Şmecheri şi fraieri

Ieri, când cei de la RTV anunţau mari dezvăluiri, bubuieli care să zguduie politica de la noi, nu ştiam dacă să mă aştept la o hiroşimă cu caşcaval sau un părlaharbor cu salată de varză. Când vine vorba de media de pe la noi m-am obişnuit să fiu circumspect şi ştiu că dacă e anunţată o bombă, un fâs e maximum pe care îl pot aştepta. În contextul de acum, mi-am spus, e posibil să apară, totuşi, unele dezvăluiri şoc. Şi au venit şi “dezvăluirile”. N-a fost bum. N-a fost nici fâs. A fost fleoşc.

Uber- dezvăluirea măreţilor jurnalişti ( mai că ar fi trebuit să pun ghilimele) erau nişte poze cu Mona Pivniceru urcându-se într-o maşină. Atât. Maşina era a fiului lui Adrian Năstase. Şi asta ar fi trebuit să fie “bomba”. Evident, reteviştii au început să se baloneze, să dea gaze, să bolborosească, tăvălindu-se de fericire că ei au reuşit ce n-a mai reuşit nici dracu’: să facă o poză, cu telefonul, unei femei care se urcă într-o maşină. Nu mai încetau meseriaşii să amintească, oricui n-avea altă treabă decât să se uite la ei, că aia e o exclusivitate.

Care ar fi trebuit să fie “bomba”? Din felul în care încercau reteviştii să împacheteze nimicul pe care voiau să-l transforme în ştire-şoc, ar fi trebuit să deducem că între Mona Pivniceru şi Adrian Năstase există cine ştie ce legături oculte. Au confecţionat şi un fel de colaj, cu o poză a lui Andrei Năstase la volan, luată cu un alt prilej şi lipită acolo, doar-doar o ţine prosteala. La o minimă cercetare, făcută ulterior, avea să se afle că: la volan era de fapt un şofer şi nu vreun membru al familiei Năstase, Mona Pivniceru habar nu avea a cui e maşina, o colegă a doamnei Pivniceru îi trimisese acesteia maşina cu şofer. Pe scurt, nici cea mai mica legătură între vreun Năstase şi doamna Pivniceru, care săvârşise abominabila faptă de a se sui într-o maşină care îi fusese trimisă de o prietenă.  Şi ce dacă nu e nicio legătură? E exclusivitate? Face râtâvâu’ rating dacă tot anunţă că a descoperit gaura din dodoaşcă?

Toată povestea asta ar fi trebuit depăşită şi ignorată, de vreme ce făcătura a fost uşor şi clar demontată. Oricum, Mona Pivniceru nu avea nicio treabă cu dosarul lui Năstase, iar din postura de viitor ministru al justiţiei nu ar fi avut cum să-l graţieze, pentru bunul motiv că nu ar dispune de asemenea prerogative. Dar astea sunt elemente care ţin de o judecată raţională, ori porcăria de ieri nu avea nicio legătură cu raţiunea. Era doar o mizerie prin care unii se străduiau să murdărească un om. Atât.

Mona Pivniceru are o dicţie insuportabilă. O voce enervantă şi o faţă care cere palme. Dar! Dar cu semnul exclamării! Se mai întâmplă că doamna Pivniceru este un magistrat cu ştiinţă de carte, un om curat, cu o ţinută morală şi profesionaă impecabilă. Iar acum există perspectiva ca domnia sa să devină ministru al justiţiei. Să lăsăm deci lăturile să curgă. Ce dacă e evident ca fabricăm o mizerie, fără nicio acoperire, în cel mai jegos stil băsist!

Sigur, cei de la râtâvî pot continua să ne explice cum sunt ei jurnalişti, de ce îşi imaginează că pozele alea erau relevante, că alăturarea pozelor cu Andrei Năstase era feng shui şi cum fac ei exclusivităţi din biluţele de muci lipite sub tablia mesei. După aceeaşi metodă pot fabrica şi eu nişte poze cu Striblea stând de vorbă, undeva, cu Mariana – celebrul prostituat homosexual- şi apoi pot invita cititorii să tragă concluzii. Ce dacă poponarul s-a oprit să-l întrebe pe Striblea dacă acolo e strada Sapienţei? Eu o să deduc că se negocia un tarif. Dar ar fi jegos să fac aşa ceva. Mă ruşinez doar de gândul ăsta, care iată mi-a venit. Asta e, n-am vocaţia exclusivităţilor. Nu sunt în stare să fac absolut orice pentru a murdări un om.

Porcăria de ieri a fost repede şi fără cusur demontată. Şi marii jurnalişti au pus rapid batista pe ţambal. Pentru că de data asta n-a mers. Dar ne-am obişnuit prea des să trecem cu uşurinţă peste astfel de abjecţii. Să le socoti accidente acceptabile. Râtâviştii vor continua să presteze în continuare, ca şi până acum. Să facă ce se pricep ei mai bine, subiecte fierbinţi cu: Bahmuţanu, Prigoană, Dan Diaconescu şi Becali.

Încă de la apariţia acestui post de televiziune am fost un telespectator fidel. Deşi ştiu cum a apărut această televiziune, ştiu cine e în spate, pe scurt ştiu mai multe decât aş dori. Mi-am dorit ca acest post să aibă succes, pentru că sunt acolo câţiva jurnalişti pe care i-am preţuit. Am vrut să trec peste cura intensivă de OTV şi Becali, pe care sistematic o propunea RTV. Am ignorat multe ţăţisme, bălbe si prostii. N-am să o mai fac. Ratingul lor ( atât cât e) se va descurca şi fără mine.

Pentru scuzele pe care le datorează doamnei Pivniceru, cei de la  OTV RTV pot discuta direct cu doamna Pivniceru. Pentru scuzele pe care mi le datorează mie şi altor telespectatori… nu e nimic de discutat. Raporturile dintre noi au fost definite de către cei de acolo: ei sunt şmecheri, noi fraierii care trebuiesc prostiţi, care nu merită nici măcar scuze, atunci când tentativa de a-i prosti face fâs. Pa!

0 thoughts on “Şmecheri şi fraieri”

  1. Nici asta nu-mi place! Nu văd de ce ar trebui acum să începem să-i căutăm nod în papură lui Cătălin!

   1. Dacă nu ştii despre ce e vorba, nu ar fi recomandabil să te abţii de la comentarii?

 1. Una peste alta Pivniceru face parte dintr-un lung sir de candidatiii ministeriabili care pentru ca au avut ciocniri cu Base “cineva” le-a pus ceva in ciorba nu mai ii insir .Acum cu atitea indivizi sub acoperire din media nu pot sa nu ma gindesc decit ca nici agentii nu mai sint ce au fost odata ,au facut de rahat o meserie nobila cea de spay !!. 😯

 2. Frumoasa si placuta,casa cea noua.Sa o folosesti cu drag si spor,ca avem nevoie.Cei de la RTV,mi-au lasat un gust amar.

 3. Sa-ti spun de ce: Pentru ca, in genere, daca vrei sa fii curat, atunci esti curat. Si nu te bagi in mocirla. Spre exemplu, daca angajatorul tau face un lucru mizerabil, poate ar trebui sa-i spui sau sa pleci…. Cum presa este cum este poate ar trebui sa te apuci sa faci altceva. Cam asta e. Nu toata lumea trebuie sa se manjeasca cu rahatul politicii si al ziaristicii. Te faci mecanic auto si-n timpul liber injuri pe cine vrei.

 4. Teatru scurt.
  Actul 245 scena 1347:
  voda Lapusneanu prezida sedinta CCR
  De afara se aud zgomote infioratoare.
  – Multimea: capul lui Motoc vrem
  Lapusneanu pune mina pe celular si il cheama pe Motoc care se plimba nepasator prin Covasna.
  – Auzi ce spun astia ?? scoate afara pe geam mina in care tinea cellularul
  Motoc: citi zici ca sint ?
  Lapusneanu: vreo 7.4 mil +/-
  Motoc: Au nu vazut-ai tu cit sint de prosti ? Pune sa dea cu tunurile de apa pe ei si terminati cu prostiile.
  Lapusneanu ginditor: Hmmmm.. Prosti, da multi sau multi da prosti ? Aceasta este intrebarea.

  Happy ending.
  Motoc face o baie de multime, mici, bere, floricele.
  Ciripelele pasaresc vesele. Se cinta desteptarea. Ambasadorii inaltei porti dau si ei o receptie la care participa Lady Gaga, nea Nelu, Motoc se imbratiseaza tandru cu suveranul Pontos. Numai d-l Trandafir sade trist intr-un colt repetindu-si in barba: Si viceversa. Cade cortina de aluminiu cu inscriptii proletare si proletcultiste.
  Aplauze furtunoase.

 5. Din câte am înțeles tipa a lucrat cu Adrian Năstase, și asta se știa, nu a fost nici o dezvăluire. Întrebarea mea acum e, chiar nu se găsește un nene mai “curat” prin USL care să ia ministerul justiției?

  Ce zici că în USL se face un măr al discordiei din găsirea a oamenilor capabili? Crin își arăta oarecum nemulțumirea când a cerut “stabilitate” la ministerul justiției.

   1. Ohh, greseala mea. Dar raspunsul nu era in thred-ul respectiv ci dedesubt.
    Altfel, imi face mare placere sa te citesc. De obicei nu comentez pe teme politice, dar de data asta toata afacerea este atit de halucinanta, greu sa te abtii 🙂

 6. Mie imi placea Drapelul Rosu ! Scanteia ! Neuer Weg ! Szabad Szo !
  Stiri verificate si cenzurate… pe bune
  Cred ca de aia credem in continuare in mass media romaneasca, din prostie implementata genetic.
  Ba ! da nu ne-a invatat nimeni sa gandim pentru noi, sa creem ceva, sa discernem intre bine si rau.
  Cred ca asta este cel mai mare rau care l-a putut face o dictatura unui popor si acum profita veneticii, arivistii, avarii ! cum sa-i numesc, ca ei e smecheri si noi fraieri!

 7. @ Daniel A. : frate, nu vrei tu sa ne lasi in pace si sa incetezi cu trolatul pe aici? Esti atat de insipid si de doritor de reclama la propriul blog, incat ma calci pe nervi cand dau peste tine si pe la altii. Am intrat si la tine si am citit ultima postare, ca mai mult nu am putut, si puti a basist de la 7 poste. Eu sunt rezident in Spania si am votat pentru suspendarea boului pe care il sustii dar voi, ca si cel care v-a fermecat, intoarceti portofelul si scoateti din palarie chestii pe care romanii nu le simt, nu le-au spus si nu le-au facut. Ti-a spus si Rabbi: lasa-ne!!! Cat despre RTV sau Realitatea, sunt obligat sa pierd legatura cu realitatea din tara prin scoaterea din grila Digi a Antenelor. Nu credeam asta, dar doare.
  PS 1: mai acum ceva timp, la un comentariu al meu la o tampenie de-a ta pe acest blog mi-ai dat cu ” hai sictir!”, ceea ce spune multe despre caracterul tau. Daca si de data asta faci la fel, te bag direct in pizda ma-tii. Sper sa nu fie cazul;
  PS 2: vezi ce faci cu virgulele alea pe blog la tine…

 8. Salutare, Rabbi, sa-ti fie de bine!.

  Zici mai sus urmatoarele : “Mona Pivniceru are o dicţie insuportabilă. O voce enervantă şi o faţă care cere palme”. Nu se poate afirmatie mai adevarata. Dar, mai încolo, se afirma apodictic : “Pivniceru este un magistrat cu ştiinţă de carte (ca jurist, eu exprim rezerve; descursul dezlânat si incoerent al dnei Pivniceru ma sperie, daca ma gândesc la calitatea motivarilor unui judecator incoerent), un om curat(foarte probabil), cu o ţinută morală şi profesionaă impecabilă”. Pe partea cu tinuta morala, tind sa cred : exista temeiuri factuale care sa fundamenteze afirmatia. Dar profesional, nu înteleg, nu vad, nu stiu ce a facut Mona Pivniceru de merita sa o laudam atât de învârtosat. Poate ma luminezi si pe mine, nepricopsitul.

  Salutari, Rabbi.

  PC

  PS (off-topic): sunt in trecere prin Constanta, care este de nerecunoscut. Mazare a cam distrus-o, a autorizat construirea a tone de kitsch. Cu toate astea, este reales fluierând.

  1. Monşer, are câteva lucrări cel puţin notabile. Parol. Poate o sta rău cu oralitatea, dar scrie bine.

   – Hehehe, bine ai venit la Constanţa. Fost oraş, actuală mahala.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.