AcasăPtiuŞi mai tăceţi dracului...

Şi mai tăceţi dracului din gură

Pentru Traian Băsescu întoarcearea la popor e o chestie fumată, care nu se mai asortează cu tricoul albastru. Acum e vorba de întoarcerea pe popor. Călare.

Odinioară, toţi neisprăviţii care se visau pe tron dădeau fuga la Stanbul, plăteau peşcheş consistent, promiteau viitor peşcheş, încă şi mai gras, şi veneau apoi cu oaste turcească după ei, să se aşeze pe scaunul domnesc. Unde rezistau până când alt neisprăvit promitea peşcheş şi mai gras. Măcar pe atunci discuţiile despre popor, democraţie, stat de drept nu existau. Nu-şi bătea nimeni capul cu mofturi din astea. Acum discuţiile astea există, dar sunt tot mofturi.

Băsescu a obţinut de două ori mandatul de preşedinte, în condiţii mai mult decât suspecte. Există îndeajuns de multe indicii că în ambele cazuri peşcheşul promis sultanului/licuriciului a cântărit greu. Acum a fost demis de votul a şapte milioane şi jumătate de oameni. Oricât de tare ţi-ar cânta mierla în cap, oricât de damblagiu ai fi, oricât de fanatic băsist, n-ai cum să nu constaţi o realitate evidentă: numărul celor care vor să-i dea un şut în cur e semnificativ mai mare decât al celor care şi l-au dorit vreodată preşedinte. A câştigat mandatele mereu la mustaţă şi în condiţii suspecte, acum e demis limpede şi fără echivoc. Toată damblageala cu cvorumul sau boicotul nu are cum schimba evidenţele, oricât de zurbagiu băsist ai fi.

Nici măcar gălbenuşul din urechea rănită cu beţişorul, a lui Băsescu, nu îşi mai imaginează că legătura lui cu poporul – atât de des invocată cândva- mai conţine altceva decât tone de salivă. Ăsta e şi motivul pentru care de la suspendare stă pitit după gard, în curticică, şi face ca toţi dracii. Ştie că orice ieşire în public îl poate umple de spumă. Şi? Naţia nu-l vrea? Ia să-ţi bagi picioarele în ea de naţie! Aşa că acum face ceea ce s-a făcut din moşi strămoşi:  peşcheşul! Nici nu vreau să îmi imaginez care sunt promisiunile făcute de ăsta în schimbul sprijinului pe care îl cere acum! Dacă – Doamne feri!- se întoarce la Cotroceni, Roşia Montană e băutură răcoritoare pe lângă pieile care sunt de tras de pe spinările noastre pentru ca băsexu şi camarila să se mai poată da uţa cu bugetul încă doi ani!

Şi ca şi cum nu ar fi de ajuns că îşi mânjeşte, împroaşcă propriul popor, că îşi nenoroceşte ţara pentru damblaua lui, acum asmute şi parchetul împotriva celor care au votat! E poliţie politică? E! E teroare? E! Şi? În cur îl doare de democraţie şi alte vrăjeli, asta e bragă pentru fraieri! A condamnat el crimele comunismului? Le-a condamnat! Acu’ poate să-i salte pe toţi ăia care i se opun, că e democraţie!

La trei săptămâni după votul la referendum încă nu ştim dacă votul nostru face vreun rahat sau ba. Aşteptăm să decidă nişte unii proptiţi acolo chiar de către băsexu. Luăm şuturi în cap de la paşalele străine, trimise să ne explice că o să avem conducătorii pe care îi vor ei şi nu pe cei pe care îi vrem noi. Volga neagră nu există, dar se găsesc dube pentru săltat tot ce nu pupă la cur de tiran. Şi toate astea se întâmpla în condiţiile în care e suspendat! Imaginaţi-vă ce armonie, bunăstare şi dulce fericire se vor prăbuşi peste noi dacă ăsta se întoarce la Cotroceni.

Aţi votat? Bine! Şi? Nu contează! Deloc! Sunteţi nişte rahaţi cu ştampilă! Nu contaţi! Contează tocmeala licuricilor şi cheful superbilor de la CCR, bine struniţi de stăpânul lor. Şi mai tăceţi dracului din gură, că vă saltă parchetul!

P.S. Ultimele evoluţii mă fac să fiu aproape convins că CCR îl va trimite pe zurbagiu înapoi la Cotroceni. Mai departe… scapă cine poate.

 

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

31 Comments

 1. Nenica, astia se joaca cu noi(scuzati cacofonia)…sa-i fereasca D-zeu sa iesim in strada nu 7,5 milioane ci macar 2…ori nu sunt constienti de tavalug, ori isi bat joc pana la capat…repet, sa-i fereasca D-zeu…zboara de la chior in jos tot…impreuna cu mosii si babele de la CCR.

 2. Si eu, Moshe, apropo de Stambul, care credeam ca veni americanu’ sa-l mazileasca, deja vedeam scena cum ii pune catifeaua neagra pe umar… … … 🙁

 3. Iar trebuie sa facem noi pulimea ordine ,sigur sintem handicapati ,incultii ,nu stim limbi straine si cu gramatichia stam cam prost ,ne ocupam de regula cu griul ,porumbul ,vacile si oile ,am facut si niscaiva centrale electrice pe riuri ,daca ne-au lasat am avut si irigatii ,combinate siderurgice ,de ciment ,ce sa faci ca omul sarac si prost. Cind insa ciocoii se obrznicesc prea tare isi fac vile cu helioport lasam treaba un pic si ne zbirlim la ei …. nu mult ca avem treaba facem copii ,ii dam la scoli inventam penicilina ,avionul cu reactie si alte maruntisuri cum ar fi Noaptea de Sinziene scrisa de unu il chema Mircea Eliade sau altul nu a avut ce face si a scluptat Coloana Infinitului .

  • Da, ati avut si irigatii, numa’ca tot voi le-ati distrus, ati furat tot ce se putea fura si din combinatele alea siderurgice, de ciment… „ce sa faci ca omul sarac si prost”.
   Cand insa ciocoiul s-a obraznicit si a luat ca spaga piticania de casuta din Zambaccian, v-ati zbarlit de n-ati mai putut!
   Anul asta jumate din copiii aia dati la scoli n-au fost in stare sa ia bac’ul, ce sa mai inventeze penicilina sau avionu’ cu reactie (pentru asa ceva era nevoie de muuulta invatatura, cam cat au invatat olimpicii aia nesportivii).
   De Noaptea de Sanziene nu mai are rost sa zic nimic, ca ala, Mircea Eliade, daca ramanea p’acilea, printre voi, nu mai apuca sa scrie asa ceva in 1955, ar fi fost trimis expres la parnaie ca scriitor burghez putred, decadent. Dupa niste sedinte de infierare cu manie proletara de nivelul „sedintelor” de la Antena3.
   Mai rasfirati baieti, mai rasfirati!

  • Ce sa inteleaga elevii unui liceu performant „C.Negrutti” Iasi cand la deschiderea anului scolar le spune ca „nu trebuie sa stii multa carte sa ajungi presedintele tarii”… cat de primitiv poti sa fii, Basescule…

 4. Deci coup clar dat de servicii, cot la cot cu Stambulu’ de peste ocean si cu ala de dincoace de ocean. Consluzia curenta e clara. Si dupa cum l-am vazut adineauri pe Hurezeanu dind limbi la MRU, e clara si concluzia pe termen mediu si lung.
  Oricum, faptul ca am votat suspendarea si n-am facut un secret din asta, si ca am am argumentat si am comentat negativ toate derapajele interne si externe din ultima vreme mi-a adus o multime de dusmani. Daca nu s-ar fi intimplat evenimentele acestea, mai aveam o iluzie cu privire la concetatenii at large, cunostinte, amici, prieteni si familie. Nu toti sint basisti, desigur, dar majoritatea e atit de zdrobitor de spalata pe creier si abuzurile de tot felul sint atit de evidente, incit plec din tara cu inima usoara.

 5. Da di ce scrie la noi în Constituţie, cărticica aia în care toţi suntem experţi, că suntem stat independent dacă de fiecare dată când ne luăm la palme între noi aşteptăm reacţia Înaltei Porţi? Înţeleg că actualul sultan e nemulţumit de ce facem noi aici da’, serios, puteau să trimită şi ei ceva mai sus pentru a ne trage de urechi, măcar un paşă, ceva.

 6. Am scris onor Europei si am transmis ca astept de la ei sa ma protejeze pentru ca ma simt amenintat in libertatea mea de parchet… Mi-au raspuns ca in trei zile imi vor trimite raspuns oficial. Am cerut sa-mi trimita raspunsul si prin posta. Astept…. Nu cred ca exista in Europa o lege care sa permita procuraturii listele celor care au votat. Mai ales in situatia in care 90% au votat intr-un anumit fel, sa se deconspire, in acest fel, ce a votat fiecare cetatean…. Daca Europa imi va raspunde ca este normal asa, ca secretul votului nu mai exista, voi raspandi acel raspuns urbi e orbi si ma fac chezas ca voi porni un tavalug care ne va scoate din aceasta adunare. N-am nevoie sa plecam dintr-un URSS ca sa intram in altul. Am visat democratie. Oameni au murit. Am trait 25 de ani cu frica de aproapele meu. Sunt satul. mama mea nu se poate vindeca de frica si are 81 de ani. Asa ceva nu se mai poate… Frica trebuie sa dispara.

 7. Da Moshe, pot sa-l puna in jilt iar. Sa fie presedintele lor. Al PDL. Al mortilor. Al celor fara cetatenie. Al celor fara drept de vot. Al Parchetului. Al celor 5 din CCR. Al PPE. Al lui Gittenstein. Si? Ca presedinte al Romaniei a fost demis. De 7,4 milioane de ori. Punct. Uniunea Europeana nu are nici o axa pentru accesat fonduri europene, pentru construirea unei puscarii pentru 7,4 milioane. Care nu „pupa cur de dictator”.

 8. bre, da’ partea cu cvorumul n-a inventat-o el! ce te iei de om, ca arata cu destu’ o lege proasta, dar pusa acolo fix de aia care acum o calca-n picioare?
  nu zic ca nu vor multi sa-l dea jos, ca e jigodie, da’ ce dreaq, chiar asa tampiti sunt unii, sa nu priceapa ce se ascunde in spatele campaniei asteia?!?!?
  fa o socoteala: basescu nu mai e la putere. nu e guvern pedelist, nu e parlament pedelist (stii bine ca in afara de presedintie, astia nu mai au nimic in buzunar). deci daca acum se fac magarii, nu le face marinaru’, le fac astia de-i luati in brate. care-s disperati sa scape de el, ca sa se poata caca in capetele noastre fara sa fie alalalt bandit pe-aproape, sa-i arate du destu’ si sa le puna bete-n roate. ar vrea sa aiba 100% tara pe mana si le e frica de vechiul hot, sa nu strige „hotii!” cand s-or apuca serios de vandut tot ce a mai ramas pe trei lei si-o bomboana…

 9. Da, am votat să-l demitem… 7 milioane jumate…..
  Și acum unde sunt aceste 7 milioane? Unde dracu e poporul??? În orice țară normală, într-o situație identică, poporul ar fi fost în stradă, cu dorința neabătută de a-și apăra votul… Dacă cele 7 milioane ar protesta, nimeni n-ar mai putea contesta acest vot… Așa însă… Chiorul se va pișa pe noi, cu boltă, fără rușine… Pentru că poporul îi permite. Pentru că poporul nu se revoltă, așa cum un popor normal ar face-o… Dacă eram un popor normal, dotat cu demnitate, dotat cu „ouă”, nu mai era acum nici urmă din „celebrul” garaj, nu mai rămânea nici un fir de ață în țesătura tricoului albastru… Iar pupinbăsiștii erau acum trimiși la muncă, la construit autostrăzi… Unde e poporul?
  Suntem mulți, de ce nu ne facem auziți? Moțoc se temea de faptul că erau mulți… Lăpușneanu, ca și Băsescu acum, știa de ce nu se teme că suntem mulți
  Unde e poporul care a votat DA? Unde?

 10. N-a trecut mult si batranii speriati de procurori s-au trezit.Au observat ca daca in loc sa le raspunda ci ii urmaresc cu reteveile nu le pot face nimic.Caci nu poate un cretin de procuror sa ancheteze pe oricine la nimereala cand are chef , fara ca procurorul sa aibe un invinuit cu un motiv si fara un mandat.Asta este curata bataia de joc.Acesti procurori vor da cu subsemnatul pana cand vor asuda si vor si platii despagubiri cand vor fi dati in judecata si in penal si in civil.Deja’ se ocupa ONG-uri specializate.Daca Base se reintoarca v-a avea soarta lui Ceausescu si numarul de votanti contra ar trebui sa inspaimante pe doritori de necazuri, 7.5 seamana cu 7.65.”VOX POPULI ,VOX DEI ”
  Sunt curios ce se v-a intampla,dar nu-i vad un viitor roz acestui scelerat.

 11. avem asa: meci de fotbal, in doua tururi, intre echipa x, out-sider, si y, echipa campioana. acum, echipa x este mult mai puternica decat echipa y, cu suporteri mai multi, dar cu un management ciudat. meciul e prevazut undeva prin primavara lui 2013. brusc, insa, echipa x nu mai are rabdare si vrea sa ia cupa ciorilor din cotroceni mai repede. asa ca, folosindu-se de influenta asupra forurilor interne, schimba data, schimba arbitrii, schimba regulile, pentru ca meciul sa aiba loc mai devreme. drept consecinta, forurile internationale sanctioneaza, pentru meciul tur, echipa x cu un triplu scor de neprezentare, 9-0. echipa x este ferm convinsa ca va castiga cu 10-0. castiga insa doar cu 9-1, chiar daca, in ultimul minut, mingea a zguduit bara si a cazut pe linia portii. meciul se incheie. cupa ramane la echipa y, fara niciun merit. echipa x nu se lasa insa, contesta organizarea meciului, scorul (in realitatea a fost 11-1, arbitrii anuland doua goluri absolut valabile), suporterii ies in strada. forurile externe insa, si, de voie, de nevoie, si cele interne, sunt clare: cupa ramane la echipa y. the end.
  morala: urmatorul meci nu mai e in 2013, ci in 2014.

  • Bre, pedelic, bre! Ţie nu ţi se pare puţinic de porc să citezi ce citează agenul imobiliar tocmai din Ev. Zilei şi nici măcar să nu te uiţi oleacă la ce citezi?
   Adică parchetul – asta se vede fără citate de porc- se screme să-i dea fericire lu’ băsexu şi curg NUP-urile ( pe alea le-ai văzut în listele citate, nu?) şi tu te bucuri ca Troncănilă când vede chiuveta spartă?

   • Asa, de amoru’ artei… Dosar deschis inseamna automat ca s-a si faptuit ceva ilegal sau ca e doar o cercetare a unor fapte?

    ” […] Aţi uitat, stimaţi procurori, că în anul 2009, volumul fraudelor sesizate era de ordinul zecilor de mii de voturi, dar Curtea Constituţională, în înţelepciunea şi imparţialitatea ei, a respins, de plano, toate sesizările, pe motiv că fraudele nu au putut influenţa rezultatul votului? Adică, în 2009, câteva mii bune de voturi nu puteau influenţa rezultatul care, vă amintiţi, a fost de 50,3% la 49,7%, iar acum, la 88% contra 11%, câteva sute de cazuri cercetate sunt subiect de mare tămbălău! De ce nu a împânzit Parchetul şi atunci satele patriei, de ce nu l-a pus pe Teodor Baconschi să jure pe Biblie? […] ”

    http://vosganian.ro/?p=2965

  • Deci e clar, au fost depistate cateva sute de voturi ilegale. Hai 1000, 10.000, 100.000 … baaaaaah tot 7 milioane jumate suntem care vrem sa va dam un sut in cur la toate jegurile pedeliste!

 12. @ Domnisoara sau doamna Laura. Ati facut un lucru usurel, indicand un link, dar al dracului de manipulator, spunand „Iata ce au gasit”, in contextul in care se vorbeste de „frauda” la referendum. Faceti inca un mic exercitiu, dati un search pe google, cautati Legea 3/2000 si vedeti apoi ca dosarele care fac trimitere la art. 52 din lege, se refera la portocaliii care au impiedicat” prin orice mijloace liberul exercitiu al dreptului de a participa la referendum” si mai aflati ca aceasta fapta ” se pedepseste cu INCHISOARE de la 6 luni la 5 ani” Cam asta au gasit. Lectura placuta, pentru ca in aceste dosare, sunt enumerate MULTE articole de lege cu care dumneavoastra si ai dumneavoastra ati fost in conflict in 29 iulie.

  • Aloooo, toata lumea stie ca au furat si pdl-istii si pnl-istii si psd-istii si toate partidele astea care s-au perindat pe la putere in anii trecuti.
   Eu inteleg ura contra lui Base, dar sa-ti pui ochelari de cal cand ii privesti pa ailalti, asta mi se pare ipocrizie curata, nenicule.

   Cine a impiedicat pe cine sa vina la vot? Daca lumea ar fi fost impiedicata, n-ar fi fost nici milionul ala care a votat NU, nu crezi? Pe de alta parte, am auzit de cazuri in care s-a zis ca daca n-aveai stampila de participare pe buletin, erai indemnat sa-ti vezi de alt serviciu (vezi cazul de la Barlad).

   Asa ca mai terminati cu prostiile astea si incepeti sa vedeti ce se intampla si in curtea celor pe care ii preamariti voi acum. Lucrurile NU sunt in regula. Basescu nu conteaza ca presedinte cat timp USL-ul are guvernul si parlamentul. Nu mai manipulati lumea cu prostiile astea de 3 lei.

   PS @Mordechai: ia un pahar cu apa rece si mai racoreste-te. Intr-o democratie nu conteaza numarul, ci legea. Sau ar trebui, in mintea ta, sa eludam legea, doar pentru ca numarul celor care (aparent) au votat e atat de mare? Halal gandire de om democrat ce esti.

 13. Pe aici, prin Oltenia, unii primari portocalii au inceput sa le taie ajutoarele sociale la batranii care au votat la referendum. Curat legal si constitutional, sa ii f… in gura!

 14. Ce sa o mai lungim, Bashina Voda este nascut-facut de securitate de cind turna la liceul de marina si de cind l-au scapat de puscarie pentru viol. Si acum securicii il tin in brate, nu il lasa.

  Este clar ca CCR pregateste re-inscaunarea. Si vad numai o solutie, sa iesim in strada sa murim cu ei de git. Daca in 89 n-am facut curatenie cum trebuie, acum sintem plini de riie.

 15. Este tragic dar si foarte posibil ca acesta sa fie deznodamintul. Securitatea ceausista nu a disparut niciodata ea a fost doar ingropata in institutiile statului, in presa, si acum Basescu se foloseaste pe deplin de serviciile ei pentru a distruge democratia. Evenimentele prezentate la emisiunea „Realitatea la raport” sint cutremuratoare si este inacceptabil ca aceste lucruri sa se intimple intr-o tara care este membra a UE. Cine este de vina?
  Cred ca noi sintem de vina pentru ca ampermis acest lucru, sintem de vina pentru ca am crezut intr-o vindecare a societatii romanesti.
  Sa va dau un exemplu cit se poate de clar care poate fi verificat de oricine.
  Pe forumul de la Realitatea toti cei care indraznesc sa posteze texte impotriva lui Basescu sint banati imediat folosindu-se motive absurde in timp ce propagandistii basisti sint lasati sa scrie in voie toate prostiile emanate de presedintele suspendat. Nu spun ca „Realitatea” ar avea un amestec in asa ceva dar ceea ce spun este faptul ca factorii de raspundere au permis ca un moderator sa controleze un forum fara totala lipsa de obiectivitate.
  Acest lucru se intimpla peste tot in societate, de la presa scrisa si audio-visuala pina la instantele judecatoresti.

 16. tot de plictiseala..

  Bre Mordi,

  nu te contrazic de ce zici mata despre d-l Bashinaru, da de cind a ajuns Ilici KGB aparatorul statului de drept si al independenta justitiei si al drepturilor omului ? ca de chestia cu neamestecul in treburile interne ale popoarelor stiu de unde i se trage.
  Si d-l Trandafir Cepu Lalea de ce tot rage ca il saboteaza Merkel, Barosso, Gitenstein, Gordon si cu nea Vasile ? I s-a facut dor de Ivan ? Ca asta vine in vizite daca nu cu Volga neagra atunci cu tancul.
  Sau poate vrea sa puna de un Congres unde sa hotarasca in unanimitate reinfintarea CAP-urilor ?
  Cur@murdar nene Mordi, zau asa.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

More from Author

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă...

- A word from our sponsors -

De citit

A șaptea, dar mai puțin artă

Pentru cei mai mulți consumatori distincția dintre artă și divertisment nu folosește. Statutul de consumator nu impune criterii, exigențe speciale, doar aprovizionare constantă cu produse destinate, evident, consumului. Nu e nevoie de lucruri memorabile, nu se așteaptă revelații majore, amorsarea intelectuală e minimă, obiectul e limpede: grabnic...

Temnițele

Nu există temniță bună ori temniță rea. Nici stăpâni buni sau răi. Există temnițe și stăpâni. Dacă prețuiești libertatea, înțelegi asta. Dacă, însă, pui mai bun preț pe împlinirea hoitului, atunci n-ai cum pricepe. Interviu' lu' Tacăr cu Putin. Vâlvă, zarvă, încruntări, încleștări, încăierări. Stăpân bun/stăpân rău. Tacăr...

Industria solidarității

Pe măsură ce îmbătrânești ești tot mai greu de scos din sărite. Chestiile care, odinioară, te-ar fi umplut de draci, acum doar te plictisesc. Furia arțăgoasă e trasă undeva la umbră și în locul ei se lăbărțează o ditamai lehamitea. Nu mai înjuri, schimbi canalul. Nu mai...

De-aia

"Nu mai zici nimic? Nu mai scrii nimic?" - mă întreabă câțiva prieteni. Nu mulți, dar cumsecade. De scris, ce să zic, scriu, chiar dacă nu simt îndemnul de a-mi rostogoli cuvintele în ochiul adormit al lumii. De zis... îmi zic mie. E de ajuns. Zic alții....

Opriți-l pe nesimțit!

Iohanetele e decis să folosească fiecare clipă rămasă din mandat(e) pentru a îndeplini toate obiectivele propuse. Obiectivele turistice. Pentru că ghiolbanuzaurul nu-și propune și nici nu e în stare  de altceva. Și i se rupe în paișpe cu virgulă de țara asta de tolomaci. Statul român există...

Zbateri, crăcănări și vuiet

Eterna împrăștierea a chibițimii de la galerie are acum o nouă expresie: pro Israel vs. pro Palestina. Sau după caz, anti-ăia contra anti-ăilalți. Chestia de căpătâi e să urli la galeria adversă: teroriștii! Într-o parte filo-semiții de conunctură. Zgomotoși, agresivi, belicoși, răcnindu-și sprijinul, de parcă ar interesa pe...

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...