O căutare pe Google a devenit un gest comun, rutină şi nimic mai mult. Scrii în bara de căutare termenii pe care îi socoteşti relevanţi pentru ceea ce cauţi, dai clic şi apoi semnezi de primire pentru un întreg inventar de rezultate. Statisticile din wordpress îmi oferă zilnic exemple despre felul în care înţeleg mulţi utilizatori să tranzacţioneze cu Google. Cei care ajung pe blogul meu, după căutare pe Google, nu întotdeauna sunt interesaţi de ceea ce se întâmplă aici pe blog, pentru unii Google a livrat adresa blogului meu ca răspuns la cine ştie ce întrebare. Bine, în cele mai multe cazuri căutarea e clară, cuvintele cheie sunt „Moshe Mordechai” ortografiate în varii forme. În unele cazuri, adresa blogului vine ca rezultat la unele căutări de-a dreptul surprinzătoare ( încurcate sunt căile gugălului!). De exemplu cineva nimerise aici după ce îl întrebase pe Google: „Care e cea mai misto gagica din lume si nu ma refer doar la cur?”. Omul ştia exact ce caută. A pus şi semnul întrebării. Altul vrea să ştie „de ce le place femeilor pula”!
Vă mai pot da exemple de căutări la care Google a găsit că eu aş deţine unul dintre răspunsuri, deşi mărturisesc că îmi e dificil să înţeleg cum funcţionează drăcovenia: babe bătrâne, mesaje de nervi, cantece de betie, gialuba furasan (!!!), fete cu pula, modele tatuaje pula, masturbaţie tehnică, cei 7 pitici sparti, tigani in parnaie, porecle pentru grasi, poze ţigări şi băutură ( a lovit rău austeritatea!), patronul restaurantului are dreptul de a da afara clientul, comercializare carne macinata, din ce sunt facute discurile de vinil ( ghici!), fosta mezeluri popesti leordeni, cur cu cacat, de la ce adancime apa freatica de baut bucuresti, care este termenul potrivit doamna sau domnisoara?,bere platita cu bonuri etc. etc. etc.
La orice căutare, Google îţi livrează ca rezultat între câteva sute şi câteva miliarde de adrese. În general, câteva sute de mii. Deci la o căutare obişnuită poţi primi ca răspuns căteva sute de mii de adrese, adică nişte zeci de mii de pagini cu adrese. De regulă ceea ce cauţi se află pe prima pagină cu rezultate, alteori ajungi pe la pagina doi, hai trei, dar aproape niciodată mai departe. Acum vine întrebarea: ce se întâmplă cu celelalte sute de mii de rezultate? Fie nu au legătură cu ce cauţi, fiindcă nu ai enunţat corect termenii căutării, fie Google a dat rasol. Se poate întâmpla ca şi termenii căutării tale să fie corect enunţaţi, iar domnul G. să-şi fi făcut şi el treaba corect. Atunci, iertat să fiu, apare natural întrebarea: cât de irelevant poate fi ultima adresă de pe ultima pagină cu rezultate?
Deci ai operat o căutare, cu nişte termeni aleşi de tine. Google te anunţă că ai primit 350.000 de rezultate. Cât de tâmpit, irelevant sau anapoda poate fi ultimul url furnizat de G. drept rezultat? O căutare după cuvântul „sex” (printre cei mai frecaţi termeni) îţi oferă aproape 3,5 miliarde de rezultate. Sunt teribil de curios ce conţine fix ultima adresă livrată de Google la această căutare. N-am aflat pentru că n-am reuşit să ajung la ultima pagină cu rezultate; nici n-am încercat. Totuşi există acolo un site. Ultimul. Ce o conţine, dom’le?
Ce curiozitati ai si tu! :)) Vezi, pentru asta exista… Google!
la pag 89 de cautare se opreste:D la sexinromania.info
https://www.google.ro/#q=sex&hl=ro&safe=off&prmd=imvnsl&ei=icUnUP2YE9DYsgaU5IDgCQ&start=890&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&fp=37c9136b723dcf31&biw=1680&bih=921
cica ar trebui sa tejoci cu niste numere in url
Cum tia venit prin gind ???. Sa imi crape ochii daca nu este asa ,pe 15 august este ziua unei prietene pe care nu am vazuto de 14 ani am jucat cu ea si sotul ~15 ani bridge si ma apucat sa o caut pe internet am gasit-o ,bucurie mare ,asta este … 😆
Cum ce? Ultimul pe listă, cu voia dumneavoastră…
Vezi, cine e profund isi pune intrebari interesante Rabbi.Nu m-am gandit cat se poate duce pe barele numarate urmate de „next”.Ori am gasit ce cautam dupa 3 pagini, si daca n-am reusit un termen potrivit m-am chinuit de moare omul,cu atat mai mult ca dupa un AVC am scapat semantica termenului,stiu ce vreau dar imi scapa cuvantul.Dupa ce-mi omor biata nevasta ma chinui cu „GOOGLE”de mor.Totusi o mare inventie si extrem de necresara.
e o poezie scrisa de sexpir
Google nu iti returneaza niciodata TOATE cele cateva miloane. Asa ca daca paginezi cate 100 si ai putina rabdare ajungi in cele mai multe cazuri pana pe la pagina 20. Unde se gaseste exact ceea ce cauti.
Oricum, nu sunt decît 890 de linkuri, nu 3000000. Şi pe .com e acelaşi lucru.
Iar ultimul link, http://www.sexinromania.info e destul de relevant.
Daca lasi linkul, sa vezi ce trafic face saitul ala! E mai bine sa fii ultimul decît la mijloc.
Hahaha daaa… Stai ca si eu am avut pe blog. Imi amintesc cateva: floarea soarelui e ca pula calului, ce faci daca te bantuie fantome, l-am visat pe Oscar Wilde, Caligula s-a futut cu niste cai, oare cum l-a convins Traian pe Hadrian? (imparatii, care este). Inca stau si ma intreb… Oare, totusi, cum l-a convins? Ca la mine raspunsul sigur nu l-a gasit!
De apreciat este faptul ca americani nu mai spun cauta pe net spun ceva de genul „Google it”:) deci Google e Dumnezeul internetului practic as putea zice…
Intreaba-l pe Ionut Budisteanu. Vorbesc serios, sigur iti va raspunde.
Sau cauta emisiunea Profesionistii in care a aparut el. A vorbit, printre altele, si de Monsieur Google acolo.
Succese!
Foarte bun articolul ! M-am distrat si eu cu ceva cautari !
Excelent Google! Eu incerc sa promovez online, Romania si ma ajuta foarte tare. Vreu ca oamenii sa afle mai multe despre legenda lui Dracula, cum a început totul si de ce a devenit atât de popular. DraculaStories.com exista din dorinta de a face lumina asupra adevarului din jurul celui mai faimos vampir din lume si sa descoperim de ce Romania este atat de minunata.
Google-ul e o enigma in general dar mai ales de cand si-a modificat algoritmii, cert este ca ultimul rezultat de pe ultima pagina poate fi in sandbox…
Google este cel mai rapid motor de cautare. Mi se pare mult mai simplu sa gasesc pe Google informatia care ma intereseaza,decat sa stau sa dau telefoane in stanga si-n dreapta pentru a afla ceva,
din ce in ce mai prezent in viata noastra insa facebook vrea sa fie si mai mare :))