realitatea din Romania, nu a meritat nici macar sa ma strofoc. Ei inca au ramas cu imaginea aia de Iliescu si mineriade in cap, ca aia a fost ultima imagine vazuta de ei. Orice, dar absolut orice ai incerca sa le explici este in zadar, iti zic din proprie experienta. Ignora ca n-o scoti la cap.

 19. Fiindca a spus ca cei 10,5 milioane au fost de partea lui, as vrea repetarea referendumului, eliminarea pragului de 50%+1 si astept cu mare, dar mare interes, cele 8 (nu mai mult) milioane de sustinatori ai presedintelui !

 20. Poti face un calcul simplu ,daca cu cateva zile inainte de a da ordinul:Nu veniti la vot,toti sub pat!!!!!La unul dintre sondajele serioase situatia era urmatoarele Dintre cei ce vor vota 76%sunt pentru “DA” si 24″NU”.Cum dintre cei ce au venit la vot sa voteze “NU” au fost 11,15 deci 12.85 % dintre viteji au sta sub pat si au ascultat de Basescu ,lasul dracului.Nu poti trece la castigatori pentru scelerat, pe toti care au stat acasa ca asa au vrut o parte dintre campionii civismului din Romania care au facut plaja si au baut bere.Lipsa de bun simt si tupeu a lui Basescu este de necrezut.
  Sper ca CCR-ul ,macar de frica isi va face datoria,in caz contrar vad un razboi civil.

 21. Mordechai, vocea ta si a celor 7 milioane care au votat DA a fost acoperita de tacerea mea si a celor 10 milioane care au stat acasa.
  Tacerea a acoperit vocile voastre, dar aceasta nu a fost nici macar pro-Basescu cum incearca jegurile PDL sa afirme.

  Pentru ca tacerea, neprezentarea la vot, este expresia lipsei de interes si a scarbei fata de toti politicienii, si fata de toata clasa politica.

  Ar fi bine sa existe macar unul (zic si eu ca in povestea cu Sodoma si Gomora), UN POLITICIAN, care sa inteleaga tacerea electoratului si refuzul majoritatii de a se implica in troaca creata de acesti mafioti ordinari.

  Care este raspunsul ? Pai unul singur in situatia in care suntem acum – EDUCATIA!
  Doar ca asta inseamna timp, efort constient, bani, si mai ales dedicatie. Si nu am vazut nimic nimic nimic nimic …..

 22. Greşeşti, greşeşti grav – e părerea mea. Greşeşti grav, aşa cum ai greşit cu defetismul de până acum. Greşeşti, fiindcă te proclami învins, fiindcă te resemnezi, fiindcă te conformezi impresiei de putere pe care un dezaxat ţine să o dea, ca ultimă cacealma. Greşeşti, pentru că ar trebui să polarizezi energiile, nu să le demotivezi. Greşeşti, pentru că în orice ţară normală, cei aproape 8 milioane de votanţi ar fi mobilizaţi la acţiune civică şi sigur nu ar pierde victoria lor. Şi nu o vor pierde. Doar că resemnaţi ca tine vor merita mai puţin victoria decât liderii politici şi civici care se vor bate până la capăt pentru ea. Sunt mai buni decât tine. Chiar dacă îţi e greu să recunoşti. E mai uşor să stai pe margine şi să predici că n-ai de unde alege, decât să-ţi pui viaţa în joc – nu numai viaţa politică – pentru reuşită. Pentru victorie.

  NU TU ai mobilizat aproape 9 milioane de oameni la vot. Crin Antonescu a făcut-o, împreună cu zeci de mii de oameni, care şi-au scuipat plămânii nu doar pe net, ci direct, în toată ţara. Şi dacă tu îl dispreţuieşti pe Crin şi dispreţuieşti o mişcare vie, împotriva inerţiei critice sterile, nu el e de vină. Dimpotrivă.

  Îmi eşti drag, mi-ar părea rău să te mâhnesc. Dar nu pot să mint, nu vreau să te mint, pur şi simplu din respect faţă de tine. Cu drag.

  1. S-ar putea să înceapă să mă scoată din pepeni ăştia care îmi tot spun ce am voie să gândesc şi ce nu, ăstia care ştiu ei mereu ce e drept şi ce nu, ăstia care au ei păreri despre ce am voie să spun şi ce nu.

 23. Pentru mine raman cateva nelamuriri:

  1. de ce acum nu a putut fi impusa regula cu prezenta la vot ca la precedentul referendum si mai mult greseala de a corecta prin OU un act parlamentar care a ridicat CE in are si a dus imaginea tarii in jos- au fost mai slabi pregatiti juristii de acum, o graba nefasta sau doar o eroare
  2. de ce nu au fost actualizate listele cu alegatori inainte- graba de a-l da jos, linistea parlamentarilor legata de numarul lor din septembrie sau doar o eroare
  3. circul mediatic pueril din campania de la referendum in care au intrat, includ aici limbajul, declaratiile fortate si poanta cu vila(poate reala dar prezentata mult prea fortat) – dorinta de a se adresa la nivelul celor care il indragesc pe marinar, asa sunt ei sau doar o eroare.

  Toate astea au dus la acest rezultat. Poporul a dorit fantastic de mult dar nu au fost oameni politici care sa realizeze vointa populara.

 24. Mai mult, indraznesc sa le pun la indoiala onestitatea.
  Pe de o parte lupta sa fie toata lumea prezenta la vot cand ar fi fost necesar doar o reevaluare a numarului celor cu drept de vot. Doar din gura mare a ministrul de interne am auzit un numar valid in 2001 uitand de faptul ca ar fi trebuit sa intrebe macar pentru ce s-au platit banii anul trecut(a doua perla debitata de dumnealui). Dar asta le-ar fi afectat serios numarul posturi de parlamentari de vandut la toamna.
  Spun ca toate aceste erori au fost facute in urma unor calcule si cu buna stiinta. Parerea mea este ca sunt tari slabi la jocul de sah care l-au inceput. Sau nu si asta e mult mai periculos.
  Trezindu-se acum sa se intrebe de numarul real de oameni cu drept de vot se comporta la fel de josnic. Haideti voi toti sa-l dam jos dar noi nu ne murdarim fara sa ne luam lovelele la alegeri.

 25. Basescu este ca si terminator 2 un om cu o mie de fete regenerabile. Daca nu il topim in fierberea poporului, daca nu il diluam pana la nefiinta, nu putem scapa de aceasta masina programata doar pentru distrugerea oricarui alt interes decat al partidului lui de jepcari.
  Mai mult pe blog.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.