Curul de argint

Tocmai am primit un nesperat şi binefăcător post scriptum la articolul de ieri. Aurul Sandrei Izbaşa ( la care nu mai speram – am să explic mai jos de ce) este o performanţă. Asta da, este o performanţă, acum da, avem de ce aplauda. Felicitări Sandrei.

Prieteni, ceea ce am văzut în concursul feminin de gimnastică, la această ediţie a J.O., îmi aminteşte de Olimpiada de la Moscova. Totuşi, parcă nici acolo nu am văzut asemenea porcării de arbitraje. Americancele sunt bune, nimic de zis, dar nesimţirea cu care li s-a pompat în permanenţă suficient pentru a sta în medalii e deja scandaloasă. În concursul pe echipe americancele au fost bune, dar diferenţa de puncte a fost obţinută şi datorită ajutorului generos al arbitrilor. La individual compus exista decizia că, dacă tot avem o gimnastă de culoare, ar trebui să o facem şi campioană olimpică, Obama să trăiască. Aşa că arbitrii şi-au făcut treaba şi i-au dat tot ce trebuia ca să se vadă fata cu medalia de aur. Pentru oricine mai are habar despre ce ar trebui să fie gimnastica a fost evident că, la această ediţie, Komova ar fi trebuit să primească aurul. N-au vrut arbitrii. De altfel ceea ce s-a întâmplat în finalul concursului, la sol, a fost edificator.

Azi din nou. Am văzut cu toţii concursul de sărituri. Şi am văzut cum o americancă poate primi 9,6 pentru execuţie la un exerciţiu la care a aterizat în cur!!! Şi cu aterizarea în cur a putut obţine argintul. Noroc cu Sandra care a sărit bine şi a spălat ruşinea arbitrilor. Dar ghiciţi ce? Nota Sandrei la execuţie a fost sub nota americancei. Se pare că în noul cod de punctaj aterizarea în cur se punctează suplimentar dacă faci parte din echipa care trebuie.

Acum înţelegeţi de ce am spus că nu mai speram la medalia asta. Încă o dată, felicitări Sandra!

12 thoughts on “Curul de argint”

 1. La urma urmelor a fost cea mai reuşită aterizare-n cur pe care-am văzut-o vreodată. Nu “ciupită”, nu din greşeală, nimic din toate astea. Aterizare cinstită, exectutată cu măiestrie, ce mai… perfecţiune!

  1. daca seful arbitrilor nu are in dotare baston alb si caine insotitor, plus certificat de handicap, nu se poate totusi compara 🙂

 2. Ei, americanii, cu aterizarea in cur au devenit legendari 😀 in sensul ca am primit mai demult pe mail un filmulet in care o ea americancă, doar cu tricoul pe ea, alearga, sare, si aterizeaza in cur fix peste el cu stremeleagul invârtoșat… 😀

  De la olimpiada de la Moscova a inceput declinul spiritului olimpic, contand mai mult spiritul politic… si nu doar americanii au beneficiat de arbitraje partinitoare, ci si japonezii (care au fost medaliati cu argint desi au cazut de doua ori de pe calul cu minere)
  Singurii care mai cred in olimpism si in fair play suntem noi, spectatorii nevinovati

  1. Cu japonezii la cal cu manere te contrazic.E drept tipului i-a alunecat mana pe cal dar a reusit o coborare cat de cat eleganta si argintul l-a primit in urma contestatiei.Si ca tot vorbim de contestatie,cred ca cea mai penibila chestie a fost la scrima cu “fura-becuri” din Nemtia si sportiva din Coreea,cand arbitrii au reusit sa dilate timpul de ma astept sa-si ia si un Nobel pentru fizica.Intr-o secunda au incaput 4 atacuri(bine c-au fost doar patru,probabil ar fi durat pana puncta nemtoaica) si certurile dintre atacuri ale antrenorilor.Iar arbitra austriaca dupa o ora de parlamentari si contestari continua sa refuze sa vada inregistrarea video.

   1. a mai picat unul inainte, echipa chiar nu merita argintul…. iar aia nu a fost coborare eleganta, ci cazatura eleganta….
    Iar la scrima, dilatarea timpului e patentata de votul de la ambasada din Paris 😀

 3. Venerabile….. Amerika Über Alles,e nevoie de ceva compensatie pentru hamburgarezii din hamburgarie,asta ca sa mai uite nitel ce e la curul lor,economic vorbind.

  1. Da-da. Şi dacă cei de la NBC nu au avut nicio intenţie de a ofensa pe cineva ( aşa cum cred că e cazul) atunci nu-s rasişti ăia care au socotit că reclama cu maimuţa e rasism?

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.